MOOTTORIAJONEUVOJEN VEROTUS 2017

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä LATAPO, 3/9/16.

  1. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Olihan hyvä kiteytys Sipolalla... Ei paremmasta väliä... Mahtaas se 200€ vaje olla miljonäärille katkera paikka mikäli juuri tuo 200€ jää puuttumaan... Ei se ole sit enää miljonääri :D . Sehän kenkuttais. Onneksi ei ole tuota murhetta

    Itekkään en ymmärrä tuota tuloveron kevennys puuhaa lainkaan. Eihän sillä saavuteta yhtään mitään. Tuokin "lisä" meille, mulle tavikselle kohdistuessa kuitenkin ajautuu jonnekkin hiivatin kiinaan tai yleensäkkin ulkomaille. Todennäköisesti se tulee kulumaan jonkun tuotteen hankintaa joka tehdään muualla kuin suomessa taikka Eu:ssa. Noh, jos Nurmoon banaania sit koko rahalla niin se on toinen sarka.
     
  2. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Totta on, että varmuudella olisi kustannustehokkaampaa kerätä verot tai veroluonteiset maksut mahdollisimman yksinkertaisesti. Suomessa taas, hallituspohjasta riippumatta, tuntuu olevan vimma keksiä uusia veroja. Veronkataminenkaan kun ei ole ilmaista, niin eihän siinä paljon järkeä ole. Paitsi, veropuolen virkamiehet tekee itsestään tärkeitä ja työllistettyjä.
     
  3. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Pikku budjetilla muutenkin kelkkailevalle 200-300€ lisäkulu vuodessa, on "viimeinen naula arkkuun" varsinkin kun ajokausi on ehkä pari kuukautta. Toisaalta JOS tuo vero menisi kelkkailun kulujen kuittaamiseen eli reittien ylläpitoon ym.. voisi tuon vielä "kärsiä".. Mutta kun noille verotuloille on "pohjaton kaivo" jonne nuokin miljoonat uppoaa, eivätkä tule "kaksinkertaisena tai kolminkertaisena" kuten muuan porukka väittää...
     
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tuo verotushan on osa taloudenhoitoa, jota meistä jokainen tekee parhaansa mukaan. Uskon, että tälläkin palstalla kaikki onnistuvat siinä vähintäänkin tyydyttävästi, eivätkä velkaannu pahasti yli oman maksukykynsä. Ja yksinkertaistahan se on, jos mikä. Kaikki me ymmärretään, että tilanne paranee kahdella eri tavalla. Joko nettotulot nousee tai menot laskee, piste. Siinä ei oikeastaan ole vaihtoehtoja suuntaan, eikä toiseen.
    Mutta mikä perkele siinä on, kun valitaan eduskuntaan, niin tätä ei osaa enää edes kauppatieteilijät. Pieni muistutus, jos sattuu Sipilä tai Orpo palstaa lukemaan, nostakaa veroja tai karsikaa menoja. Henkilökohtaisesti suosisin tuota jälkimmäistä :)

    Ainiin, kumpikaan ei onnistu, kun joku aina marmattaa... Otetaan siis lisää lainaa, kun ei ole omasta taloudesta kyse. :(
     
  5. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Tältä se vähän tuntuu, lisäisivät sitten vaikka prosentin ALViin (jäisi varaa tuloveroaleenkin), tuotahan Kokoomus joskus takavuosina ajoi mutta lievätkö muut näistä sitten vastaan. Vai onko laskelmoitu että ALV vähentäisi kansan kulutusta ylimalkaan kun nää muut verotettavat on sellasia turhakkeita mitä rikkaat ostelee kumminkin? :rolleyes:

    Tätä Sipolan ajatusta kannattaisi varmaan jatkaa, että miten saataisiin harrastusta piristettyä niin että kertyisi enemmän jo olemassa olevista veroista, raha kiertäisi enemmän (kotimaassa) ja syntyisi lisää työpaikkoja kelkkailun ympärille? Ensimmäisenä tulisi mieleen että valtion metsämaata avattaisiin virkistyskäyttöön, tuo voisi lisätä kelkkailun houkuttelevuutta ja sitten syntyisi lisää tarvetta ohjelmapalveluille, majoitukselle ym. Kelkkailun näkökulmasta juuri nyt tai oikeastaan mielellään muutama vuosi sitten olisi varmaan se juuri sopiva sauma.
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Minun lähettämä kirjelmä on nyt tavoittanut jopa ministereitä. Katellaan mitä tulemaan pitää. Vielä pitää kuulemma valtionvarainministeriä pommittaa aiheella. Nyt kun tuonne liikenneministeriöön on pää auki, niin avaudutaampa parista muustakin epäkohdasta :D
     
