BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    RS magneeton puolen kumityyny 1kpl 512060360
    RS kytkimen puolen kumityynyt 2kpl 512061284
    RS prikat 2kpl kytkimen puolelle 512061287

    En tiedä onko kestävämpi mutta on se ainakin paljon jäykempi... kestävyys selviää ajan mittaan kun tulee taas kilometrejä alle :)
     
    Marne79 tykkää tästä.
  2. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Minkä hintaset oli RS:n tuentahilut? Miettiny itekki, että vaihtas net omakustanteisesti ennenkö losahtaa kelkan alkuperäset ja sen jälkeen ootella monta viikkoa pahimmassa tapauksessa kelkan takuukorjuuta parhaimmilla keleillä.
     
    Driver ja MiKo84 tykkäävät tästä.
  3. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Toinen oli jotain 40€ ja toinen 60€ mut en muista kumpi oli kumpi. Mut ei mitään maata mullistavaa hinnoittelua, takuisiin vaihdattaa jos tarvetta ja maksaa erotuksen sit, luulisi onnistuvan.
     
    Vilbur tykkää tästä.
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Olisko kaikenkaikkiaan jotain 160-170e, eli halvempi kuin yksi uusi remmi...
     
    Akimatic ja Vilbur tykkäävät tästä.
  5. Korvenmies

    Korvenmies Well-Known Member

    Mikähän se on nyt tuon variremmin oikea tiukkuus?
     
    Pertuzi tykkää tästä.
  6. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Silleen että se naru näkyy juuri ja juuri lautasten päällä.
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Se on se virallinen ohje... itse laittaisin/olen laittanut perinteiseen tyyliin eli kelkka pukille, kunnollinen lämmityskäyttö koneelle että matolle. Sitte remmi sellaiselle kireydelle että matto pyörii/pyrkii pyörimään kevyesti eteenpäin tyhjäkäynnillä. Tälläkin tyylillä se naru kyllä lähes on siinä lautasen tasolla.

    Uuden remmin jos laittaa tuon virallisen ohjeen mukaan, niin kelkka suunnilleen pyrkii eteenpäin kovalla pinnalla ja tyhkäynnillä vinkuu aikalailla. Ja muutenkin en itse usko että sillä kireydellä on kestävyysongelman kanssa mitään tekemistä, lähinnä syy on ettei alasvaihdossa remmi osuisi runkoon. Ja vaikka osuisikin niin se että ulkopinta osuu johonkin ei ole mitään merkitystä, periaatteessa voi hiukan lämmetä enemmän jos koko ajan hinkkaisi. Mutta se että kaasun löysätessä hetkellisesti hipaisee niin en usko vaikuttavan yhtään mihinkään. Pdriven vaihto on niin nopea että Qrs ei pysy alasvaihdossa mukana mutta ei kyllä pysy esim. tss04:kään. Toki alasvaihtoa voisi kokeilla parantaa jäykemmällä kakkosen vieterillä, mutta aika jäykkäpä tuo vakiokin näissä jo on o_O

    Nämäkään ei mitään faktoja, vaan omia kokemuspohjaisia näkemyksiä ja mitä viisaampien kanssa asioita pohtinut. Saa olla vapaasti eri mieltä :)

    Suunnitelmissa ollut mountata gopro kuomun alle ja katsoa mitä siellä tapahtuu, mutta pitää katsoa koska ehtii ja jaksaa.
     
  8. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Eilen kokeilin 38mm pultit ja green jousi kakkoseen. Rampit kakkosella mettäajossa pingas 7900-8000 ja oli oikein hyvä ajjaa.
    Kovalla tienpohjalla 6500rpm:llä kulki tasan 80km/h.
    Ongelmat tuli siinä ku järvellä keräs vauhdin lähelle satasta ja löi kaasun selälleen niin kiersi 8100->8200->8400 ja rajotinta vasten. Eli remmi alko luistaan. Pysähty ja katto lautasia niin kytkimeen piirsi hieman mustaa.
    Seuraavaksi kokkeillaan laittaa lisää painoa ja ihmetellään lisää.
    Positiivistä oli kuiten se että mettäajon jälkeen kesti hihnasta ottaa huoletta kiinni paljaalla käellä. Lautasilla kesti piettää sen kolme sekunttia ennenku tuli poppa.
     
    Mp92, Fudge, Driver ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    On kait nuo säädöt melko pielessä. Miten tuo on edes mahdollista että kovalla jäljellä 80km vauhdissa 6500rpm? Kun muistelen että vanhalla ja laiskalla 800etecillä viime keväänä katsoin niin 5900rpm ja 90kmh. Nuilla säädöillä se kulki ummessakin eikä lautaset olleet erityisen kuumat.

    Miksi tuo vaatii vihreän jousen variin? Sehän on jäykin nuista brp:n jousista.

    Onko kukaan testannut löysempiä jousia kytkimeen jos se kerta liikaa kiertää ja hihna luistaa vai pelkästään painoa lisätty?
     
