Rotax 503 sytkä

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä TeppoR, 28/12/14.

  1. TeppoR

    TeppoR Member

    ostin 535 lynxin vm 82 siinä on 503 rotax pannu sytkänä kärjellinen järjestelmä kahdella puolalla , sopiiko siihen cdi mallin sytkä osat suoraan heittämällä.
    Teppo
     
  2. TeppoR

    TeppoR Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

     
  3. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Muistaakseni pitäis olla ihan bolt on -homma? Mulla on yks kärjellisen alakerta, voisin tarkistaa huomenna.
     
  4. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Näyttäähän nuo sopivan ihan heittämällä. Ajoitusmerkit saattaa joutua tekemään uusiksi, mutta sehän ei oo iso homma. 2,3 mm eykk näyttää olevan suositeltu ennakko 6000 kierroksella minuutissa. Ajoittaminen menee niin, että asetat kampiakselin siten, että magneeton puoleinen mäntä on tuon 2,3 mm ennen yläkuolokohtaa ja teet vauhtipyörään merkin lohkossa olevan vastamerkin kohdalle. Sitten vaan kone käymään ja stroboskoopin avulla tarkastat, että nuo kaks merkkiä on kohdakkain @6000 rpm. Jos ei oo, niin kierrät magneeton pohjalevyä tarvittavaan suuntaan, kunnes saat merkit kohtaamaan.

    Sen verran edittiä, että vauhtipyörä pitää kans olla cdi vehkeestä. Tosin alkuperäisenkin saa toimimaan, kunhan tekee kiilauran eri kohtaan.
     
  5. TeppoR

    TeppoR Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    ok hyvä tietää , tosin löysin vereksen kärjellisen mallin pitää kokeilla sitä , alkuperäinen ongelma oli että sytytys katosi kokonaan magneeton ja puolan välilltä, enkä meinannut löytää kärjellistä mallia olevaa sytkää varaosiksi. no huomenna pääsen tutkimaan mitä se on syönyt,, sain tänään ulosvetimen tehtyä niin olen viisampi.
     
  6. TeppoR

    TeppoR Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Eipä tuolta mitään vikaa silmämääräisesti löytyny , mittasin konkkaa mittarilla nii näytää antavan eri arvoa mitä toinen ,oliskohan se kärähtänyt
     
  7. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Kai kytkit konkan irti piiristä mittauksen ajaksi? Jos molemmilta pytyiltä katoaa kipinä samanaikaisesti, niin vika on joko johdotuksessa tai ensiöpuolassa. Myös kokonaan oikosulussa oleva konkka voi tehdä saman. Ota magneetolta tuleva iso töpseli auki, ja kokeile tuleeko kipinää. Jos tulee, niin vika on kelkan puolella.

    Edittiä: molempien konkkien pitäisi olla oikosulussa maihin pimentääkseen molemmat puolet.
     
  8. TeppoR

    TeppoR Member

    Vs: Rotax 503 sytkä

    töpsöli irit ei kipinää kytkimen puolelle tulee kipuna , ei oo puolakaan rikki ku toisessa johdossa pelaa, vauhtipyörän puoleinen on pimeänä. oli siinä konkassa piuhat kiinni molemmissa , näytti eri lukemaa mittarilla,
     
  9. Joheli98

    Joheli98 XTC 700

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Mikä voisi olla vikana kun Lynx Ranger 503 valot palaa himmeästi ei kirkastu vaikka painaisi kaasua.
     
  10. Juhko

    Juhko -21 Khaos 850

    Vs: Rotax 503 sytkä

    Löysikö teppor vikaa että miksi toinen puoli pimiänä? Itellä täysin sama vika omassa 600 lynessä, välissä toimii hyvin ja välissä katoaa kipinä kokonaan. Uuet kärjet vaihoin ja toimi vähän aikaa ja taas pimeänä vauhtipyörän puoleinen.
     

Suosittele tätä sivua