Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

  1. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Vakuutusasiaa

    No voi perseen suti. Vaikka liikennekäytöstäpoiston tekee Lähitapiolan sivuilla, ei se katkaise vakuutusta automaattisesti. Onpa kätevää, pitää silti ilmoittaa :mad:
     
  2. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Vs: Vakuutusasiaa

    Onko jollain vakuutus IF:ssä? Miten heidän tietojärjestelmät Trafin kanssa; onko yhteydessä? IF:n vakuutus näytää pakollisen liikennevakuutuksen osalta olevan minun tapauksessani vain puolet Pohjolan vastaavasta ja alle 1/3 POP:n hinnasta. Todella isoja eroja vakuutuksissa. IF:llä netissä Ockelbo 300-S paino 190 kg ja 15 kW teholla ihan rekisterin ja oman sotu-tunnisteen mukaan hinta 84 Eur, Pohjola 185 Eur, POP 301 Eur.(tasa eurot) Siis pelkät liikennevakuutukset. Ei kaskoja mukana.
     
  3. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Vakuutusasiaa

    Pitää irtisanoa vakuutus erikseen jos meinaa saada maksuista vapautusta. Huomaa kuitenkin maksujen painotus tietyille kuukausille.
     
  4. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Vakuutusasiaa

    POP:n vakuutuksista tänään yhtiöstä selvitettyä, kun kyselin oman L (eli laaja) kaskon katkaisusta kesäksi:

    Kuten jo moneen kertaan on täällä kirjoiteltu, tällä hetkellä eivät myönnä kaskoja ollenkaan. Kelkkavakuutukset on kuitenkin työn alla ja tulevat muuttumaan nykyisistä. Myös kaskoja tulevat jatkossa myöntämään, mutta aikataulusta ei mitään tietoa.

    Jos tällä hetkellä on laaja kasko (POP Moottorikelkka L, itselläni 485.669 eur/vuosi, sisältää kolarointiturvan) ja tekee liikenteestäpoiston kesäksi niin vakuutus muuttuu automaattisesti suppeammaksi kaskoksi (POP Moottorikelkka S, 92.97 eur/vuosi), joka sisältää mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavakuutukset. Lisäksi liikennevakuutus (240.25 eur/vuosi) katkeaa. Maksut katkeaa myös liikenteen ja laajan kaskon osalta. Vuodenaikahinnoittelua ei näissä vielä ole eli kaikki kuukaudet on samanhintaisia.

    Kun vakuutusta ei irtisano kokonaan (eli jättää tuon S kaskon voimaan) niin tulevana talvena sen voi muuttaa takaisin Laajaan malliin. Ja ehdot pysyvät samana.

    Kokonaan eri juttu on edessä varmaankin siinä vaiheessa kun saavat sorvattua tuon vakuutuspaletin valmiiksi. Luulenpa, että odotettavissa samansuuntaista mallia kuin muillakin yhtiöillä. Ja silloinhan kun vanhojen vakuutusten kausi vaihtuu, voivat nykyisiinkin lätkäistä hintakorotuksia ja tehdä muitakin muutoksia.
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: Vakuutusasiaa

    Kertokaas viisaammat.

    Henkilöauto, johon on kytketty peräkärry, suistuu tieltä aiheuttaen vaurioita, sekä ajoneuvolle, että peräkärrylle.

    Henkilöauton kasko korvaa luonnollisesti autolle aiheutuneet vauriot. Mutta pitääkö paikkaansa, että auton liikennevakuutus korvaa peräkärrylle aiheutuneet vahingot?
     
  6. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: Vakuutusasiaa

    Ihan sata varma en oo mut väittäisin et kärry tarttee oman kaskon. Ei kait niitä myytäis jos menis auton vakuutuksista? ::)
     
  7. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: Vakuutusasiaa

    Ite oon käsittäny niin, että kärryn liikennevakuutus korvaa kärryn muille aiheuttamat vahingot silloin kun kärry ei ole kytkettynä autoon.
    ...ja kärryn kasko samaisessa tilanteessa kärryn itse itselleen aiheuttamat vahingot.
     
  8. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Vakuutusasiaa

    Kyllä kärry tarviaa oman kaskon. Samoin jos kyydissä on kelkka, tarvitaan oma kasko.
     
  9. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: Vakuutusasiaa

    Faktaa vai mutuilua?

    Kärryihinhän saa kuljetusvakuutuksen, joka kattaa kyydissä olevat tavarat.

    Eiköhän tähän jossain vaiheessa saada ihan vakuutusyhtiön kantakin kun kaverilla kirpos vähä yhdistelmä lapasesta viikonloppuna.
    Joka laitteessa oli kasko, joten ei tässä mitään paniikkia ole. Kunhan mietiskelen, että mistä vakuutuksesta tuo kärry maksetaan. Kelkoille ei käyny mitään. Tulipahan todistettua, että siihen sidontaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa! Kolme kelkkaa ahtaassa kaapissa ja yksikään ei ollut edes liikahtanut.
     
  10. rjm

    rjm Pro x 550

    Vs: Vakuutusasiaa

    Kärryn liikennevakuutuksella ei oo mitään virkaa. Auton vakuutuksesta korvataan toiselle osapuolelle, näin ainakin mulle kävi. Ja sinne meni bonukset.
     
