59mm matto reitillä?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Mazku, 25/11/17.

  1. Mazku

    Mazku Lynx Xtrim RE 850

    kovasti iski kelkkakuumetta näin talven alussa taas päälle että jos päivittäis uudempaan. uutta xtrimmiä ei kuulemma saa kuin 59mm matolla, tai tietenki jos lyö euroja tiskiin riittävästi niin vaikka minkä maton. mutta mites tuo 59mm matto toimii reitillä?
     
  2. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Ainakin kelkkamessuilla janne tapio sanoi että kyllä 59mm matolla vielä reitillä pystyy ajaa ihan yhtä hyvin kun 44mm. Juurikin xtrim re oli puheen aiheena ja tulikin sitten ylivuotinen ostettua.
     
  3. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    Reitillä pärjää 25-44mm matolla..kaikki sen yli on kasa liukumuoveja ja puuttuvia lappuja matossa.
     
    M.E.A, teikka, jeesuspaimen ja 2 muut tykkäävät tästä.
  4. Derpidy

    Derpidy Well-Known Member

    Itellä oli 3900 pitkässä boondockerisa 59mm matto ja kyllähän sillä reitilä ajo mutta ei sillä kauhiaa vauhtia uskaltanu pittää, vaan eipä se tokkeri ole reitile tehtykkään. 7000km ajelin joista ehkä 2-3000km reitilä ja yks lappu irtos viimiselä reissula eli aivan hyvin kesti ainaki mulla.
     
  5. Teppi

    Teppi Active Member

    viimetalvena tuli ajeltua reitillä 153" kattilalla ja onko siinä matto joku 60mm tai jotai sinnepäin niin ei mitään ongelmata, eikö nuo lähde enimmäkseen irti jos kovalla jäljellä veetään liipasin pohjassa.
    jään aina kaikista jälkeen koska en vedä kaasupohjassa kovalla jäljellä ja viimetalven n.700km ajolla ei yhtään lappua lähtenyt ja suurin osa reitillä.liukurungotkin on ehjät vaikka onkin kuin reikäjuustoa.
     
  6. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Ajaahan 22:lla lapullakin ummessa. Ihan hyvin menee. Tietysti millaisia ajokokemuksia haluaa on sitten ihan toinen asia...
     
  7. Teppi

    Teppi Active Member

    onkohan ihan näin? ainaki entisellä polariksella jossa oli 32mm matto niin ei ollu mitään jakoa umpisralleihin.riippuu varmaanki telan pituudesta miten se kahlaa ummessa mutta imo 32mm uppoaa kuin nato-ohjus umpiseen
     
    Viimeksi muokattu: 26/11/17
  8. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Meillä on skidoon tunda 89 vuosi mallia, ja lapun korkeus max 22mm. Pääsee hyvin ummella. Muttei keuli;). 59 lapulla pääsee reitillä, mutta melkein yhtä hyvä valinta reitille, 22mm lappu umpihankeen:)
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    153" 66mm M-Catilla tuli ajettua myös reitillä suurin osa ajoista viime talvena. Raapijat pudotin alas aina, kun tuli kovalla ajettua. Ei mitään ongelmia maton tai liukujen suhteen. Ajo vähän kulmikasta kapealla kelkalla mutkissa, mutta pitoa riittää senkin edestä. Ei toki mitään enduro pommitusta ollut, mutta ei myöskään sunnuntai köröttelyä. Ainakin tuo Catin PowerClaw tuntui toimivan myös reitillä kohtuudella ja ilmeisen kestävä matto kuulostaa olevan.
     
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Höpö höpö. Ei nuo kapeatelaiset menis minnekkään 22mm lapulla. 59mm kuitenkin pystyy ajeleen reitillä, vaikka ei siihen paras ole.
     
  11. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    No pystyy tuola tundrallakin lumessa ajamaan ja kulkee se siellä. Ei se mikään paras siellä ole, mutta voi ajaa:D. Ihan yhtä lailla voi 59 lapulla ajaa reitilläkin ja kuten kirjoitit ei se reittiajoon ole paras.
     
  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Taitaa kuitenkin korkeaharjainen haitata reitillä vähemmän kuin matala umpisessa. Kyllä kait osaavat ajaa reitillä melko lujaa 64mm matoilla, mutta vaikka kuinka taitava olet, et pääse minnekkään sille 22mm matolla jos on metri puuteria ja maasto mäkistä.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  13. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    En ole väitänytkään että 22 lapulla pääsee puuterissa ja mäkistä maastoa. Mutta umpihangessa tuollakin kelkalla on ajettu kohta 30 vuotta:D.
    Mutta jos ajosta vaikka 90% on reitillä ajoa, niin ei siihen mitään 59 lappua kannata valita. Ihme uskottelua että korkea lappuiset ovat hyviä reitillä, mutta jokainen taaplaa tyylillään:). Minullapa ei muuta tähän aiheeseen.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No eipä kyllä jos suurin osa ajosta reitillä.
     
  15. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ei ni, 360 lynessäkin on karkia 25mm matto :D
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    360 lyneen, jos laittaa 59mm maton niin menohalut vain huononee. Rikkoo pinnan ja teho ei riitä pyörittämään telaa. Tuollaiseen pintahiipijään 25mm on hyvä. Ei riko pintaa hangesta ja kun pieni tehoisella kelkalla ei muuta konstia ole kuin edetä pintaa pitkin. Toisin asia on tehokkaan xtrimin kanssa, jonka eteneminen perustuu aivan eri asioihin kuin 360/3900/forestfox...

    Rimmeri ei 25mm harjalla kulje ummessa, kuin erittäin huonosti. Nämähän ei todellakaan ole mitään pintahiipijöitä. 59mm harskulla liikkuu taas aivan erilailla ja ajaminen on hauskaa.
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No pointtihan oli kyllä ihan puhtaasti pääsemisessä. Ja näkyyhän noilla uusillakin pääsevän ihan pintaa hiippailemalla kunhan voimalinja on siihen säädetty ja kuski asennoitunut sen mukaan.
     
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mie luulin ennen ettei ole Forest Foxin voittanutta pääsemisessä. Kuinka väärässä olinkaan asiassa. Nykyinen laitos menee siitä helposti, mistä Foxilla ei tulisi mieleen edes kokeilla. Mikä kenellekin on pääsemistä?
     

Suosittele tätä sivua