2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

  1. rainbow6

    rainbow6 KRT

    :D Itseltänihän löytyy Arktiset Voima Venttiilit :D
     
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko motuli toiminut myös 800 etec koneissa vai olisiko teboilin öljy parempaa? xps maksaa reilu 40e pönikkä ja ei taida edes parasta olla. Vai mistä sen tietää milloin kone öljyn laadun takia hajoaa? Vai onko se niin että näitä motulia, teboilia, castrolia, xps:aa ja muita yleisimpiä kestää käyttää etecissä eikä muuta eroa ole kuin haju? Edellinen oli vissiin jonkin aikaa motulilla ajanut ja itsellä yksi pönttö olis valmiina niin mietin että jatkanko sillä.
     
    Viimeksi muokattu: 27/11/16
  3. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Motulia on ainakin mun 800 nielly uudesta asti ja nielee jatkossakin.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No jos nuin uuteen uskalletaan laittaa niin uskallan se minäkin :D En ainakaan muista että olisin koskaan mitään huonoa lukenut motulista vai onko kellään tullut sen käytöllä ongelmia?
     
  5. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    No nyt on vessejä tutkittu. Semmosta liukasta mustaa mähmää runsaasti mikä lähtee iha rätillä pyyhkimällä ja hivenen kovempaa karstaa.
     
    rainbow6 tykkää tästä.
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Hiljainen on foorumi mutta yritetään.. Onko tuo motul kuinka kankeaa kylmänä jos vertaa vaikka teboilin täys synteettiseen tai xps? Kuinka suuri merkitys sillä on siihen että kuinka raskas kelkka on nykäistä käyntiin pakkasella?
     
  7. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Ite en oo verrannu esim Castrolia ja Motulia keskenään, mutta eipä tuo hirveä raskaalta tunnu. Toki tais Castrolilla olla keveämpi, jos viime kevättä muistelee, jos ees on vaikutusta.

    Haju on erilainen noissa em öljyissä, en tiiä sit, että johtuuko ihan vaan alkukaudesta, mutta tuntuis, että Motuli jopa pahemmin haisee...
     
  8. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Ei ristus... Alkaa olee taas kysymykset sitä tasoa, et pitäs vissiin saada ajokelit koko maahan jo pikkuhiljaa... Sillä ei todellakaan ole merkitystä, etenkään sellaista joka käteen tuntuis kuun asentoa tai edellisen illan saunakaljojen määrää enempää.
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Twin 2-t ihan sama mitä siellä on öljynä vs. triple ja triplessäkin taitaa enämpi vaikuttaa cc. Jos on ripuliranne niin starttia kehiin joka tapauksessa;)

    Edith.

    Viitaten alleviivattuun, Ei ole ihan sama mitä siellä käyttää öljynä, kommentti viittasi ripuliranteisiin eli onko jotain öljyä käyttäen raskaampi vetää kone käyntiin.
     
    Viimeksi muokattu: 2/12/16
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No joo, en usko että minulla tulee olemaan ongelmaa siinä ettenkö sais käyntiin. Mietin vaan onko isojakin eroja kun osa valittaa ettei 800 eteckiä jaksa vetää käyntiin. No eipä tuokaan selvinny.
     
  11. rainbow6

    rainbow6 KRT

    ^ Aika pieniä taitaa erot olla. Kylmäpään viskositeettihän määrittää tuon kuinka juoksevaa öljy kylmänä on. Kaikki yleisimmät öljyt juoksevat kolmenkympin, jotkut jopa lähemmäs viidenkympin pakkasessa. <- Näin valmistajat siis lupaavat. 2T-öljyissä monesti perusöljy voi olla jäykkää, n. 20% liuotinta lisättynä ohentaa sitä. Liuotinta käytetään jotta öljy sekoittuisi polttoaineeseen. "For injection only" -tyyppisistä öljyistä kannattaa varmistaa juoksevuus.

    Mitä starttihommiin tulee, niin näin videon jossa REV-XP -koppaisesta Ski-Doosta kun revittiin startti akkuineen ja kaapeleineen päivineen pois ja punnittiin. Romut painoivat 7 kg. Jo tämänkin vuoksi nyin ihan mieluusti sitä narua.
     
  12. Hextall

    Hextall New Member

    Kertokaa viisaammat. Imin öljysäiliön lähes tyhjäksi entisestä öljystä, koska ei ollut varmuutta oliko vanha öljy neste superia vai super racingia. Ja nyt pitäsi tilalle laittaa pollen ves coldia. Uskaltaako kaataa, että ei öljyt sakkaa ja tuki mitää suuttimia tai vastaavaa?
     
  13. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    kyllä uskaltaa...
     
  14. tieto

    tieto boondocker

    Ite ja monet ystävät käytää 800eetekissä teboilin öljyä hyvin on pelannut. Ja helposti saatavilla, melkein joka kylästä.
    Mutta kuhan sielä säiliössä jottai öljyä on niin parempi ku ei mittää. :)
     
  15. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Kannattakohan sooloilla öljyjen kanssa se kun on niitä pienimpiä menoeriä tässä harrastuksessa. Kohta 12000km re.ssä ja ajettu vain xps.sällä ja hyvin laulaa, toistaiseksi.
     
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Osa sitä mieltä että moni muu öljy parempaa kuin xps niin varmaan senkin takia käytetään muitakin kun ovat vielä halvempia. Ja onko kelkkään kone hajonnut öljyn laadun takia? Jos tietäis mikä öljy karstoittaa raveja vähiten niin käyttäisin sitä.
     
  17. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Mielipiteitä on monenlaisia asiasta kun asiasta, muta onko tutkittua tietoa. Niinkun sanoin muutamat kympit tässä harrastuksessa oljyyn ei merkkaa mitään kunha lopputulos on hyvä. Ei ole koskaan ollu ongelmia raveventtilien kanssa. Sitä pitää työntää tankki tyhjäksi kerralla niin siinä ei pääse kone karstottumaan.
     
  18. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Se vaan että onko sitä ulkopuolisen tutkittua tietoa siitä XPS:stäkään. Jos valmistaja väittää, että tämä öljy se nyt on parasta tähän vehkeeseen niin eihän se välttämättä paikkaansa pidä. Siinä on niin lujasti oma lehmä ojassa että varmasti kannattaa vähän valehella että saapi ommaa tuotetta myytyä. Tunteeko kukaan ketään jolla ois kone porsinu öljylaadun takia kuhan se öljyn laatuluokitus menee spekseihin? En ite ainakaan ole koskaan moisesta kuullu.
     
  19. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Tässähä se hankala kohta on ku 2t öljyn voitelu ominaisuuksia ja paineen kestoa taitaa olla tavan käyttäjän vaikee tutkia. Nelaristaha on helppo tehä päätelmiä öljypaineesta ja lämmöistä ja voimansiirto puolella ropun magneetti paljastaa jos ei kalvo kestä mut mistäs sen kakstahissa tietää? Karstan määrähä ei kerro voitelusta vaan että ei pala puhtasti. Jotaki voi tietysti päätellä ku toimivan moottorin purkaa ja tutkii onko osat miten liukkaita mut eipä sekää kerro ku että öljy tarttuu osiin muttei sitä että kestääkö painetta vaikka laakerin välissä.

    Rossipyörä hommista tuttu haastoi että joitakin vuosia sitte castrollin ttx (taijotaisinnepäi) oli kallista ja huonoa, 85cc kotari niusahteli sillä jumii. vielä lämpimän moottorin ku purki levälleen niin joka paikka oli melko kuivaa. Muita tapauksia en tiijä itsekkään missä olisi öljyä perustellusti moitittu
     
  20. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Pitäisikköhän pelata varmanpäälle ja alkaa käyttämään Nilsiän öljyseikin öljyihin.
     
    Joske, Mik4-- ja T-Cat tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua