Kuusamo sekä Ruka ja ympäristön reitit 2014

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä dazee, 17/1/06.

  1. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Pottia löytyy ja lunta sataa
     
  2. Booris

    Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

    Satas vaan reilusti lunta
     
  3. minägur

    minägur Well-Known Member

    Paljonkos siellä sitä valkokultaa on?
     
  4. TOMPPA

    TOMPPA Well-Known Member

    Rukan sivujen mukaan 40 cm.
     
  5. minägur

    minägur Well-Known Member

    Sen kyllä huomasin.. mutta siihen ei ole luottamista
     
  6. TOMPPA

    TOMPPA Well-Known Member

    Sama havainto, kyllä lunta jossain on reilusti. Mutta esim. Kuntivaaraan päin mentäessä yläkautta on lunta aika laihasti.
     
  7. Booris

    Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

    Tamppari kuulemma liikkunut rukalla, liekkö missäpäin ajellut? Ja oiskohan mihin suuntaan rukalta parhaat (tasasimmat) reitit? Tänään mitä itään ja etelään tuli rukalta ajettua niin oli aikamoista röykytystä...
     
  8. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Eikö tuosta oo ihan karttakin että missä Rukalla viimeksi lanattu, ja onpa noita muillakin keskuksilla. Googlaaminen varmaan jeesaa.
     
  9. Booris

    Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

    Ei oo rukasta ainakaan omaan silmään moista sattunut.
     
  10. TOMPPA

    TOMPPA Well-Known Member

    Olikohan se tiistai, eli vajaa viikko sitten kun tamppari ajeli ainakin ympärysteitin. Ja ainakin Saaruan pisto keskiviikkona, olisko ollut myös Kuntivaaraan päin?
    2 viikkoa tuli reittejä kierreltyä, jos tykkää patikosta, sitä riitää.
    Eilen ajetiin Kuntivaaraan yläkautta, pattia riitti.
    Alakautta ajetiin pois, oli hieman parempaa ajoittain.
     
    Viimeksi muokattu: 1/1/17
  11. TOMPPA

    TOMPPA Well-Known Member

    Rukalla ei ole seuranta toiminnassa tällä hetkellä, syytä en tiedä?
     
  12. Rammeri

    Rammeri ÄKSY H.O.r.o

    Tamppareissa on paikannus vermeet kiinni mutta karttaohjelmaa ei ole saatu toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 2/1/17
  13. Jontteli

    Jontteli Lyne

    Jonkimoinen kartta löytyy Kuusamon hiihtoreitit-sivuston kautta. Kelkkabaanat vain hiihtolatujen seassa, joten ei kovin selkeä kartta. Vasemman valikon kautta valittavissa kelkkareitit/-urat ja joitain päivityksiä siellä on myös tampparin liikkeistä. Samaisella kartalla näkyy myös uusi reitti Naatikkalahden kiertoon Vasaraperän kautta, Ruka-Posio välillä.

    https://kunto.softroi.fi/LATUKUUSAMO/latu_01.html;jsessionid=A7C6124C7857101424FDF8E47BC16A4A
     
  14. jeesuspaimen

    jeesuspaimen xc indy 129

    Se vasaraperän uusi reitti ei oo vielä valmis.
     
  15. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Joo, lana ei ole liikkunut päiväkausiin vaikka on soitettu linjat punaisena monesta suunnasta. Kaikki Rukan ympäristön reitit on patilla eli kannattaa suunnata pois päin keskuksesta. Suoraan sanottuna vtuttaa päivittäin sinne asiakkaita viedä. En tiedä eikö ole taitoa vai halua hoitaa urakkaa kunnolla, budjetti tuskin on vielä täynnä...
     
    Booris ja TOMPPA tykkäävät tästä.
  16. weikko88

    weikko88 Member

    Kadonnut tai varastettu ski-doo tuulilasilaukku jonka sisällä työkalusarja ja sytytystulpat.
    Eli torstaina 29.12 ajettiin ruka- posio-ruka ja tuolle välille mahdollisesti pudonnut laukku. laukun palauttajalle voin maksaa löytöpalkkion. On myös mahdollista että joku varastanut mökin pihasta.
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vähän arpapeliä tuo tuntuu olevan että onko reitit aina millaisessa kunnossa Rukalla. Ehkä alkukaudesta eivät ole varanneet työvoimaa että toimisi sesonkinakin? Muistaakohan ihmiset maksaa sitä vapaaehtoista reittimaksua (joku sellainen taisi olla 2015 ainakin), jos lanausta rahoitetaan kovasti sillä?
     
  18. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    ei ole vapaaehtoista maksua kun siitä oli enemmän kuluja kuin tuottoja. Nythän ei ole kyse rahasta kun ollaan alkukaudessa niin budjettia on jäljellä reiluusti. Kyllähän joulu-uudenvuoden aika on yksi kovimmista sesongeista jolloin lanan tulisi liikkua päivittäin ja vaikka lunta ei älyttömästi ole niin pitäisi edes yrittää. Ympärysreittiä on tietääkseni ainoastaan lanattu mutta kulutus on niin kova ettei se pitkään pysy sileenä. Sen sijaan kannattaisi nyt ajaa koneella kaikki reitit läpi niin paine jakaantuisi pois yhdeltä uralta eivätkä ne pääsisi liian huonoon kuntoon.
     
  19. Erkki

    Erkki Xtrim TP RE 850 & Xtrim RE 850 2019

    Joka joulun seutuna on jokin selitys, ettei vaan tarvitsisi lanata, milloin ei ole lunta, joskus jäät heikkoja. Pääasia, ettei lanata, kun ei huvita.

    Koko Rukan alueen yrittäjäporukan tulisi muistaa, että turistien tulo tänne perustuu vapaaehtoisuuteen. Ei meidän ole tänne pakko tulla. Mietin vain noita kovasti kaivattuja venäläisiä, ja muita ulkomaalaisia, tuleeko ne uudestaan, kehuvatko paikkaa kavereille? Huono kello tahtoo kuulua kauas ja vielä kertaantua.

    Toki meissä kelkkailijoissakin on sanomista, minkä ihmeen takia viimeisen päälle pro-vehkeillä ajellaan vaan tätä Rukaa ympäri ja kulutetaan reitti paskaksi välittömästi? Käytettäisiin ympyrää vain siirtymiseen ja jätetään se muuten vuokrakelkkailijoille.

    Kauempana ei montaa kelkkaa näkynyt. No yksi vastaus on varmaan näyttäytyminen, eihän tuolla korvessa kukaan näe hienoja kamppeita, eikä kuule iskän maksamaa änkkärituunattua kelkkaa.

    Itse asiassa mulle on aivan sama, onko näitä lanattu vai ei, jonkun verran ottaa jatkuva patti pattiin, mutta kuten jo ennenkin olen sanonut, eipähän tarvitse ajella niin pitkästi, 100- 150 km päivässä riittää hyvin.
    Onneksi löytyy niitä mukavia pätkiä sitten vähän kauempaa. Otin kuntoilun ja kelkan säätämisen kannalta tämän, kuten jokaisena jouluna vuodesta 2007. Nyt kotiin ja iskarit eka huoltoon.
     
  20. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Lunta niukasti tänä talvena ja reitit sen mukaisessa kunnossa. Summelista jouluvkolla etupukki hajalle ja nyt sitten Katista takapukki ja tunnelin korvakot. No onhan se sarvien ja penkin välissä säädin patikkoon, se on heikko mikä ei kestä
     

Suosittele tätä sivua