-08 renegaden sähköistä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä tapojani, 28/12/15.

  1. tapojani

    tapojani Member

    Kelkka siis 2008 Renegade X 600 SDI.

    Erinäisiä sähkövikoja tässä parsinu kuntoon, mutta nyt tarvis apuja. Kahvan- ja peukalonlämppärit ei toimi. Peukalolämppärin mittasin ja vastus näyttäs olevan ehjä, mutta kävi sitte vielä niin että yleismittariki hajosi, vaan samapa se sille. Kahvanlämppärit oli pashana, uudet elementit on pöydällä ja niitä pitäs asennella, eikäpä tässä muuten mittään, mutta.

    Siitä koropalan tienoilta on ne alkuperäset pikaliittimet vetastu sivareilla pois ja tilalla on abikohelvetti. Kahvanlämppärit oli kytketty, mutta vain kahdesta johdosta, kolmehan tuossa on vakiona. Kysymys siis kuuluukin: miten mie nuo piuhat kytken, siis minkä värisistä karvoista saan virtaa lämppäreille.

    Räjäytyskuvia olen kattellu, mutta niissähän ei noita värikoodeja ole :( Kone käynnissä mittaamalla tieten vois selvittää, vaan miten tuo ohjaa tuota lämmitystä, pudottaako vain voltteja elementtien syötöstä, tuossahan on jo tuo "portaaton" säätö. Tuolla epätoimivalla yleismittarilla en mistään mittään voltteja löytäny, mutta se tosiaan saatto olla tuon mittarin vika, vaan satavarma en ole, uus mittari tullee ko tullee.

    Mitä itte tuossa pähkäsin niin kahella piuhalla olis tuo syöttö (siis niinku sieltä kelkan puolelta), eli lämmitinelementin maa tietysti maahan ja ne 2 plussaa sitte vain lyyään yhteen? Vaiko mitenkö? Apua! Tassut jäätyy näilä pakkasilla.

    Jos jollaki noita skemoja olis missä nuo johtojen väritki näkys niin sehän saattas olla ihan rahanarvosta tavaraa...
     
  2. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: -08 renegaden sähköistä


    [​IMG]

    Suaha sitä kokkeilla.

    1 yhteinen miinus musta/sin?
    5 yhteinen kahvanlämppäreille oranssi?
    7 peukalonlämmitin ruskee?

    Jos on portaaton on PWM modulointi jota ei helposti mitata ainakaan halpismittarilla.
    Ötökässä ainakaan ei sitten tuu sähköö ollenkaan tyhjäkäynnillä.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Pulssinleveysmodulaatio
     
  3. tapojani

    tapojani Member

    Vs: -08 renegaden sähköistä


    No tuota pwm:ää mieki eppäilin tuossa ohjauksesa käytettävän. Ja sitähän en tosiaan pysty mittailemmaan, mutta tuo maa, musta sinisellä viirulla, noita näkkyy olevan useampi, ja sen maaksi veikkasin, seki auttaa.

    Noh, testaillaan. -25 on vain vähä liikaa tuohon piharassailuun, mutmut, jospa tuo lauhtus

    ja kiitos tästä
     
  4. tapojani

    tapojani Member

    Vs: -08 renegaden sähköistä

    Tähän päivitys: alko pelittään, ja nuo piuhojen värit oli juurikin noin niinku Bestservice vihjas, kiitos vielä.

    Semmosen vinkin vois vastasen varalle antaa, että jos on taitetut tangonpäät, niin kannattaa kattoa että on eriparia nuo lämmityselementit (jos siis semmosia on, luulis olevan), mulla sattu tulemaan samanlaiset, jolloinka tuo kahvanpään taitos ei menny oikein nätisti. Ja toinen minkä hoksasin on että kannattaa teipata se elementti silleen että se "katkos" ei jää sormenpäitten kohalle vaan jonnekki kämmenen tienoille. Siitä se vähiten lämmittää, ja tuossa testireissulla hoksas että toinen kahva ei sormenpäitten kohalta lämpiä niin hyvin ko toinen, ja se elementin "sauma" osu sitte just sille kohtaa, pikkujuttu, mutta kuitenki.

    Ja tosiaan, tyhjäkäynnillä ei lämpiä ollenkaan, tulipa nyt seki todettua.
     

Suosittele tätä sivua