Kaasuttimien säädöt, männän vaihto ym.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Kwame, 6/2/07.

  1. Kwame

    Kwame Polaris Indy 500Carb -96

    Elikkä kelkkana Polaris Indy 500Carb -96. Pääsin tänään purkamaan koneen auki ja mitäs sieltä löytyikään.. Toisen sylinterin mäntä oli ottanut vähän itseensä. Renkaat ovat sulaneet toiselta puolelta mäntään kiinni, männän laelta oli lohjennut pari pientä palaa ja männän päällä oli sulanutta tavaraa jonkin verran.
    Kelkan mittarissa rupee olemaan kohta 10tml enkä tiedä mitä koneeseen on tehty. Toinen mäntä oli todella hyvä kuntoinen ja Wisecoita ne näyttivät olevan.
    Kysymys kuuluukin, että enkö voi vaihtaa ainoastaan toisen männän jos toinen oli hyväkuntoinen ja puristukset tässä pytyssä olivat 8kiloa. Kelkka ei tule mulla kauaa olemaan max. 500ml tulee ajettua jos sitäkään ja tämän takia en rupea investoimaan 2 alkuperäiseen mäntään vaan vaihdan tuon toisen samanmoiseen Wisecoon mikä siellä olikin.

    Sitten noista kaasuttimien säädöistä. Eivätkö nuo 300 suuttimet ole ihan oikeat ? Montako kierrosta säätöruuveja pitää aukaista, kun halutaan mielummin vähän rikkaalle kuin laihalle? Tulppina oli 8arvoset, mutta taidan laittaa seuraavaksi 9. ?

    Kiitos vastauksista jo etukäteen. Kwame :)
     
  2. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Kyl minä laittasin ainakin molemmat männät, ei siinä tuu ko reilu satasen säästö, jos jättää laittamatta. Kannattaa mitata ne pytyt, onko ne viel mitoissaa, ettei oo kulunu.
    Saapahan joku taas "remontoidun kelkan", jos jätät vaihtamatta ;) eli ei ois kannattanu hirveesti mainostaa ;D
     
  3. Kwame

    Kwame Polaris Indy 500Carb -96

    Tottakai se on aina parempi jos kummatkin vaihtaa, mutta onko moni vaihtanut vain toista? 100euroa on parikymppiselle opiskelijalle kuule iso raha.

    Eipä tuolla ole mitään merkitystä kun serkku meinaa tuosta kelkan tehdä itselleen, mutta en vielä suostunut myymään kun ei saanut tämän vuoden ajokiintiöö täyteen :)
     
  4. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    kai sää serkulles kerrot mitä koneen sisällä on ;) voi olla muuten välit poikki kun huomaa et toinen mäntä vaan vaihettu ;) ;D
     
  5. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    "Köyhän ei kannata ostaa halpaa."
    Ja tässä tappauksessa, tehdä halvalla.. Se nyt säästämäsi satku tuplaantuu hyvin äkkiä kun se kuluneempi puoli sitten päättääkin kilahtaa seuraavaksi. ::)
     
  6. catman

    catman Guest

    jotenki tuttu tarina :mad: ;D
     
  7. Jartsa

    Jartsa Lynx Enduro Sport -05

    Aikoinaan G-typeen vaihdoin vain toisen männän, pääsuutin oli osittain siltä puolelta tukossa. -25 pakkasessa lumipölyssä leipo kiinni, nykybensan kiroja. 5000 ajoin sen jälkeen ilman mitään ongelmia, seuraavasta omistajasta en tiedä jotta paljonko kesti. Olisko Polle nuukempi männistään?
     
  8. Kwame

    Kwame Polaris Indy 500Carb -96

    Ihan tätä en tainnut kysyä? ;)

    Serkkupoika saa kiroilla myöhemmin jos ei kestä ja tietää kyllä että vain toinen mäntä menossa vaihtoon. Kaasuttimien säädöistä tietoa ?
     
  9. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    No joo.. vähän kierrellen ja rivien välistä lukien (lihavoituna) tosta löytyy vastauskin... :)
    Aattelin vaan et jos se ei sitte kestäkkään sitä 500ml mitä meinasit ite ajaa ;)


    E: Tokihan sen tietysti VOI vaihtaa vain sen toisen männän...
     
  10. PRO XR 440

    PRO XR 440 Storm 819,092

    Jos olet opiskelija.. ja kuomun alla on Wiseco:t niin OSTA molempiin uudet männänrenkaat ja se mäntä jossa renkaat oli jumittunut kiinni, ni ota vesihiomapaperia ja hio ne männänrenkaanurat auki!! Itse tein samoin vanhaan indy:ni ja ajoin sen jälkeen kivat~1500km

    Niin toi suuttimet kannatta vaihtaa hieman suuremmille jos pakkanen paukkuu.. 350:set on noin -20asteella!!
     
  11. Kwame

    Kwame Polaris Indy 500Carb -96

    Kiitos vastauksista.

    Tutun kautta saan sen verran kivaan hintaan uudet männät, että laitetaan nyt sitten kumpikin sinne ja ajetaan kelkalla vaikka mahdollisesti pidempäänkin. Taisin ehtiä tykästymään tuohon liikaa.

    Kalle
     
  12. PRO XR 440

    PRO XR 440 Storm 819,092

    TOI oli toki kaikista paras ratkaisu.. Ja jos vielä wisecot:t alle ni vielä parempi!! ;)
     
  13. Henkka_T

    Henkka_T AC F5 SnoPro -04

    Lisäksi Wisecon sarjassa tulee tiivisteet mukana.

    Kannen tiiviste on ihan sika kallis ostaa erikseen ja ainakin minun tietämuksen mukaan tulisi vaihtaa aina jos ottaa kannen irti. Samoin kuin se alapääntiiviste.

    Tai ainakin kolmipyttyiseen XCR Polarikseen maksoi Wisecon satsi tiiveisteineen vähemmän, kuin tavalliset tarvikemännät ja tiivisteet erikseen ostettuna.
     

Suosittele tätä sivua