BoonDocker 800R E-TEC (2011->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 14/3/10.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kuinka paljon tuon iskarin pitäisi vaimentaa perän tippumista kun ruuvaa säädöt kiinni takapukista? Siis kun nostaa vapaan liikkeen ylös ja pudottaa. Nyt tippuu vapaasti sen noin 15cm ilman mitään hidastetta. Iskari menee kasaan noin 4-5cm. Freeriden perä ei oikeastaan tipu yhtään ja pelaa hyvin reitillä.
     
  2. jannne.l

    jannne.l Re X-Trim -20

    Kannattaa huoltaa se iskari?
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Huollettu pari viikkoa sitte.
     
  4. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Penkki kannattaa asentaa oikein käyttöohjekirjan mukaisesti. Eli ensiksi penkki paikoilleen ja sen jälkeen akkukotelon kansi paikoilleen ja varmistaaa, että kansi menee penkin vapautuslipareen päälle.
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ei se penkki tässä vanhemmassakaan mallissa pitäisi pysyä kiinni jos vanhoja viestejä lukee mutta mulla ei kyllä ikinä ole tippunu tai edes heilunu. Tiukasti on kiinni kun joskus olen irroitellu. Taitaa moni "vika" olla käyttäjästä kiinni.
     
  6. kar10nm

    kar10nm New Member

    Tuli Yamaha RS Venture vaihdettua Lynx Boondockeriin vm. 2011. Öljyn merkkivalo palaa. Oisko vika säiliön anturissa ja miten saako sen vaihdettua ettei koko säiliötä tarvitse ostaa ? Löytyykö muuten sähköistä varaosakirjaa näihin Lynxeihin ?
     
  7. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    ei ole käyttäjästä kiinni tällä kertaa. Tuota täysin identtistä mekanismia tuli harjoiteltua uuden mallin 49Rangerin kanssa kaksi talvea. Siinä siis samanlainen kiinnitysmekanismi, penkin muoto vain eri (penkit käy ristiin mallien välillä). Ei mitään ongelmia ollut siinä.
    Otin 49:sta tuplapenkin + selkänojan tähän dokkeriin. Eli noita penkinvaihtoja on luvassa.
    Olen yrittänyt virittää sitä yhden istuttavan penkin muoviliparetta vaikka miten mutta ei auta. Tuplapenkki kyllä pysyy kiinni kuin tauti. Pitää huollossa pyytää kattoo tuota.
     
  8. arzka-

    arzka- Well-Known Member

    Se penkin lukitusrauta säädetään ensihuollossa, ei tipu enää sen jälkeen.
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Täytyy taas ihmetellä tuoda dockeria. Ruuvasin takapukkiin 5mm --> 15-20mm esijännityksen ja alusta pehmeni :DTaitaa vaatia sen 60nm jousen. Sitäkin ihmettelen miksi tuossa on keulassa 20nm jouset 11mm esijännityksellä vaikka reittivehkeissä on löysemmät? Perä kulkee joustot pohjassa ja keula tönkkö jäykkä vakio asetuksilla :D Kuka siellä Lynxillä säätää näitä?? Freeridessä keulassa 15nm jouset ja näyttäis riittävän ja saa pehmeäksi. Kyllä tuolla dockerillakin ajaa kun laittaa esaria millin tai pari keulaan.
     
  10. Remmi

    Remmi -18 Summit x kasipökä

    Itellä on takapukissa 50nm jousi ja esaria sen verran ettei jousi lonkkase eli ehkä 1-2mm ja perä on normaaliasennossa. Hyvin pelaa :)
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Voiko nuo jouset sitte väsyä nuin nopeasti? Noin 5000ajettu. Ootko reitillä ajanu että miten pelaa? Kuva olis hyvä. Paljonko se sulla painuu kun hyppäät kyytiin ja paljonko palautuu sen jälkeen kun nouset pois? Tuo ei painu kuin noin 2cm eikä juuri enempää nouse.
     
  12. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Onkos tuo RE vai pidempi? Itellä 3700 RE ja vakio jouset. Elonpainoo ilman varusteita n. 83kg. Hyvin pärjää. Ite oon ihmetellyt että kun nostat perän ilmaan ja lasket alas, niin painuu omalla kelkan painolla jo reilusti. Onko se nyt sitten ominaisuus... Iskarit vasta huollettu
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    -14vm 3700 re. Joo ylös se perä nousee ja tosi alas painuu ja kun kyytiin menee ei enää juuri painu. Eikä myöskään jousta enää pateissa. Ootko minkälaisiin kelkkoihin verrannu? Hyvin tuollakin hyppäyttelee ja ummella ajaa mutta patikossa melko väsyttävä pomppia. Joku freeride paljon parempi reitille. Siinä telasto joustaa.

    Huomenna laitan 60nm jousen taakse ja myös takaiskarin shimmit vähän erinlaiset. Saa nähdä onko mitään vaikutusta. Tilasin myös 18nm jouset keulaan. Ehkä tuo vielä vähän jäykemmältä tuntuu kun laitoin 36" keulasarjan.
     
  14. Remmi

    Remmi -18 Summit x kasipökä

    Siinä alustassa kuuluu olla ns. tyhjää. Kun nostat käsin perän ylös ja päästät irti niin tipahtaa joku vajaa 10cm. Jos oot simmannu niitä keppejä ni voi olla niin jäykkä ettei jousta yhtää niinku kaverin -15 dokkerissa kävi ja silti siinäkin oli se tyhjä alussa.
     
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Nyt laitoin 60nm jousen taakse. Takana 10mm ja edessä 5mm esijännitystä. Nuo on simmitetty niin että ovat pintapehmeämpiä kuin vakiot mutta ei pohjaa niin helposti ja ainakin takana on tiukempi paluuvaimennus. En usko että nuista on kiinni. Tiedän ettei se pidä aivan ylhäällä pysyä. Pitää huomenna käydä ajeleen niin näkee miten pelaa. Ens viikolla keulaan tulee 18nm jouset.
     
  16. lumimies99

    lumimies99 Well-Known Member

    Vekkuli vekotin tuo 3900 dokkeri, on heleppo hallita ja kallistella umpisessa. Ainut miinus mitä huomannu nyt reilun 400km aikana on se että ku jääpi rellestämään yhteen paikkaan ni penkki on pari kertoo lähtenä kävelemmää niiku joku muuki täälä sano. Mut yleesä kyllä pysyy kiinni.
     
    F3 tykkää tästä.
  17. milohi

    milohi Boondocker RE

    Tulipa laitettua SPI:n kitti vakio voimansiirron tilalle. Muuttu dockeri kelkasta moottorikelkaksi :) Kiitos kaupoista @Amir
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mitä siihen kittiin kuuluu?
     
  19. milohi

    milohi Boondocker RE

    Kytkin rampit, kytkimen jousi, säädettävä painosarja, variaattorin jousi,helix.
     
  20. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo. Onko niissä mitään merkintöjä että eroaako paljon dj:n kiteistä? Mitkä rampit?
     

Suosittele tätä sivua