Summit 850 etec

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä vilhe85, 27/4/16.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Just soitin huoltoon ja varmistin asian, eli tulee RS kumeilla ja prikoilla. En osaa eikä osannut huoltokaan vielä sanoa tuleeko koko lysti takuun piikkiin vai joudunko maksamaan erotuksen alkuperäisten ja RS osien välillä. No sekin selviää ja mikäli pitää maksaa, niin laskusta neuvottelen koneliike Korteniemen kanssa.
     
    Driver tykkää tästä.
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No aika vaikea on sanoa kestääkö 391 yhtään sen paremmin. Jotkut ovat kyllä heittäneet ilmoille että olisiko jotain laatuvikaa näissä uusissa 531, itse en jaksa uskoa siihen.

    Itsellä sama tilanne että pitäisi useamman päivän reissuun lähteä, jos ei muuta niin tuleepahan ainakin kunnon testiä kerralla kun luntakin toivottavasti löytyy.

    Vaikea sanoa mitä kannattaa oikeasti tehdä, niinkuin näet täällä on aika paljon eriävää mielipidettä. Mutta niinkuin vihjaisin aikaisemmin, länsinaapurin vetomiehet tiesivät kertoa että remmilämmöt ovat pudonneet huomattavasti koneen tuentaa parantamalla. Viimeksi tänään juttelin aiheesta, ja kuulemma nyt toimii.
     
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No sellaista normi ajelua puusta puuhun ja välillä syödään eväitä :D
     
    pezq^ tykkää tästä.
  4. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Joo nämä ei syö remmejä eikä ne syö oikein kovasti bensaakaan mutta pirun makia näillä on mennä. Enempi minä tuolla olen ajanut tälle talvea kuin summitilla:D
    IMG_20180112_142357.jpg
     
    hanski-58, Hemikoo ja pezq^ tykkäävät tästä.
  5. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Jep, koneen tuentaa ei ennakolta enää tähän hätään kerkiä muutella ja muutenkin tuntuu, että se olisi takuuhommia jos sellaiselle tarve.
    Otan sen aromipesän pois, niin ehkä saa jäähdytystä remmi vähän paremmin, helppo sitten niittaa takasin jos oli liioittelua.
    Kittefjällissä näyttäisi olevan BRP vuokraamo, joten saa sieltä sitten remmejä lisää, jos menee koko ajan särki.

    Eniten tässä nyt ihmetyttää, kun 850 on jo toista kautta tuotannossa, että miksei näitä remmi ongelmia ole jo saatu kuntoon!
     
  6. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Ku EI näitä remmi ongelmia ollut viime talvena tai jos on ollutkin niin hyvin harvalla. Tämä remmi katastrofi on vasta nyt leimahtanut ilmoille kun tuli nämä -18 mallin 850lynet ja summaset
     
  7. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Miten -17 mallin 850 summitti eroaa -18 mallista muutenkun väri ja shotti ?
     
  8. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Ehkä se vika ei ole noissa kelkoissa vaan hihnoissa, on kuitenkin nuo lynxin ja skidoon mallit aikalailla eri voimansiirto palikoilla ja silti niitä menee joillain enemmän ja vähemmän paskaks. Luulisin et ovat kyllä tehtaitten puolesta kyllä kokeilleet tyyliin kaikki mahdolliset variaatiot noilla hiluilla. Ja käyttäjästä se aina riippuu loput, toisilla kestää oikeasti hyvin ja toisilla ei yhtään, pätee myös monee muuhun asiaan.
     
    Korbimotors tykkää tästä.
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö täällä vähän kaikki sano että kone kiertää 200-300 liikaa. Varmaan jo pelkästään tuon takia remmit lämpenee melko paljon. Ainakin vanhemmissa huomaa selvän eron jos kone kiertää noin 100 liikaa. Eli vanhemmissa kun menee 8000-8100 niin alkaa kuumuun ainakin mitä itse olen testaillu. Eikö tässä uudessa huipputeho tule jo hieman aiemmin? Voin olla väärässäkin.
     
  10. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    The lowest temperatures will be seen at rated rpms (whatever that may be on your own engine) Regardless of hot, warm, incinerating temperatures – the lowest temperatures (Whatever the temperature is) will be seen when you run at rated rpms. In the case of 850cc @ 7950ish



    Overrev past rated (7950), 8200, 8300...etc; raises temperatures.

    Underreving from rated (7950), 7700, 7500...etc; raises temperatures.



    Both cases the clutches stop shifting with maximum force on the belt.

    Overrev, vehicle speed increase is slow because the primary clutch is not pushing, as the engine has gone past its power point rpms.

    Under rev, track speed ceases to increase, for the most part, the clutch is pushing too hard, opening the secondary clutch, engine speed drifts low in proportion to the secondary opening, track speed hits equilibrium.

    Both are away from maximum power delivery.
     
    Driver tykkää tästä.
  11. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Kopioitu Dootalkista ja kirjoittaja on Dynamo Joe. Eli OverShootti tappaa remmit ja BRPn pitäisi alkaa myymään pivot paino sarjoja melkoisen edulliseen hintaan tai no niitä olisi pitänyt saada matkaan jo kelkkaa ostettaessa. :D Teräs ja tungsten prikoilla, että saadaan 8500rpm kytkimetkin kuriin.
     
    Driver tykkää tästä.
  12. Jarkki907

    Jarkki907 Active Member

    Korjauksena tähän, lähtöpaino olikin 15.5g.
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Sitten ihan numeroita kaverilta, remmilämmöt pudonneet 130c->95c pelkästään koneen tuentaa parantamalla. Eli magneeton puolelle RS tyyny, kytkimen puolelle madalletut orig. kumityynyt joihin sitten laitettu prikkaa jotta saatu samankorkuiseksi ja jäykemmäksi. Sitten vielä ne RS:n prikat laitettu kytkimen puolelle. Ja nyt kuulemma kestää paljon paremmin, sitä en saanut selville miksi ei laittanut rs tyynyjä myös kytkimen puolelle, ehkä ei ollut saanut niitä. Jokatapauksessa iso ero, mielenkiinnolla odotetaan että itsekin pääsee testaamaan.

    Ja jos joku miettii että millaisessa ajossa, niin voin sanoa että sääliä ei se kaveri tunne o_O
     
    Viimeksi muokattu: 15/1/18
    arzka- ja mikzar tykkäävät tästä.
  14. Kortelaine

    Kortelaine Lynx BD 3700 Shorty -22

    Muutaman sanan vois itekkin kirjotella miten kestäny remmit ja kampe muutenkin..
    Itsellä ei ole ollut remmin kans ongelmia, muuta kuin viime talvena yksi remmi 30min jänkäkeulittelun jälkeen, jonku verran kilsoja oli alla remmissä ja vakio voimalinjalla joka kiersi yli.. Koskaan ei ole tullut remmejä myöskään sisäänajettua muuta kuin kuusikossa huudattamalla.
    Nyt ei ole kelkassa mitään vakiota enään voimalinjassa, matto eri ja hihnana käytän tarvikeremmiä (Carlisle XS821), kaikki ylimääräset kuomujen sisästä revitty pois uutena jo, varisuoja leikattu puoliksi & porattu täyteen reikää, pari vent kittiä laitettu.. Ongelmia ei ollut mutta aina se on parempi mitä viileämmäksi tuota saa..:)
    SPI pojilta tulossa vielä varin tuki niin nakellaan sekin paikalleen vielä..
    Mitä tuohon uuteen remmiin tulee niin sitä ei ole tullut testattua edes, eikä sitä edes liike kannattanu laittamaan.. Saman asian kait tuo vanha -391 ajaa ja hieman halvempikin:D Itelle nappasin joulukuun alesta 100€/kpl hintaan nipun tarvikeremmejä ja hyvin pelannu:)
     
