ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 13/11/11.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kyllä se seilaa käännöksen mukaan laidasta toiseen. Tuo telasto on jotenkin sellainen, että ajossa se matto löystyy kun jousitus painuu hieman. Reittiajossakin jos kovemmin jarruttaa niin vetopyörät pyörähtää toiseen laitaan ja kun painaa taas kaasua niin kuuluu klonksahdus kun ne lyö taas toiseen reunaan vetoreikiä. Toki nuo "ongelmat" vähenee jos mattoa kirii, mutta sitten se on telaston ollessa ala asennossa jo aika tiukalla.
     
  2. ärär

    ärär Ärär

    Paljonko kärsii kiriä. Nyt taitaa olla kolmen sormen verran väliä.
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itse oon pitäny silleen, että perän kun nostaa ilmaan niin kun etu ja keskisormi kohtuudella menee telan ja liukumuovin väliin niin on ihan ok. Kyllä sen huomaa jos sen liian tiukallakin, alkaa selvästi se matto jarruttaa esim. kun kaasun löysää.
     
    ärär tykkää tästä.
  4. nopottaja

    nopottaja Lynx 41DS

    Onko kukaan laittanu näihin erilaista roiskeläppää? Vakio tuntuu olevan aika jämyä tavaraa. Maton vaihdon jälkeen saa pelätä että millon se imasee tuon läpän helvettiin tuosta kun on pakittanu.
     
  5. AssWallRiver

    AssWallRiver Well-Known Member

    saattaa olla takapyörien laakerit entiset! mulla teki saman... näkee totuuden vasta kun ottaa telaston irti.. tai sitten vain on telan kiristykses toinen puoli enemmän kirrattuna?
     
  6. ärär

    ärär Ärär

    Kävinki katsomassa tuota telankiristystä ja mutterit läpi ni kireällä oli. Sen sijaan säätöpultti oli ihme kyllä löysän tuntuinen oikealta puolelta, sormella kokeilin pulttia ni heiluu pikkusen. Ei vissiin vastaa akselin päähän ni silläköhän se nyt tuo matto liikkuu.
     
  7. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vaihdoitko laakerit vai koko pyörän?

    Oli nuo laakerit sulatettu muovipyörien sisään siten että vuolemalla piti irroittaa.. saa nähä kestääkö uusilla kuulilla kun ei ole kuin "puoliksi" kiinni enään..
     
  8. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Nuo säätöpultit siellä heiluu ihan irrallaan.. semmosta sirinää pitää ku ajalee.. aika heikko esitys koko pultit mutta ei vaikuta telan kireyteen jos ne akselin pultit on kireellä.
     
  9. AssWallRiver

    AssWallRiver Well-Known Member

    Vaihdoin laakerin..sai kans hetken työstää, mut onnistu ja n.1000km jo onnellisesti takana! :-D
     
  10. AssWallRiver

    AssWallRiver Well-Known Member

    Joo, kirraa vain säätöruuvit kireelle kun linjaat maton!
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko voorumilla uuden xf9000/thundercatin omistajia, miten voimansiirto on toiminut?
     
  12. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Remmien kestosta en tiedä mutta muuten pelas ja syötti erittäin hyvin.

    Jonku kympin ajoin koeajovehkeellä raskaassa kelissä ja hyvin toimi voimansiirto. Ei huutanu turhia ja kuormas alhaalta asti. Voimaa oli kyllä mukavasti. Raskas keli vaan korosti tehoeroa omaan isoon ötökkään jolla samat mutkat ajoin vertailun vuoksi. Muutenkin positiivinen yllätys koko kampe.

    Kyseessä siis xf 9000 cc
     
  13. Pietjii

    Pietjii Ski-doo summit T3

    Ihme sähkövikoja taas.
    Onko kellään muulla menny mittari pimeäksi? Sulake näky olevan ehjä. Toista mittaria käytin paikalla ja ei lähteny päälle.
     
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tälle talvelle ajettu ilman isompia säätöjä 900km tuolla XF:llä. Viime talvena saatiin alustan iskarit melko hyvään simmiin ja syksyllä vielä hieman keulaa jäykennettiin. Keula on nyt kyllä hyvä, mutta olen miettinyt että minkähän tuolle alustalle vielä keksisi tehdä. Vakioiskarit siis paikallaan ja etupukin jousena catin oma jousi. Samanlaiselle jouselle mittasin joskus, että olisi luokkaa 32 - 33N/mm tuo jousen jäykkyys. Jousi on mielestäni jäykkyydeltään sopiva. Takapukissa minulla floatissa pieni lisäsäiliö ja painetta luokkaa 130psi:tä.
    Alusta pelaa hyvin isommassa heitossa ja kun vauhti on alle 50km/h, mutta kun vedät tampparilla ajettua baanaa, jossa alkaa olla pientä jarrupattia yms. epätasaisuutta peräkkäin niin alusta tuntuu kovalta. Mitä lujempaa ajaa niin sitä kovemmalta alusta tuntuu, eikä se pohjaile kuitenkaan. Onkohan minulla liikaa paluuvaimennusta alustan iskareissa vai joutuuko puristustakin löysäämään jos haluaa tuollaiseen pieneen vaimentimeen myös herkkyyttä?
    pohdin myös että jos hommaisi kunnollisen etupukin iskarin niin kävikö näihin xf:iin tuo pidempi malli myös 310-315mm. Vakio taitaa olla luokkaa 300mm. Toki maksimipituus ei ole ratkaisevaa, mutta oliko niin, että vaimentimessa ei kärsi olla paluuvaimennuksen säätöä, jotta minipituus ei mene liian isoksi?
     
    Viimeksi muokattu: 18/2/17
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos se alusta on sama kuin XTX viperissä tarkalleen geometrialtaan, ainakin aidossa Öhlinssissä voi olla paluuklikkeri, nuo kopiot on sitten mitä onkaan...
    Mulla oli juuri samanlaista ongelmaa itsellä, ei kuitenkaan ikinä tehnyt sitä että olisi ruvennut ns. tanssimaan pikkukiharassa vaan meni suoraan mutta amalgaamit lensi hampaista.
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    ei tuo itselläkään lähde tanssimaan eikä oikeastaan nakkele takakorkeitakaan, tuntuu vain liian kovalta. En silti ole varma, että onko paluuvaimennusongelma vai puristuspuolen ongelma vai molempia. Mielestäni ongelma on kuitenkin pääasiassa etupukin toiminnasta johtuvaa. Takapukki pelaa mielestäni paremmin.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Sitten kun löydät syyn uskallan itsekin ostaa takaisin 141:n
     
  18. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    pohjaako etupukki ?
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    aika pahaan paikkaan pitää mätkätä, että pohjaisi.
     
  20. temej

    temej Member

    Millasia paineita olette piettäneet alustassa? Keulassa perus float 3 ja etupukki Fox 1.5 Zero C2 & takapukki 3 Evol R.
     

Suosittele tätä sivua