Aloittelijalle kelkka reitille ja hankeen

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä masutin, 28/12/17.

  1. masutin

    masutin Member

    Moikka!

    Olisi nyt hakusessa max 4000€ budjetilla joku kelkka, jolla pääsisi tutustumaan tähän lajiin vähän paremmin. Aiempaa kokemusta kelkkailusta ei ole paljoa, n. 800km G-Typellä ajoa ja 200km -14 Lynx Ravella. Ajo olisi pääasiassa reittiä n. 75% ja 25% metsässä ajelua. Ei varsinaista umpisessa pyörittelyä kuitenkaan, lähinnä puitten välissä pujottelua.

    Vähän on ollu mielessä Lynx Rave ja SkiDoo MXZ 600sdi koneella. Rupee saamaan aika kohtuulliseen hintaan ja pienillä kilometreillä. Rupeis jo E-Tec koneitakin saamaan jo tuohon hintaan, mutta aika kovilla kilsoilla ja pieni valikoima on. Mutta se suurin kysymys nyt tässä on että soveltuuko Rave ja MXZ kokonsa puolesta meikäläisen ajeluun, ja jos ei niin mitä kelkkaa suosittelet tässä hintaluokassa?
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    XP-REX runkoisena kannattaisi jo ottaa vaikka vähän huonommilla iskareilla oleva, on se vain jo niin paljon eteenpäin ajamisen mukavuudessa. Kilometerejä sinänsä on turha pelätä jos on huollettu kelkka ja koneremppa tehty (kunnolla, siis myös alakerta) mutta runko ja alusta kokonaisuudessaan pitää katsella tarkkaan paljon ajetuissa. Pikaisesti katsoen aika paljonkin on valikoimaa tuohon hintaan. Kaasarin kumikurkut kannattaa heti vaihtaa alumiinisiin.
     
  3. masutin

    masutin Member

    Ei oikein tahdo neljään tonniin saada xp-rex runkosia nopeasti vilkuiltuna. Mites pykälää vanhempi runko esim 600sdi myllyllä, voisko olla hyvä? Harmittaa kun pätkiä löytyy hyvään hintaan laaja valikoima, mutta esim x-trimmiä löytyy aika heikosti. :/
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kaverilla saattas olla sopivasti kone laitettuna xtrimmi tuohon rahaan, nelaria katsellut tilalle.
     
  5. masutin

    masutin Member

    Jos Hemikoo näin on, niin sanohan että pistää vaikka täällä viestiä tai tekstarilla/whatsappissa 0400254116. :) Kuulostais ihan hyvältä
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Minäpä varmistan asian.
     
  7. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Varsinaiset reittikelkat taitaa olla vähän orpoja mehtässä, joku xtrim sitten olisikin jo eri juttu. 3.5m telaa mielellään ja vähän pitempää lappua? Riippuu hyvin paljon taidoista ja olosuhteista miten paljon joutuu kaivamaan.

    Mites muuten Renegade? Muistelen että noita on paljon markkinoilla ja olisko hintakin jo sopiva?
     
  8. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Mullahan ois tuolla myyntipalstalla sekaseen ajoon passeli lynkerö, ei tosin sdi-koneella mutta varma ja hyvä peli!
    Tämähän on itelle pitopeliksi rakennettu niin ei oo viittiny edes huonoa tehdä. PPS pärjää umpisella ja pääsee reitilläkin pätkien mukana vaivatta...

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/lynx-re-600ho-2008-365-pitkä.139571/

    Laitappa soittaen niin hierotaan hinta kohdilleen ja pääset ajelemaan tyytyväisenä auringonlaskuun ;)
     
  9. masutin

    masutin Member

    Tässä ollaan tällä viikolla menossa kattomaan 345/38 matolla olevaa 600 ho sdi mxz:taa kun ihan kävelymatkan päästä sattu löytymään, harkitaan lynxiä jos kauppoja ei synnykkään ;)
     

Suosittele tätä sivua