Projekti Lynx RE600ho

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä rallikuski, 27/1/17.

  1. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Joopajoo.

    Tulipahan syksyllä myytyä vanha kelkki pois, G-type vuodelta 97.
    Aattelin että ois ollu tämän talven ilman kelkkaa, mutta 3pvää vanhan myynnistä oli jo nettimoto auki ja etsinnässä uudempaa lynxiä.

    Budjettihan tämmösellä köyhällä "moniharrastajalla" on tiukka, jotenka hinta katto laiteltiin kolmen tonnin paikkeille.

    Kolme soppelia RE:tä oli myynnissä just silloin, ja kaikista soittelinkin myyjille.
    Yksi ei tiennyt kelkastaan mitään vaikka ilmoituksen mukaan oli kova ja luotettava peli ollut...
    Toisen hinta oli aika korkea muihin nähden, mutta hakumatka ois ollu soppeli. Tästä ei sitten suostuttu yhtään tinkimään joten se sai jäädä omistajalleen.

    Kolmas mistä soittelin olikin sitten ihan ok, ei uuden veroinen mutta hintaansa nähden just sopiva.
    Eipä auttanu muu kuin ottaa kärry auton perään ja käydä lelu hakemassa kotitalliin.

    Eipä ollut tarkoitus ruveta tästä mtn projektia tekemään vaan ajatuksissa oli että ootellaan talven lumia ja lähdetään ajelemaan, katottais sitten keväällä kauden jälkeen niitä päivityksiä ja rakenteluja.

    Hommahan lähti tuttuun tyyliin täysin lapasesta, ja ekana vkonloppuna oli jo rumat muovit revitty pois tunnelin päältä ja takalamppu siirretty penkin alle tehtyyn tukirautaan.

    Aattelin kalastella netin kautta kohtuu hintasta mattoa, minkä ois voinu keväällä nakella alle.
    Noh, pukki tulikin sitten aikaisin ja toi kohtuu kuntoisen käytetyn 365 pitkän maton tallin lattialle :)
    Seuraavalla vkolla romuliikkeen pihalle kaivamaan alumiinia ja rautaa, sopivat kilkkeet kainaloon ja tiputtelin ne tallille.
    Telaston jatkot tuli 10mm paksusta latasta ja 30x4 T-profiilista polven päällä tehden rälläkkää ja pylväsporaa käyttäen. Myönnettäkön että idea ja rakenne apinoitiin nimimerkki Koivunoksa projektista.

    Eipä siinä, matto alle ja jatkot kiinni...
    Oli muuten kohtuu v-mäinen homma taivutella tunnelin jatkoa 3mm alumiinista pöydällä puupatikkaa ja paria vinkaa apuna käyttäen o_O mutta kyllä siitä välttävä tuli.

    Alkuperäisen änkän nakkasin tallin nurkkaan ja tekasin ei niin siistin mökäpöntön tilalle. Tuli omaan makuun soppelit äänet, rakenne kuten kait joissan 440 malleissa...

    Eipä muuta kummempaa oo vielä tehty, tai lisäsin mä 12v ulosoton gepsiä ja puhelimen latausta varten...

    Päivittelen tätä sitä mukaan kun tulee jotain aikaiseksikin...


     
  2. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Jotain taas räpellelty.
    Oli oikean puolen tukivarsi ja olkatappi ottanut kipeetä niin ostelin "hyvät käytetyt" tilatte.
    Olkatappi olikin tosi hyvä, mutta tukivarsi täysi aihio. Oli tukivarren toinen putki melkein poikki ja pari muutakin pikku sanomista.
    Pikku v*tutksessa tuli sit turailtua, laitoin parit vahvikkeet jos vaikka kestäis...

    Kuvat on kivoja vaikka työn jälki ei niissä niin hyvältä näytäkkään:

    Sain vedettyä ekan kerroksen väriä tukivarsiin, mutta en jaksanut enää kuvia räpsiä siitä, laitetaan sitten kun on valmista...
     
  3. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Eilen tuli käytyä tallilla ja naarrmuttelin "uudet" tukivarret paikoilleen. Johan rupes näyttämään paremmalta ja kasailin oheishilppeet siinä sivussa paikoilleen.
    Tänään ois aurauksen ja tangon asennon säätö, sitten vois laitella kuomut kiinni ja ruveta pakkaamaan kamppeita reissua varten...
     
  4. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Viime vkonloppuna kävit toilailemassa tallilla. Rasvailin kaikki nippelit ja säätelin ohjauksen ja aurauksen kohilleen. Kattelin samalla että loput pultit ja mutterit on kiinni tulevaa reissua silmällä pitäen...

