Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä tovayryn, 12/2/16.

  1. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Nyt saa tuulettaa. Sain appiukolta ennakkoperintöä. 8)
    Ockelbo 6000SE vuosimallia 1983. Ajattelin tuosta muodikkaasta välilevyn murkaajasta värkkäillä makkaranpaistokelkan.
    Aikataulua ei projektilla ole, mutta värkätään aina kun ehditään.

    Okkeli on ollut appilassa uudesta asti, säilytetty pääosin kuivassa riihessä, mutta muutaman vuoden harmillisesti maannut pihalla ladon vieressä.
    Onneksi matto on vielä kuitenkin älyssään, ei pahoja pykimiä eikä repeilyitä. Kestää nämä ajot :)

    Aluksi oli ropposesta kipinä hukassa, mutta revittiin virtalukko irti ja kipinä löytyi, ilmeisesti virtalukko on ajansaatossa mennyt oikosulkuun.
    Onneksi on Okkelissa tappokatkaisija niin sammuuhan se siitäkin, kunnes uusi virtalukko löytyy. Käyneekö tuohon joku ihan yleismalli?

    Nöyrähän Rotaxi on lähtemään käyntiin, kun pari painasua primerillä antaa, niin hyvin törähtää tulille.

    Okkeli jo liikkuikin jollain lailla, kun saatiin se käyntiin, ainoa vaan että 2 variaattori ei auennut ollenkaan, oli päässyt ajanpatina hieman puremaan kytkinakseliin
    ja lautaset ankkajumissa. Pientä koputtelua ja lämpöä töhöllä niin sehän auttoi ja lautaset sai irti. Nyt kyllä kakkosvarikin pelaa, mutta hihna taitaa olla liian pitkä tuohon
    ainakin todella löysällä, eikä toinen variaattori pääse aukeamaan kunnolla kun ajelee pihaa ympäri.

    Minkä mallin hihna noissa on? Mistä niitä vielä saa?
    Entä miksi tuo tuntuu, että pakilla liikkuu paljon herkemmin, kuin eteenpäin?
    Saako tuossa säädettyä hihnan tiukkuutta liikuttamalla moottoria edes-takaspäin?


    [​IMG]
    Tuossa yksi huono kuva, kun lastasin perintövehkeen kärryn kyytiin.
    Käytän nyt sen vkl työpaikalla ja pesasen kuumalla vedellä konetilan, kun rasvaa on päässyt jostain harmillisesti tihkumaan noin 200 litraa konehuoneeseen :D

    Vinkkejä ja neuvoja tämän laitteen suhteen otetaan vastaan :)
     
  2. Veli Pirinen

    Veli Pirinen Well-Known Member

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Carlisle 1049 tai 1034 on itellä käytössä. Nyt tuo 1049 on 2mm leveämpi niin sillä karjuu umpisessakin. ;D Se kytkimen jousi kantsii vaihtaa jos meinaa hihnaa käryttää, kun saat koeajettua. Tahtoo kuoleentua ja kytkee liian aikasten ja hihna haisee.

    Itehän käytin lihoina tuomosen kesällä kun oli ruostevaurioita tunnelissa ja muutenki tutustunut jonku verran. Tietenki puhallus ja maalaus. Siihen kakkosvariaattoriin hommasin uudet liukunastatkin ruåttista. Alustaan piti tehä samat kikat kun uusiinkin, eli aluakselit teräksisiin. Kestää antaa laippaa...

    Hommaat leveimmät vuotsolaiset ja tehet korkeat nokkalenkit, että saa muovit edestä kunnolla ylös, juunou. Alkaa pysymään pinnalla. Mullaki tuo SportsEdition eli SE malli eli suunnanvaihtajalla oleva. Laakeroin myös alustan vetoakselia myöten uusiksi, ei huonot ollutkaan mutta seku. Kandee niitä alustan rullia vähän tsekkailla, että jotenki pyörii. Ei kulu se laakeripesä huonoksi.

    Sen vain sanon että on se 70/80 luvun taitteen kovin työpeli, välillä nähny märkiä unia, mitä jos ockkeli ois edelleen mukana kelkkahommissa. 535 lyne on täysi myyrä tuon rinnalla kun pöperöön työnnetään.
    Nohnoh...tulipa kehuttua
     
  3. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Täytyypä tilailla uusi hihna pikimiten :)

    Tuota varin jousta vähän kattelinkin, että kovin on löysän oloinen. Löytyyköhän jostain lynxistä käypästä jousta jota saisi uutena tuohon?
    Olisiko syytä uusia kumpikin jousi, ykköseen ja kakkoseen? :)

    Iltamassa jo pesasin työpaikalla pesurilla Okkelin, niin on vähän mukavampi rassailla.
    Mattokin näyttää olevan hyvässä kunnossa, mikä on todella positiivinen asia näissä vehkeissä :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kuvaajan lahjoilla minua ei ole suotu, mutta eiköpähän tuosta selvinne oleellinen :D

    SportsEdition ;D ;D
     
  4. Veli Pirinen

    Veli Pirinen Well-Known Member

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Lehtimäeltä sai vielä joku aika sitten jousia kytkimeen, varmaan se Velsan 2 käpäläinen kyseessä. 2 varin jousesta en tiedä, sitähän voi kiriä ja varmaan perus puhdistuskin auttaa.

    Ei tuo ihan sinun avatarin veronen menijä ole, mutta katoppa telan tulokulma.
     
