Modular 2 kypärä

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä jermu, 22/9/07.

  1. jermu

    jermu Well-Known Member

    Moro,

    Kaikki kokemukset vanhasta Modulaarista on tervetulleita...

    Nythän on tullut markkinoille myös toi Modular 2 jossa ainain visiiri on muuttunut...

    Onkohan toi parempi mitä vanhempi modular?

    Kypärä pitäs laittaa ens talveks ja modular alkoi kiinnostamaan aika vahvasti=)
     
  2. heikki

    heikki Ex. Enduro 600 h.o -04

    Kiinnostaisko sua ostaa se vanhempi malli? Olis ylimääräisenä.
     
  3. Impactor

    Impactor Guest

    Safari tyylisessä rauhallisessa ajossa viimeisenpäälle hyvä. Taukoa pitäessä tai muuten esim. reittivalinnoista jutellessa kesken ajon ei tarvi koko kypärää kiskoa pois päästä. Mitä kylmenpi ja tuulisempi keli sitä mukavampi pitää päässä. Tarvii vain huolehtia ajokavereiden naamoista, ettei ajohuikoset veny liian pitkiksi ja sen takia naamat tyhjän takia palellu. Pakkasen mennessä n.-20´c asteeseen ja alemmas tulee vastaan seuraava ongelma. Ilman ulostuloreijät alkavat jäätymään hiljalleen umpeen uloshengitysilman kosteuden tiivistyessä kasvo-osan/ilmanohjaimen sisälle. Jäätymisen nopeus riippuu pakkasesta ja hengitystaajuudesta (hengästymisestä nopeassa ajossa). Niitä joutuu ajoittain rapsuttelemaan auki, mutta tauoillahan on aikaa siihen kahvia ja makkaroita odotellessa. Itsellä kerran Ylläsjärvellä mökillä liikkeelle lähtiessä oli n.-25´c mittarissa. Aikani kierreltyä Äkäslompoloon tankille ihmettelin itsekseni, että onpa kylällä hiljaista. Yksi poromies julmettu karvareuhka korvilla 3900:lla lynkeröllä tuli vastaan, muuten ei mitään elämää. Seuraavana päivänä soittelin kaverille, joka oli ollu lompolossa kans tuumasi, että ei ihme, että oli hiljaista, kun mittarissa oli ollu -36´c. Enpä tullut ajatelleeksi, että siellä juuri niin kylmä olis ollu. Pollassa ei lämpötilaa huomannu mitenkään ja ei oikeastaan muutenkaan, kuin että ei tullu niin hiki kuin yleensä... :) Keväällä kelien lämmetessä "potta" on yhä tosi lämmin, joskus tuntuu, että vähän turhankin lämmin. Silloin tulee rauhallisemmissa vauhdeissa ajeltua leukaosa taivasta kohti. Itsellä on silmälasit ja muutenkin hikoilee kuin "pieni sika", niin silloin on pakko ajella visiiri raollaan. Visiiri ei niinkään huurru, mutta silmälasit ei pysy auki. Kypärä vaimentaa umpinaisen rakenteen ansiosta aikasen tehokkaasti kelkan ääniä ja sen kyllä huomaa siinä vaiheessa, kun kesken ajon aukaisee visiirin. Hengitysilman ohjaimeen täytyy olla joko niitä valmistajan omia (istuu parhaiten paikallen) tai jotai muuta kosteuden sitojia aina matkassa. Ilman niitä hetken ajon jälkeen alkaa vesi loiskumaan pitkin suun ja nenän ympäryksiä. Toisin sanoen sinne tulee pienimuotoinen tulva ja pään keikkuessa vesi roiskuu ympäri maskin sisäpintoja. Ei mikään miellyttävä tunne.
    Toinen mitä kannattaa pitää aina varalla ainakin kotona, jos ei muuten mukaan mahdu, on muoviliuskat joilla kasvo-osa kiinnitetään kypärään. Muovi itsessään ei ole mennyt poikki kuin kerran, mutta kiinnitys nastat porsii 3-4 kertaa vuodessa siltä laidalta, mitä enemmän aukoo. Toki tulee rämpättyä päälle ja pois sitä maskia ehkä enemmän kuin keskiverto kelkkailijalla yleensä, koska kelkkailen safarioppaan toimessa talviaikaan keskim. 6pv viikko ja vajaasta 100:sta 250km:n/pv. Turistien kans taukoja ja muita ohjeiden/huomautusten antoa huomattavasti tiheämpään kuin vapaa-aikana kavereiden kesken.

    Suosittenlen lämpimästi mikäli kelkkailet keliin katsomatta ja vauhdit pysyy kohtuullisen reippaina, kuitenkin kaikkein kovin patikon paukutus pois luettuna. Toki menee sekin ehkä, jos ei tarvi silmälaseja pitää alla.
    Aurinkolasejakaan ei tarvi kantaa mukana, kun siinä on se erillinen aurinkovisiiri, jota voi käyttää helposti vaikka kesken ajon tarpeen niin vaatiessa. No ehkä Esson baarin terassilla niile voi tulla tarve 8)
    Ja vielä se, että mikään keveysihme se ei ole. Ekat reissut ainakin itsellä aina tuntuu niskassa, mutta se on heikko mikä ei kestä ;D
    Keväällä sitä sitten tulee pidettyä kävellessäkin päässä, vaikka vois hyvin kantaakkin... :)
     
  4. jermu

    jermu Well-Known Member

    Kiitos kommenteista!!!

    Taitaa olla munkin seuraava valinta toi Modular taikka uudempi Modular 2 (tuskin ne huonommaksi ovat tuota uudempaa tehneet...)
     
  5. jermu

    jermu Well-Known Member

    Mikä on koko? Onko täysin ehjä vai peräti uusi/käyttämätön?
     
  6. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kuten tämä SafariGuide tuossa edellä kertoili niin hengitysilman ulostulos jäätyy tukkoon. Omassani kävi juuri edellä kerrotulla tavalla. Avuksi neuvottiin avartaan ulostuloja tavalla tai toisella. Ite väännin puukkoolla niin paljon kuin vain siististi onnistui ilman että rakenteet siitä kärsi. Se auttoi huomattavasti. Itselläni tämä kypärä on nyt ollut käytössä kolme talvea ja yhtään nepparia tms ei ole mennyt rikki. Ehkä saattais olla paikallaan hommata varalle uudet parit putkia ja neppareita.
    Itse olen tykännyt oikein kovasti valintaani. Olen ajellut silmälasia käyttäen sekä piilareita käyttäen ja havainnut toimivaksi "potaksi". Kypärää valittaessa ei kannata kitsastella. Kannattaa ostaa se mikä tuntuu päässä hyvältä ja mikä soveltuu omaan ajotyyliin/tapaan parhaiten. Mikään ei tunnu niin pottumaiselta kuin kypärän sopimattomuus. Siinä on nautinto kaukana kun joutuu taisteleen huurtuvan visiirin tai ajolasien kanssa. Samoin jos kypärä/ajovaruste yleensä ei suojaa ajoviimalta tarpeeksi.
     
  7. Impactor

    Impactor Guest

    Itsellä ei uudemmasta mallista ole kokemusta muuta kuin kaupaassa hypistelly. Siinä ilmanohjain kiinteästi leukaosassa ja "kintaskädessä kokoisesta" ruuvista se vain tavallaan kiristetään naamalle. Olisi oma valintani, jos nyt hakisin uutta umpikypärää. Itse ostin modularin silloin kun se oli vasta-aikaa sitten esitelty ja hintalapun ovh. oli jotain +500,00€. Korteniemen Ilkka roissa sovitti hinnan silloin kohillee. Kirpaisi se silloin vielä alennusten jälkeenkin, mutta päivääkään en ole katunut... ;)
     
  8. heikki

    heikki Ex. Enduro 600 h.o -04

    Koko on xl itselle liian iso. Tuli kelkan oston matkassa joten itse en ole käyttänyt mutta on jonku verran käytetty mut mielestäni kunto hyvä. Voin laittaa kuvia jos kiinnostaa ja kun kerkeän.
     
  9. päristelijä

    päristelijä Apex xtx

    Eikös tätä kypärää myydä kahdella eri merkillä Lazer Revolution ja Brp modular. Laserille löysin netistä hintaa n.350€ mutta brp mallille en. Paljon lie se sit maksaa. Sen verran paljon positiivista palautetta olen kuullut nuista kypäristä joten eiköhän semmonen omasta päästäkin löydy ens talvena.

    Hintoja kautta suomen olis kiva tietää.
     
  10. jermu

    jermu Well-Known Member

    Saiskohan noita Rollon kelkkamessuilta edullisesti=)
     
  11. PG

    PG Bomban tekeleet

    Eiköhän ;)
     
  12. rehto

    rehto Well-Known Member

    Kannattaa ostaa tää uudempi lazer revolution 2 malli. On varmaan parempi ja ei huurru.
     
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Modular 2 kypärä / Modular 3

    Palataas tähän aiheeseen. Aattellu kuitenkin palata otsikon kypärään. Noita markkinoilla kahta tyyppiä elikkä 2:nen ja 3:nen. Kolmos versiota hypistein mutta kakkosta ei ollu liikkeessä. Sitä kuitenkin on tarjolla. Joten mitäs eroa noilla kahdella on jotta kannattaa maksaa kolmosesta enempi. Kuvien mukaan näyttävät samalta... Kakkos versiota saa kohtuu etuusasti.
     
  14. Herhis

    Herhis Backcountry XRS

    Vs: Modular 2 kypärä / Modular 3

    Modular 3 myynnissä.
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=129610.msg1117636#msg1117636
    Ei taida olla hyvä myyntipuhe, mutta en isoja eroja näe esitekuvien perusteella kolmen eri Modular version keseken. Näiden ovh on ollut sama n.340€, joten sekin kuvastanee, ettei suuria eroja ole. Sähkövisiirin hinta on jopa laskenut. Varmaan jotain pientä parannusta on mallisarjassa vuosien varrella tullut. Ainakin versio 3 on paremman näköinen kuin eka versio.
     
  15. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Modular 2 kypärä

    Tuolla kypärä topikissa oli tästä aikoinaan juttua ja itse näköjään vastasin jollekkin näin:

    Silloin selvitteli asiaa netistä ja jostakin jenkkien sivulta tuon tiedon löysin. En ole vielä katunut päätöstä päätyä 2-malliin. Ainoa huomio on ettei se kuonokoppa jostain syystä istu yhtä hyvin kuin 1-mallissa. Tämähän on sitten jokaisen omasta pärstästä kiinni miten istuu ;D.
     
  16. Lynxxmann

    Lynxxmann Active Member

    Vs: Modular 2 kypärä

    sähkövisiirin ansiosta kuonokopan saa heittää menemään...
     
    lakape tykkää tästä.
  17. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Modular 2 kypärä

    Onko ihan kokemusta? Eikö se kuitenkin ole tupla linssillä sekin? Molemmissa linsseissä lämmitys?
    Miten herkkä tuo visiirin piuha on tarttumaan risuihin pusikoissa törrätessä? Tuleeko miltä kohtaa piuha, saranan läheltä?
    Tietty sitten vissiinkin vaatisi sen sähkön syötönkin kelkasta. Ainoa milloin sitä lämmitystä olen kaivannut, on alijäähtyneen vesisateen aikaan.
     
  18. Herhis

    Herhis Backcountry XRS

    Vs: Modular 2 kypärä

    Tuota Modularia en tosiaan ole käyttänyt, mutta HJC:n SY-MAX sähkövisiirikypärä on ollut pitkään käytössä. Visiirissä on (myös Modularissa) lämmitys siellä visiirien välissä ja sisemmässä kiini. Ainakaan HJC:ssä ei teho riitä pitämään ulkopintaa sulana alijäähtyneen veden tilanteessa. HJC:ssä ei tarvitse kuonokoppaa pitää, tuskin Modularissakaan. Modularissa tosin aurinkosuoja huurtuu jos ei käytä kuonokoppaa.
    Sähkönsyöttöjohto ei ole muistaakseni koskaan tarttunut esim. oksiin. Se tulee minulla tapponarun mukana vyötärölle ja siitä suoraan ylös.
     
  19. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Modular 2 kypärä

    Unohtu mainita, että käytän silmälaseja ja juuri niitten huurtuminen on ollut tuon kuonokopan huonon istumisen oire. Epäilen että se kuonokopan pois jättö ja sähkövisiiri ei auta ongelmaan. Juuri tuosta lasien käyttö syystä aikoinaan siirryin krossipotasta avattavaan umpikypärään.
     
  20. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Modular 2 kypärä

    Modular ykkösen kanssa käytin itekkin silmälaseja ensi alkuun. Siinä versiossa ne pysyivät kyllä huurtumattomina. Sen leukasuoja painoi maskin tiiviisti kasvoja vasten ja siten hengitysilma ei päässy nousemaan linsseihin. Myöhemmässä vaiheessa aloin käyttämään kertakäyttöpiilareita ihan mukavuus syistä. Ei se lasien tunkeminen kypärän sisään mitään helppoa ollut ja sai olla tarkkana ettei rikkonut sankoja.
    Lauantaina kokeilin tuota kolmosta päähän mutta empä tainnu kokeilla eres koko maskia. Pentele mikä moka siinä suhteessa. Pitää käyrä kokeilemassa ja sovittamassa...
     

Suosittele tätä sivua