  11. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Vakuutusasiaa

    Kyllä. Tämä tuli vamistettua vakuutusyhtiöstä.
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Vakuutusasiaa

    Niin,

    Ja kannattaa muistaa varmistella että miten käy jos kelkka on kärryssä ja se varastetaan. Kärry siis. Näistä on ollu joiden vak.yhtiöiden kans joskus keskustelua. Kun kelkkahan periaatteessa pitäis olla lukittuna tai ajo estettynä. Kärryn vakuutus ei taas korvaa kuormaa jos kärry nyysitään, siis ainakaan kaikissa yhtiöissä.
     
  13. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Vs: Vakuutusasiaa

    Asiaa en ole mistään varmistanu, mutta jos kärryn aisa on lukittuna, kuomu on lukittuna ja kelkka siellä kärryssä (ja kelkassa avaimet pois), siten että sitä kärryä/kelkkaa ei ilman murtotoimenpiteitä varasteta, niin jos kärryn tai kelkan varkaustapauksessa vakuutusyhtiö alkais korvauksia eväämään niin mielenkiintosta ois kuulla ne perustelut millä ne sen eväis. Omaan oikeustajuun nojaten semmosia perusteita ei ole olemassa.
     
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Vakuutusasiaa

    Jos siellä kärrissä on jotain muuta kuin ajoneuvo, niin varkaustapauksessa menee kotivakuutuksen piikkiin (jos on). Tietenkin pitää olla lukittuna jne. Ajoneuvot taas vaativat aina oman vakuutuksen. Joskus varmistelin että on omaisuus TURVAttu...
     
  15. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Vakuutusasiaa

    Kyllä sillä jotain virkaa on: itellä pari talvea sitten karkas nokkapyörällinen Muuli lapasesta jäisellä pihalla kun olin hiissaamassa sitä koukun nokkaan kelkka kyydissä. Hurahti upota kärryn aisan nokka takapuskurista läpi. Vakuutusyhtiö korjasi puskurin kärryn liikennevakuutuksesta, josta ei mitään boonuksia mennyt kun niitä tuohon muutaman kympin vakuutukseen ei edes kerry. Mitään omavastuutakaan kun ei noissa ole niin tulipa halavaksi tuo rysäys
     
  16. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vs: Vakuutusasiaa

    just maalautin takaluukuun kärryn liikennevakuutuksesta kun lipsahti koukusta irrottaessa
     
  17. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Joo jossaki oli uutinenki nuista kärryn liikennevakuutuksesta maksetuista korvauksista ja niitä oli yllättävän paljon..
     
  18. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: Vakuutusasiaa

    Minulla on ollut nykyinen kelkkani ostopäivämäärästä alkaen liikennekäytöstäpoistossa. If muistaa laskulla. Olin että mitäv*ttua?!? Ei kuulemma vaikuta mitään tämä lkp heidän "vuodenaikahinnoiteltuun" vakuutukseensa (muunlaisia ei saa). Mitä hemmettiä? Eli kilvet saa pitää kiinni mutta vakuutus pitää irtisanoa. Tämän kun olisi tiennyt. Nyt tuli viideltä kuukaudelta turhaan lasku, meinaan päivääkään ei ajettu ja miten olisi ajettukaan kun olisi lk-poistossa.

    Edit. :mad: S##T#N# että ottaa päähän. Toisin sanoen, jos olet If:n kelkkavakuutusasiakas niin onneksi olkoon. Itse irtisanoin vakuutuksen heti tänään kun asia valkeni.
     
  19. novice

    novice Active Member

    Vs: Vakuutusasiaa

    Ihan sama homma itsellä. Tein keväällä lkp:n ja nyt ihmettelin kun laskua tulee edelleen. Pitää kuulemma erikseen irtisanoa vakuutus vaikka konttorilla sanottiin kilpiä hakiessa että vakuutus katkeaa automattisesti lkp:n tekoon. Ei kuulemma katkea IF:n vakuutus edes kilpien palautukseen vaan pitää sittenkin erikseen irtisanoa!!!!

    Soitin Pohjolaan ja siellä täti sanoi liikennevakuutuksen katkeavan automaattisesti lkp:n jälkeen ja jos palauttaa kilvet niin katkeaa myös kasko.

    Taitaa lähtä minunkin vakuutukset pois IF:ltä aika vihaseen...
     
  20. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: Vakuutusasiaa

    Ja lasku tulee perästä "vuodenaikahinnoittelun" eri kuukausien prosenttien mukaan :mad: Itselle viime talvi maksoi liki koko vuoden vakuutusmaksut 3kk vakuutus ajalta = koska joka "kuukausi" on eri arvoinen prosenteissa :mad: ;D Ainakin silloin kun irtisanoo vakuutuksen ennen seuraavan laskun eräpäivää, kuten oletin että vakuutus olisi ollut maksettu irtisanomiseen asti kuten auton kohdalla Fennian kautta (mutta se "vuodenaikahinnoittelu" määrää laskun).. Nyt vakuutus OP-pohjolassa jossa myös "vuodenaikahinnoittelu" mutta vakuutuksen saa SEISONTAAN siitä huolimatta = ei ole tullut lkp jälkeen yhtään laskua..
     

Suosittele tätä sivua