Kelkkavaatteiden ongelmat ja visio täydellisestä vaatteesta?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 10/9/15.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Itse en ole varmaan 10 vuoteen käyttänyt kuin merinovillaisia kerrastoja ja sukkia. Ovat kyllä hyviä. Pitäis ostaa tuollaiset ohuet merinovillaiset alus sormikkaat.
     
  2. JRT

    JRT Well-Known Member

    Täydellinen ois semmonen että ku umpisesta tulee takas mökille, perse ois lämmin ja kuiva eikä kylmä ja märkä.
     
  3. olsberg

    olsberg Well-Known Member

    Haalari
    Vahvalla verkkovuorisella kuorikankaalla
    Istus niskasuojan päälle
    Hihataskuja, kun panssarin alle ei käsin pahemmin pääse
    Joku sisätasku kännykälle, normi housuntaskujen kohdille
    Musta
    Lumilukko lahkeeseen ja kiristettävä lahje muutenkin.
    Lumisuojattuja tuuletusaukot kainaloihin
     
  4. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Mistä tuota merinovillaa saapi ostettua?
     
  5. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Partioaitta, Erätukku, Scandinavian Outdoor, useat urheilukaupat, jotkut isot marketit...

    Merkkejä on vaikka kuinka. Icebreaker, Devold, Smartwool jne
     
  6. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Merinovilla tosiaan taitaa olla nyt sellainen trendi että räkin vierestä löytyy kun vähän katselee. Merinovillasia alushanskoja en oo nähny, silkkisiä kyllä ja muuta materiaalia niitä jo itellä onkin, Prismasta 3 egeä setti niin kannattaa parit hommata. Vois noita merinovillasia käsineitäkin kokeilla jos jostain löytys, muuten onkin jo sen verran että alkuun pääsee.

    Ja kelkkavaatteesta, kovia olosuhteita ei oo vielä nähny mutta varmaan pitäs olla vetskarit jotka toimii todella hyvin maailman tappiin ja yksi iso tasku enemmän johon pääsis käsiksi hyvin ulkoapäin mutta siihen tulis kuitenkin ruumiinlämpö pitään tavarat pois jäästä. Yksi tasku koska yleensä ottaen taskuja on aika hyvin vaatteissa. Vois olla vaikka reidessä jos takissa on jo kymmenen taskua ja housuissa ei paljon mittään. Ja suunnilleen kaikki pitäs olla hyvällä vetoketjulla ettei tavarat puttoo. Tasku ennemmin kyynärvarteen kuin olkavarteen että on helpompi räplätä ja näkee että tuliko oikea tavara ulos vai tippuiko se hankeen.

    Räikeä kelta-oranssi ja musta on ne värit mitkä sopii kelkkavaatteeseen. Ehkä tummansininenkin. Kunhan on sen verran oranssia että varmasti näkyy. Ja ei olis paha pari heijastinta.

    Kaulasta saattaa käydä kylmä ilmavirta mikä haittaa kunnon pakkasilla. Teknisessä tai välikerroksessa pitäisi olla tiivis lämmin kaulus tai sitten takissa joku vippaskonsti millä kauluksen saa tiukemmaksi.

    Taitaa olla vähän kelkkailun ominaisongelma että perustamineet pitää tuulen, on lämpimiä ja pitää sut kuivanakin, mutta ajaessa ilma kuitenkin kiertää jostain raosta ja palelee rintalasta tai poskipää jne. Jos pistät paksummin päälle niin tulee heti mieletön hiki jos joudut vähän kelkkaa kaivamaan tai nostamaan tai ihan ajellessa jo. Jos muistat että tuuletusaukot on olemassa niin sitten alat ettimään että missä se vetskari oli ja onnistuuko aukoa käsineet päällä ja menikö se nyt kiinni vai auki :D Pitempään jos pysähdyt tauolle niin kaikki kostautuu tai saattaa vilu vähitellen hiipiä pelkän seisoskelunkin ansiosta.

    Jos lähtisi miettimään jotain high-end kelkkavaatetta, niin se olisi varmaan joku modulaarinen päällikerros joka integroituisi nätisti panssariin...

    Oikeestaan kun asiaa miettii niin kelkkavaatteethan on ihan selvästi peet kun näin pienellä kokeilulla keksii vaikka mitä vikaa :p
     
    Viimeksi muokattu: 8/1/17
  7. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Noita merinovillaisia sormikkaita löytyy esim halpahallista olikohan hinta huimat 11€ ja sitten partioaitta myi kanssa vähän kalliimpia olivat sielä
     
  8. willik

    willik Well-Known Member

    Tuntuu että kamppeet suunnitellaan ilman suojia ajettaviksi. Rintapanssari(ufon ohuin)+tukivyö ei esimerkiksi mahdu snogearin haalarin alle mitenkään. Kiristää keskivartalosta älyttömästi. Mutta ilman suojia ihan hyvin istuu.
    Toinen mikä on niin ajokenkiä kelkkailuun mihin mahtuu polvituet ei vain ole. Rossikengät ainut vaihtoehto ja siinäpähän palelet ja nautit märistä jaloista.
    Hinnathan näissä kelkkavaatteissa on aivan järkyttäviä. Alennuksia ja viime vuotisia tulee ostettua, kun muuhun ole varaa.
     
  9. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Koko haalarit takaisin .kauluksen istuvuudessa aina ollutparantamista.lumilukot lahkeissa.lämmöneristys heikkenee jo 2 ajokauden jälkeen melkein kaikissa vaatteissa.kerrospukeutuminen on perctä mitä enemmän kerroksia sen epämukavampi ajaa.väri musta niin ei näy sotkut. oranssi näkyy vois olla rinnassa ja selässä
     
  10. ärär

    ärär Ärär

    Tuli käytyä pitkähihainen merinovilla paita ja on kyllä hyväntuntuinen, ei kutise. Tuonku nakkaa tuohon hellyhansenin teknisen paidan päälle ja kelkkapuku ni varmasti tarkenee, ja luulis ettei tuo merinovilla kerää tuota kosteutta niinkuin puuvilla.
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Samanlailla se kosteus siihen villaankin tarttuu. Ei vaan ole niin epämukava kosteanakaan. Se nuissa villasissa on mukavaa että eivät haise niin kuin muoviset tai puuvilla. Oon joskus käyttänyt ohutta muovista verkkopaitaa merinokerraston alla niin ei tauolla tunnu kylmän kostea paita isoa vasten kun on se verkko välissä mikä ei kastu.
     
  12. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Jätä vaan se tekninen pois siittä välistä.
     
  13. Vilho

    Vilho freeride

    Goretex housut parhautta. Ei kastu eikä tuule läpi eivätkä hiosta. Mulla on nyt 5-7 vuotta vanhat Scottin Goretex housut eikä vieläkään kastuläpi vaikka pilkillä on polvillaan avannon vieressä.
     
  14. ärär

    ärär Ärär

    Olipa vain hyvä ilman teknistä paitaakin. Merinovilla rocks
     
    Seiti tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua