Pirkanmaan maastoreittipoolin urat!

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä paikkari, 16/1/15.

  1. palde

    palde Hii-HOO

    Väliä Seipäjärvi - Kuru hoitaa eri tamppari kuin väliä Kuru - Kihniö ...ja ainakin minulla on tieto että tämä tamppari on "uinut" ja remontissa/koeajossa Kihniön päässä . Mutta eiköhän se väli Kuru - Kihniökin tule tampparilla ajettua ...ennemmin tai myöhemmin ...tarvetta olisi ennemmin , kun tuo viime vuosi jäi kokonaan väliin .
     
  2. wangel436

    wangel436 Nytro R-TX SE med ÖHLINS

    No hyvähän sitä tampparia on alkuunsa vaikka "parivuotta" testata kotinurkilla,että varmasti toimii.... ;) Mutta kuka sitten viitsii maksaa poolimaksuja jos luomureitillä vaan saa ajella? tai jos haluaa tampparin jäljille ajelemaan niin siirtymä alkaa oleen aika kohtuuton.
     
  3. Snowskier

    Snowskier KIVENKOLISTAJA

    Eikö sillä Seipäjärvi Kuru tampparilla voi tarvittaessa ajaa safken kodalle? Vai eikö se osaa sinne?
     
  4. palde

    palde Hii-HOO

    Kyllähän tuo lienee mahdollista ja jopa todennäköistäkin ... Mutta kun nää samat ukot joutuu tekeen päivä (yö)töitä henkensä pitimiksi, niin ei vaan ole reitille ehtineet Rahhoohan tuosta tamppauksesta tulee kun tukin ajosta , mitäpä arvon kelkkailijat arvelette : Miten pitkään tamppari menee baanaa yhellä reittimaksulla ?
     
    Viimeksi muokattu: 22/1/18
  5. peiseri

    peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2021

    Joo siellä on Virtain alueen urakoitsijan kevyt tamppari jolla pohjattu reittejä jotta saatas ojat ja kaikki hetteet jäätymään.
    Kun pohja jäässä kunnolla niin se vedetään isolla telatraktorilla ja silloin saadaan tasaista jälkeä.
    Mutta pohja pitää olla kunnolla jäässä ettei upoteta kalustoa.

    Reitti Virrat-Piili-Karasalmi-Ähtäri ajettiin eilen su ja on nyt jälki, lunta paljon, pirullisia metsäkoneen uria ennen Karasalmea linjalla.
     
    proman tykkää tästä.
  6. Muuli

    Muuli Member

    Onko kihniö-virrat-ähtäri missä kunnossa? Tamppari ilmeisesti liikkunut kuitenkin?
     
  7. peiseri

    peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2021

    Hyvässä kunnossa. Virtain puoli Ähtärin reitistä on patilla, mutta pohjattu hyvin. Ajetaan lanalla kun suonsilmät ja ojat jäätyy kunnolla niin kuin tuossa edellä kirjoitin.
    Katsokaa Poolin sivuilta ohjeet miten toimitaan reittimaksuissa SuSeMk:n kanssa. Tämä tarkeää että saadaan jatkossakin ajella hoidettuja reittejä.
     
    palde tykkää tästä.
  8. x skodoo

    x skodoo yamaha winderi

    Onkos niin että jos käskyvuoreen ajelee niin tarttee kihniön kerholaisten oman luvan,ettei poolimaksu piisaa
     
  9. PKE

    PKE Well-Known Member

    Kyllä se Käskyvuoren lenkki kuuluu Poolimaksun piiriin.
    Mutta muutamat välipätkät ja esim radalta Nerkoon kautta TB:lle on sitten YSMK uria.
     
