FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

  1. Hörhö

    Hörhö Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ei riitä aika tilailuun rapakon takaa, kun kelkka pitää pakosti olla parissa viikossa baanalla.

    Näköjään alatukivartta löytyy tarvikkeena SnoPron valmisteena 119€, mikä lienee laatu...
     
  2. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kun tuntuu olevan näitä ostoilmoituksia, niin yksi lisää.
    Eli tarttis Nytron variaattorin ja sen akselin.
     
  3. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kolisee tyhjäkäynnillä ja tiedän että se on ok. Silti ottaa korvaan. Kokeilen o-rengasta, kuvittelis toimivan. Minkähän takia tollanen klappi on tuohon suunniteltu? Paljon asiasta on kirjotettu mutta tuon ison välyksen ideaa en oo ymmärtänyt.
     
  4. wangel436

    wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kennot ja tukivarret ei tarvitse olla samasta geometriasta, mutta tukivarret keskenään kyllä ja samoin kennot ja taasen raidetangot kulkee pareittain.
     
  6. wangel436

    wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Sinullahan tais olla ihan omakohtaista kokemusta tuosta "sekametelisopasta" ;D
     
  7. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

  8. jäppinen

    jäppinen Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Asialliseltahan tuo kuulosti mitä osia oon kyselly :) ja tutulla kaupatkin suju
    Edit: Mistä sais 68 lenkkisen ketjun nytroon? Muualta kuin marmorilta? Jos löytyy voi tarjota viestillä
     
  9. Hörhö

    Hörhö Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Laatu olikin sitä, että ei käy Nytroon vaikka Sledstore sitä myy siihen.Lienee Phazeriin...
     
  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Onkos muille tullut vastaan epäkeskoksi koneistettua vetaria? Kylmänpään laakerin paikka on vajaan millin sivussa. Kuvan vetari on -08 kelkasta ja tilasin uuden tilalle mutta siinä on sama vika, vai onko ominaisuus...? Viitsiikö tilata enää kolmatta jos sekin on samanlainen ::)

    [​IMG]
     
  11. Pow_82

    Pow_82 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    2008 Nytro RTX RE hommattu! Ekan 150 km testilenkin jälkeen otin kelkan talliin öljynvaihtoon ja huomasin, että oikea suksi on noin 5 senttiä vasenta taaempana. En tiedä oliko jo ostaessa vai kolhinko itse heti testilenkillä. Syy on olkakennon caster kulmassa. Yläpallot ovat lähes millilleen samoissa kohdissa astinlautojen takapäästä tai telatunnelista mitattuna. Mutta suksen kiinnityspultteihin samalla tavalla mitattuna on siis se viiden sentin ero. En tiedä mistä ja mikä on taipunut.

    Mittasin casteria myös vatupassin avulla: Kelkka suoralla tallin lattialla, vatupassi laitetaan pystyyn vaateriin olkakennon rinnalle niin, että reuna ikäänkuin menee yläpallon läpi. Pidetään siinä ja mitataan etäisyys passista suksen kiinnityspultin keskikohtaan. Näin saadaan caster milleina. Vasemmalla noin 95 milliä ja oikealla noin 50 milliä.

    Voisiko joku tehdä saman mittauksen tai kertoa vanhasta tiedosta, että paljonko casterin kuuluu olla? En siis tiedä, että kummassa suksessa se on oikein!

    Eturungossa ei näy mitään vekkejä missään pelleissä, vaikka katteet oli purattu öljynvaihtoa varten. Yhdessäkän tukivarressa ei näy kieroutta, tosin linjarini oli vain 30 cm mittainen ja aika kolho, eli en päässyt ihan kunnolla katsomaan. Oikean suksen iskari on hieman takana ylätukivarteen nähden, vasen iskari täsmälleen keskellä ylätukivartta.

    Auraus noin 2 cm koko susien matkalta mitattuna.

    Vanha kelkka oli SXR 500 ja valehtelematta pääsin sillä kovempaa patikossa, eli ajoharjoitusta ja säätöä tarvitaan ja paljon. Kävin alustan jo läpi, ja auoin kaikki klikkerit paria napsua vaille auki. Hakasjouset M. Etupukin jousen esijännitystä pudotin, nyt kierrettä näkyvissä pari milliä. Etupukin remmi on keskimmäisissä rei,issä. Kannattaako löysätä? En ole vielä ehtinyt koejaolle näiden muutosten jälkeen.
     
  12. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Laitoin bladet alle ja täytyy sanoa että loistava suksi nytroon.
    Kääntyy tosi hyvin ja ei oo raskas ohjata.
     
  13. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Jos yläpallonivelet on linjassa, alatukivarret suorat (taaempi putki taipunut n. puolivälistä alaspäin?) ja silti suksi noin paljon taaempana eipä jää muuta vaihtoehtoa kuin eturunko. Jos kelkassa on alkup. eturunko, se voi vääntyä ennen tukivarsia.. Tuossa -08 ei ole vielä niitä vahvikepeltejä joista näkisi suoraan pienemmänkin kierouden, noin iso näkyisi varmasti. Uudet rungot on luokkaa 5-600e.
     
