600 sdi, lataa vain 11,57

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä paluumuuttaja, 7/1/11.

  1. paluumuuttaja

    paluumuuttaja Member

    Voiko vika olla vain jännitteensäätäjässä vai onko jotain suurempaa remonttia odotettavissa?
    Akku vaihdettu.
     
  2. havoc

    havoc Active Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Voi olla vika valoreleessä. ainakin itellä oli grand touringissa releessä vika.
     
  3. paluumuuttaja

    paluumuuttaja Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    ei ollut vika releessä.
     
  4. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Itellä lynskissä vähän samanlaista vikaa, lataa kans n.11.5 volttia, sitten kun ottaa lataus releen pois (rele2...load relay) jännite nousee vähän yli 12 volttiin...samalla sammuu valot kun releen ottaa pois eli on siellä vähemmän kulutusta tietenki silloin. Missä tuo valojen rele majailee kun siellä sulake rasiassa ei oo ku 3 relettä ja niistä ei minusta mikään oo valojen rele. Sitte vielä aikansa ku käyttelee kelkkaa se rele paikoillaan niin jännite tippuu johonki 10 voltin tietämille.Kaikki sulakkeet on ehjiä.Nii ja akku on tosiaan uus. Kelkkahan on -08 600 SDI.
     
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Kuulostaa hankalalta... Staattori mahdollisesti ei kykene tuottamaan tarpeeksi virtaa tai säätimessä häikkää. Mistä toi jännite on mitattu, akun navoista? Koittakaas mitata seuraavista kohdista:

    - akun plusnavan ja rungon välistä,
    - akun plusnavan ja moottorin välistä,
    - akun plusnavan ja säätimen maadoitusjohdon liittimen väliltä (maadoitusliitin ei saa olla irti rungosta).

    Noilla mittauksilla voisi löytyä mahdollinen maadoitusvika jonka takia syntyy jännitehäviö kuormituksessa jonka johdosta akun napajännite on muutaman voltin alempi.
     
  6. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Joo akun napojen välistä jännite mitattu mutta tänään mittailin vähän muualtakin ja aina sama homma homma n.11.5 volttia...samalla tuli mitattua nua maadotukset ja kunnossa on. Mistä pääsis helpoiten mittaamaan jännitteen ennen tasaajaa ja sen jälkeen?
    Ja tosiaan nuo releet kaikki ehjiä ainakin kun ristiin niitä vaihtelee niin kaikilla käyntiin lähtee. Onko jossakin muuallakin releitä tuon sulakerasia lisäksi?
    Onko valoille jossakin erikseen rele, tuo rele 2(load reley) kyllä vaikuttaa valoihinki ja jännite alkaa kyllä nousta kun sen ottaa pois.
     
  7. makimikkko

    makimikkko Yamaha nytro rtx

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    käynnistin auki ni luultavasti on koppa täynnä kappaleita. Kaverilla mangneetosta jotain lähti irti ja tappoi samalla käämit. en oo sitä ite nähny mut kaikki osat vissiin ihan kypsät.
     
  8. paluumuuttaja

    paluumuuttaja Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Jännitteensäätäjässä vika oli, nyt lataa melkein 13 ja risat
     
  9. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Se säätäjä itseäkin epäillyttää, pitää tänään kaverin kelkasta testata toimivaa. Onko tietoa onko skidoossa samanlainen säädin, 06 mxz sdi?
     
  10. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Eipä ollu jännitteensäätimessä vika, toiseen kelkkaan ku laitto paikoilleen niin pelas ihan oikein. Pystyykö sitä staattoria mittaamaan mitenkään ennen kuin purkaa, minkäväriset piuhat tulee sieltä sinne jännitteensäätimelle?Ei kellään ois semmosia kuvia missä näkys johtojen värit ja mistä ne tullee ja mihin menee?
     
  11. makimikkko

    makimikkko Yamaha nytro rtx

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Vaimentimen kuitenki joutuu ottaa pois ni samalla käyttää käynnistimen pois paikalta ja kattoo onko mangneetto murusina. Sieltä lähtee nee pinnat irti.
     
  12. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Joo tuli otettua se vetolaite pois, ei tullu vielä ainakaan magneeton palasia vastaan, Vauhtipyörää en saanu vielä pois ku pitää ulosvetäjä tekasta huomiseksi. Ni onko sitä kellään tietoa miten mitataan se staattori, yhen ohjeen mukaan sieltä lahtevien piuhojen välissä pitäis olla1,6-1,8 ohmia(Tämä ohje semmoseen staattoriin mistä lähtee 2 johtoa). Itsellä lähtee sieltä 3 johtoa, mittari näyttää n 1,6 ohmia johtojen välistä eli sen mukaan olisi kunnossa mutta päteeköhän tuo ohje myös 3 johtoiseen malliin?Ei kehtais turhaan tilata uutta kun hinta suunnilleen 400 €.
     
  13. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Eipä nuo johdot helpolla katkea, ellei joku ole raapinut niitä poikki. Mutta mittaapas käämien ja moottorin rungon välistä. Pitäisi näyttää ääretöntä eli poikki, jos pistoke on irti. Jos löytyy jotain kilo...megaohmeja, silloin on kyseessä vuoto. Joku käämi on jostain syystä hiiltynyt ja johtaa hieman runkoon = sökö. Toisaalta joissakin magneetoissa voi olla maadoitus jonkun kiinnitysruuvin alla... Sitten näyttää mittaamiasi ohmeja myös johdon pään ja motin rungon välillä.

    Ja jotain 1...2 ohmia joka tapauksessa, olipa 2 tai 3 johtoa.
     
  14. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    No niin päivitellään nyt tätäkin, nyt on staattori pöydällä. Tuli haettua lainaan hieman parempi yleismittari, nyt johtojen väliltä mitattaessa vastus 0,2-0,3 ohmia eli liian vähän, samat lukemat tällä mittarilla kun oli vielä paikoillaan...runkoon ei kuitenkaan minkään näköstä kosketusta eli sen puolesta kunnossa. Staattorin lakkaus halkeillu aika reilusti...mahtaa olla nuo langat yhdessä tuolta väliltä, siksi vastus nuin pieni ja ei jaksa ladata kunnolla kun ei kierrä koko käämin kautta?
    Pitääköhän tuo puottaa lakkapönttöön ja toivoa että menis joka rakoon tuota lakkaa? ???

    Takuuki menny sopivasti viime keväänä umpeen!
    Tuntus vaan jotenkin että pitäs mäntien loppua ennemmin kuin tuon käämin, no kaippa tämä on lynxissä ihan normaalia :'(

    Saa tarjota uutta staattoria jos jollakin sattuu ylimääränen olemaan, kelkkahan oli 08 600 SDI lynxi
     
  15. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Tuliko kuntoon uudella staattorilla? Omassa tällaista vikaa http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=79866.msg726004#msg726004
     
  16. hrajala

    hrajala Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Tuli se kuntoon uudella staattorilla, meni vielä staattori tehdastakuuseen vaikka takuu oli mennyt jo vuosi sitten umpeen. Oli nimittäin niissä staattorin johdoissa semmoset alumiiniset jatkoholkit ja niitten päällä kutistesukka joista yks oli sulatettu niin tiukalle että alumiini näkyi,oli sitten hangannut toiseenkin johon kuoreen pienen reiän josta oli oikosulussa. Tultiin sitten paikallisen huollon kanssa siihen tulokseen kun kävin staattoria siellä näyttämässä että valmiste vika.
     
  17. lasanderi

    lasanderi tourinki

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Näköjää on jo aikaa ku tänne on mittää vikoja laiteltu mutta laitan nyt kummiski. Itellä 08 600 sdi xtrimmi ja ongelmana on että lähtee käyntii uusilla tulpilla. Vähä aikaa pelaa ja sitte toine pytty pimenee valot katoaa jos käy tyhjäkäyntiä. Sen jälkee ku sammuttaa nii ei lähe enää käyntii ollenkaan tai tosi huonosti. Voisko olla staattorissa vikaa vai ossaako joku sanoa jonku muun vian
     
  18. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Staattori on helppo testata irrottamatta sitä paikaltaan.
    testiin tarvitset 21W vilkkupolttimen ja eristysvastusmittarin.
     
  19. töppis

    töppis Well-Known Member

    Vs: 600 sdi, lataa vain 11,57

    Nuilla vehkeillä pitäisi ladata n. 14-16 volttia. Itellä oli vika jännitteensäätimesä lähtevissä liittimissä. Oli hapettummaa piikki poikki. Kannattaa aukoa liittimet ja tarkistaa pinnien kunto kaikista liittimistä.ja puhdistaa ne.
     

Suosittele tätä sivua