Vakuutusasiaa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 1/12/15.

  1. Hiekkis

    Hiekkis Active Member

    Nyt on sitten Popvakuutuksellakin muuttunut liikennevakuutus vuodenaika hinnoitteluun.
    Onko Turva nykyään ainoa yhtiö jolla ei ole vuodenaika hinnoittelua?
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Folksam. On vielä halpakin.
     
  3. d6r

    d6r Well-Known Member

    Turvan edustajan tänään kertomaa: vanhat liikennevakuutukset jatkuvat tasahinnoiteltuina ellei niitä irtisanota. 1.6.2017 alkaen uusissa liikennevakuutussopimuksissa maksut on painotettu marras-huhtikuulle.
     
  4. Skiri

    Skiri Well-Known Member

    Vähiin käy vakuutusyhtiöt, jossa ei olisi käytössä kausihinnoittelua. Folksam taitaa nykyään olla ainut, jossa vielä on tasahinnoitellut kuukaudet ja liikennekäytöstä poisto tuo selvää säästöä siis vakuutuksen vuosimaksuihin.
     
  5. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Odotettavissahan tuo oli että turvakin siirtyy vuodenaika hinnotteluun. Kerkes sentään 2 kautta nauttia edullisista vakuutuksista..
     
  6. juntti

    juntti Well-Known Member

    Vakuutus yhtiö vaihtui Folksamiin, jossa ei ole vuodenaikahinnoiteltu vakuutus.
    Kelkka liikennekäytössä tammi,helmi,maaliskuun Folsamin hinta 66 euro.
    If hinnoittelu tammi,helmi,maaliskuu 190 euroa.
    Alla Ifin hinnoittelu perusteet.

    Vuodenaikahinnoitellun moottorikelkan vakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, talvella kallein ja kesällä halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

    Esimerkki moottorikelkan vuodenaikahinnoitellun vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia, eivät lopullisia.

    [​IMG]
     
  7. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Ihmetyttää Ifin kelkkavakuutus: Poistin kelkan liikennekäytöstä keväällä. Oli kuitenkin mennyt täysi vakuutusmaksu kesäkaudelta. Soitin Ifille asiasta. Nainen höpötti, että vakuutus juoksee koko ajan vaikka kelkka ei liikennekäytössä olekaan. "Jos sillä kuitenkin ajellaan", sanoi vielä. Tuolla logiikallahan vakuutus juoksee kuolemaani saakka ja sitten varmaan vielä perikunnallakin. Aiemmat kelkat on olleet Pohjolassa ja siellä liikennevakuutusmaksu oli 14 € siltä ajalta kun kelkka ei ollut liikennekäytössä. Sehän on käytössä nykyisin n. 3 kk vuodessa. Eli taidan nyt aluksi vaihtaa takaisin Pohjolaan vaikka If halvalla vuosimaksulla huijasikin asiakkaakseen. Ottakaa kantaa, miten vakuutuksesta pääsee eroon jos kelkan romuttaa? Ei varmaan Ifissä mitenkään.
     
  8. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Sinun täytyy tosiaan tehdä liikennekäytöstä poisto ja sen lisäksi irtisanoa vakuutus kirjallisesti.Näin toimien itsellä on toiminut erittäin hyvin IF:n kanssa.
     
  9. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Liikennekäytöstä poisto ei ikinä päätä mitään vakuutusta, ne pitää kirjallisesti irtisanoa jos haluaa pois. If tosiaan ei hyvitä liikennekäytöstä poistosta kelkoissa. Pohjola hyvittää automatic. Tämä on yhtiö kohtaista eli vaihtelua on.
     
  10. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Ok. Ihmetytti vain kun Pohjolassa aina toiminut automaattisesti ja helposti.
     
  11. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    joo siellä hyvittävät automaitc mutta tosiaan kaikki ei hyvitä-- ja ko laittaa seisontaan niin laajempi kasko säilyy voimassa pienemmällä tasolla eli palo,varkaus jne... mikä kannattaa olla voimassa kesälläkin jos vaikka varasto palaa missä kelekka..
     
  12. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No taidan vaihtaa takaisin Pohjolaan vaikkakin perushinta on isompi, mutta kausi on niin pirun lyhyt nykyään.
     
  13. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Otin Turvasta liikennevakuutuksen 2.10 siksi aikaa että sain ostamani kelkan omiin nimiin ja poistin kelkan liikennekäytöstä samantien.
    Pistin spostilla heti kirjallisen liikennevakuutuksen päättämisilmoituksen turvalle. Liikennevakuutus lopetettiin seuraavana päivänä 3.10.

    Joudun kuitenkin maksamaan tästä päivän (15min) liikennevakuutuksesta 50euroa, tuli kelkan omiin nimiin laittaminen maksamaan 53eur. Turvalla on liikennevakuutuksessa pohjamaksu joka on 50eur joka minun on nyt maksettava.

    Asiakirjasta poimittua: Vakuutuksen perusvuosimaksu muodostuu pohjamaksusta 50,00 ja ajokauden maksusta 389,30

    Onkohan tälläinen käytäntö ollut muissakin yhtiöissä eli liikennevakuutuksesta on maksettava aina joku minimisumma vaikka se ei olisi voimassa kuin rekisteröinnin ajan.
     
  14. teme-

    teme- Well-Known Member

    Lähitapiolassa oli 30e. tuo pohjamaksu, kävin yhtiössä vaihtamassa uuden omiin nimiin ja samantien pois liikenteestä niin sano että lasku tulee perästä.
     
  15. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Eli näköjään ihan normaali käytäntö ja ns. pohjahinta eri suuruinen eri yhtiöissä
     
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Vakuutuksen hinta vaan vähä yllätti kun 379e. Vuos tarjos. Kuulostaako tuo normaalille 800cc liikennevakuutukseks? Mistähän kannattaa sitte kysellä halvemmalla?
     
  17. Mikki80

    Mikki80 Well-Known Member

    OP:lla taitaa olla 14 €. Tuo 50 € tietysti jää "pankkiin", eli jos jatkat samassa yhtiössä vakuutusta se luetaan hyväksi myöhemmissä laskuissa.
     
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

  19. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Mistäs kannattaa kaskoa alkaa tulevalle talvelle kyseleen? Joko kaikilla muuttuu vuodenaikahinnoitteluun?
    800 polleen ennakoivasti laskurilla katsoin mistä pystyi niin kasko+liikenne if 2120€, Pohjola 1130 Tapiola 1700 turva 1550... ihanan halpaa lystiä..
     
    Akem tykkää tästä.
  20. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ainaki vuosi takaperin Folksam teki parhaan tarjouksen.
     

Suosittele tätä sivua