Wössner männät??

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä matkaaja, 5/5/12.

  1. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Myös 89mm wössner kevyempi kuin 82mm elko ;)
     
  2. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Vs: Wössner männät??

    Viime talveksi tuli pistettyä sisuskaluja uusiksi tuohon '10 600 etecciin ja Wössnerit meni samalla sisälle.
    Tuli ajettua ~2700 km ilman mitään ongelmia ja nyt jää sitten hieman rauhallisempaan käyttöön vaimolle.
     
  3. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Wössner männät??

    800 e-tecin Wössnereissä tullut jokin numeron muutos vm. 11-12 ja vm.13 --->, liekkö liittyy jotenkin välyksiin...? Koneremppa menneillään, paikallaan olleesta Wössneristä sulahti männän laki Hemmonkin tässä topicissa aikaisemmin mainitsemasta pakoaukon puolelta...Sillä tässä mietiskelen mitä sinne sisuksiin laitteleepi... ::)
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Wössner männät??

    Ne mun männät ei sinänsä sulaneet vaan painuivat kasaan siitä pakopuolelta, männän laki niinkuin muovailuvahaa olisi painettu peukalolla. Seuraavalla sivulla olikin Teon kommentti noista, että ne oli RKtekin mukana tulleet männät, ei niitä mitä meillä myydään (mulla oli ekat versiot koko hökötyksistä ja niistä tuli paritkin kehitysversiot ennenkuin vaihdettiin proxeihin. Luultavasti koneistuksessa oli pohjan puolelta menty liian ohuelle. Vesipelissä mulla oli myöhemmin normi wösnerit ja ne kyllä pelasi ihan ok ja paketissa on ens kesälle uusi wösnerin setti.
     
  5. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Männän vaihto mielessä. Kelkka on 800 rmk polaris- 04 sähköpakilla. Mitkä männät kannattaisi laittaa ja mitä maksaa? Miten puristukset? Missä vaiheessa alkaa olemaan männän vaihto ajan kohtainen? En ole vielä mitannut puristuksia. Nykyiset männät näyttivät olevan wisecot. Semmoiset kerran laitoin 500 yamaha v-maxiin siinä ainakin oli hyvät. Ehdotuksia tulemaan.
     
  6. Mik4--

    Mik4-- Freeride 146"

    Vs: Wössner männät??

    Löytyi vikakin 600 sdi:n huonoon käyntiin ja sammumiseen pakille laittaessa. 266km ajettu ja kylmänä puristuspaineet alle 8bar ja kuumana alle 7bar. Verrokkina vielä samalla koneella ja 400km ajetuilla wössnereillä toinen kelkka 10bar kylmänä ja 8.5bar kuumana. Yhtäaikaa mittailtu että ei ole kuun asennott yms. vaikuttanut tuloksiin.

    http://mik4.kuvat.fi/kuvat/Kelekkahommia/W%C3%B6ssner/

    [​IMG]

    Kolme neljästä männän sivusta oli notkahtanut alapuolelta niin että 0.15 tulkki menee väliin. Muualta rengasurat ok.
    Rengas paikallaan mäntä pytyssä, sormella heiluttaessa mäntä kolisee pytyssä. En tarkemmin välyksiä enää mittaillut.

    Onko muilla käynyt vastaavaa? Alkaa elin kasvamaan otsaan kun pian parhaat ajokelit päällänsä ja kelkka muka laitettu kuntoon ettei tarvi kuin ajaa. Nyt pitäisi sitten arpoa mitä tuonne koneeseen tunkee.
     
  7. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Vs: Wössner männät??

    taitaa olla Elkon paikka eli orkkikset kehiin.
     
  8. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Wössner männät??

    Ei ole ensimmäiset männät, jotka näyttää tuolta. Kuten teikka jo sano, niin Elkot sisään. Orkkikset on parhaat SDI:ssä.
     
  9. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Minulla meni 440 revin koneessa wössykät samannäköiseksi ja tietenki puristuset sekä vedot hävisi :( alkuperäset männät reikään ja taas lauloi ja pelas huolettomasti pitkät pätkät.

    Kovin ovat pehmoista tavaraa nuo wössnerit kun tuolla lailla väsyvät ja eihän tämä ole ollut ainut ongelma mitä noiden kanssa on tullut esille.
     
  10. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Joo en ainakaan nuita wösneriä laita. Olisko sitten nuo wisecot. Semmoset sielä ainakin nytten on ja hyvin pelaa.
     
  11. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Ite oon ainaki wisecon kannalla. parii edellisee kelkkaa oon semmoset laittanu eikä oo ongelmia ollu. Nykysee tuli koneremontti vähä yllättäe ja piti mennä sillä mitä sattu saamaa eli SnoX merkkiset männät sujahti koneesee eikä niissä ainakaa vielä oo moititavaa ollu, tosin ajoakaa ei oo nyt paljoa tullu
     
  12. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Joo kyllä minäkin wisecon kannalla olen. Pelkkiä hyviä kokomeuksia.
     
    Aki.J tykkää tästä.
  13. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: Wössner männät??

    Tuolla näkyy olevan kanssa jotain juttua männistä..toki minäkään en lontoota oikein ymmärrä mutta sivun alareunassa puhutaan jotain wössyköistä ;)

    http://www.trygstad-motorsports.com/800r-big-bore-facts.html
     
  14. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    No ei kehuttu ei. Mutta tietty tuostakaan ei voi olla varma kuinka puolueettomasti tuon kertovat. Jos heillä on (oman kertomansa mukaan) järjetön varasto varamäntiä mistä pitäisi päästä eroon...
     
  15. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Wössner männät??

    Pitääpä väliin laittaa tännekkin infoa, kun tullu noilla aikansa ajeltua.

    Eli 2011 Snopro 600 Catti, reittikäytössä. Wössnerit ollu koneessa nyt 1771 km ja 49h, eli männänvaihto ajankohtainen, ainakin jos Suzukin vakiomännillä ajaisi. Ei tullu kirjattua ylös, paljonko koneessa oli puristuksia, kun männät oli uudet, mutta 600km ajettuna Drive 9,8bar ja Mag 9,6bar. Nyt drive 10,2 ja mag 10,0bar. Eli puristusten suhteen näyttää hyvältä. Helmat on wössnereissä selkeästi alkuperäisiä paksummat (mäntä on myös selkeästi painavampi) ja wössykkä on kahdella renkaalla (joita olisi setti uusia hyllyssä) suzuki yhdellä.

    Aika vahvasti veikkaan, että kesän tullen nappaan pytyt ylös ja katson miltä männät näyttää, vaihdan uudet renkaat ja jatkan vanhoilla männillä. Männänrenkaan välykset viilailin toleranssin yläpäähän aikanaan, oli alkujaan alle alarajan.

    Toistaiseksi tyytyväinen mäntiin, ja jos ne tästä eteenpäin päättää hajota, niin syyllinen löytyy peilistä, kun vaihtoaika meni jo.
     
  16. M666

    M666 Lynx

    Vs: Wössner männät??

    Oisko kellään vinkata jälleenmyyjää jolla olisi hyllyssä kit K7040DA-2? Eli Polaris 500 xcsp -05 sopiva sarja. Maahantuojalla ei paikallisen edustajan mukaan ollut.
     
  17. pulukkailia

    pulukkailia 18 superjaggi & 700 vaterdoo

    Vs: Wössner männät??

    Wössyköissä vissiin jotakin valmistus vikaa, kun on nyt 2 sarjaa mennyt. ensimmäisissä oli männäntappi syönyt itelleen sopevat oltavat ja nyt toisessa kuulosti samalta kun Pääs reissusta. ei toki ole viellä tietoa kun ei ole aukaistu, mutta juuri saman kuuloinen on kun aikaisemmin..
     
  18. Mik4--

    Mik4-- Freeride 146"

    Vs: Wössner männät??

    Mullakin meni toinen sarja samallai kun tuo mistä aikasemmin laitoin kuvan. Eli männänrengasura kasvaa tapin kohdalta. Molemmat 200km ajolla. Luultavasti olivat samaa valmistuserää mutta ei oikeen luottoa herättänyt. Nyt elkot koneessa.
     
  19. challenger

    challenger challenger

    Vs: Wössner männät??

    Minulla itsellä on Summit 600SDi 2006, ja siinä on ollut Wössner männät, ajettu niillä noin 5500 km. Nyt ne vaihdettiin kampiakseliremontin yhteydessä. Männät on kuin uudet, vielä voisi ajaa, mutta vaihdettiin. Kampiakseli vaihdettiin kilometrien takia, oli jo väljyyttä ihan tarpeeksi. Seuraavat 10.000 km voi laskettaa huoletta. Mutta, olen käyttänyt koko ajan Bomban täyssynteettistä oljyä, ja sen näki koneen sisältä, ei ollut karstaa, ja Rave venttiilit lähti pois ilman vasaraa. Sylintereissä näkyy vielä hoonausjäljet. Hyvä öljy on halpaa moottoriremonttia, niin se vain on...
     
  20. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: Wössner männät??

    Morjesta!

    Onkos näistä wössnereistä kerennyt kertyä kokemusta 800 e-tecissä, että miten ovat rokanneet? Harkinnassa mäntähomma ja hiukan muuta sipistelyä koneeseen:)

    - Ile -
     

Suosittele tätä sivua