E-tec -15

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä antti77, 29/12/16.

  1. antti77

    antti77 New Member

    On muilla tehnyt semmosta että lähtee kylmänä käyntiin hyvin ja pelaa ok. Ajelee muutamia kymmeniä kilometrejä sammuttaa ja sen jälkeen ei lähde käyntiin. Pitää antaa koneen jäähtyä ja taas lähtee ekalla vetäsyllä käyntiin. Huollossa käytetty ei vika koodeja muistissa ja kampanja juttuna laitettu joku häiriönpoistaja. Sammutus nappulan toiminta poistettu nippusiteillä katkasian väliin.
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Onko sulla miten paljon ollu kakstahtivehkeitä aikaisemmin käyntiin nyittävänä? Vaatii sellasen voimakkaan ja tasasen vedon joka menee perille asti että lähtee käyntiin. Oma ainakin vielä tuntuu vähän raskaalta joskus eikä tule vedettyä ihan loppuun asti, sillon se vaatii uuden yrityksen. Melkein aina lähtee käyntiin viimestään kolmannella, se on vähän omasta tekniikasta kiinni.

    Jos ei muutamalla kerralla onnistu niin BRP:n kakstahtikoneissa tuntuu tulpat kastuvan ja sen jälkeen nykimisestä ja repimisestä ei oo apua, haittaa vaan koneelle. Anna kuivua ja uusi yritys muutaman minuutin päästä, toi on tepsiny itellä molempiin laitteisiin mitä on ollu. Toinen oli perämoottori sähköstartilla ja tuota näki useamman kerran, ryyppyä piti osata antaa sopivasti jne, useimmiten kuitenkin lähti tosi nätisti käyntiin varsinkin lämpimällä kelillä, kymmenisen vuotta ehti olla tuo peli.
     
  3. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Tää on mun eka e-tec ja kyllähän tämä lähtee käyntiin puolivahingossa sattuu pitämään käynnistysnarusta kiinni ja horjahtaa taaksepäin kelkka lähtee käyntiin. Alussa vedin ekana varovasti ja toisella käyntiin, mutta lueskelin käyttöohjekirjasta ohjeet nykyään lähtee aina ekalla.
     
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ettei siinäkin katoais bensanpaineet.. Omassa oli kyseinen vika ja kummeni pumpun vaihdolla. Eikä ollu ainut, tiedän useamman muunkin jossa samaa vaivaa. Osassa vikana ollu vuotava suutin ja osassa tuo bensapumppu. Ainaki rene xrs topicista löydät porinaa aiheesta.
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mulla ainakin 800 etec lähtee käyntiin heti kun kone pyörähtää. Tosi lyhyt veto.. Joo en usko että aloittajalla on käyntiin vedossa jotain vikaa :D

    Jos kone on väljä niin tekeekö myös etecit tuota että lämpimänä ei meinaa lähteä käyntiin?
     
  6. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Jännä, tämä kuussatanen tuntuu siltä että pitää jaksaa tehdä aika pitkäkin veto että lähtee. Pitäisikö tossa käyttää enemmän ruumiinpainoa hyödyksi että saisi napakamman vedon tai jotain?
     
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Enpä tiedä. Tuo on sillain että melko raskas mutta kun lähtee liikahtaan niin kevenee ja lähteekin heti käyntiin. 800 etec.
     
  8. antti77

    antti77 New Member

    On ollu kelkkoja monen laisia ja ikäisiä. Tämä on kuitenkin uusi "niin sanottu ylivuotinen" ja ajettu 80 kilometriä. Ohuoesti meinaa harmittaa kun ollaan Levillä ja ois mukava ajella,ehkäpä toisen kerran.
     
  9. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Voisin tietty tähän alkuun kertoo niinkun muutkin että oma lähtee kyllä hienosti käyntiin aina ekalla :D

    Kaverilla teki ihan samaa että kylmämä aina laakista käymään ja lämpimänä sai kiskoa. Tulpat vaihtoon niin vika häipy :) Jos käyttää kesäsin sitä "varastointi moodia" niin helposti hajottaa tulpat kun lykkää sitä öljyä sinne niin paljon.. Ja E-tec lähtee kyllä aina ekalla käyntiin jos kunnossa on :)
     
  10. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Noin sanoo omistajankäsikirja
     
  11. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Ja tämä kommentti auttoi taas valtavasti alkuperäiseen ongelmaan.. tosin, yhtäpaljon kuin tämäkin xD
     
    Jese tykkää tästä.
  12. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Saattoi auttaa Lumisiiven ongelmaan...
     
  13. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    No tulkitsen niin että se "vedä voimakkaasti" tarkoittaa että vedä ihan sikalujaa ;) Mutta sehän on tekniikkakysymys loppupeleissä, turha repiminen ei hyödytä mitään. Pitää vähän kokeilla jos sais lähteen käyntiin aina ekasta eikä vaan usein kun pikkasen vielä hioo sitä otetta :)

    Joo eipä alkuperäisen ongelman kanssa taida olla tekemistä jos kerran varmasti aina starttaa tosi hyvin kylmänä?
     
  14. JiiPee73

    JiiPee73 Lynx Rave RE 600 e-tec -15

    Itse ostin samanlaisen ylivuotisen 15 mallin RE:n. Nyt ajettu kelkasta kelien vuoksi vasta reilu 30 km. Heti ilmeni vikaa eli Käynnistysnaru ei toimi lainkaan kun kelkka lämmin. Vähän kun kone kylmenee alkaa taas ottamaan. Mikähän lie vikana?

    Itsellä toinen etec ja edellinen lähti kyllä aina ensimmäisellä, kommenttina alkuperäiseen.
     
  15. antti77

    antti77 New Member

    Tuossakin on joitain häikkää käynnistemessä samanlaisia oireita,liekö ominaisuus:). On vielä pajalla ei ole tullu selvyyttä vikoihin.Puola taikka staattori vikakaa arvelivat käyntiin lähtö ongelmiin,tuskin vaikuttaa käynnistimen toimintaan.
     
  16. lynexi

    lynexi Well-Known Member

    Käynnistimessä on liikaaa rasvaa niin ei tartu lämpimänä. Putsaa vaan liiat rasvat pois ja sillä hyvä.
     

Suosittele tätä sivua