luosto&pyhä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä matkaaja, 17/11/12.

  1. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: luosto&pyhä

    Pyhä/Luosto mahdollinen lähipäivinä. Pitää kattoa josko Luostossa paljonkin halvempi majoitus.

    Onko vesistöjen suhteen tilanne suunnilleen niin että joet on auki mutta järvet kantaa vielä?

    Entä kannattaako ottaa metsähallituksen uralupaa jos muutaman päivän ajelee, reittiähän tuolla piisaa, mutta onko maisemissa ihmeempää eroa?
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: luosto&pyhä

    Ajeleekos kukaan täällä päin, nyt tiistai-torstai menossa suunnalle taputtelemaan kauden pakettiin.
     
  3. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: luosto&pyhä

    Paikalliset ei enää suositellu vesistöjä kokemattomalle ja Kemijärven suunta olis ollu muutenkin melkoista vesikrossia. Vastapäivään eli Luostoon olikin sitten ihan mahtava reitti, mitä nyt yksi suo joka sitten oli sen verran vesillä ettei huvittanut ajaa enää torstaina yli. Reitin reunoissakin upotti yleensä varsin mukavasti ja vettähän sieltä löyty pohjalta :)

    Aika tasaisia ja vauhdikkaita on baanat Pyhällä kyllä! Kannattaa varata vähän menolientä tankkiin kun kilsoja helposti tulee.
     
  4. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Jokos luostolla pöristelty sievästi ? Kelikamerasta ei saa selvää kunnolla...
     
  5. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Täällä Pyhällä näyttää jotkut jo kolistelleen reittejä.
     
  6. _juhaR

    _juhaR Lynx Xterrain Re 3900

    Joo kyllä Luostollakin oli reitillä jälkiä. Nyt tulee lunta ja ti-ke yönä pitäisi tulla oikeen kunnolla lunta tänne pyhä-luostolle :D
     
  7. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Sinäkin muuten vaan ?
    Mr Cool
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Eiköhä sielä lie voi jo ajaa joitaki reittejä. Keski-Luostolle tuskin on asiaa. Joen ylityksestä on vaikia sanoa. Järvet ja lammet on kyllä hyvässä jäässä, mutta se joki on arvaamaton. Safarit alkaa pyöriä vissiin tällä viikolla, niin eiköhä sinne tule pohjia aika nopiasti.
     
  9. _juhaR

    _juhaR Lynx Xterrain Re 3900

    Eilen ajelin Pyhältä Luostolle ja takaisin Koparan kautta eikä kertaakaan kolissut. Lunta on paikoitellen aika paljonkin reitillä varsinkin Luoston päässä. Luoston ympäristö on hyvin tallattu safariyrityksen kelkoilla.

    Tänään ajattelin kiertää tunturit ympäri
     
    Jani Sipola tykkää tästä.
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Käyppä samalla kattoon siitä Ruhan mukasta Kitisellä mutka, että onko tehty jälkiä joen yli ja miltä joki näyttää!
     
  11. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    _juhaR kanssa ajeltiin tänään luosto-pyhä ympärysreitti. Lunta on jo yllättävänkin hyvin, ei kolise, pohjat ilmeisen hyvät. Siurunjoen yli pääsi hyvin, mutta Kiviojan romahtanut silta tuotti päänvaivaa jäätä ojassa vain puoli senttiä. Kierreltiin hieman ja ylityspaikka löytyi joten jälki toiselle puolelle nyt menee. Kitisestä sen verran että menin sinne eilen satamasta pilkille ja ajoin kelkallakin pari kilometriä alaspäin jonka jälkeen kantti loppui. Jäätä oli 10-20cm. Vaihtelu oli tuota luokkaa sataman edessäkin. Kun ei tiedä missä kovimmat virtapaikat niin ei oikein uskaltanut jokea pituussuunassa ajella.
    IMG_20161127_142030.jpg IMG_20161127_135803.jpg
     
  12. sampha

    sampha Well-Known Member

    Lauantaina olis tarkoitus tiputtaa kelkka kärrystä alas pyhällä. Löytyiskö ajoseuraa? Kun kuitenkin on ensimmäinen kerta kyseisissä maastoissa..
     
  13. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Se reitti Luostolle on varmaan aika helppo ja kiva valinta ainakin. Muistelen että siinä on pari puroa/jokea joissa oli ainakin keväällä vielä hyvät sillat. Tuosta tulee lyhyt päivä kun on aika vauhdikasta maastoa jos alkukaudesta uskaltaa painaa. Varoo niitä poroja matkalla :)
     
  14. kasoku

    kasoku Well-Known Member

    Tuo silta tuolla länsipuolen reitillä on ollut rikki jo monta vuotta. Kumma kun sitä ei kuntoon saada. Kyseessä kuitenkin virallinen reitti. Siitä on ilmoiteltu reitin pitäjille samaten kuin sen reitin harvenevista reittimerkeistä. Niillä isoilla soilla joutuu joskus lumituiskun jälkeen vähän etsimään reittiä. Siellä on myös yhdellä isolla suolla monena talvena pysynyt sulana yksi jänkäoja. Tulee yllätyksenä keskellä suota suoralla reitillä.
     
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Luostolla/Pyhällä kelkkailevien kannattaa muistaa, että sielä on aika kiivas asiakaskausi menossa. Eli olkaaha varovaisia reiteillä.
     
  16. _juhaR

    _juhaR Lynx Xterrain Re 3900

    Jep tällä viikolla alkaa safarit pyörimään reiteillä.

    Pyhä-Luosto välillä on yksi puu kaatunut reitille yhdessä pimeessä mutkassa pari kilsaa kiimajängältä koparalle mutta huomenna se kai mennään pätkimään pois reitiltä.

    Pyhän päässä on ensimmäiselle sillalle luostolle päin ajaessa vielä korkea kynnys joten kannattaa lasettaa silmä tarkkana ettei täräytä tätä kynnystä päin.
     
  17. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    Keskiluoston päällä neljän kelkan jäljet. Suurimmaksi osaksi ajaneet samaa jälkiä, että ois luullu vain yhen kelkan menneen. Vois sitä vähän levittää näin alkutalvesta ettei tuu sitä metriä syvää kelkanlevyistä ränniä. Stten on vaikia levittää ku tuota reittiähän ei lanata ollenkaan.
     
  18. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Suunnitellaan uusvuos-reissua Pyhälle. No, onhan tuonne vielä 3 viikkoa aikaa, saattaa tulla toivottavasti lisääkin hötyä.
    Varmaan ajelua silloin pe-la Kemppa-Sodis välillä, ko muut rintheesä ja lavulla. Ajoseurueeseen soppii mukhaan.
     
  19. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Varmistui tuo reissu. Siellä alueella tupsutellaan Renellä, kiertelen varmaan tuntureita. YV-viestiä jos ajoseura kiinnostaa.
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Safareja. Ei ne turret uskalla pukata suksea umpiseen ku on kielletty.
     

Suosittele tätä sivua