Lynx Endurot 2001-2004

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä tek, 29/10/06.

  1. MX Z

    MX Z Lynx rave 800H.O

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Tänään tuli testattua tuota "uutta" lynxiä ja ihmeenkin hyvin pelas. 180km tuli päivän aikana ajettua ja yks kytkimen käpälä poikki ja käynnistimen jousi jumitti. Muuten toimi erittäin hienosti. Molemman viat tuli korjattua ja matka jatkui illalla makkaranpaistoon.. On se hienoa tuo lynxillä ajo. 8)
     
  2. MX Z

    MX Z Lynx rave 800H.O

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Onko näihin olemassa mitään pienempiä äänenvaimentimia, kun tuo vakio peittää puoli konehuonetta? Kuitenkin sellainen, että äänet pysyy kohtuuksissa, että ei lenkkeilijät käy kimppuun. Helpottas kummasti kun ei aina tarvis tuota koko pakoputkea purkaa, kun esimerkiksi käynnistinlaitteen käyttää auki.
     
  3. _anttik

    _anttik Active Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Oisko kellään tietoa passaako raidetanko sukselle -99 mxz:sta evoon?
     
  4. _venku_

    _venku_ Lynx RE 770 Powertek & Lynx RC 670 WC

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    440:sä on vähän sirompi vaimmennin
     
  5. JiiPee90

    JiiPee90 Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Moro!
    Onko normaalia että sähköpakki kytkeytyy välillä ihan oikein tyhjäkäynniltä ja joskus saa kaasun kanssa "houkutella" pakin päälle? ??? Moottori on ollut aina lämmin kun pakkia on tarvinnut käyttää. Toinen kysymys olisi että paljonko on hyvät puristuspaineet mitattaessa? Lähinnä kiinnostaisi tietää paljonko on alaraja, milloin pitää alkaa suunnittelemaan mäntien vaihtoa. :)
     
  6. Sord

    Sord New Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Hep

    Tuli juuri tuollanen -03 600 neste enska hommattua. Viikonloppuna tuli tehtyä ensimmäinen vähän pitempi koeajo (n. 15km, sisältäen tankkaus tauko) ja lenkin lopulla jään ylityksen jälkeen rupesi kelkka varoittamaan lämmöistä. Onkohan tuohon heittää mitään vinkkejä mistä lähteä katsomaan? Ensimmäinen kysymysmerkki on että paljonko tuossa vehkeessä nyt pitää oikeasti olla tuota jäähdytysnestettä? Eli ainoat merkkiviivaan viittaavat merkinnät ovat säiliön kyljessä olevat pari viivaa mutta mitään selvää min/max merkintää ei niissä ole luettavissa (ks kuva). Tuossa myös epäilyttää että "maksimi" viiva on pari senttiä kannen yläreunan alapuolella ja tällöin nestettä olisi säiliössä korkeintaan 1/3. Tällä hetkellä nestettä on edellisen omistajan jäljiltä noin säiliön saumaan asti eli "yli maksimin". Toisaalta tuollakin pinnan korkeudella ollaan kannen korkeudella vain niukin naukin ja kannen päälle tuleva letku on minun ymmärryksen mukaan tyhjänä. Eli kuuluuko olla noin vai onko nestettä oikeasti liian vähän? Vai onko jopa liikaa ja tästä seuraisi jotain kierto haittoja? Mistä muualta katselemaan jos vika ei tuossa?

    https://drive.google.com/file/d/0B8Fi0SS-iuZqc1VKTy1uc0EzdEE/view?usp=sharing
     
  7. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    [​IMG]

    Kuvassa -01 säiliö, pikkasen erilainen mutta siinä näkyy pinnan korkeus kylmänä, pitäis olla teksti COLD.

    Ylempi lähtö on ylivuoto ja alempi lähtö menee termostaatille.

    Oliko jäällä lunta?
    Kiertääkö neste, kenno lämmin?
     
  8. Sord

    Sord New Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Joo eli nestettä oli liian vähän. Tuolloin taisi ajaa pitkälti tamppautunutta uraa pitkin. Pistin nyt tuohon cold rajaan asti ja lähdimpä testaamaan. Tällä kertaa lumessa ajaen havaitsin että kelkka ei oikein tuntunut liikahtavan samaan tapaan kuin viikonloppuna (olin toki silloinkin hangen puolella kokeillut), kierrokset nousi mutta vauhti ei niinkään. Epäilin siinä kohtaa voimansiirron luistoa (vai olisiko suojasään muuttama lumi vain tehnyt tepposet?) ja käänsin kokan kohti kotia mutta empä päässyt tälläkään kertaa ilman että lämmöt taas nousi. Tällä kertaa vaan kierroksen pituus se 15km sijaan max 3km ja varsin rauhallista ajoa koko matka.

    Mitenkähän tuota nesteenkiertoa kannattaisi testata? Kelkan pohjassa oleva jäähdytin tuntui n. 30 asteiselta.
     
  9. JusuN

    JusuN Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Tärkeätä on, että molemmissa pytyissä on suunnilleen samat paineet. Mitä lueskellut paineista, niin kakstahti kelkoissa ollut 7-11 barin väliin. Mittaritkin vaihtelevat hieman. Omassa 600ho:ssa on aikalailla 10 molemmissa. 7 bar:llakaan ei kone välttämättä vielä huono ole.

     
  10. SanttuN

    SanttuN Active Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Moro!

    Käyntiinlähtö-ongelmiin tarvitsisi taas apua. Tähän asti kausi on mennyt hyvin, kelkka on toiminut täysin moitteetta n. 400 km ajan.

    Viikonlopun ajoissa kelkka teki kerran ensimmäisen semmoisen, että tyhjäkäynnillä kierrokset laskivat normaalia alemmas, ja liikkeellelähtiessä piti antaa tavallista enemmän kaasua ja kelkka paukautti kerran ennen kuin kunnolla heräsi. Sen jälkeen ongelma ei toistunut. Sitten reissu katkesi pakoputken katkeamiseen. Putki hitsattiin, ja koeajolla kelkka toimi taas moitteetta. Kelkkaa vedettiin muutama kymmenen km kärryssä, ja pihasta yritin lähteä liikkeelle ja ja kelkka pyöri n. 5-10 sek, kunnes sammui eikä enää lähtenyt sillä kertaa tulille. Parin tunnin jälkeen kokeilin uudelleen, ja sitten käynnistyikin ensi kiskaisulla ja toimi muutaman kilometrin koelenkin hyvin.

    Kelkan yön yli lepäiltyään lähdin taas tänään kokeilemaan, ja ei minkäänlaista elonmerkkiä. Polttoainetta on melkein täysi tankki, ja on kokeiltu eri tulpilla. Uskoisin kuitenkin että ongelma on sähköpuolella. Kelkka siis 550F -02

    Onko antaa vinkkiä? Itse epäilen, että jossain on kosteutta tai joku sähköpiirin palikoista (virtalukko, tappokatkaisin tms) on viallinen. Miten näiden kuntoa voi selvittää?
     
  11. Ervonen

    Ervonen Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ostin tossa Lynx 700 vm.2002 enduron ja olis seuraavanlaisia ongelmia.
    Tyhjäkäyntiä ei juuri lainkaan.
    Savuttaa aika rajusti jotenka ajattelin että saa liikaa kakkua. Katoin neulojen säädön ja niissä ei ole kuin yksi lovi lukitisrenkaalle jonka alla on nailon rikka. Voiko tämän rikan siirtää lukkorenkaan yläpuolelle ja näin laskee neulaa alaspäin?
    Miillä kohdalla sijaitsee tyhjäkäynti ja seosruuvit kaasarissa?
    Kelkka myös sammuu usein kun yrittää laittaa sähköpakin päälle...
    Tää on mun ensimmäinen kelkka niin sillä ei itellä ole hirveesti tietoa. Moottoripyöriä rassannu kyllä enemmän kuin tarpeeks...
    Kiitos ja anteeks.
     
  12. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Kokeileppas mitata puristukset, jotkut puhuvat esson baarissa että kun pakille laittaes sammuu on männät tiensä päähän tulleet tai muuta kivaa..
     
  13. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Älä laske neulaa, tyhjäkäynnin säätö siinä kaasarien keskellä päällä ja seosruuvit ne muovikantaiset kaasarin sivussa. (kiinni -> laihemmalle)
    Säädä tyhjäkäynti 1800-2000 rpm, seos ruuvin asetusta ei nyt muista... joku varmaan osaa sanoa. Onko rikastin jäännyt kantamaan kun savuttaa, epäilet käyvän rikkaalla? Ja ne puristukset kannattaa mitata kuten tuossa Jumitzu jo sanoi, yxs syy sammumiseen.
     
  14. de_wille

    de_wille Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Savuttaa rankasti, haiseeko savu makialle? Jos näin niin nestettä pääsee sylinteriin.
    Voi myös öljyn seos olla turhan rikas ja savuttaa. Jos vasta ostit kelkan niin kannattaa tarkistaa kaikki eikä luottaa että mikään olisi kunnossa.
     
  15. Ervonen

    Ervonen Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Puristukset mitattu vasen puoli anto 8bar ja oikea alle 3bar... voiko olla että tuo toinen on kilahtanu? Vetoja kumminki olli kelkassa kun sillä ajoin.
     
  16. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Kyllä siellä nyt jotain on koneessa tapahtunut... :eek: ei muuta ku auki, sillä se selviää ;D
    Oliko paljon ajettu, tietoa männän vaihdosta tai muusta remontista?
     
  17. Ervonen

    Ervonen Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Kansi otettu pois ja sylinterissä ei mitää jälkiä mitkä selittäis tämän. Oikeanpuolen mäntä todella paskanen ja karstanen päältä. Vielä en ole sylintereitä ottanu irti. Lohko on aika märkä tosta pakoputken alta, toivottavasti ei ole halki. Paljonkoha näihi maksaa männät ja sylinteriputket?
     
  18. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Männät ja tiivistet n. 400€ :) Elkon männät alkuperäiset. Sylintereitä voi löytyä käytettynä jos vikaa...
     
  19. Ervonen

    Ervonen Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    On se näköjää lämpösenä käyny ja jättäny jäljet pyttyy. Mäntä on aika pahasti rullalla. Pystyykö noita poraamaa vai pitääkö putkittaa?
     
  20. Ervonen

    Ervonen Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Mikä tuo kone on nimeltään? Rotax bombardier lukee vaan kopassa näitä rotaxeja on niin helvetisti et en tiedä mikä tää on.
     

Suosittele tätä sivua