  10. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Onkos kosteita paikkoja/ojia tolla pätkällä kuinka vielä? Oma kampe kyllä taipuu paskaojista:D
     
  11. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    See on toi Kimmon uus Lynssi tainnu pienestä pitäen tottua rypemään kuraojissa:D:rolleyes:
     
  12. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Juu senkun pienestä pitäen opettaa niin se kyllä oppii:)
     
  13. Muuli

    Muuli Member

    Jos suuri "Braap-father" on suotuinen ja kaikki ei muutu huomenna vedeksi, niin millainen reitti tuo Mäkelä-Nässy on noin ylipäätään? Onkohan mahdollisesti lanattu tällä kaudella vai painetaanko luomuna? Sikapattia, koirakoppia, kuplavolkkaria vai/JA muuten ihanaa? :)
     
  14. MikaNO5

    MikaNO5 lynx rs600xc

    Oisko illalla ketään Kurusta kelkkailee lähtijää?
     
  15. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Onhan sulla maha kaverina? tehän ootte aina niin ku kaksin liikkeellä!
     
    paikkari, Athene ja MikaNO5 tykkäävät tästä.
  16. MikaNO5

    MikaNO5 lynx rs600xc

    Mukavassa kunnossa OLI
     

    Lisätyt liitteet:

    bavo tykkää tästä.
  17. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Jumankauta juu nääs päivää,,,,,,,,,,,,käväsin äsken vähä rossiradal kurvailemas ja tekemäs pohjia josko sais ratapäivää järkättyä.
    Oli joltisen alaston olo ja hokasin että ei helvata,,,,mul ei o harttareita perkkele.
    No neethän on juupavaarassa ( narikassa )
    ELI ELI josko joku Tampesterin sunnalta tahi muualtaki käy siä lähipäivinä ni olisko sellasta toverihenkeä että nappais neet föliin ja laittas vaik matkahuollolla tulee mulle tai sit KIMMO 425;lle Tanpereelle. Neet o sellaset oranssit polisportin resut.
    Kiitos ja kumarrus etukäteen.
    Mut saapi kiinni nol400 272 kuus kuus 3
    Jotta nuin.
    Ikä tekee tehtävänsäo_O
     
  18. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Eiköhän ne kurakot oo jo jäätyny! Olin alkuviikon itävallassa työreissulla niin ei oo ihan ajantasaista tietoa.
     
    K.Pukarinen tykkää tästä.
  19. Snowskier

    Snowskier KIVENKOLISTAJA

    Tämä kirjoitus pisti pohtimaan enemmänkin, Pirkanmaan Maastoreittipoolin toimintaa. Tässä suoraa lainausta poolin sivuilta:

    Johdanto
    Pirkanmaalle on perustettu ylikunnallisia retkeilyreittejä ja moottorikelkkauria EU:n, valtion ja kuntien rahoittamana. Moottorikelkkakerhot ja muutkin käyttäjää edustavat järjestöt ovat osallistuneet reitistöjen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

    Valtionavustuslain mukaisesti reitistöjen perustajalla on 30 vuoden vastuut perustettujen rakenteiden ylläpitämisestä. Luonnon virkistyskäytön ja luontomatkailun merkityksen kasvu asettaa entistä suurempia vaatimuksia palveluiden laadulle ja ylläpitämiselle.

    Pohjois-Suomessa on perustettu ns. pooleja merkittävimmille luontomatkailun kohdealueille reitistöjen ylläpidon järjestämiseksi. Poolien eräänä tarkoituksena on ollut rahoituspohjan laajentaminen reitistöistä hyötyvien yksityisten tahojen puolelle. Toiminnasta on hyviä kokemuksia.

    Poolin tehtävät
    Yhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää maastoreittien ympärivuotista käyttöä,
    kunnostamista, hoitamista, merkkausta yms. Pirkanmaalla
    . Tällä toiminnalla kehitetään myös käyttäjien turvallisuutta reiteillä. Toiminnassa otetaan huomioon paikallisen väestön viihtyvyys, peruselinkeinojen harjoittaminen, luonnonsuojelu ja maisema-arvot.

    Pooli on osaltaan myös turvaamassa matkailun kehitystyötä alueella. Matkailutoimijoiden joukossa poolin tehtävänä on hoitaa reitistöä parhaalla mahdollisella tavalla Pirkanmaan luonnon suomat mahdollisuudet huomioiden. Moottorikelkkailu on yksi matkailuelinkeinon suosituimmista talvituotteista. Se lisää ohjelmapalveluna kysyntää talviaikana niin majoitus-, ateria- kuin muille ohjelmapalveluillekin.