    Viimeksi muokattu: 17/1/18
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Mulla on Summitissa kytkin periaatteessa sama kuin näissä DS Dokkereissa, oli jo viime talvena. Variaattorissa on vaan pykälää löysempi jousi. Hienosti pelaa ja talvi samalla remmillä... Ja varuilta oli vielä pitkä välityskin :D
     
    Koulupoika ja Vilbur tykkäävät tästä.
  11. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Violetti on vielä jäykempi jousi, mutta tuo oli yhen liikkeen kokemus/testaus että miten pellaa.
    Laitoin 1,55gr lissää painoa ni menipä huonoksi. Rampit kolmosella kiersi kokoajan yli eli luisti remmi. Rampit ykköselle ni kierrokset pysy aisoissa mutta ei se kiihtyny juuri huonostikkaan. Kaasu auki järvenselkää kesti kyllä puottaa ja kierrokset pysy 8000, vauhtia kerty se +130km/h. Hihna ei noussu kovinkaan ylös.
    Pakko son todeta että liian tiukka on tuo 300 loppunen varin jousi. Hakia se HA 214 loppunen jousi ja kokkeilla sillä.
     
    Viimeksi muokattu: 17/1/18
  12. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Nyt alkaa olemaan omaa silmää miellyttävä. Viikonloppuna testailee miten ne remmit kestää.
     

    Lisätyt liitteet:

    Joske, arzka-, JiiKoo ja 4 muut tykkäävät tästä.
  13. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Mulla menee kovalla jäljellä n. 90km/h kierrosten ollessa n. 6000rpm. Väleinä on nuo uudet päivitetyt 21-53. Muuten samat palikat kuin oli koko viime talven ja pelas hienosti ja pelaa edelleen. Orkkis remmillä mennään ja nyt on jotain 1300km ajettu. Kytkimessä 150-250, 951 rampit, 38mm painopultit, kakkosessa 157-221 jousi ja vakio 40 helixi. Kaasupohjassa kovalla jäljellä nappaa heti 7900-8000 ja siinä pysyy kierrokset. Umpisessa ja rinteessä kaasun avaa pohjaan niin keula pystyssä mennään vaikka potsjuurttiin saakka ja kierrokset tasaisen tappavasti 7900-8000. Kelkka -17 850X 154"
     
    Mp92 ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  14. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Ekkö vio ollenkaan tuota että qrs ei kerkiä alasvaihdoissa mukkaan? Tuntuu että ei kerkiä tuolla black jousellakaan. Mistään mittään tiiä mutta kaikki kolme remmiä menny siinä ku päästää rinteessä kaasun ja läppäsee takasin pohjaan. Onko sulla varissa se blue jousi ja eikös se ollu 214 loppunen?
     
  15. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    157-221 blue 417 127 118 jousi on mulla kakkosessa. Ja vaikka on niin löysä jousi kakkosessa niin ei ole ollut alasvaihdon kans ongelmaa. Vaikka joutuu useasti löysäämään kaasun kun tulee rinteessä esteitä eteen ja läppää taas kaasun pohjaan niin kiekat pomppaa sinne kahdeksaan tonniin ja taas mentiin. Joutuu muutenki pumppailemalla menemään tuolla kun muuten se keulis ympäri/ pystyyn vehkeen.
    Joko en tiedä paremmasta tai sitten olen vaan niin vaatimaton näille vehkeille o_O kaverilla on 165" x:ssä musta jousi kakkosessa, mut muuten samat palikat niin se kiekuu vaan ku elukka ja kiertää liikaa ja karjuu ku eläin jo 70-80 vauhdissa :cool:
    Ei jatkoon ainakaan minun vehkeeseen
     
    Viimeksi muokattu: 18/1/18
    Tasala tykkää tästä.
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tuohan kuulostaa jo toimivalta. Kuumuuko?
    Laittakaa toimivia säätöjä vaikka eka sivulle kun saatte testit päätökseen niin käyn lukeen ne sitte sieltä 4 vuoden päästä, kun raskin päivittää uudenpaan :rolleyes: Muuten melko kova homma lukea koko ketju läpi kun tarvii voimalinjaa päivittää..
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Taulukko toimivista setupeista olisi kyllä kullanarvoinen kelkkaa hankkivalle
     
  18. Korbimotors

    Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-17 SKS 800 axys 155"

    Kyllä ne lautaset lämpiää kun pitkään vedetään kaasu auki jyrkkää tunturia/vaaraa ylös mutta ei ne kuitenkaan remmejä polta ja kärsii sormin hiplailla lautasia ajon jälkeen. En tiedä pitäiskö lautasten olla sitten ihan viileät kunnon kuormittamisen jälkeen ennenkuin voi todeta voimalinjan olevan kunnossa. . ?
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No tuskin ne viileänä voi pysyä. Kait ne väkisellä lämpenee jonkin verran. Vanhassa ne ei ainakaan tasamaan pyörittelyssä kuumaalta ala tuntuun vaikka kaasu pohjassa jonkin aikaa pyörittelee. Rinteissä tietysti tulee kuormitusta enempi ja hihna helpommin luistaa.. Järviajossa voi kyllä pysyä lähes kylmänä vaikka kovempaa ajaa mutta melko tasa kaasulla. Voihan se olla että nuo tehot ja räväkkyys tekee väkisellä enempi luistoa kuin vahassa vaikka säädöt ois kuinka hyvin.
     
  20. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Onkos Korbimotorsilla -17 mallin sealevel täydellisenä siinä nyt, kun noin hyvin pelaa niinku mullaki? 2000km sekalaista umpisessa ajoa kesti sillä setillä -391 remmit, joita ehdin pari tuhota. Nyt on uus numeroinen remmi ja välitys- ja jäähdytys päivitykset tehty, niin luulis remmin kestävän pitempään.
     

Suosittele tätä sivua