Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. ärär

    ärär Ärär

    Kyllähän sinne mahtuu joka paikkaan jos minkäläistä kulkijaa. Pääasia että tietää ite miten pitää kulkea ja missä. Siinäpähän kuskoot omat sessiot jos ei hiffaa.
    Nyt naatitaan talvesta ja ite asiasta. Pääsis vain äkkiä sinne päin lähtemään.
     
  2. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Parhaiten varmaan toimisi kelkalla ajon kieltävä merkki, joka olisi laitettu samalla logiikalla kuin pysäköintikieltomerkki pääkaupunkiseudulla erään liikerakennuksen seinässä:

    Normi pysäköintikieltomerkki ja alla lisäkilpi "Ei koske idiootteja. Gäller ej idioter."

    Jostain kumman syystä juuri kyseiseen paikkaan ei kukaan pysäköi... :D
     
    Lumisiipi, teikka ja Röpöttelijä tykkäävät tästä.
  3. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    Kyllä täällä lanaukset on käynnistyneet, mutta ei tuota kovin säännölliseksi reitin huolloksi ainakaan vielä voi kutsua. Joka ajoreissulla jossain kohtaa on lana kuitenkin käynyt.

    Siinä vallan toimiva kyltti kyllä :)
     
    ärär tykkää tästä.
  4. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Peace ja anteeksi.
    Minä näin väsyneillä silmilläni asian huonolta kantilta ja mielikuvat Levin, Ylläksen ja Äkäslompolon jokseenkin ihmeelliset kirjoittelut siitä kuinka kelkkailijoita "syyllistetään ja sorretaan" etteivät pääse peruspalveluihin käsiksi, kuten tankkaamaan tai ravitseman itseään ilman että uhataan Poliisilla, huidotaan sauvoin tai muuten vain puidaan yleisillä nettipalstoilla ja kunnan lehdissä.

    Pyörrän puheeni, kuin Kepulainen konsanaan ja pyydän anteeksi aiheuttamaani pyörrettä.
     
  5. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    :D:D Juu ei kelkkailijan piä joutua käveleen että se jaksaa ajaa. Sinne vaan kelkalla baariin vielä kun se onnistuu:rolleyes:
     
  6. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    No prob! Viime kauden ajoin Äkäslompolossa ja tämän kauden Levillä. Ite oon helvetin tyytyväinen että meillä on kaikki siirtymät ja palvelut nii paljon paremmin verrattuna Äkäslompoloon. Pysyisi vaan näin. :)

    Ps. Tänään meni kyllä kauden parhain kelkkasää ohi suun, kun tuli levättyä näin myöhäseen. Toivottavasti huomenna on vielä näin hieno päivä.
     
  7. temej

    temej Member

    Tere, ois tarkoitus viikko 8 tulla Leville viettämään talvilomaa. Mihin suuntaan ois hyvä lähteä puottelee? Päivälenkit helposti vois pyöriä 200-300km välillä. Myös mahdollisuus yöpyä jossain ja ajella seuraavana päivänä takas! Kaikki vinkit tervetulleita =)
     
  8. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    Tervetuloa. Pohjoiseen lähtisin itse matkaa taittamaan. Erämaata ja pitkiä siirtymiä, ja rauhallisempaakin. Muoniossa ja pallaksella on puolestaan maisemat kohdallaan. Melko pitkät päivälenkit vaan meinasit. Valosan aika vielä melko lyhyt joten en ite lähtis noin pitkiä reissuja tekemään ja ei tuossa ehtisi montaa taukoa pitämään ja fiilistelemään.
     
  9. ärär

    ärär Ärär

    Levi-Raattama-Hetta-Muonio-Ylläs-Levi
    Siinä hyvä päivälenkki. Helmikuussa vuosi sitte ajoin ja aamulla klo.9.30 startti ja illalla klo 19.00 mökillä. Monta taukoa ja ruokailua sekä turistien ylöskaivamista. helposti saa nipistettyä parikin tuntia jos haluaa vähemmillä tauoilla mennä. Maisemat on kyllä parhaimmat kun tuolla pallastuntureiden vierustaa ajelee.
     
