Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    ajettu tänään vuottolahdesta otanmäkeen josta sukevalle ja takaisin.
    otanmäestä sukevalle on ihan ok reitti mut tuo vuottolahti otanmäki väli ihan paska,edelleen siellä mehtäkoneet jyllää ja nypytystä on muutenkin reilusti tarjolla.
    lunta täällä ois varmaan jo tampparillekin riittävästi. vuottolahden ylityksessä on vettä ainakin rannoilla mut lunta päällä joten yli pääsi kun piti vauhtia.

    liekkö tuota otanmäen reittiä edes muut kuin minä ajanut.. ei ainakaan jälkiä oo pahemmin näkyny.. ::)
     
  2. dinlimies

    dinlimies BAHABOIKA fourstroke

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Vuolijoelta kahteen suuntaan on tullu harrasteltua jo useampaan kertaan.
    Olisha se hienoa, jos saatais täällä meilläpäin talkooporukkaa kasaan. On tullu monasti mainittua tuosta kytökosken lenkistä. Meiltä puuttuu tuo ns. saunalenkki. Ja luulenpa, että kaupunkilaisetkin kävis erimielellä täälläkin harrastamassa. Pyöräyttämässä kni-otmäki-ryynäne-kytökoski-vuolijoki-kni
    Tai sit mä oon iha väärässä.
     
  3. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    eilen ajoimme tuon kytökosken lenkin läpi matikaiselle asti ryynäseltä päin. yksi oja siellä kaipaa silta ja raivaussahaa pitäs ulkoiluttaa.. muutama jyrkkä mutka siellä on joten tamppari tuskin helposti sitä läpi pääsis.. jos kelkkayhdistys hoitas luvat niin saatas kait me se kytökosken puoli ainakin raivattua.. ::)
    likempää vuolijoen puolta mulla ei oo käsitystä mistä se kulkee..
     
  4. dinlimies

    dinlimies BAHABOIKA fourstroke

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    www.infokartta.fi/infogis-kainuu
     
  5. Skyllönen

    Skyllönen Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    No oesikko sitä latukoneella ajelua mahollisuus vähentää? Viime talvena ite ainaki vittuunnuin ajamaan niitä pöytälaudaksi höylättyjä reittejä siihen malliin että hävitin kelekan kokonaan poes.. Lähtipä millon tahaasa hikilenkille ni jopahan oli kone kulukenu ja vetäny reitin sileäksi. Jos ehki jonku pätkän saesi pidettyä luomuna että pääsisi seuraavana kesänä remontin tekoon ni saattasi ainahi mulla taas mielenkiinto kasvaa tätähi harrastusta kohtaan.
     
  6. Toivox

    Toivox New Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Nuista uraluvista tosiaan, että viimekaudella oli tarra pulkassa mutta ajot jäi kajaanissa melko vähiin ihan sen liiallisen lanaamisen takia. Ymmärrän kyllä , että kaikki ei halua tai pysty pattia ajaa mutta kuten Skyllönenki sano: Lähtipä millon tahaasa hikilenkille ni jopahan oli kone kulukenu ja vetäny reitin sileäksi.
    Joten vaikka oli luvat maksettu niin silti useinmiten tuli lähettyä suoraan muualle ajamaan ja ei oo tänävuona käyny edes mielessä ajaa kajaanis ajaa pientäkään lenkkiä. Tosin jos tulee lähettyä niin maksut tietenki maksan mutisematta ei se niin kallis oo verrattuna tän harrastuksen muihin kuluihin ;D Asian pointtina nyt oli, että tarviiko niitä uria kerran viikkoo höylätä varsinkaa ku ei niitä kuskeja nii paljon ole uraa kuluttamassakaan?
     
  7. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Nyt se alkoi, vähän perinteistä myöhemmin ;D Sanonko mitään vai käynkö vain lukemassa kommentit kera poppareiden???
     
  8. JoNppeli

    JoNppeli Guest

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Vetäse ostohousut jalkaan, lompakko poveen ja tule hakemaan kilvetön -05 600sdi lynkerö? ;D
     
  9. Temmu

    Temmu Yamaha Rx-1 GT -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Nojaa, kannattaisiko käydä nyt kumminkin ne reittien kunnot käydä tarkastamassa ennen kun täällä rupeaa aiheesta enemmän kirjoittelemaan?
    Sarvivaaran lenkillä sai ainakin hien tänään pintaan. Eikä kylkiäisen pistolla tai Ruuhen suunnalla konetta näyttäneen käyneen. Lana oli tosin vetänyt karanka-kettu-lohtaja välin, jos tasaisemmasta baansta tykkää. Muuten hikilenkkiä saa ajella varmasti jokaiseen makuun siellä sun täällä...
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Tätähän se minäkin että ei se puskaradio ole aina oikeassa... Villeimmät huhut oli että eteläpuoli on kaksi kertaa tälle vuodelle lanattu ;D
     
  11. Jake_86

    Jake_86 Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kyllä tämä on nyt nähty kajaanissa moottorikelkkailun harrastaminen ku reitit on tasasempia kuin Kajaanin autotiet. Mikä hulluus se on siellä lanassa raapia viimeisetkin lumet pois??? Viimeinen maksu on siis maksettu kohdaltani kun tämä yhteinen harrastuksemme on kahden eläkeukon mielivaltaista toimintaa.. Mukava olisi illalla käydä edes joku hikilenkki ajamassa mutta mitäpä sitä p*skaa ku ei oo peltoakaan.

    KIITOS JA ANTEEKSI JA HYVÄSTI.
     
