Telapyörien lisääminen

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä mikidor, 19/2/15.

  1. mikidor

    mikidor Member

    Morot kaikille!

    En pikaisella haulla löytänyt aiheesta aijempaa keskustalua.. Linkatkaa jos löytyy..

    Eli ongelma on se, että liukukiskojen muovit kuluvat todella nopeasti (n. 500-600km ja muovit melkein loppu) vain yhdestä kohtaa n. 50 cm ennen takimmaisia kääntöpyöriä. Muualta muovit ovat melkein kuin uudet ja kuluneisuus on siis kummallakin puolella. Edellisissä muoveissa sama ongelma.

    Vähän kulumakohdasta perään päin löytyy sisemmän telapyörät, mutta sanokaas viisaammat: Onko järkeä lisätä noiden kulumien kohdille yhdet telapyörät ulkolaitaan? Auttaisiko se siihen, että muovit eivät kuluisi niin nopeasti? Vai mitä muita järkeviä keinoja olisi tuon ongelman poistamiseksi?

    Lisäksi toinen kyssäri: Liukukiskojen muoveja saa "normaaleina" tai grafiittina.. Onko tuo grafiittiset vain ulkonäöltään erilaiset vai ovatko ne oikeasti paremmat, siis kestävät kulutusta paremmin? Hintaeroa noilla ei ole oikein mitään.. Duellin kuvastossa erikoisesti värin kohdalla vaihtoehdot grafiitti ja musta.

    Alla on Venture vm 2001 eli tourinki ja siis haen pitkäikäisyyttä, en parhaita temppu- ja maasto-ominaisuuksia.
     
  2. rotman1

    rotman1 Member

    Vs: Telapyörien lisääminen

    moro, ite kans kyselin viksummilta ??? samasta asiasta. mitä enemmän rullia ni vähemmän kuluu liukukiskot. ku sais jäähytyksen kesäks laittaisin kiskot täyteen rullia ja suksien tilalle renkaat ;D
     
  3. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: Telapyörien lisääminen

    Telapyörien suhteen ei kai siinä muuta ole kuin, etteivät ota telaston pohjatessa minnekkään kiinni. Oletkos tehnyt niille etummaisille telapyörille siirron eteenpäin? N. puolet pyörän halkaisijasta eteenpäin, helpottaa liukukiskon mutkan painetta ;)

    Yamahan omat HYFAX muovit on toistaiseksi kestäneet kohtuu kuivanakin hyvin, ei ole kuluneet yhtään (tosin n. 200km ajettu)
     
  4. mikidor

    mikidor Member

    Vs: Telapyörien lisääminen

    En ole siirtänyt etummaisia telapyöriä. Ongelma on siis n. 50 cm ennen takimmaisia kääntöpyöriä n. 20 cm matkalla jossa kuluma on suurin. Pitänee kokeilla seuraavaksi noita Hyfaxeja, vaikka pikaisella silmäyksellä näyttävät olevan vähän kalliimpia.

    Ns. keskimmäiset telapyörät ovat kiinni kiskoissa yksinkertaisilla telineillä mitä ainakin ebayssa kaupataan enemmänkin. Ja voihan niitä romikselta löytyä. Eli sen puolesta telapyörien lisääminen olisi aika helppo ja halpa juttu. Pitänee vaan tosiaan varmistaa ettei pohjatessa ota kiinni.
     
  5. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: Telapyörien lisääminen

    Löytyy 1 pari noita telapyöriä ja ne kiinnikkeet pultin kera ;) Pistä yv:tä kiinnostaa..
     
  6. mikidor

    mikidor Member

    Vs: Telapyörien lisääminen

    Kiinnostaa! Laitoin juuri yv:tä!!
     

Suosittele tätä sivua