E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Tässä ihmettelen tuota alkuperäistä ongelmaa?

    Eli siis onko sulla kokemusta kun sylinterit on vinksin vonksin ja ravet jumissa? Ja jos se pakosarja on elänyt niin mitenkä tuotanoin se niinku kuitenkin mitattuna on laipoista ihan suorana? Onko sulla ollut ongelmia että se orengas ei ehjänä ja oikein laitettuna pidä? Mielellään kuulisin konkreettisia esimerkkejä.

    Kuitenkin noita koneita on melko moni korjannut ennen sinuakin ja ne kyllä on kuulemma pysynyt nipussakin jopa ihan tehtaan ohjeilla ja osilla laitettuna.
     
  2. Kony

    Kony Member

    Tietäskö kukaan jotain hyvää paikkaa joka kampiakseleita on suoristellu? vielä jos sijaitsisi etelä sumen puolella niin oisi plussaa.
     
  3. masinisti

    masinisti Member

    Moro, mitäs tuollaisen etecin koneremppa osineen ja töineen kustantaa noin keskimäärin jos puhutaan vielä "ehjän" koneen huollosta, paljon noita on myytävänä ja monessa rapiat 7tkm mittarissa niin mielellään sellaiseen huollon tekisi jos sellaisen hankkisi itselleen.
     
  4. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    Jos siitä rupeaa uutta tekemään (uusi voihtokampura,männät niin 1000€+työt
    Mutta on käytänössä uusi sitten.
     
  5. JusuN

    JusuN Well-Known Member

    Tein 600H.O koneeseen tossa, halvimmat osat sain Ojanraudasta Oulusta, kun kymmeneen paikkaan olin yhteyksissä skaala 800-1000e orkkisosilla. Kaikki laakerit kampuraan ja stefat, täys tiivistesatsi, neulalaakerit, männäntapit, männät. Laakerien vaihdon teetin Joensuun moottorikoneistamolla ja laittovat kestorasvat ja kasasivat alakerran. Se 260e + 60e rahdit. Nyt tuhat kilsaa koneella takana ja laulaa viimetteen päälle ja tyhjäkäynti suorastaan kaunista :D
     
    vinotintto tykkää tästä.
  6. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Saako näihin e-tecin moottoreihin mistään kytkimenpuolen runkolaakereita muuta kuin alkuperäis osana? Ja onko laakereihin mitään muuta vaihtoehtoa kuin oma brp:n rasva?
     
  7. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Ei ainakaan parivuotta takaperin saanut. Aika arvokasta oli kun kaikki laakerit uusi ja käytti kampuran koneistamolla. Oisin ostanut vaihtokampuran, mutta möivät sillon ei oota.
    Muistaakseni ois mennyt aikalailla samoihin.

    Eipähän tuo 59 € rasvatuubi ole paha kustannus siihen nähden mitä tuollaiseen remonttiin kokonaisuudessaan menee.
     
  8. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Joo tuossa just se sisempi laakeri oli väljä nii joutu ottaa kummankin irti. Varmaa sama uusia kumpikin. Tuo ulommainen vois ainakin löytyä laakeriliikkeestä. Sisempi voi olla hukassa kun siinä se stefa. Ei taida kestää normaali suojattu laakeri, jos siitä ottas sen toisenpuolen suojan irti?

    Tuo rasva ei nyt sinänsä oon kallis jos ostas vaikka sen ison tuubin 140e. Ois tuossa toinenkin konerempattava kelkka, nii pitää kahtella onko mahdollista missään säästää;)
     
  9. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Kaasari revin laakereihi laitoin aikoinaa Kendaalin Triton 220 rasvaa
     
  10. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    No en nyt tiiä onko tuo Isoflexin rasvakaan niin kallista esim mullaki ollu myynnissä tuota 20€ postikuluineen/yksi annos..
     
  11. teme-

    teme- Well-Known Member

  12. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    En kyllä lähtis noitten kampiakselien laakereiden kanssa pelleileen. Tuon merkkiliikkeestä haetun rasvatuubin hinnalla kun ei mahda saada ees yhtä uutta laakeria, saati kampiakselia kun sen pilaa muutaman kympin säästön takia. Kyllä sinne varmaan suositeltais jotain muuta kuin isoflexiä, jos sinne joku muu rasva kävis..
     
  13. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Millähän nuo vanhat rasvat sais nätisti pois? Tuolta sisemmästä ei ainakaa mitenkään pyyhkimällä saa.
     
  14. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Jarrukliineri on aika hyvä
     
  15. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    On mutta sitäki saa ruutata purkki tolkulla, että saa ne sisemmätki laakerit puhtaaksi;) Eikai siitä hirveästi varmaankaan haittaa oo jos sinne vähän jääkin valmiiksi vaseliinia..
     
    vinotintto tykkää tästä.
  16. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    On sinne muutaki rasvaa laitettu ko mitä merkkiliike määrää ja hyvin on pyörineet. Joten ei kannata tyhyjää jännittää jos vain rasva speckseiltä sinne soppii..
     
    Kojontti tykkää tästä.
  17. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Juu kiitoksia näin ajatelinki. Riittääkö jos rasvan lämpötila ois -40-+120 ja olisi tarkoitettu kovakierroksisille laakereille? Vai onko vielä jotain muita vaatimuksia?

    Sanoivat tuossa laakeriliikkeessä kun kävin kyselee, että varmasti löytyy vastaavia rasvoja jos vain tietää vaatimukset.
     
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Itte laittiaisin.. Ei tämä mitään nasa.n hommia ole vaikka monen kommenteista niin tuntuu..
     
  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No, sen verran ettei ihan mitä vaan... Mutta jenkeissä esim. ovat lentokoneiden pyöränlaakereihin speksattua Mobilia käyttäneet ja menestyksellä. Olikohan Mobilube 28???
     
  20. verhoilija

    verhoilija polaris iqr 600

    Tiedän yhden kaasari rotaxin johon kaveri laittoi tavis rasvat. Kylmäkäynnistys oli lähes mahoton.. mutta kun lämpimästä lähti niin kaikki toimi sen 3000km,kunnes möi vekottimen eteen päin.
    Rasva saatto olla teboilin solid2:sta.. eli halpaa. Mutta kylmänä ei oikeen narua saanut tulemaan käynnistyslaitteesta pihalle.
     

Suosittele tätä sivua