  10. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tuo Hetan lenkki on vallan bueno. Kaukosen kautta Kierinkiin ja Kelontekemän kautta takas on 240km ja eikä tartte ajaa turistipattia. Jos yöpyä meinaa niin sit yöks joko Kilpiselle tai Inarin kulmille. Toki noi ajaa päivässäki jos haluaa. Ite en oo Kilpisellä päiväreissua tehny, mut kaverit kävi. Pokasta Inariin ja Saariselkä, Vuotso, Pokka ja takas Leville. Taidettiin sillo ajella tunturi ympäri et saatiin 500km täyteen. Ykkösviikolla piti mennä Kemihaaraan yöks, mut -40 pakkasten takia peruttiin se, ajettiin sit tuona päivänä tuo hetan kierros, 270km. Kemihaaraan tulee suorinta reittiä 300km ja mutkitellen takas 350-400km. Riippuu mistä kiertää. Pomokaira on myös hyvä päivälenkki, n. 300km

    EDIT:

    Levi-Ylläs-Muonio-Levi on myös iha maiskis päiväreissu. Jokijärven lenkki on yleensä aika maitti kondiksessa! Se on joku 250km riippuen reittivalinnoista. Toki siinä joutuu hakkaan tuon Levi-Ylläs Highwayn mennessä kokonaan ja palatessa puoliks.
     
  11. Joske

    Joske Well-Known Member

    Maanantaina Leville, riipastaanko @MikaL taas joku pikku lenkki? Muukin ajoseura kelepaa.
     
  12. MikaL

    MikaL Well-Known Member

    Moi Joske , joo käydään heittää joku pikkulenkki 200+ , tai miten freeridessa riittää tankki, juniori on messissä joten ainakin 3 kelkkaa lähtee.
     
  13. ifreq

    ifreq Yamaha Nytro xtx by McXpress

    12.3-19.3 Leville täältä itä-suomen urilta. Miten se maksa TAAS sen jokavuotuisen reissun kestää...o_O eiku siis kelkka ;). Vuodesta toiseen mellevää settiä tiedossa :)
     
  14. rehtori

    rehtori New Member


    Veli todistaa väkevästi! ;)


    Gäller ej resize.jpg
     
    ruiseri tykkää tästä.
  15. JusuN

    JusuN Well-Known Member

    Pirun komiaa oli ajella viikko, tuhannen kilsaa Levin maisemissa viikolla 50. Silloin lanat ajeli ainakin vielä aika harvakseltaan, mutta kyllä patti hyvä on, kun lunta kuitenkin jo ihan kohtuudella oli.

    Pisin päivälenkki oli tuo pienine räppäilyineen tuo Levi-Raattama-Hetta-Muonio-Levi. 330km tuli silloin trippiin. Hetassa puhuivat St:llä, että itsenäisyyspäivän tienoolla joku porukka oli ajanut Leviltä Hettaan, mutta muista ei ollut tietoa. Sopivasti oli lunta tullut sen jälkeen niin sai aika makeeta baanaa ajella.

    Ikäväähän tossa oli se, että valosaa oli noin kolme tuntia päivällä, suurimman osan ajasta päästeltiin pimeässä. Tulee päiväreissusta paljo pidemmän tuntunen, kun on suurin osa pimeää. Tähän auttaa kyllä nää nykypäivän hyvät otsalamput. Pidin koko ajan lasien remmin välissä tehokasta otsalamppua, joka melkeen yhtä tehokas, kun kelkan valot niin sai kattella mettille ja kylttejä mihin on menossa, tauollakin pirun näppärä. Ei montaa kelkkaa tullut vastaan niin ei tehokas valo häirinnyt, sen saa kyllä nopeasti pois päältäkin tai sitten katsoo alaviistoon.

