Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

  2. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Loppiaiseksi Kuopion nurkille tulossa. Olisiko mitkä paikat hyviä purkaa kelkka kyydistä ja pääsisi ajelemaan? Ja mikäs on reittien kunto tällä haavaa?
     
  3. janiok

    janiok Well-Known Member

    Eteläisen Kuopion reiteille Pitkälahden Apskilta tai Matkuksen Nesteeltä.
     
  4. karmarko

    karmarko Member

    Oottako jo Kallaveelle uskaltanu? Ensviikolle ainakin pakkasia lupailee.
     
  5. Makem87

    Makem87 Well-Known Member

    Pääseekö kuopiost ajettuu tahkolle? Vai pitääkö kärrätä pajulahtee onko se nyt st1?
     
  6. Jarsse

    Jarsse Well-Known Member

    IMG_3201.JPG IMG_3202.JPG Tänään tuli ajeltua edestakaisin eteläKuopion reittejä. Ajoharjoitteluradalta lähdin... Kurkimäkeen mennessä iso oja ilman siltaa niin siihen tyssäsi matka, Rytkyn yli en hirvinnyt lähteä ja Matkuksen suunnalla metsäkone oli polkenut uran aikalailla velliksi... muuten reitit ihan ok kuosissa.
     
  7. k-kettu

    k-kettu Xrs egotykki

    Ei oo tuossa ojassa hyvin jyrkät seinämät, ihan kohtuuella päässy. Rytkyn yli kaiten oli aikasemmin jotkut jo ajana, ei toinna himmailla.
     
  8. valotom

    valotom Member

    Miltäs lumi ja jää tilanne Nilsiä/Tahko
    suunnalla näyttää? reittipooli ilmottelee että jäät ei kanna...
     
  9. Maukka

    Maukka 800 re

    Joka paikassa näyttää olevan kieltoja jäälle menosta, mutta reittikarttoja kun pöyhin niin onhan täällä maareittiäki vaikka millä mitalla.. 500m tuossa rinteitten edessä lampea ja sit maalle, jonka jälkeen Varpaisjärveä, Lapinlahtea jne.. vai olenko nyt ymmärtäny ihan väärin.. Ainakin huomenna pitää lähtee kokeileen
     
  10. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

    Nilsiästä/Tahkolta pääsee Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmen suuntaan, ei järvisiirtymiä. Osa matkasta tampparilla ajettua, osa luomua. Nilsiän päässä muutamia sulia ojia, pääsee yli. (Itse en ajanut, kuulopuheita psa, korjatkaa, jos väärässä.) Tahkolta ajettu myös Rautavaaran kautta Metsäkartanolle/kunnan rajalle, tai Ylä-Luostan kaupalle. Järviä matkalla, ajettu yli, ei merkattu, ei paljoa vettä. Omalla vastuulla voi ajaa. Luomureittiä sinne suuntaan. Rautavaaralta kartanolle joku sula oja, pääsee yli. Keyrittyjärveltä Yläluostaan yksi paha oja, jotkut rypenyt, KUULOPUHEIDEN mukaan pääsee kiertää tienkautta. Korjatkaa, jos väärää tietoa!? Toivottavasti jotain auttaa!
     
    Lakendwolf tykkää tästä.
  11. Maukka

    Maukka 800 re

    @BussiJussi kiitos, varmasti oli apua! Mä päivitän huomenna tilannetta kunhan pääsen vähän remuamaan tuonne kuusikkoon.
     
  12. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Kyllähän tuosta apua on.
    Itsellä mietinnässä minne sitä vetäisisi kärrillä tuon pulkan tästä Siilinjärveltä huomenna aamusella. Yksin ei kehtaa lähteä isompia ojia kyntämään yli kun aina on se oho-juttu olemassa.
     
  13. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Jaa-a onkos siellä vielä yhtään pattia ettei vaan kylmä tule loppiaisena ??:D IMG_0448.PNG
     
  14. sport600

    sport600 Member

    Nilsiän st1 pihaan on hyvä jättää kärri, viime vuonna tuli myös jätettyä keskustaan siihen halssin kentälle mihin hiihtäjät jättää autot. Maanantaina käytiin st1-varpaisjärvi, linjojen alla pari sulaa ojaa ja yksi vähän myöhemmi, ei mahotottomia..
     
  15. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Huomenna ajelemaan lähtijöitä Ylä-Luostan tai Tahkon nurkilla? Yv:llä tavoittaa.
     
  16. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Voipi huomenna tuolla Nilsiän nurkilla olla sen verran liikennettä niin taidan vetästä Lapinlahdelle kuten 3 edellistäkin reissua nyt on tullut tehtyä.
    Alunperin oli ajatus että olisi huomenna hurauttanut Rautavaaralle, vaan kaveri perui ja jos on kovin märkiä ojia niin viisaampi jättää tulevaisuuteen.
     
  17. sport600

    sport600 Member

    Kyllä nyt on niin lauhaa ollut että vesi lisääntynyt ojissa, onhan niissä aina omat riskinsä ja yksikseen aikalailla vittumainen nostella kelkkaa ylös.. lapinalahden puolella ei taidan niitä ojia ollakkaan..
     
  18. Maukka

    Maukka 800 re

    Tahko-Varpaisjärvi-Lapinlahti-Tahko tänään. Lunta tosi hyvin, sporttista pattia koko matka eikä yhtään vesiojaa jossa ei siltaa ole. Meinasi jopa olla hauskaa aika-ajoin.:D
     
  19. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Varpaisjärvi - Lapinlahti välillä ei ole märkiä ojia. Lapinlahti - Iisalmi oli myös ajettavissa ilman kenkien ja kelkan kastumista. Takki kyllä kastui kun viime vkloppuna kävin Iisalmessa mutta se kosteus ei tullut ojista :D
     
  20. KTM450

    KTM450 Lynx RE 600R -23

    Eilen ajoin Tahko-Rautavaara-Metsäpirtti välin edestakaisin. Tahkolla jäätilanne hyvä, mutta ennen Rautavaara oleva pitkä jääosuus on jo turhan jännää touhua. Menee kyllä pätkällä kova vauhti yllä yli, mutta välillä perä tuntuu vajoavan, vauhti ryhtyy ja vesi lentää. Onhan siitä moni ajanut, mutta takaisin tulin vauhdilla suoraan järven yli, siitä tietä pitkin n.4km ja takaisin reitille kohti Tahkoa. Reitit on mahtavassa kunnossa, lunta riittää, muutamia syviä ojanylityksiä sulana, mutta vauhdilla menee nätisti yli. Ja ei muuten tule kylmä.
     
    Lakendwolf tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua