GPS. suositelkaa, neuvokaa!

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä snoub, 30/12/05.

  1. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Otin nyt Garmin Montana 680:n käyttöön ja ensi alkuun toimintoja tuntuis olevan vähintäänkin riittävästi. Aikasemmassa Nuvi 500:ssa tuli karttanäkymä automaattisesti esille aina liikkeelle lähdettäessä. Tässä ei tule, vaan joutuu aina tökkäämään kartta-kuvaketta, ärsyttävää. Onko kellään tietoa löytyykö kyseinen toiminto Montanasta? Itse en millään löydä, mutta ehkä en vain osaa.
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Kelkassa olikin näemmä jo 12V tupakansytytinmallin pistoke valmiina. Nesteeltä ostin sen liittimen 3 egellä ja juotin kiinni piuhoihin. Toimii kun junan vessa ja tosta samastahan voi sit autolaturilla lataa kännykät ja kaikki :) Pitää viritellä lisää sähköjä kun intoa/aikaa taas.

    Ihan kelvollinen ja varsin hyödyllinen perusverme tuo on, eipä tarvii ajaa niin pitkään harhaan että hoksaa :D Vauhdissa aika mahdoton lukea ja käyttöliittymä laitteen suuri puute, mutta tuskin paranee ostamalla vuotta-paria kalliimpaa rautaa isolla rahalla. Ja se teline + sähköt tuntuu edelleen varsin asiallisilta mitä Louis lähetti ton mukana.
     
    Carlos tykkää tästä.
  3. Hande82

    Hande82 600ace xtrim-21,600rave-10,lynx650-95,winha30

  4. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Tuon BRP:n hansikaslokeron kiinnityspisteethän taitaa olla AMPS-kuvion mukaset, jota on myös useimmat RAM-telineet. Eli suurimman osan RAM-telineiden telineosista vois ruuvata suhteellisen helposti kiinni suoraan hansikaslokeron kanteen samoin kun nuo BRP:n brändäämät garminit.

    Mutta onko kellään tietoa vedenpitävästä kotelosta iPhone 6 plussalle, jossa olis puhelimen lataus, sekä AMPS-kuvioon sopiva kiinnitys?

    Vieläkö garminit muuten kyselee virran kadotessa, että jatketaanko akkuvirralla? Tuo olis hyvä saada oletukseksi jotenki.

    http://www.mountguys.com/amps-pattern-mounts/
     
  5. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    340LM ainakin tekee juuri näin.
     
  6. Tombala

    Tombala New Member

  7. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Ikävä homma, että sitä garminia ei saa oletukseksi jäämään päälle.

    Tietääkö joku minkäniminen on se liitin, joka tulee asennussarjan mukana, ja saako niitä jostaki irtoversioina? Siis se, joka löytyy ski-doosta lampun takaa, ja johon tökätään GPS.

    Entä onko monterrasta kokemuksia ihmisillä?
     
  8. Viliz03

    Viliz03 Well-Known Member

  9. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    On tämä vaan niin ärsyttävä laite. Aina kun kelkan sammuttaa pieneksikin hetkeksi laite sammuu, jos ei paina pidä päällä "nappia". Taas liikkeelle lähdettäessä laite menee ns. työpöydälle ja karttaa katsoakseen täytyy se avata aina uudelleen. Pakko kehitellä joku akkusysteemi, ei jaksa jatkuvasti tökkiä. Tai sitten heitän tämän suohon ja otan vanhan nuvin taas käyttöön.
     
  10. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Garmin 276cx ja ei ole sammuttelu ongelmia kun sen voi laittaa pysymään päällä virrankin katketessa. Pysyy akulla ulkona päällä pari päivää ja erilliset napit niin toimii aina hanskatkin kädessä
     
  11. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Tämä se kyllä on just hyvin ärsyttävä ominaisuus montanassa. Olisko se niin paha rasti garminilta saada asetus, jolla pystyis tuon kyselyn ohittaan, ja jättään gepsin automaattisesti päälle virran kadotessa.
     
    LapinStaalo tykkää tästä.
  12. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Meneekö karttasivu päälle automaattisesti kun lähtee liikkeelle? Vai onko siinä muuta kuin karttasivu?
     
  13. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Empä tienny tämmösestäkhään härvelistä! Tuossahan olis just ne kaikki mikä montana 680T:stä puuttuu, ja kaiken muun hyvän lisäksi sopis vielä montanan kiinikkeisiin. Sais sekä päälläpysymisen että live ilmotukset, ja lisäksi tuossa on vielä isompi näyttö. Ostinkohan kuukausi sitten kapulan :D

    Tuossa radien-rungon hansikaslokeron jatkeessa on vielä niin paljon pinta-alaa, että tuo menis varmaan hyvin.
     
  14. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Siellä on omat sivunsa kartalle, kompassille, korkeudelle jne mutta itsellä nuo on laitettu pois käytöstä niin en osaa tuohon vastata. Eli itsellä aina karttanäkymä päällä.

    Se mahtuu erinomaisesti vanhaankin. Tuo 276 on telineen kohdalta syvempi (iso akku) niin reunat jää enemmän irti alustasta kuin tasapohjaisissa malleissa.
     
  15. fleec

    fleec Well-Known Member

    Samsung Activetablet+ mapitaren karttaohjelmallakin alustavasti pärjää, testattu nyt 2tkm ja tuossahan se on mukana pysyny. Lataava teline ram kiinnikkeellä. Oikiassa mp navikaattorissa on paremmin luettava näyttö ulkoilmassa, mutta tuossa on sitten "hyvän kokoinen"netti mukana reissussa(puhelin tukiasemana). 20170427_075914.jpg
     
    Lumisiipi ja Zombie tykkäävät tästä.
  16. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Sama homma mullakin, kartta päällä ja muut piilotettu.

    Tuo Garmin 276cx on näyttönsä puolesta kyllä ihan eri planeetalta kuin Zumot sun muut. Terävä ja kirkas. Ja kuten aiemmin tuolla jo mainittiin niin ei sammu kun ulkoinen virta katkeaa. Lisäksi osaa näyttää vektorikarttojen lisäksi myös rasterikarttoja. Itselläni on Suomen maastokartta vektorina (peruskartta-aineisto), Skandinavian pohjoisosa niinikään vektorina, kelkkareitit.fi vektorina (sehän sisältää myös Ruotsin) ja Ruotsin Fjällkartat rasterina.

    Mukava käyttää Ruotsin tunturissa kun on ruudussa sama kuva kuin paperilla karttalaukussa, helppo katsoa missä ollaan ja sitten isoja linjoja / reittisuunnitelmaa paperilta.

    Muuta moitittavaa en tuosta löydä kuin että hävyttömän hintainen ja prosessoritehoa saisi olla enemmän. Ajaessa pysyy kyllä kartta hyvin vauhdissa mukana mutta varsinkin rasterin reippaat zoomaamiset ja vierittämiset on välillä tuskaisen hitaita.

    Yhden lisävarustetoiveen jo Garminille laitoin: Ohjaustankoon langaton Bluetooth kaukosäädin, jossa olisi vähintäänkin zoom in ja out. Ei tarvitsisi aina irrottaa otetta ja kumarrella eteen kun tulee vähän tarkemmin ajettava paikka, missä pitää hakea isompaa mittakaavaa.

    Tableteilla ja puhelimilla voi tehdä vaikka mitä ja koteloitakin niille löytyy, mutta varsinaisista naveista ei kyllä löydy kelkkakäyttöön tämän voittanutta.
     
  17. prantala

    prantala Member

  18. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Eli tuli tommone garmin zumo 395 hankittua nii mitenkä tuo pitäs kytkeä akuttomaan 11vm re lyneen että mistä sille kannattaa virta ottaa?
     
  19. Tono

    Tono ALPHA ONE

    Garmin zumo 340 ni saako sen jotenkin piirtämään jälkeä mitä on kulkenut?
     
  20. Latez

    Latez Well-Known Member

    Itellä kans 340lm ja en oo löytäny tuota track back toimintoa mistään?
    Muutenkin tuntuu että koko laite toimii TODELLA hitaasti.

    En tiedä oonko mä sössiny jotain ku laitoin ne kartat sinne muistikortille vai onko tuo kone on vaan pirun hidas? Ärsyttävä käyttää! :mad:
     

Suosittele tätä sivua