  12. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ei kait otanmäkeenkään oo reittiä lanattu kertaakaan tänätalvena. ??? Viime viikonloppuna en kerenny ajaa mut ainakaan edellisenä ei oltu lanattu pohjiakaa. Oli nyppylää ihan riittävästi jamahan proaction jousitukselle. ;D
     
  13. Jake_86

    Jake_86 Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    No ei kehtaisi lähteä Otanmäen taakse etsimään ilta-aikaan reittiä, jossa saisi edes hieman lämpöä ylle..
    P.s Jäällä oli pattia senverran et kannattaa käydä lanaamassa.
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ensimmäistä kertaa tälle talvelle lanataan eteläpuolta muutoin kuin lohtajan-huuhkiksen pätkää ja ollaan maaliskuussa, ei tuo lanaaminen nyt oo kovin aktiivista ollut. Jossain vaiheessahan nuo on lanattava että kausi jatkuisi pidempään. Tuskin ovat kylkiäisellä käyneet? Sinne vaan lämpöjä hakemaan...
     
  15. Jake_86

    Jake_86 Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Jännä et esim. Vuoreslahden linja oli ainakin viime vai toissaviikolla lanattu ja tänään uudestaan.. No ajakaa te niillä Yamahoilla siellä hymyssäsuin ja toivottavasti teidän klaanissa on niin paljon porukkaa jotta saatte tulevina vuosina maksettua yhdistyksen kulut jotta saatte ajaa pöytälautaa.

    Toki ymmärrän ettei kaikki halua/kykene ajamaan patikkoa, mutta eikö tästä asiasta oikeasti voisi sopia hiukan enemmän kuin jättää kylkiäisen muutamanhassun kilometrin pisto lanaamatta.. kehtaa kokotalvea ajaa 5km lenkkiä..
     
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Aja lynellä parin kilsan pätkää edestakaisin niin eiköhän reitti anna jonkin verran periksi, kaikkihan saa käyttää reittiä niin hyväkseen niinkuin haluaa, varmaan oli ainoa lanaus tälle vuodelle? Vie kelkkasi kärryllä toisaalle, itselläkin autoon tullut pian enemmän kilsoja kuin kelkkaan, en jaksa ajella tasaista oulujärvelle kuten tuo nakertajan pätkä on aina ja siihen päälle vielä oulujärveä yht 30km tasaista, en kuitenkaan kitise siitä. Kuitenkin tällekin vuodelle kelkalla 2tkm kasassa ja oisinko 100km ajanut noita mainitsemiani reittejä.
     
  17. jonspe

    jonspe Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Siellä kuulostaa pensselit olleen vahattu ja lähetty raapii radalle kivet esille! Järjetöntä touhua sanon minä! Jos vielä tuo touhu hävittää maksajat reiteiltä!?? Kattoo vaa tekijät peiliin ja toivottavasti näkevät muutakin ku tuuheet freddie mercuryt!
     
  18. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Laitan oman sanani kekoon tämän yhden ainoan kerran.

    Ajoin tasan viikko sitten Sokajärveltä Kainuunportin kautta Karankaan vain ja ainoastaan pakonsanelemana niin Huuhkajavaaran pellolta karankaan oli joku konekuski samana päivänä ajanut sen välin ja oikeesti hei, puskenut siitä valehtelematta 70% lumista reitin sivuun penkaksi. Reitin keskellä oli paikoin polvea korkeempi penkka kun kone ole ajanut mennentullen aivan laitoja myöden. Ymmärrän ihan hyvin niitä jotka valittavat patin puutteesta ja myös niitä jotka haluavat ajaa tasaisia reittejä mutta älkää nyt h elvetissä niitä lumia pois auratko sieltä.

    Sama ongelmahan on ollut jo 20vuotta mutta aina olen löytänyt mieluisat reitit jostakin mutta maksua en ole maksanut enkä tule maksamaan tuollaisia reittejä varten lähinnä ihan periaatteesta.

    Loppujenlopuksi minulle aivan sama vaikka lopettaisivat koko kunnossapidon, ei harmittaisi pätkääkään.
     
  19. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    sukevalla kun kajaanista mutkin käyt niin ei tarvii sitä viiskilometristä tahkota eestaas. ;D luulen että on riittävä hikireissu joka kelkkailijalle.. vai onko se jo liian pitkä matka

    ja jokainen jota lanaus ei mielytä niin ei muuta kuin ovaskalle soittoa, antakaa niille vinkkiä lanaukseen ja kysykää antasko ne ajaa vaikka sitä sitä latukonetta.. nuo kolme "eläkeukkoa" tekee kuitenkin useita satojatunteja talkootyötä vuodessa, uskoisin että siellä vois tarvetta olla nuoremmillekin.. ::)
     
  20. Jake_86

    Jake_86 Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Turha täällä on itkeä että uraluvan maksaneita on vain noin 50 kpl.. mistäköhän johtuu? Harrastajia alueella varmasti on ja mahdollisesti lisääkin jos kaikki saisivat harrastaa Kajaaniin reiteillä kelkkailua siinä muodossa kuten tykkäävät, mutta kun ongelma on siinä että Yamahamiehillä taitaa olla kiva pieni saunarinki jossa päätetään asiat kaikkien muiden puolesta ja näköjään tuleva puheenjohtaja täällä heittää yleispäteviä ohjeitaan kuten kaikkiin muihinkin kelkkalehden keskusteluihin..

    Olen puhunut ja lopetan tähän ennenkuin suoni katkeaa päästä.
     

Suosittele tätä sivua