  5. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Okkelin penkin alta löytyi paljon roinaa, mutta pussillinen vanhoja työkaluja, eivät alkuperäisiä, mutta eihän tämä museorekisteriin ole menossakaan.
    Hiekkapuhallus, pohjamaali ja okkelin värikoodein mustaoranssiksi. Kelepaa tehä remonttia kuusen p*rseessä näillä ;D

    [​IMG]


    Kävin paikallisessa brp liikkeessä hakemassa hyllystä suoraan kaasuvaijerin, hihnojakin siellä löytyy, juurikin nuita veli pirisen mainittemia carsleja, myös
    uuden 1-kytkimen jousen pistin tilaukseen :)

    Minkä levyiset nuo Pirisen mainitsemat "leveimmät" vuotsolaiset tähän olisi poikaa? 25cm oli levein mitä löytyy täältä suoraan.
     
  6. Veli Pirinen

    Veli Pirinen Well-Known Member

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Se 25cm on aika makia ja se kantsii asentaa mahd. eteen. Muuten matto rapsii kääntäessä. Hitsasin ohjurirautaan pitkät pultit 3kpl pystöön ja niillä se muovi sukseen kiinni, keskeltä se muovi jää vähän ontolle muttei haittaa. Sitten se muovin nokka kans kunnolla ylös niin eipä tartu mihinkään ja ojissa pääsee nauru... Ite tein pyörötangosta kunnon isot nokkalenkit ja vaijerilukolla muovi kiinni siihen, hyvin käy vanha variremmiki kun vetasee pultilla muovii kiini ja kiskoo sen toisen pään sivakkaan.
     
  7. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Tehdäänpä näin että rohkeasti leveimmät mitä rahalla saa, niinku neuvoit eli 25cm ostoon.

    Onko nuissa mitään säätöä variaattorin linjaukseen? Käytin eilen moottorin kumityynyjä irti, mutta siellä ei ainakaan ole mitään säätöä..

    Oliko niin, että 1 ja 2 variaattorin akseleiden välimatka oli 26.5cm? Muistan näin Anttilan kulmalla puhutun..?


    Käyköhän tähän joku vanha lynxin mittarinvaijeri, kun on entinen ruostunut aika valmiiksi. Pitäisi saada huippunopeusnäyttö sporttimalliin toimimaan :)
     
  8. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    En nyt linjauksesta satavarma ole, mutta taisi olla niin, että laitetaan jokin riittävän pitkä ja 12mm (vai oliko se noin) leveä tanko kakkosvarin lautasten väliin puristukseen. Sen pitäisi sitten toisessa päässä osua kytkimen akselille niin että toinen kylki hipoo sisempää lautasta. 26,5 cm on ainakin lähellä oikeata akselien väliä, minun Lynxeissä ja winhoissa se vaihtelee 26 ja 27cm välillä. Moottori saisi olla aivan aavistuksen vinossa kakkosvarilta ulospäin niin, että hihnan kiristyessä se suoristuu kumityynyjen antaessa periksi.
     
  9. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Uusi hihna ja jousi löytyi paikallisesta brp liikkeestä kajaanista.

    Tulipa sitten remuttua tuo ykkös kytkin auki, ja hajotuskuvaa sokeana, kun uskoi, niin luulin siellä olevan vain holkilla painastun painokupin akselin sisään, mutta kierrehän siellä on.
    Nyt murtui holkki irti kupista väkivallan tuloksena. Ei ollut edes tiukassa kun lukitsi kampiakselin ja pyöräytti jäljelle jäänyttä tappia. No..Hitsihomma pieni ja eiköhän tuo taasen ole kohta kasassa..
    Jos ei sitten jollain ole tiedossa halvalla uutta kuppia :D


    [​IMG]

    [​IMG]
     
  10. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Rupesi okkeli rokkaamaan jo jotenkin :) Nyt ykköskytkin elää hienosti, mutta ainakaa pihaa kiertäessä en saanut kakkosta aukeamaan, vauhtia kyllä on eri lailla kuin ennen jousen uusimista.

    Oon kakkosen käyttäny auki ja putsannu, oisko tuo voinu vielä uudestaan mennä juntturaan vai onko jousi vain liian tiukalla kakkosessa? :)

    Kaasuttimen neulaa laskin yhden pykälän, rikka nyt toiseksi ylimässä asennossa. Toi ehkä ripauksen toivottua herkkyyttä kaasuun. ;D Eikä bensaa valu pakoputkesta enää :D

    Kunhan saan nuo kytkimet pelaamaan oikein, niin voisi pakoputken käyttää irti ja polttaa kosanilla karstat pois niin pääsee kaasut paisumaan!! :D
     
  11. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Ockelbo 6000SE vm. -83 Käyttöentisöinti projekti.

    Tässä osia purkaessa ja hiekkapuhaltaessa&maalatessa tuli mieleen, että saisko kahvalämppärit toimimaan Okkelissa? Ois meleko luxus varuste!
    Jääny yhdet elementit ylimääräseksi...tarviiko niihin kun ottaa sähkön jostain minne tulee 12v käydessä ja kytkin väliin? Vai pitääkö jotain muuta väsätä?
    Virtalukon ajattelin tästä unohtaa kokonaan, kun tekasee sähköt uusiksi, jättää vain tappokatkaisija mistä kelkka sammuu..
     
  12. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Purkasin tuossa jarrut, kun eivät oo kuulemma koskaan toimineet, purin ne ja nehän alkoivat männät liikkumaan, otin männät irti, muuten siistissä kunnossa mutta toisesta satulan puolikkaasta on yksi o-rengas haparoitunut.. Paloja ei myöskään enää nimeksikään ole jäljellä.. Onko näihin valmista korjaussarjaa olemassa? Brembon valmistamat jarrut näkyvät olevan..
     
  13. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Terve, minun Ockelbo 300-S mallissa on kahvalämmittimet/piuhat valmiina, mutta on katkenneet joskus. Ilmeisesti on hyvinkin mahdollista että toimisivat. Mistä sitten virran ottaneekaan.
     

Suosittele tätä sivua