Juuan ja Kolin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jaku, 5/12/12.

  1. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Ensi vkonloppuna on tarkoitus lähteä ajamaan Tahko-Koli-Tahko matka siten, että lähtö on lauantai aamulla n. klo 10 ja ajetaan reipasta marssivauhtia Kolille lauantai illaksi. Matkalla syödään, jossain ja pidetään luovia mietintä taukoja sekä, jos matkan varrelle mahtuu laavu tai grillikota, niin paistamme ehdottomasti safarimakkarat.

    Kolilta varasimme erittäin miellyttävästä paikasta mökin yhdeksi yöksi (http://www.niinilahti.com ), jos joku haluaa reitinvarrelta yösijan Kolin kupeesta, niin suosittelen ehdottomasti tätä paikkaa pelkän puhelin keskustelun ja nettisivujen takia. Hinnoittelu on Safari-ystävällinen.

    Sunnuntai aamuna lähdetään kohden Tahkoa käänteisessä järjestyksessä.

    Toivottavasti sää-herra suosii aurinkoisella ja miedolla pakkasella, niin ei tarvitse ajaa yli rajoitusten pysyäkseen lämpimänä.

    Jos joku haluaa mukaan, niin tervetuloa. Uskoisin, että Niinilahdesta mökki löytyy toisellekin ryhmälle. Niin meitä on lähdössä vain kaksi Polaris uskollista vetreää keski-ikäistä miestä.

    Terv.
    Janne
     
  2. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Itsellä tuli 201km trippiin päivän aikana, bensaa meni about 60l
     
  3. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    180km ja 40l tankkailin ;D Mukava reissu oli kiitos mukana olleille
     
  4. Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    No niin, etelän miehet kotona Koli-Juuka safarilta . Kiitos meidän porukan puolesta, reitti oli mukavaa päästellä. Varsinaisen safarin jälkeen päästiin Juuasta Yläluostalle päin reilu parikymmentä kilsaa ja sitten antautu etuiskari Lynxistä johon meidän matka katkesi. Se miksi kirjoitan tänne matkamme katkeamisesta sitä seuranneesta auttamisesta niin se kelkkailija jonka nimeä en tänne laita mutta kun hän itse lukee ni tietää kenestä on kyse. (saattaa joku muukin tietää) Ihan helvetin Iso Kiitos et autoit meidät pois. Ilman sitä apua ei olis onnistunnut sunnuntain kelkkailut vaan meidän olisi su ohjelmassa ollut tavalla tai toisella kelkan haku pois sieltä kairalta. KIITOS
     
  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistyksen reitit päivitetään kuluvan kauden aikana myös kelkkareitit.fi -palveluun. Palveluun lisätään urat, tauko- ja tankkauspaikat, laavut, kodat, infopisteet/taulut, tulipaikat (sekä kelkkailuun liittyvät palvelut niiltä osin kuin ne saadaan kartalle näkyviin). Mikäli sinulla on lisättävä ura tai piste jonka soisit olevan kartalla laita tiedot s-postilla [email protected]. Myös päivityspyyntöjä olemassaoleviin uriin voi laittaa. Päivitettävistä urista mielellään GPS-jälki .gpx muodossa. Kohdepisteitä otetaan vastaan myös esim. karttakuvan tai ruutukaappauksen muodossa. Hyvää alkanutta kelkkakautta kaikille!
     
  6. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Koli-Ahmovaara-Juuka on ajettu aikaisemmin tampparilla mutta kovasta käytöstä johtuen pattia saattaa olla jo...
    Juuka-Yläluosta on kelkkalanalla ajettu läpi.

    Koli-Juuka välinen ura vaihtelevaa ja nopeasti ajettavaa, ojissa rumpuputket ja kaivurilla tasoitettua pohjaa.
    Juuka-Yläluosta osittain kaivurilla kaivettua/tasoiteltua, korkeuseroista johtuen lunta on jossain paikoissa huomattavasti enemmän...

    Tamppari on todennäköisesti ensi viikolla liikenteessä.
     
  7. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Morjensta.

    Tahkovuori - Koli - Tahkovuori väli ajettu. Juuan ABC on hyvä tankkauspaikka tuolle välille.
    Hieno reitti - osittain ja paljon on vielä tehtävää!

    Reitti analyysi:
    Uran alku oli vähän epäselvä, että mistä se Tahkon päässä lähtee.

    Tahkovuori - Rautavaara : tamppari ajanut, mutta patikkoa on syntynyt paikka paikoin reilusti. Suht. koht. nopeeta siirtymistä

    Rautavaara - Juuan raja(eli mistä alkaa P-Karjalan maksullinen ura, kyltti) : tamppari ajanut varmaan, mutta ei ollut parasta siirtymää.

    Juuan raja - Juuka : Aivan hirveetä puunkiertoa hidasta ajoa noin 45 km. Syviä suo-ojia ja kiviä reitillä. Tälle välille tarvitaan ehdottomasti lisää leveyttä siltoja sekä moto siirtelemään puita. Tällä välillä ei ainakaan silmin nähden ollut tamppari pyörinyt tai sitten kelkan perässä on vedetty jousin patjaa lanana.