    rave 440/mxz 800, ifreq, kuusto ja 4 muut tykkäävät tästä.
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Aamusella töihin ajellessa radion uutisia kuunnellessa mainittiin näistä "uusista" veroista. Summaksi mainittiin 100 - 300€ per vermes. Uutisessa oli maininta kalliimmanpuolen veneistä jotta ne tulevat siirtymään viron rekisteriin. Niiden veroksi ymmärrin tuon suurimman. Verokertymäksi tällä verolla taidettiin haaveilevan noin 50milj€ . Liekö tuo summa todellinen vai laskennallinen jota rokottaa "virkakoneisto" lähetettävien verolippujen muodossa jne. Pitäähän tuonkin käsittelyyn yksi virkamies trafille palkata. Sieltä se "maksumääräys" kuitenkin tulee. Niin, ja vero olisi tulossa "voimaan" ensi vuoden keväällä. Siten ehkä viimeinen talvi "verottomalla" päästään kruisaileen.

    Se on selvää jotta lähes kaikki alle 1000€ arvoiset kelkat tulee poistumaan rekistereistä tavalla tai toisella. Siten mökkikäytössä ja puunajossa satunnaisesti olevat kelkat on juuri tämä kategoria.

    Mutta, eipä tuolle mitään voida...
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Suomessa on rekisterissä 134 000 kelkkaa, joista liikennekäytössä noin 100 000, eli rekisterissä kummittelee nyt jo 30 000 kelkkaa, joita ei voi verottaa. Mitehä käypi kun tulee vero! Montakoha katoaa tosiaan sen jälkeen?
     
  9. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Pistäppä Jani nenäliinaan solmu, että muistat verrata tuota nykyistä tilannetta tilanteeseen esim. Vuosi tuon veron voimaan tulon jälkeen. :)
     
    Shape tykkää tästä.
  10. Pooka

    Pooka Well-Known Member

  11. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    No kai aina vois olla huonomminkin. Jospa meilläkin ois autovero kuten näillä poloisilla... ajettaisiin kaikki 20-30v vanhoilla työlynxeillä. Joku jos ostais uuden kelkan niin kylillä kiertäs heti huhut että ny se o lotossa voittannunna.
     
  12. 3800R.A.V.E

    3800R.A.V.E ski-doo gtx 800 ltd powertek

    Jos vero täytyy maksaa niin ainakin metsähallituksen reittimaksut on syytä poistua. Ja reittien ylläpito hoidettaisiin veron kautta.
     
    MattiM tykkää tästä.
  13. jukkis67

    jukkis67 Well-Known Member

    Kyl se on nyt varmaa et kilvet lähtee noista leluista enne vuoden vaihdetta,ajetaan sit teippilapolla tai iliman..eikä tuu yhtää vak.laskua...kerta viikkoon täs perheellinen kerkee harrastaa 10-15 päivää talvee...
     
  14. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    MP-Motorrad nro 9/2016, valtionvarainmininisteriön hallitusneuvos Merja Sandellin sanomaa: "Ymmärtääkseni mopot, moottorikelkat ja traktorit sekä työkoneet jäävät veron ulkopuolelle...." Ei paha, jos ymmärrys pelaa.
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    oho toivottavasti kerranki ymmärrys pelaa tuommoisen tason neuvoksella :D
     
  16. Reuhka

    Reuhka Ockelbo 600

    Eli verolle olisi menossa prätkät, veneet, mitä muuta? Pitääköhän laittaa prätkä myyntiin, kelkan kuitenkin voisi tuon perusteella pitää :D
     
  17. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

  18. 3xj

    3xj Well-Known Member

    Eli vaikka veis kilvet pois niin vero juoksee silti. Jo on per..le.
     
  19. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Olisikohan viesti kuultu jossain...

    Mutta tämähän onkin sitten hyvä juttu! :D Vai miten on? Saadaanko noilla maksuilla edes kustannettua liikenneverkon ylläpito? Ja kivahan se on jos autovero poistuu! Ilmeisesti heti vuoden alusta sitten kanssa? :cool:
     
  20. puuntokker3900

    puuntokker3900 Hyvä on hyvä mutta paras on parempi...

    Ou nou empä haluais olla sen kelkkavuokraamon omistajan haalareissa jolla on joku 50 kelkkaa pihassa.
     

Suosittele tätä sivua