    Nyt pitäisi lähteä 4-11 helmikuuta välille taas, mutta ei tule oma kelkka tällä kertaa mukaan, kun semmoinen ryhmitys tällä erää liikenteessä. Olisiko kellään foorumilaisella kiinnostusta vuokrata kelkkaa itselle ja kaverille päiväksi Levin ympäristöstä tolla aikavälillä? Jos hieman edullisemmin, kun vuokraamoista, mutta samoin ehdoin? Olisin kiitollinen, ettei ala niin paljo harmittamaan, kun oma kelkka jää pois. Jos jollain mahdollisuus/kiinnostus niin yvtä vaikka.

    Ei mitään peli jatkuu!
     
  16. ärär

    ärär Ärär

    Miten sait noin paljon tuohon matkaan kilometrejä, kun ite ajelin tuon saman ja vielä muoniosta ylläkselle ja sieltä leville ja siitä tuli aikalailla toi 320-330 km? vai pööpöilitteko jossain ekstrakilometrejä?
     
  17. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    Pienet räppäilyt näyttää sisältävän.

    Mutta ihmeen pitkiä reissuja ihmiset tekee. 100km on itelle jo paljon yhtenä päivänä. :D Toki mulla menee siihen sataan kilsaan melkein koko päivä kun meinaa aina harhautua uralta.
     
  18. ärär

    ärär Ärär

    Kyllä ne nuo vetoukot vetää helposti tuommosia reissuja. meikä oliki melko puhki tuon reissun jälkeen, oisko menny jotain 10 tuntia melkee tuohon. Tietty taukoja piettiin montahi. Ei ole ihan optimi kelkka kunnon racehommiin. Mutta toisaalta taas pärjää kyllä hyvin nuilla lapin reiteillä kun harvemmin ne ihan sikapatilla onm tai ainaki itellä ollu kohtuu hyvä mäihä aina kun päässy tuonne. Pahin kai se tuo levi-ylläs väli on ollut.
     
  19. Germera

    Germera Well-Known Member

    Olipa makoisa ajelupäivä, tehtiin tasan 300km päivä reitillä Levi - Särkitunturi - Muonio -Hetta -Raattama -Levi. Ja täytyy antaa synninpäästö Muonion lähiympäristön reiteille - reitit olivat todella hyvässä kunnossa ja tuttu patikko loisti poissa olollaan. Uutta lunta on tullut aika paljon ja ihan kovin montaa kymmentä kelkkaa ei ole tuolla sateiden jälkeen liikkunut. Koko päivän aikana nähtiin 10 kelkkaa ja yhtä monta koiravaljakkoa, eli aika omillaan tuolla saa olla.
    Huominen meneekin taas auton ratissa kohti kehä 3:sta- huokaus.
     
    ärär tykkää tästä.
  20. JusuN

    JusuN Well-Known Member

    Joo sen verta tuli koko päivälle, en muista käytiinkö ensin vielä mökiltä st:llä tankilla 15km sivu ja semmosta ihmettelyä ja sitku vähä hakee ulottuvuutta pätkällä pehmeessä niin matto pyörii 120km/h, kun antaa vähän happee ja todellinen kulku ehkä 40km/h niin äkkiä tulee virhettä ja sitten oli aikamoista seikkailua löytää välillä oikeet suunnat, kun ekaa kertaa sielä maisemissa ja ei paljon muita jälkiä ollut :D

    Kyllä ton pisimmän päivälenkin jälkeen aika loppu oli kun joskus 9 aikoihin aamulla lähtö ja 22 oltiin mökillä. Ajettiin suhteellisen rauhaksiin ja paljon taukoja ym. pysähdyksiä. Itselläkin 2000 luvun alun enduro Lynxi, ettei mikään pakka uus reittitykki :D, mutta kyllä silläkin hyvän tahdin saa pidettyä pienin modauksin ajoasentoon ja käyttää iskarit säännöllisin välein huollolla.

    Ja kun etelästä lähtee viikoksi ajelemaan lumen tienoolle, niin väkisinkin intoo ajaa vaikka vuorokauden ympäri :D
     
    Viimeksi muokattu: 23/1/17
    Joske ja ärär tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua