Juomapullo kelkkaan

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä o-p-k, 26/12/15.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Sokerimehua pahentamaan nestehukkaa ja hiilihapollisella vissyllä sitte pahennetaan tilannetta entisestään ;D
     
  2. jäppinen

    jäppinen Well-Known Member

    Magnesium vissy itelle aika ehdoton pitkässä rasituksessa 8) jos jää vaillinaiseksi mag, saanti onse semmosta repimistä ja jumia että huhhuh.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Noo,

    Tämä on vähä offtopikkia. Mutta joo. Magnesium on tärkiä homma, mutta vissy ei. Hiilihappo ei auta siinä nesteytyksessä yhtään, päin vastoin. Magnesiumi kannattaa otta tabletteina, sillon varmistaa että sitä saa riittävästi. Nuo magnesiumia sisältävät juomat, pitää sisällään niin vähä sitä vaikuttavaa ainesta, että se on yhtä tyhjän kanssa.
    Jos haluaa varmistaa nesteytyksen, niin se ei suuria vaadi.

    - Syö magnesiumtabletteja
    - Juo jo edeltävänä päivänä riittävästi.
    - Juo sopivia määriä vettä tai urheilujuomaa jo ennen ajoa
    - Päivän aikana kannattaa juoda pienissä määrin sellainen litra-kaksi.
    - Puolet vettä ja puolet urheilujuomaa. ( sokeriset juomat ei ole aina hyvästä, mutta niiden sisältämä hiilihydraatti parantaa nesteen imeytymistä)
    - Muista syödä ajopäivän aikana jotaki suolaista.
    - Muista että kylmä lisää nesteen tarvetta ja nestehukkaa.
     
  4. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=16058

    Tuolta vaan lämmityskalvo esim. alumiinisen juomapullon kylkeen kiinni ja pistokkeella virta vaikka takalampulta (tunnelilaukkuun), ni ei tarvi jäävesiä juua ;)

    Ei oo itellävielä moista värkkiä, mutta kiitos tämän topicin, voi hyvinki kohta olla.. 8)
     
  5. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Voisin ainaki omalla kohalla sanoa että tuo reittiajoa päivän vaatii varmasti enemmän nestettä kuin 1-2ltr tai kaksi, golffia pelates tulee juotua 2,5-4ltr vettä/urheilujuomaa ja banaania/pikku suolasta. Edellisen päivän nesteytys on tärkeä. Ei mulla muuta. Tuon takia juomareppu ainut oikea väline.
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Joo. No tuo litra-kaks on melkolailla minimi. Itelläki menee useimpina päivinä noin kolme litraa. Riippuen ajosta.
     
  7. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    [​IMG]

    Tuollainen litran kenttäleili mahtuu aika napakasti tuonne "hanskalokeroon". Vanhat kalsarit kun vielä sulloo pehmikkeeksi, niin pääse hirveästi hyppimäänkään.
    Tuolla nyt jo lyhkösemmän lenkin pärjää. Ja kahveella käydessä täyttääpi.
     
  8. Lynxxmann

    Lynxxmann Active Member

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    mulla on polkupyörän juomapulloteline ratin palkissa nippusiteillä kiinni ja on toiminut jo monta vuotta...
     
  9. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Noille juomasysteemien letkuille on pitkään ollu sellaisia erillisiä suojuksia mitkä toivottavasti auttaa talvikäytössä. Muistan että esim. SIGGin pulloihin sai juomasysteemit myös eli se lämmin mustaherukkamehu tulee sieltä letkusta kans. Eniten noissa arveluttaa että miten se letku pysyy menossa paikoillaan mutta kaipa tuo jotenkin jos selässä ja vielä fiksusti kiinnitetty/integroitu takkiin.

    Yksi mitä suosittelen on pehmeä juomapullo sopivan kapealla JA JOUSTAVALLA kärjellä. Esim. tällaisen olen havainnut oikein oivalliseksi kelkkakäytössä:

    http://www.amazon.com/Salomon-359802-NC-5-Parent-Soft-Flask/dp/B00GTLPZHC

    Erityisesti siitä syystä että 1) ei tarvitse ottaa krossikypärää pois kun ottaa huikan! Tässä säästää helposti sellaiset 5+ minuuttia kun ei tarvi poistaa ajolaseja, silmälaseja, kypärän kiinnitystä... Ja sit 2) joustaa ja menee kasaan niin menee aika helposti takin taskuun.

    Rukalla hintaa tolla tais olla kohtuulliset 17 egeä mutta eihän noita tarvi ostaa kuin yks.

    Platypuksen pehmeät säiliöt/juomajärjestelmät on noin yleensä ottaen olleet hyviä ja halpoja. Oikein kätevät isommassa reissussa. Laatu tuntuu parantuneen 15 vuoden varrella. Niihinkin saa pehmeän suuosan mutta en ole vielä kokeillut kelkan kanssa, mielestäni on kömpelömpi kuin tuo Salomonin. Nämä pystyy keittämään niin ei huoleta vaikka olis hartsportit jääny leiliin pariks viikoks...
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Itsellä on kaksi 0.33l Pepsi pulloa, toisessa vettä ja toisessa yleensä gatoradea ja kulkeva nätisti tuulilasilaukussa.Hiukan huvittaa välillä kun jotku ajokaverit pitää todella kovakuntoisena kun on muistanut menomatkallakin tankata ja hiukan ihmettelevät kun jo 20-30km jälkeen sikapatikossa juon puolet noista pois, sitä nestehukkaa kun ei saa mitenkään kiinni. Paljon kuulee että kädet puutuu ja käsistä voima loppuu, itellä kaksi pulkannarua T-paidan jatkona ja kummasti pärjää megapainavalla jammullakin, tuossakin asiassa syynä on 95% varmuudella nestehukka ja joskus syynä turha jännittäminen.
     
  11. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Tuostapa tuleekin melkoinen tangentti, mutta onko niin että kelkkailu- tai reittiajopopulaatiolla ei ole paljoakaan urheilu- tai ulkoilutaustaa, jos nesteytyksen tapaiset perusjutut on uutta asiaa? Ts. tyypillisesti kelkkoihin on tultu suoraan mopon päältä eikä esim. fillareista?
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Sohvalla makaajia kait kaikki kelkkailijat on kun se ei oo monenkaan mielestä urheilua, itsehän ostin ensimmäisen kelkkani ihan vaan kuntoilun vuoksi. 8kg pois ja kiinteytymistä aikalailla 4kk aikana ;D
    Eilen 42km/1:40h maastopyörällä maantiellä (liian kuuma mettään pikkupoluille) ja jos ei ois ollut urheilujuomaa mukana ois noutaja tullut viimeisellä 15km aikana pahasti mutta 0,5l hartsporttia ja 8-9dl vettä meni reissussa. Jos ei juo niin ei kyllä tartte peräkkäisiä päiviä harrastaakkaan ainakaan samalla tahdilla.
     
  13. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Aikoinaan kun fillarilla ajeli niin kesäaikana (jotain +20C ja yli) nyrkkisääntö oli että 1 litra/tunti. Sitten oli muita nyrkkisääntöjä:

    nestettä vähän mahdollisimman usein (paras jos juomajärjestelmä tai voi juoda muuten vauhdissa - soveltunee heikosti kelkkailuun jälkimmäinen :p)
    suolaa 1-2 tunnin välein
    proteiinia 4 tunnin välein

    Noin siis miniminä, kyllähän tuossa pyörän päällä syödäänkin vähän väliä. Mutta pisin matka mitä silloin ajoin yhtä kyytiä oli 11 tuntia, jossa oli se 2l juomaleili ja vähän muuta juotavaa mukana, sekä myös 1.5l mehukanisteri jossa oli "voimajuomaa" eli taisi olla lähinnä vettä, mustikkakeittoa, suolaa ja soijaproteiinia sekaisin. Oikein hyvin päästiin "maaliin" tuolla kertaa :) Noissa pitkissä matkoissa tuli vähän fiilis että elimistön rasvanpoltto pitää olla tosi tehokas, että pystyy helposti pitämään sitä perusvauhtia; toisaalta ruuansulatus oli se pääasiallinen pullonkaula eli miten nopeasti elimistö pystyy ottamaan käyttöön sitä tavaraa mitä syö pyörän päällä.

    Nestemäinen ravinto voi mennä paljon helpommin kuin kiinteä, senhän takia geelit on suosiossa. Kannattaa vähän miettiä vetääkö noita urheilujuomia, mehuja ja geelejä koko ajan harjoitellessa, kun voi sitten muutaman vuoden päästä sanoa hyvästit hampaille. Nykyisin kun ei ole niin totista hommaa niin juon lähes pelkästään vettä ja sitten tauoilla syödään jotain kiinteää. (Geeleihin en itse asiassa ehtinyt mennä paitsi pari annosta tuli kokeiltua.)
     
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Juominen on myös siitä kiinni mihin itsensä totuttaa. Kun paljon juo niin saa juoda koko ajan. Ainakin hieman vanhemmissa on sellaisia jotka ei juo tai syö juuri mitään päivän aikana kun ovat jotain tekemässä. Yksi yli 80v ukko jolla aina ollut kova kunto saattaa lämpimällä ilmalla olla hilloja poimimassa päivän eikä mukana ole muuta kuin kurkkupastilleja. Ja sankko on yleensä täynnä kun kotiin tulee ja kilometrejä takana melko paljon. Myös joitain metsureita tiedän jotka ei juo mitään. Ainakaan vettä.

    Itsellä yleensä juomista melko reilusti matkassa vaikka vähemmälläkin varmasti pärjäis.
     
  15. periaate

    periaate 600 e-tec

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Totta kyllä tuo että juominen on siitä kiinni mihin itsensä totuttaa. Itse olen lähtenyt mukaan tuohon median propagandaan/"fitnesshullutukseen :D jossa sanotaan että vettä pitäis juoda semmonen 1,5litraa-2litraa päivässä vaikka ei mitään kummosempia tekiskään. Eli vesipullo on nyt kulkenut matkassa melkein joka paikassa. No nyt teki pitkästä aikaa vähän hommia mettässä niin eihän siitä meinannut tulla mitään kun suuta kuivas jo 15 minuutin jälkeen. Ennen en pitänyt edes vesipulloa mukana jos olin vaikka harrastamassa jotain joukkuelajia, mutta nykyisin tuommoinen ei tulis kuulonkaan. En sitten tiedä onko siitä ylenpalttisesta juomisesta ollut mitään hyötyäkään. Pitäis varmaan vähentää :D
     
  16. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Lynxeissä pysyy vesi sulana takaboksissa Rex2-runkoisissa, kun tunnelijäähdytin lämmittää sitä sopivasti altapäin. Takin sivutaskussa menee 2,5L taskumatti sulana myös. Pähkinäpussi, vaikka suolaisena, kulkee helposti mukana ja siinä on paljon energiaa pitkään päivään. Sitten vaikka taatelia, niin on nopeasti vaikuttavaa hiilihydraattia, jos veren sokeri meinaa pudota.
    Edellisenä iltana ei kannata alkoholia saunan kanssa kovin harrastaa, molemmat poistaa nestettä kehosta. Ainakin kannattaa saunan jälkeen illalla vettä juoda paljon.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Täysin totta tuokin mutta toisaalta eri asia jos mennään sykkeellä 80/min 8h tai 150/min vajaa pari tuntia.
    Itse kokeilin tuota ns. nykymallin vesikouhotusta ja ei siitä kyllä oo mitään hyötyä, enemmän haittaa pullo kokoajan pitää olla saapusalla, kusella 15min välein ja suuta kuivaa kuin aurinkoa ottaessa terdellä...
    Urheilujuomia tulee käytettyä hädän hetkellä eli joku iltalenkki kun tietää ettei varmasti energia riitä maaliin joskin hoksasin että rusinat on pop kun on lähdössä lenkille vaikkei voimia oliskaan jäljellä :).
    Asiaan: Yammuissa kaikissa juomat kulkeneet joko tuulilasilaukussa/tankolaukussa, takapaksissa huonolla menestyksellä jos yhtään ylimääräistä tilaa.
     
  18. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    0,5 litranen riittää päiväksi.liika juominen ilmansuolaa pehmentää miehen.apexin takakontissa kiehuu vaikka kahvit liian kuumapaikka.tuulilasilaukku parempi
     
  19. julli

    julli rmk

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Mulla on 2litranen juomareppu haalarin alla ja letku tulee haalarinkauluksen sisäpuolelle, sen saa hanskat kädessä kaivettua suuhun. Kovin kovilla pakkasilla en ole vielä päässy koittaan että pysyykö pelkän kuoripuvun alla sulana
     
  20. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: Juomapullo kelkkaan

    Mitäs merkkiä/mallia käytätte juomarepuissa? Pitäs varmaan talvella kokeilla miten tollainen vanhempi 8l (vai tais olla jo 12l?) suippo reppu menee sen saman ikäsen platypuksen kanssa (tai ehkä riittäs ihan 1l leilikin tohon, taisin ostaa nyt ihan hiljattain 3-4 kpl, syystä että ovat matkassa erittäin käteviä kun pakkautuvat pieneen tilaan).

    Vähän säätöä ja tasapainotustahan se vaatii. Pitäs naukkailla pieniä annoksia vähän väliä mutta mites helposti teet kelkan kanssa. Jos nesteet alkaa tulla tiuhaan ulos niin epäilen että on napattu liikaa kerralla ja sit se mikä ei imeydy tulee ulos.

    Mä varmaan urheillessa käyn pusikossa harvemmin kuin kotona lepohuoneen puolella. Johtunee siitä että hikoilu lisääntyy enemmän kuin juominen eli ei jää tota säätövaran ylijäämää minkä elimistö poistaa viran puolesta sitten :)
     

Suosittele tätä sivua