  15. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Otettiin nyt se aromipesä kokonaan pois ja jätettiin pelkkä pelti suojaksi.
    Samalla huomattiin, että aromipesä oli sisältä öljyssä ja koko katteen lattialla metalli ihan öljyssä.
    Onko sinne kustu 2T-öljyä, kun ovat uutena täyttäneet tuorevoiteluöljyä vai voiko sinne jostain muualta vuotaa öljyä (aromipesän sisään ja katteen alaosaan) ?
    Lautaset näytti olevan kuivat, kun ei sillä ole vielä ajettu kuin 500m.
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Aromipesien poistajien kannattaa seuralla puutereissa, että minkä verran lappaa lunta astinlaudan kautta konehuoneeseen... Sanosin että se lumipöly tappaa remmin nopiampaa kuin se suoja itessään. Toistan vieläki samaa... Mulla oli viimetalven tuo ns aromipesä paikallaan eikä mitään heikkoa. Viis 20 mm reikää porasin siihe yläosaan. Pidin sen juurikin siksi paikallaan, kun puuterilumi tuppas meneen konehuoneeseen...
     
  17. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Eiköhän sen huomaa aika selvästi ku lumia on liikaa remmin ja lautasten välissä:p näkyy kestävän hihna iha ok kilpailevassa merkissä vaikka useita kertoja reissulla surahtelee:D
     
    mikzar ja Kortelaine tykkäävät tästä.
  18. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Onko tuo aromipesä muuttunut nyt jos vertaa -17 malliin ? Tai joku muu siellä ?
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Niin miksi viime vuonna remmit kesti "paremmin"... Eipä 17-mallin HA-säätö kauhean kuormaava(remmille)/vaihtava ole, ei sillä hyvin se toimi puhtaisssa umpishommissa ja hullun hauska oli ajella kun herkkyyttä löytyi. Tälle vuotta kaikki on laitettu uusiksi ja SL-voimansiirto kuormaa ja vaihtaa jo ihan eri malliin mikä miellyttää varmasti monipuolisemmassa ajossa täällä lakeuksilla. Mutta kun kuormaa remmille laitetaan niin ne ongelmatkin tulee paremmin(pahemmin) esiin. Lisäksi mallisto on laajentunut valtavasti viimevuotisesta summitista aina freerideihin, pätkiin ja crossovereihin. Eli kampetta on aikalailla enempi ajossa kun oli vielä viime talvena. BRP markkinaosuus kuitenkin yli 70% jonkun taulukon mukaan Suomessa.
     
  20. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Lumipölyä ja lunta sinne kuomun alle tulee potkittua melkoisen paljon astinlautaa ajon aikana putsatessa, mutta ainakin omasta on tarkoitus sekin "ongelma" poistaa tukkimalla alimmat aukot kokonaan ja ylempiin meshiä molemmin puolin. Polariksissa ei ole sitä remmisuojaa ja hyvin toimivat. Minulla on 2015 800RMK ja viime kevään viimeisellä pilkkireissulla remmi sai todella paljon vettä, useita kertoja päivän aikana ja eipä se siitä hajonnut. Miksi nämä 850 hajottavat remmin muutamasta pisarasta vettä ja lumipölystä? Driverin kaverihan oli mitannut 95-130 asteen lämpöjä remmiltä, niin siinä ei kauaa lumipöly vanhene, kun häipyy sumuna takaisin pihalle. Olen omin pienin kätösin porannut samaan kohtaan kuomuun happireiät, kuin Driveri ja laitellut meshiä taakse. Ajon aikana kun seuraa niitä reikiä, niin meshistä näkee, että ilmavirta on ulospäin. Onko siis näissä nyt pieni suunnittelu virhe, että kytkimellä oleva "fixed sheeve" vetää pölynimurin tavoin jalkakotelosta happea konehuoneeseen ja sitä kautta valtavan määrän lunta ja kosteaa ilmaa remmille? 17mallissahan ei ollut tätä uutta kytkimen kiinteää lautasta. Jos tuo kuva kelkan sivukuomusta näkyy, niin pakkasta oli noin -20 ja vesi valui kuomua pitkin.
     

    Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua