Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Viime sunnuntaina ajelin vanttaukselta kivitaipaleeseen,ja sieltä edelleen kaupunkiin.Minusta siinä välillä oli joku hakkuu työmaa,jossa oli aurattu pätkä.Viikko sitten ei ollu lana vielä ehtiny kyseiselle pätkälle.
     
  2. polleX2

    polleX2 Lynx RE 850 -18

    Onko kellään tietoa missä kunnossa on Tervola-Rovaniemen välinen reitti?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. werdeli

    werdeli Lynx Boondocker 800R E-Tec -12

    Kadonnut tänään oranssi/harmaa Savotta vyölaukku johonkin Alakorkalo-Mäntyvaara välille. Olisko niin hyvä tuuri että olis joku foorumilainen hokannu noukkia talteen?
     
  4. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Eilen illalla joskus 9 nurkilla ajelin läpi siitä ja eipä sattunut silmään.
     
  5. moukka

    moukka Kelkaton on munaton..

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Tulipas tossa viikko rynkytettyä ympäri kylää revontulireitit yms. Lunta on hyvin ja maisemat kuin satumetsästä kun on tykkylumisia puita ja muuten hienot reitit ja maisemat, mutta turistipatti alko jo kyllästyttää, kun ei jaksaa koko aikaa ajaa miljoonaa jottei tarvis ajaa kävelyvauhtia... Eikö reittejä enää lanata lainkaan, vai satuinko vain lanausten väliin?
    Toinen juttu mikä jäi kaiveleen on se, että tienristeyksiin, latuylityksiin yms. ei ole juuri missään ennakkovaroituksia ollenkaan. Tosi valskia tulla vauhdilla mäenpäälle tai mutkaan ja huomata, jotta auto, hiihtäjä, lapsia tms. on edessä ja jarruttaminen onkin jo myöhäistä... Tämä herättää sitten myös pahennusta muissa tiellä liikkujissa, kun ajattelevat pulkkakuskin olevan vain niin välipitämätös rällääjä, jota ei muut kiinnosta. Mitä mieltä?
    Alakorkalon Stoppimerkit vaihettiin isompiin ja siellä se riittääkin vaikka ovatkin vasta tien vieressä, kun vauhit autoliikkeiden kohilla muutenkin hitaampia, mutta esim. Mäntyvaara-joki reitillä tuo Vennivaaran-ko? tienylityksen jälkeen jäisen mäen alla tuleva jalkakäytävä menee helposti pitkäksi hitaassakin vauhdissa ja siinä kulkee usein lapsia, jotta joku ennakkovarotus mäen päällä pitäisi ainakin noin taajamassa olla. Sitten tuntu useammanki ajokerran jälkeen tuolla mettäreiteillä olevat tiet ainakin meikäläisetä unohtuvan, vanhuus vissiin.. Paikalliset toki oppineet muistamaan vaaranpaikat, mutta muut..? Onneksi paannejäät on merkattu jotenki.
     
  6. villeer

    villeer Ski-Doo MXZ X-RS ID 600R -19

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Ehkä tiesitkin, mutta lanausaikataulu on näkyvillä tuolla sivun laidassa: http://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika/Ulkoilu-ja-virkistys/Moottorikelkkailu. Kävin tänään testaamassa sen paikkaansa pitävyyttä ja ainakin Mäntyvaara - Mellavaaran sähkölinja - Ounasjoki oli kivan tasaista. Maisemat olivat kieltämättä upeat varsinkin, kun sattui aurinko paistamaan aamupäivästä.
     
  7. penaaliana

    penaaliana Arctic Cat M 8000 Sno Pro 153"

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Joskus on revontulireitillä meinannu mennä parit tiukat mutkat suoraksi 60km/h nopeudesta. Voisi ehkä vähän tarkemmin kyllä merkkailla.
     
  8. moukka

    moukka Kelkaton on munaton..

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Enpäs tiennytkää, kun kuulun nykysin turisteihin, mutta kiitokset sinulle linkistä ;)
     
  9. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Eilen pyyhkäsin Ranualta Rovaniemeen ja reitti oli kakspäällä mukava ajella lähes koko matkan, mutta Rovaniemen ympäristö on aina yhtä tuskaa. Sen verran paljon liikennettä siinä kaupungin lähi ympäristössä, että kahdestaan kun köröttelee niin nuo patit ottaa päähän. Yksin jos ajelee niin vauhtia pitämällä niistäkin selviää kohtuuella. Eli jos haluaa nauttia kelkkailusta niin kannattaa käydä vähän pitempi lenkki eikä jäädä kaupungin ympärille pörrämään. 10 km kun ajaa pois päin kaupungista niin yleensä vähän paranee...
     
  10. penaaliana

    penaaliana Arctic Cat M 8000 Sno Pro 153"

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Totta. Tuonne käyrämöön päin kun lähtee revontulireittiä paukuttamaan kauniina kevät päivänä niin ei parempaa olekkaan. Mukavasti korkeuseroja ja yleensä tosi hyvässä kunnossa.
     
  11. dendro

    dendro Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Pitäisikö isien pitää puhuttelu pikku mussukoille, kun on tuo kelkkakäyttäytyminen kadoksissa.
    Pöykkölässä vedellään pitkin pyöräteitä kovalla vauhdilla ja paras tänään, kun kaks päällä mennään kemintien nesteellä jalkakäytävälle odottelemaan valojen vaihtumista.
    Minua ei niin ressaa mutta kelkkailu vastaiset saa lisää pökköä pesään näistä typeristä tempauksista.
     
  12. JJL

    JJL Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Kemintien nesteen kohalla tuntuu välillä, että onko tämä ees pyörätie. Tulee pyörällä töistä niin porukkaa lappaa kaasut selällään vastaan. Eikä haittaa tosiaan minuakaan ja vielä vähemmän jos ajais edes vähän hiljempaa, mutta aina niitä kukkahattu tätejäki tuolla liikkuu joille se onki jo vakavampi paikka
     
  13. Mara

    Mara Rev life

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Joo jos rossiradalle mielii niin pöykkölän pyörätiet näkyy soveltuvan siihen oikeen mainiosti.. :D ::)
     
  14. BluePower

    BluePower Belaruksia ja Kiitoja

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Minun mielestä siitä ei haittaa ole jos oikaseen Nesteellä sen pyörätien kautta, mutta sitä en ymmärrä kun jotkut siinä oikeasti ajaa sinkit tiukala. Nätisti ku ajjaa niin minun mielestä ihan ok, ja huomioi muut kulkiat. :)
     
  15. amman

    amman Active Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    miekka taksi antaa siitä 50 oikaisu maksun ;D jos sattuvat näkeen
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Ihan kysymys?`

    Miksi helevetissä siittä pitäis ees oikassa? Jos kiertää alikulun kautta, tulee matkaa hurjat kilometri lisää ja aikaa menee kolome minuuttia!
     
  17. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Oon kans joskus tullu siihen tulokseen että kellään ole niin kiire kö kelkkailijalla ;D
     
  18. ukkeli

    ukkeli Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Hei voiko täällä tämmöstä kysyä. Haluaako joku rovaniemen kelkka velho käyä kokeilee/kahtoon tämän http://www.nettimoto.com/ski-doo/renegade/1803405#contact. täältä suuntaansa 350km eikä vihtis lähtä vaan "kahtoon" missä kunnossa kelkka on. katteilla yms. ei niin väliä kuha ei kieroo kule ja tekniikaltaan pelais ja iskarit ei ois aiva loppu.
     
  19. sledmaker

    sledmaker Xtrim 600 Etec

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Komioita vanhanliiton kamppeita ajeli tänää ohi reitillä, hatunnosto kuskeille silmänkarkista :) Vähän kantautui korviin taas tarinoita latusankareista Vennivaaran suunnalta, hiukkase rupes harmittamaa :( Jos pysyttäis siellä reitin puolella ja miksei vaikka metsänkin, nii ei aiheuttais nii pahennusta lehtipalstoilla. Komioita kelejä, vähä riepoo ko ei ite päässy ajelemaa :mad: Talven jatkoja!
     
  20. villeer

    villeer Ski-Doo MXZ X-RS ID 600R -19

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Oli kyllä hienoa reittiä tarjolla Ranualle. Ajoseuraa sai heti, kun erehtyi pysähtymään :). Poliisinkin kanssa tuli juteltua tässä Ounasrinteellä. Kuulemma on tullut valituksia melusta, joten malttakaahan kaasuliipasimen kanssa, jos ajatte (pyörä)teitä pitkin tuohon suolle reitille.
     

Suosittele tätä sivua