  14. Pow_82

    Pow_82 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Noinhan se varmaan on, että runko on antanut periksi..

    Tarkemman diagnoosin tekemiseksi pitää saada tietää kumpi puoli on taipunut tai onko kumpikaan suksi kohdallaan. Eli paljonko 2008 Nytron caster on mitattuna yläpallon ja suksen pultin etäisyytenä pituussuunnassa. TAi muita hyviä vinkkejä suksien oikean kohdan määritykseen? TAi eturungon oikaisuun? Ei ole kellään tutulla samanlaista kelkkaa..
     
  15. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Lähinnä sillä on merkitystä missä asennossa sukset ovat toisiinsa nähden.. Jos runko on taipunut pitää se uusia kokonaan, ei ole "puoliskoja" kuten joissain muissa Yamahan malleissa.

    Tukivarret ja eturunko on näissä niin pehmeää tekoa että elämistä tapahtuu ihan patikossa ajettaessa. Eli suoraa verrokkia voi olla suomesta hankala löytää ;D

    Ristimitat olet jo ottanut ja ei täsmää -> jotain vääntynyt. Tukivarret voit poistaa yhtälöstä käyttämällä vain yksiä eli eturungon kierouden voit todeta vaihtamalla tukivartta puolelta toiselle ja ottamalla sen ristimitan uudelleen.
     
  16. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Vahva veikkaus, eturunko vääntynyt...
    Laita kelkka sarvet suorassa suoralle lattialle, ja mittaa rullamitalla mitta alatukivarren alapallon keskikohtaan, koolin ulkoreunaan.
    Takarungossa puskurin alapuolella on se ulospäin taivutettu pelti jonka reunan taakse mitan saa hyvin. Ulkomuistista heittäen; mitta kuuluisi -08 mallissa olla 208cm.
    Jos toisella puolella on tuon alle, ja toisella puolen yli, niin 100% varmuudella eturunko vääntynyt. Pienikin vääntymä tuplaantuu, kun se taipuu siten että toinen puoli menee saman verran eteenpäin, kun kipeetä saanut puoli menee taaksepäin. Em. syystä tietysti johtuu se että casterit on huimasti eri, vaikka yläpallot oliskin oikeassa kohdassa.
    Muita vinkkejä toteamiseen:
    Raidetangon suojakumin etummaiset niitin kun poistat, niin aika usein vääntyneessä rungossa ko. niitin reikä mennyt vähän soikeaksi, vaikka muuta vikaa olisikin vaikea nähdä. Tai alta päin katsoen, kun pohjan suojamuovi on pois, niin kallistuksen vakaaja / korvakkeet on toisella puolella lähempänä moottoria kuin toisella.

    Löytyi pöytälaatikosta joku vanha muistilappu, joka väittää että -08 olis caster 22° ja suksen pultin jättö 21,4. Mutta nämä varauksella.
    "Lähdetietoa" ei ole merkattu ko. lappuun. Ja meidänkin porukassa on noita kulmia muokkailtu joka laitteesta enemmän tai vähemmän... En jaksa muistaa, että onko noi "tehtaan arvot" vai mitattu jostain "projektista".
    (Lapussa oli myös -09 vastaavasti caster 25,8° ja jättö 42,5)

    Rungon oikaisusta kokemusta... (Lue: Minä katsekin vierestä kun vanha tuttu autokorjaaja guru laittoi raudan taipumaan)
    Ei ihan pikku juttu. Mutta jos on hyvät kolarikorjaamo tason laitteet, korin oikaisu tunkit jne. käytössä, ja kolarikorjaajan pätevyys, niin mikä ettei. Täytyy vaan todella tietää mitä tekee, ja mistä tuennat jne. ottaa. Ettei esim väännätä niitä alumiinisia painevalettuja runkokappaleita joissa tuo putkihäkkyrä on kiinni.
    Ja oikaisun jälkeen vaatii tietenkin kunnon vahvistuksen, muutenhan taipuu heti uudestaan ja vielä helpommin kun ennen. Tuohon vahvistukseen löytyy kyllä tosi hyvät ohjeet. Ollut aikoinaan TY -foorumilla, varmaan vieläkin

    Rungon oikaisu ei siis ole mikään "tossa pihassa ite vähä rautakangella väänsin..." Ja korjaamollakin kannattaa teettää vain siinä tapauksessa, että joku tekee em. työn talkoilla. Tuntitöinä saattaa tulla kalliiksi. Tai jopa kallis susi.

    Joten; uusi valmiiksi vahvistettu runko tilaukseen. Jenkeistä vähän halvemmalla, joskin lentorahti voi maksaa reippaasti. (+tullit jne)
    Soittokierros Suomen Yamaha liikkeisiin saattaa tuottaa tulosta myös. Jos vaikka olis jossain valmiina hyllyssä?

    ----------------------------

    Sitten se "loppukauden purkka viritys, kunhan vaan pääsee äkkiä ajamaan", ei suositella... (Edellyttäen että runko on vaan vähän väärässä)
    Aluksi tsekkaus joka muuten kannattaa tehdä joka tapauksessa. Ota molemmat alatukivarret irti ja varmista että kaikki rungossa olevat 10mm kiinnitys reiät on varmasti pyöreät. Tiedän tapauksen että vaihtoon mennyt runko olikin suora, mutta löysällä olleen pultin vuoksi toisen alatukivarren takareiät oli hakkaantuneet soikeaksi. Materiaalipaksuus vain 3mm. Efekti sama kuin vääntyneellä rungolla.

    Jos reiät ok, niin sitten käsittelyyn se puoli jonka alatukivarsi on taaempana.
    Laita tukivarret kevyesti käsin kiristäen takaisin kiinni, mutta jätä tämän puolen takimmainen pultti irti. Tue kelkka hyvin vaikka lankuilla seiniin tms, ja sen jälkeen väännä raakasti tukivartta eteenpäin. (Etukorvakkeet rungossa vääntyy kyllä mukana...) Mittaa alapallo samaan kohtaan kuin toisella puolella. Joku esim 210cm on vielä ihan ok, eli paranee vaan jos tukivarret tulee edemmäs...
    Merkkaa piirtopiikillä tms takakorvakkeen uusi paikka runkoon. Ota tukivarsi irti.
    Suurenna ilmaviilalla, eli "vinkulla" tukivarren takimmaisen putken korvakkeiden kiinnitysreikiä ULOSPÄIN soikeaksi tarvittava määrä.
    Jos hyvän haluat, niin täyttöhitsaat sen sisäreunan. Mutta runko korvakkeen takapuolelle hitsaat puolelta toiselle ulottuvan, eli molempien alatukivarsien kiinnitykseen (S=5) latan, johon on hitsattu M10x1,25 mutterit takapuolelle. (Tuon jälkeen ei tarvi muovejakaan purkaan kun irrottaa tukivarret. Olisi pitänyt olla noin jo uutena)
    Jos em purkkahomma meni putkeen, niin tarkastus mittauksessa kaikki on tuon operaation jälkeen ihan riittävän suorassa.
    Lopuksi pitää vahvistaa se jo pikkusen nitkahtanut runko, muuten tuosta ei ole mitään hyötyä.

    Tulipas romaani, toivottavasti hyötyä edes jollekin. 8)
     
  17. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Joko sieltä lumet suli ;D

    Joskus yritin -09 runkoa oikaista apuna pullotunkki ja toho, ei riittänyt...
     
  18. Pow_82

    Pow_82 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Iso kiitos PKE:lle hyvästä vastauksesta! Mahtavaa, kun kokeneemmat viitsivät auttaa aloittelijaa. Täytyy syventyä asiaan viikonlopun aikana ja varmistaa, että se on varmasti se runko mikä on kierona. Juuri tuota ajattelin itsekin, että toinen suksi siirtyy eteenpäin toisen siirtyessä taaksepäin --> iso ero casterissa. Mutta omalla matikalla laskettuna mitatuista arvoista vasemmanpuolen caster on aika lähelle 22 astetta, eli voi olla vaikka kohdallaan. Täytyy etsiä joku kulmamitta tai astelevy ja katsoa sellaisella.

    Pahasti näyttää etelästä nyt lumet sulavan, mutta pohjoisen reissu on varattu maaliskuun lopulle, eli siihen pitää saada kuntoon.
     
  19. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ei muutaku vääntyny puoli johonki tukevasti kiini ja vauhilla pakkia, omalla vastuulla.. ;D
     
  20. Rakki

    Rakki Nytro crossover -09

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Terve koko Yamaha poppoolle.

    Itsekin tässä pähkäillyt eturungon kansa ja tänään purin kaikki muovit pois. Löytyi just sieltä raidetangon suojakumen niitin kohdalta ongelmia, reikä kiero ja se paksuputki mennyt jonkin verran linttaan (huomas vasta kun otti koko muovin pois paikaltaan).

    Sitten seuraavat pähkäilyn aiheet.
    Miten nuo uudemmat eturungot istuu paikolleen esim -10 ja siitä ylöspäin olevat? Ja vaativatko uudet ala-/ylätukivarret ja olkakennot. Ja saavuttaako näillä uudemmilla tavaroilla jotain olennaista hyötyä?

    Itsellä tuo runko on vielä tuota norsunkorva mallia astinlautojen puolesta eli luultavasti -08. Onko 09:ssä jo vahvistettu eturunko, mut muut romppeet on vissin samat mitä 08:ssa (ala-/ylätukivarret ja olkakennot)

    Pää on niin pyörällä et ei oikein tiedä mitä tässä alkais tilailleen ???
     

Suosittele tätä sivua