    Juuan ABC - Ahmovaara : Tamppari varmaan käynyt silottelemassa patteja ja olihan niitä, toiset pahempia kuin toiset. Ajettavassa kunnossa, mutta ei huipputasoa kumminkaan.

    Ahmovaara - Koli : Tamppari kiertänyt reitit, mutta ura oli paikka paikon hyvin kapea ja pattia oli...

    Kelkkailijoita ei juurikaan näkynyt tällä matkalla. Sunnuntaina Juuassa yhteensä 6-7 kelkkailijaa nähty, muuten oli kyllä hiljasta, eli ei todellakaan ollut tungosta reitillä.

    Yhteenvetona voisin vielä todeta, että matkaa jäljellä merkitöjä tai yleensä kylttejä tulisi olla enemmän reitin varrella, mutta tästähän oli jo tieto, että ensikesänä tai lähiaikoina niitä kylvetään enemmän maastoon.

    Kiitos.
    t:janne
     
  8. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    [​IMG]

    Pojat kävi pakkasta karkoittamassa ja laittoivat kuvan kera viestiä että v**tu mitä saizzea, on mutkaa, kapeaa ja patikkoista reittiä ;)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Elikkä tamppari ajanut tänään Juuka -Yläluosta sekä alkuviikosta Kolin satama -Louhilampi. Uuden uran + Ahmovaaran ympäristön ajaa ensi viikolla.
     
  9. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Mistä kohtaa nämä kuvat on? Vaikeata kuvitella näiden kuvien olevan Juukan ja Yläluosta välistä, jossa me niitä puita kierrettiin. Ihan tuli sellainen tunne, että oltiinko me edes oikealla reitillä, joka Juukasta Yläluostalle vei.
     
  10. MountainMan

    MountainMan Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Pulkka taas kasassa, kohti uusia seikkailuja :)
     
  11. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    no mitä sie oot taas toheloinu ;D
     
  12. MountainMan

    MountainMan Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Vanhuus taitaa jo vaivata kun vauhti vain hiipuu joka talvi ja kalustoakin taitas pitää jo meikeläisen päivitää. Tuulilasin ostoon pitää lähteä kun entinen meni rikki. Eilen Jaku perävaloa vaan katselin ja ohi en omalla kivireelläni päässyt. Kyllä minä vähän eilisestä rallista mieltäni pahoitin ;D
     
  13. 700efi

    700efi joku lossi

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    onko mittari pelittänyt?
     
  14. MountainMan

    MountainMan Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Otin siitä käyttöön pelkästään sen suojalasin rikkoutuneen tilalle, hyvin passasi.
     
  15. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Vuosikokous 8.2.2015 klo 10, Kolinportin kabinetissa.
    Käydään läpi sääntömääräiset asiat. Kahvee ja pullatarjoilu.

    Jäsenistö runsain mitoin paikalle, pysäytetään kelkat hetkeksi parkkiin. :)

    Tervetuloa!
     
  16. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Tahko, Ylä-Luosta, Juuka, ja Kolinportti reissu edestakas ajettu. Liki 300km tuli kelkkaa ulkoilutettua, joka makuun reittiä, tasasta, epätasasta, ja puunkiertoa löytyy tuolta väliltä, SUOSITTELEN!
     
  17. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Tampparia odoteltu viimeinen kaksi viikkoa tasaamaan uria, mut kaippa se joskus. ;)
    Olitte Kolinportilla varmaan jossain iltapäivästä kun oli kymmenkunta kelkkaa parkissa, emäntä vaan sanoi kun kaupassa käydessään oli katsonut.
     
  18. janiok

    janiok Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Mennessä kolmen kelkan voimin. paluu kahdella kelkalla ja meikä sitten itekseen illan hämärissä. Kolin Portilla huomasin , että etulinkun pultti katkennu akselin sisälle - jihaaa. Onneksi siitä läheltä löyty korjaamo, missä saatiin pajotettu toimivaksi. Jäitä pitkin piti oikoo takasin tullessa.
    Kiitokset vielä sinne korjaamollemolle.
     
  19. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Kolinportista Juukaan tullessa, oiskohan puolessa välissä, en enään tarkkaan muista, ylämäki/tien ylitys. Pitkään kantoon lepikko raivattu. Kannattas ennen tampparia käydä juurakoita leikkelemässä. Äkkiä kelkka rikkoontuu, kun tuommosta kantamatonta pöpperölunta, ja teräviä kantoja. Ja Yläluostasta Juukaan päin, linjanpohjalla, taitaa samalla nypyllä olla Tervetuliais toivotus R-vaaralle, on säikähdys paikka. Tulee suoraan nypyltä jyrkkä oikea, tulee vähän silmille, jos kiire kahveelle Juukaan! ;) Mutta kokonaisuudessaan huippu, että täältä Tahkon periltä nyt sinnepäin reitti!
     
  20. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Juuan ja Kolin ympäristö

    Ei aina jaksa puolustuskannalla olla, mutta uudella uralla on pohja kaivinkoneella tasattu pöytälaudaksi, tiedän tarkkaan reitin, niin pikkaisen ymmälläni jos siellä pitkiä kantoja :eek:

    Laitan alle kuvan, mitä jälki oli kaivurin jäljiltä. Mutta anyway, ei tarvitse jatkaa tätä keskustelua, hyvä kun ajatte. ;D

    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua