GPS. suositelkaa, neuvokaa!

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä snoub, 30/12/05.

  1. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Zumo 590:stä ei omakohtaista kokemusta.
    Mutta jos/kun se osaa lukea mtk_suomi22.img tiedostonimiä, niin sinne navin kortille kuuluu laittaa juuri se. EI niitä paketista purettuja MapSourcelle tarkoitettuja fileitä. (luitko ohjeen sieltä?)
    Ja sulla on nyt siinä tietokoneessa joku kumma asetus päällä, että luulee tuota .img -loppuista tiedostoa joksikin kiintolevyn näköistiedostoksi, ja aloittaa asentamaan sitä automaattisesti. (Luulee varmuuskopioksi tms.)

    Kun se mtk_suomi22.img on lataantunut, niin älä tee mitään muuta kuin etsi minne se meni, ja siirrä se sieltä navin muistikortille. Resurssienhallinta -> Ladatut tiedostot yksi paikka, mutta riippuu koneen asetuksista/siitä mihin edellinen lataus on tallennettu jne.

    Win 8.1 ja Firefox selaimena: nuoli alas oikealla yläpalkissa, klikkaa, näytä kaikki lataukset, etsi mtk_suomi22.img -file listasta, paina sen päällä kerran vasemmalla napilla, ja sen jälkeen oikealla, valitse: Avaa tallennuskansio.
    Muistikortti koneen SDMMC lukijaan, USB adapteriin tms. ja avaat sen omaan Resurssienhallinta ikkunaan. Sitten vaan raahaat mtk_suomi22.img siitä toisesta ikkunasta sinne ja pudotat kortin Garmin kansioon. Tossa vain yksi mahdollisimman hankala tapa. ;D

    Toki voihan sen kortin liittää tietokoneeseen jo ennen latausta ja ladata/tallentaa sen suoraan sinne, niin ei tarvi PC:n kautta kierrättää.
    Eli kartat.hylly.org ja sielä mtk_suomi22.img -linkin päällä hiiren oikeaa nappia, Talllenna kohde levylle, selaa kortin Garmin kansio auki ja naps sinne.

    Ja ihan vastaava temppu sen http://laaksola.net/kelkkareitit/ kelkkareittien kanssa.
    kelkkareitit.fi.img -päällä hiiren oikeeta jne.
     
  2. A.Paaaho

    A.Paaaho Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Kertokaahan nyt tyhmälle että saako noista kelkkareitit.fi ja maanmittauslaitoksen kartoista aikaseksi Garminin autonaviin kartan millä pystyy navigoimaan reittejä pitkin vai onko se ainoastaan kartan näyttämistilassa? Näkyy porukka noita maastokarttoja onnistuneesti laittaaneen noihin vanhoihin Garmineihin mutta miten lie nämä uudet "halpis" nuvit? Nykyään käytössä Oruxmaps jossa karttana maanmittauslaitoksen johon on yhdistetty kelkkareitit samaan img:een mutta olisihan tuo mukavaa kun navi olisi koko ajan nokan edessä eikä tarvis puhelinta kaivella taskusta.
     
  3. Stig

    Stig Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    No ei nyt ihan 7" tuuman tablettia mutta 5" puhelimella ollaan menty. Ite tilasin puhelimelle kiinasta vesitiiviin kotelon jossa tankokiinnike ja solumuovifyllipalat. Samoja telineitä saa motonetistä kahta kokoa kohtuusuolaiseen 25-30 euron hintaan. Kiinan hinta oli 5 euroa. Kosketusnäyttö toimii hyvin kalvon läpi.

    Tuo lämmitys on hyvä huomio, itellä kerran antoi kerran herjan liian alhaisesta akun lämpötilasta kun oli hetken seissyt kotelossa tauolla. Tämän jälkeen ei enää suostunut latautumaan, toimi kuitenkin niin kauan kun akkua riitti. Esim kahvalämppärin vastuksen voisi viritellä kotelon pohjaan? Toinen heikkous on usb-kaapeli, joka tahtoo mennä helposti poikki micro-usb -liittimen päästä kovassa pakkasessa. Tämä tietysti on korjattavissa hankkimalla parempi kumikaapeli.

    Olen käyttänyt puhelimessa Oruxmapsin ohjelmaa, maastokarttoja ja kelkkareitit.fi gpx-dataa. Toimii hyvin ajaessa pikku harjoittelun jälkeen, näkee kyseisen pätkän kuljetun matkan, keskinopeuden, huiput, huippukorkeuden ym. ajonäytössä. Toki näytettäviä kohteita voi muokata mielin määrin ja erilaista tietoa on käytössä rajattomasti.

    Ja mikä parasta. Kaikki on täysin ilmaista! Poislukien se kotelo. :)
     
  4. AOC

    AOC Active Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    EI niitä paketista purettuja MapSourcelle tarkoitettuja fileitä.., nämä sinne laitoin ja eilen poistin ja latasin taas uudestaan tämän: mtk_suomi22.img ja siirsin kansioon map.
    Nyt se toimii mutta kelkkareittejä en saanut näkymään useasta yrityksestä huolimatta.
    Nyt latasin kelkkareitit eri selaimella ja siirsin ne samaan map kansioon.
    Ja sinnehän naviin tulikin kelkkareitit.

    Windowsin levyn näköistiedoston tallentaminen vielä häiritsi mutta ladatuista tiedostoista nämä löytyi ja sieltä vain raahaamalla oikeaan kansioon.

    Tässä mallissa ei taida olla muistikortille paikkaa tai en ainakaan löytänyt mistään sen näköistä reikää eikä noin pientä torx avaintakaan löytynyt jolla tuon härvelin olisi saanut purettua ja tarkistettua onko korttipaikka jossain sisällä.
     
  5. Kaakeli

    Kaakeli Lynx Rave RC -07

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Tänään tuli haettua tuo Garmin gpsmap 64. Kartat ja reitit sai todella helposti laitettua. Ei tarvinnu tiedostonimiä muutella. Vähän pitää vielä opetella käyttöä, mutta sain kyllä reitin tehtyä helposti.
    Huomenna hakemaan kelkkaa niin pääsee ajossa koittamaan.
    Ram mountin telineen tilasin myös ja hintaa laitteelle ja telineelle tuli n.280e. Vaikka pitääkin leikkiä paristojen kanssa, mielestäni silti parempi vaihtoehto itselle, kuin Zumot yms, kun voi käyttää muuhunkin ulkoiluun. Ja ennen kaikkea paljon halvempi setti :)
     
  6. illu2

    illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

    Kerropa miten sait tuohon gpsmapiin helposti reitit


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. Kaakeli

    Kaakeli Lynx Rave RC -07

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Sinne \Garmin- kansioon tuo ilmainen peruskartta ja kelkkareitit.fi:n sivuilta se reittikartta. Molemmat laitoin suoraan muistiin .img- tiedostona. Nimiä ei tarvinnu tosiaan vaihdella, eikä muutenkaan kikkailla.
    Valikosta sitten pystyy valitsemaan mitä karttoja näkyy, mutta ite en tehny muuta kuin laitoin kartat ja laitoin navin päälle :)
    Hyvin jopa reitittää kun laittaa alku- ja loppupisteet sieltä reitinhallinnasta. Pitää tosin valita, että piirtää reitin maastoajoneuvolle, ettei tule vain suora viiva. Ja saa niitä reittipisteitä tietty enemmänkin olla.
     
  8. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Onko ruotsin puolelle ilmasia karttoja ja reittejä saatavana garminille?
     
  9. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Etsippä tästä ketjusta tai vaikka tulostusversiosta:
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?action=printpage;topic=378.0

    Kirjoitti: Mileleo - 03.12.2014 - kello 19:49

    Ja jos laavut kiinnosta, niin http://www.laavu.org/ -> Lataa (gpx). Tuo tiedosto Garminiin (tai muistikortille) \Garmin\GPX hakemistoon. Niin johan näkyy laavuja laitteessa.
     
  10. Paatelainen

    Paatelainen Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Minkälaisilla kokoonpanoilla porukka nykyään kelkkareiteillä navigoi?
    minkälainen laite/ohjelma olisi todettu toimivaksi ja käytännölliseksi?
    Edullisuuskin olisi plussaa ;D
    Alkaa varmaan toi photonavi vetää viimesiiän niin pitäs kattoo uusia vermeitä.
     
  11. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Muistikorttipaikka löytyy akun alta, siinä on ohjekuva, mihin se työnnetään. Näköjään omassa muistissa ei nuo kartat tullu näkyviin täytyy kokeilla muistikorttia.
    edit. kortille laitettuna kartat alkoi toimia ja reitit samoin.
     
  12. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Ilmeisesti BRP:n hansikaslokeron jatke on AMPs-mitoilla? Tuohan oli mulle ihan uus tuttavuus ja siihen vois ehkä kivasti istuttaa vaikka iPhonen jollaki jämerällä kotelolla. RAM:n hässäkät taitaa lähes kaikki sopia nuihin mittoihin. AquaBox vois toimia kivasti, mutta siinä on tuo kuvio kai vähän vinossa. Näytti tosin kaikkia kivoja väliadaptereitaki löytyvän.
     
  13. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Pitkän taikinoinnin jälkeen tuli sitten ostettua Garmin Zumo 340lm. Päivitykset latailin koneelta(vaati sinisen usb paikan). Kartoiksi maanmittauslaitoksen aineisto ja kelkkareitit.fi. Ainut hämminki oli itellä, että tajusin pistää ne sinne koneeseen siinä .img tiedostona. Enkä vieläkään ihan ymmärrä, että lukeeko se nyt ne muistikortilta vai koneen omasta muistista ne .img tiedostot. Mutta nekun pelaa niin antaa olla muistikortinkin sisässä.
    Koneen mukana tuli ram-mount telineet ja laturinpiuha. Laturin virrat vedin akulta suoraan tuohon lataavaan telineeseen ja korotuspalaan leipasin vähän viilaa ja kiinnikkeen, että sai asettumaan tuohon tangon keskelle navin. Vielä ei päässy testaamaan mutta eiköhän tuo ihan hyvä ole.
    [​IMG]
    Ehkä toivois vähemmän tietoa tuohon karttapohjaan mitä nopeasti sitä vähän testailin. Ei korkeuskäyriä ja yms. välttämättä tarttis. Mutta kivahan se on, ei käy kiistäminen.
     
  14. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Katso laitteen asetuksista kartan asetukset, sieltä voi yleensä garmineissa "vähentää" kartan yksityiskohtia. :)
     
  15. illu2

    illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

    Noniin nyt olis tarvetta gepsille joten mistä löytys edullinen valmis paketti?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Selaa taaksepäin.
     
  17. illu2

    illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

    Kyllä lohdutti paljon! Ja luulekko että ei olis jo ennen kysymystä selattu!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    No lähdetäämpä siitä nyt ekana,kuinka paljon haluat sijoittaa rahaa em,laitteeseen,pitääkö olla Garmin vai joku muu merkki.
    Garminin valikoimista löydät parhaan vastineen rahallesi.Tsekkaa vaikka www.marinea.fi ja sieltä Garminin mp-mallit.Sen jälkeen teet valintasi ominaisuuksien perusteella.Kuinka iso näyttö,lisäominaisuudet yms.Jos haluat parasta,niin osta Garmin 590LM.
     
  19. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    http://kauppa.navigointivaruste.fi/navigaattorit/kelkkatuotteet.html
     
  20. Kaakeli

    Kaakeli Lynx Rave RC -07

    Vs: GPS. suositelkaa, neuvokaa!

    Edellisiin lisäten, että jos haluaa halvemmalla päästä, niin sitten Gpsmap 64, johon lataa kartat ja kelkkareitit. Ainakin itellä toimii hienosti. Näyttö on vähän pieni, ja pitää pattereilla/akuilla pelata, muttta ei mielestäni ongelma. Akku kestää helposti ainakin 6 tuntia. (en oo ton pidempää päiväreissua tehny)
    Hintaahan tuolle tulee se vähän reilu 200€. Ram mount- telineelle hintaa tuli muistaakseni 50e postikuluineen.
     

Suosittele tätä sivua