    Ruuvailin alkuperäisen tuulilasin irti ja aattelin että jotain pitää saada tilalle, mutta ei raaskis kallista ostaa kun muutenkin on tiukka budjetti taas vaihteeksi. Noh, aikani kyseltyäni pikkusen rikkinäistä tuulilasia facen kelkkakirppikseltä saamatta mitään kuvaa tai oikein muutakaan vastausta myyjältä, päätin sitten että koitampa raapustella ihan ite semmosen silmää miellyttävän.

    Palanen polycarbonaattia ja luovat otteen rälläkän ja kuumailmapuhaltimen kanssa tuottikin tulosta:



    Ei oikein kirkkaana miellyttänyt silmää niin koitin vetästä sitten tummennussprayta ikkunan palaseen. Muuten meni hienosti mutta yks kaks parin ohuehkon kerroksen ja tupakin jälkeen valahti maalit rumasti.
    Aattelin sitten että eipä hätiämitiä, paikkaan mattamustalla sitten sunnuntaina.
    Kävin hakemassa mattaa kilikalia ja nykäsin sen pintaan, niin sehän keitti komeesti koko alalta.
    Ei muuta kun kova hiominen ja uusiks, sit tulikin ihan välttävä. Saapi nähdä saako tehdä uuden retkeilyreissun jälkeen, onko enää ehjänä kun risut hakkailee kuitenkin jonkun verran...
     
  5. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Nonnii, neljäs päivä ois reissua menossa ja nyt vasta sai ekan kuvan napattua. Videota on jonkun verran kertyny, mutta ajo videoita vähemmän kun ei saanu kameraa kiinni kypärään :(

    Ummella on ajeltu ja rinnettä kiipeilty, posoteltu jäällä ja käyty makkaraa paistamassa. Eli aika sekalaista ajoa koko reissu, mutta hyvin on pulkka pelannu. Ainut vika mitä on tullu niin valokatkaisija meni sököksi...

    Siinäpä ne ainoat pönötyskuvat:
     
    JusuN, -norppa- ja Raidman tykkäävät tästä.
  6. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Eipä oo aikoihin tullut tätäkään päiviteltyä...

    Siirtelin pikkasen alustaa että sais pahimmat maton kirraamiset pois, onnistui kohtuu hyvin. Etupukin kiinnityksen telatunnelissa siirsin x-trimin pukin kohdille eli 1,5cm alas ja saman verran taaksepäin.
    Iskari/keskipalkkia siirsin 15cm taaksepäin ja 2,5cm alaspäin, sekä takapukkia kokonaisuudessaan 15cm taaksepäin ja 3cm alaspäin.
    Näillä eväillä ei enää kiri juurikaan mattoa. Samalla lisäilin yhden välituen lisää liukurunkojen väliin ja vaihtelin kaikki rasvanipat uusiin sekä rasvailin alustan.

    Suksiksi tuli mustat powderit mustilla lenkeillä.

    Ajoasentoa mietiskelin kauan, ja meinasin jo ruveta toteuttamaan jalkakoteloiden suurennusta niinkuin joku viime syksynä täällä teki.
    Päädyin sitten vaan siirtämään ohjaustangon etummaisiin kiinnikkeisiin ja tekasin 5cm lisää korotusta tankoon. Jarruletkun joutu teetättämään uuden, sähköjohdoissa riitti vara. Letku tuli HEL-performancelta, on tosi laadukas ja silti edukas! Jos siis letkuja tarttee niin suosittelen.

    Turasin myös roikunta remmin tankoon, välttänee vaikkei kaunis olekkaan :)



    Niittailin kiskot telatunnelin päälle niin saa lapion paremmin kiinni ja mahtuu 10litranen bensakannu mukaan pidemmille reissuille.



    Sitten tilailin kiinasta "kympin kamppeet" testiin. Eli halpis fillarilamppu, akkuboxi kolmelle akulle ja vähän piuhoja.
    Akkuboxiin tinailin kaapelit siten että 18650 akut tulee sarjaan, eli siis 11,1volttia tulee jännitettä lampulle. Lamppu pelaa 5-11voltilla.
    Lisäilin eristeet kuumaliimalla päälle ja koko komeus survaistaan käytön ajaksi tommoseen "akkulaukkuun" minkä voi heitää taskuun yms. Akkulaukulla kokoa 8,5 x 10 x 4cm.
    Katotaan miten toimii ja miten akut kestää, ja onko millanen käytännön testeissä...

     
    3xj tykkää tästä.
  7. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member

    Nonniin, se ois tämän kelkin osalta minun tekemiset ja turaamiset taputeltu.
    Kelkka lähti uudelle omistajalle ja itselle tuli homattua nelitahtia tilalle, siitä projektijuttua kunhan kerkee jotain tekemään...
     

Suosittele tätä sivua