800 etec kytkimen vipotus

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä o-p-k, 19/10/15.

  1. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Onko 800 etec myllyssä ihan ominaisuus että kampuran pää/kytkin vipotaa kun perkele tyhjäkäynnillä? Sormen kun laitat siihen liikkuvan lautasen päälle tyhjäkäynnillä, niin johan hyppyyttää. :eek: Tokihan se kierroksilla tasaantuu. Eka isolohko tuli talliin, eikä aiempaa kokemusta muuta kuin 600:sesta. Tokihan se 600:nen patakin täristää, mutta ei läheskään niinkuin tämä. Kaverin 800 lyneä viimetalvena jo äimistelin, kun täristi tyhjäkäynnillä niin että katteet rämisi..
    Kytkin on kyllä oikein kasattu ja linjattu kampuran kanssa, mutta kuinka paljon tuo "linjaaminen" nyt oikein vaikuttaa, kun ei 600:sessa mitään linjata tartte?
     
  2. jazka

    jazka Well-Known Member

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Tahtoohan se monessa 800 rotaxisa olla tollanen kampuran kierous ominaisuus, että kytkin vipottaa ja katteetki rämisee ;D
    Voiha sillä ajella jos ei tieto lisää tuskaa tai sitte avaa koneen ja oikasee kampuran nii saattaa kestääkki pitempään :)
     
  3. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Tai tasapainotuttaa kytkimen.
     
  4. SamiM

    SamiM '19 Xterrain RE 3700 850

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Ovatko petikumit ehjät? Kammella nostelee moottoria ja katsoo antaako petikumi väärästä välistä periksi.
     
  5. Pekka

    Pekka Noviisi

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Kyllä se "linjaaminen" jonkinverran vaikuttaa. Voi käyttää katteiden tai stongan vapinaa indikaattorina kun pyörittelee kytkintä eri asentoihin ja kokeilee. Tosin tehtaallahan se pitäisi jo olla valmiiksi haettu se paras asento jos alkuperäinen kytkin ja aksila on siis käytössä. Ja kyllähän se tyhjäkäynnillä melkoista vipotusta pahimmillaan on.
     
  6. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Tuon kytkimen tasapainotuksen nyt vois teettää, mutta en mä kyllä prkle ala uutta konetta aukomaan. Suoristellaan kampuraa sit samalla kun laakereita vaihdetaan.
    Voishan tuon kampuran heiton mitata, mutta näinhän se on että tieto lisää tuskaa.. Taidan jättää mittaamatta, päin perttiä se kumminkin on. ;D Ei muuta kun vaijeria kireälle vaan, niin loppuu vapinat. Ei kai näillä tyhjäkäynnillä ole tarkoituskaan ajella.
     
  7. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Ei taida se liikkuvan lautasen ulkopinta olla välttämättä senkummemmin koneistettu.Sisäpuoli on vaan koneistettu kohdalleen ja koko paketti tasapainotettu sitten.
    Kannattaa ottaa kytkin pois ja kattoo heittokellolla kampuran päästä.
     
  8. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Hiukan piruttani testailin tuota kytkimen ja kampuran linjaus hommaa. Tuossa liikkuvassa lautasessa oleva iso ympyrä on kaiketi se oikea linjausmerkki kampuran kanssa, ja niin se kytkin oli. No käänsin kytkintä niin että tuo pikku ympyrä joka taas on linjaus merkki muiden kytkimen osien kanssa on kampuran merkin kanssa linjassa. Tärinä hiukan pieneni. Ei merkittävästi, mutta sen verran että huomasi. Ota näistä nyt sit selvää..
    Ei se nyt kai "normaalia" enempää tärise, mutta kyllä tuo 600:sen jälkeen melko tärylätkältä tuntuu. Onhan siinä toki painavammat männät ja pidempi isku, että kaippa se täriseekin enemmän.
    Onko porukka noita kytkimiä uudelleen tasapainotuttanut, ja kuinka paljon niissä on ollut heittoja? Taikka onko vaikuttanut millään lailla?
     
  9. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Vs: 800 etec kytkimen vipotus

    Tuo mittaustapa valehtelee raakasti. Banaanilla oleva kampura voi näyttää suoralta, mutta kun nappaa kampuran pöydälle niin johan vibraa.
     

Suosittele tätä sivua