Jarruista / Brembo

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä tertsu, 1/3/14.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Jarruista / Brembo

    Ei kun sinne pitäisi löytää ne oikeat neliskanttiset renkaat.
     
  2. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    No yllättävän hyvin sitten on toiminut ilman niitä tiivisteitä...oliskohan kenelläkään miittoja noille O-renkaille? Ei varmaan voi kolla kovin vääränkäänkokoinen sisämitta. Vai menisikö mittojen otto yksinkertaisesti siten, että uran halkaisija (ulkomitta) ja männän halkaisija (sisämitta)?
     
  3. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Jarruista / Brembo

    Nyt hydrauliikan ammattilaisena täytyy sen verran kommentoida, että jos siellä ei ole tiivisteitä, niin miten se neste paine siellä sylinterissä pysyy ;D

    Onko varmasti täysin neliskanttinne, ettei vaan oo lievästi x: n mallinen? Jarrunesteen kans ei nbr kumi toimi, eikä viton...muistaaakseni materiaali jarrunesteelle pitää olla epdm? Jos sinne normi 0-renkaan laittaa, niin turpoaa ja ei palauta sitten mäntää.

    Ja 0-renkaan koko on aina sisä halkaisija x langan vahvuus. Mitoitus tuollaisessa jarru sylinteri käytössä on hankala...jos siellä on kymppi liikaa pänninkiä, niin ei varmaan toimi ja jos kymppi liian vähän pänninkiä, niin vuotaa ::)
     
  4. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    No joo....onhan siellä tiivisteet. Olivat vain niin hyvin naamioituneet ja kun katsoi jarrusatulan sisälle näkyi vain kapeat urat. Mutta nyt olisi mittoja, jotka on digitönärillä otettu. 40*45.5 ja leveys 3 mm. Tiiviste siis neliskanttinen.
     
  5. JalmariVari

    JalmariVari Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    EPDM taitaa olla juurikin se oikea laatu, se neliskulmainen tiiviste hoitaa myös sen männän palauttamisen. Levyjarrussa ne liikematkat on oikeesti kymmenesosa millien luokkaa per jarrutus.
     
  6. doqu

    doqu Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    Onko kellään tarkempaa tietoa tosta, näkeekö asennusvirhettä mistään ilman että purkaa levyä ja satulaa pois tai onko varhasissa 11 malleissa ollut vielä tota käpyä?
     
  7. doqu

    doqu Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    Eikös kellään ole uudemmista kokoemusta ?
     
  8. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    Taisi olla 2009 - 2012 mallit joissa on jarrusatula vinossa, se on selvä merkki siitä että satula on vinossa mikäli sisempi uusi jarrupala ei mahdu paikalleen ilman väkivaltaa.
     
  9. doqu

    doqu Well-Known Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    Kommentoidaan tähänkin kun tuli tuosta omasta -11 mallista katsottua toi vika ja kyllähän siellä satula kanitti runkoa vasten.

    Satulan pultit kanto kummatkin kulmista, ja keskellä oleva reikä oli hieman väärässä kohtaan, sitä isonsin jyrsintä terällä ja pulttien kohdalle porasin tehtaan korjauskehotuksen mukaan n.25mm reiät ja moska-taltta yhdistelmällä vielä hiukan syvensin sitä prässättyä monttua.

    Tuli sisemmälle jarrupalalle roimasti lisää tilaa eikä jarrulevy ollut enää vinossa jarrusatulaan nähden kuten oli lähtötilanteessa :)
     
  10. villo

    villo New Member

    Vs: Jarruista / Brembo

    Terve. Meilä lynx rave re 600 e-tec vuosimallin 2011 tuli jarrupalojen vaihto aika. Otin vanahat poisa ja alakoin uusija sintteripaloja laittaa paikalleen niin sisemmän puoleinen pala meni nihkiästi paikoilleen. Siinä sitten aattelin että uutuven jämyt taitaa olla ja laitoin kelekan kassaan ja testi lenkkiä heittämään niin yhtäkkijä jarrun paine katos puolillee eikä meinannu pysähtyä alakuunkaan. Jarru levy oli pienesä punahohtosa pimijää vasten katottuna. Talliin ku pääsin palat irti ja tutkaileen. Männät ei laahaa yhtään mutta jarrulevy on pikkusen puolesa satulaan nähen. Paljonko pitäs jarrulevyn päästä heilumaan sivusuunnasa sokan kanssa iliman jarrupaloja? Vinkkeja kaivattas.
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Jarruista / Brembo

    Se pitäisi mennä ihan laittamalla paikalleen. Korjaa se satulan asennus oman viestisi yläpuolelta löytyvillä ohjeilla.
     
  12. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Jarruista / Brembo

    Mulla ei toiminu tarvike sintteri palat ollenkaan, vaikka ei laahannutkaan...
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=119788.msg1030945#msg1030945
    vakiot laitoin paikalleen, niin hyvin pelittää.
     

Suosittele tätä sivua