    Kesähoito
    Kesäkaudella suoritetaan tarvittavia korjauksia reitistöissä, parannetaan merkkausta, korjataan siltoja, sekä kunnostetaan taukopaikkoja tarpeen mukaan.

    Talvihoito
    Poolin talven tehtäviin kuuluu kelkkareitistöjen lanauksen hoitaminen tulevana talvena Virtain, Kurun Kihniön ja Ruoveden kuntien alueilla, joissa hoidettavaa reittistöä on yli 250 kilometriä.
    Lanausta suoritetaan niinsanotuilla tamppareilla.


    Turvallisuus
    Olemme asettaneet suuren panoksen reitistöjen turvallisuuden kehittämiseen, koska vakavamman vahingon mahdollisuus kasvaa jatkuvasti. Pelastuskoodijärjestelmä on käytössä koko hoitopoolin alueella, eli Kihniössä, Kurussa, Virtailla ja Ruovedellä. Lisäksi on käytössä ns. teknisenavun puhelinnumero. Puhelinnumeroon voi soittaa vaikkapa konerikon sattuessa.Puhelinta päivystetään ja yhteyttä otettaessa vastaaja järjestää apua paikalle. Avun saajan tulee vastata kustannuksista.

    Tämä palvelu nähdään tärkeäksi koska poolin aluetta tuntemattomien kotimaisten ja ulkomaalaisten kelkkailijoiden määrän lisääntyessä jatkuvasti. Konerikon tai muun teknisen vian sattuessa , paikallistuntemuksen puutteessa palvelu on varmasti paikallaan.
    Suurin onnettomuuden riski maastoreiteillä on tien ylityksessä.Tähän kohtaan ollaan paneuduttu syvällisesti. Se miten tienylitykset merkattiin, että reitin käyttäjä varmasti havaitsee tien ajoissa ja miten autoilijaa varoitettaisiin maastoreitin tienylityksestä.
    Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarvittiin rakentavaa yhteistyötä tiehallinnon ja virkavallan kanssa.

    Poolin rahoitus
    Poolin rahoituksen kulmakivinä tarvitaan kuntien osuutta vaikka reittien käyttäjät ja palveluntuottjat ovatkin voimakkaasti mukana. Kuntien osuudet tullaan jyvittämään siten, että se kohtelee jokaista kuntaa tasapuolisesti,alueen laajetessa ja kuntien lukumäärän kasvaessa muutamassa vuodessa ainakin kahteentoista
    Käyttäjien osuus on 50 eur/kausi
    .
    Palveluntuottajien osalta maksut tullaan myös mallintamaan yrityksen koon ja hyödyn mukaan oikeudenmukaisesti.
    Reitistöjen käyttäjien hoitomaksun suorittaminen pyritään saattamaan mahdollisimman helpoksi ja nykyaikaiseksi.

    Pähkinänkuoressa
    Tavoitteenamme on kehittää ja pitää maastoreitit käyttäjille miellyttävässä ja turvallisessa kunnossa ja luoda kotimaan ja ulkomaan matkailijoille kuva hyvin hoidetuista reiteistä ja taukopaikoista, jonne on mukava tulla jatkossakin.


    Poolin omistus
    Poolin omistajina toimivat kerhot.
    Rahoittajat jaetaan neljään (4) eri osioon, eli kyseessä on ns. nelikantarahoitus.
    Rahoituksesta vastaavat tahot ovat:


    • Reittien käyttäjät
    • Kunnat
    • Palveluntuottajat
    • Valtiollinen puoli
    Moottorikelkkakerhot ovat tehneen siis ison työn saadakseen Poolin toimintaan siitä kiitos. Nyt vaan näyttää, että Pooli ei hoida itse sopimiaan asioita reittien suhteen niinkuin pitäisi.
    Kesäkunnossapito ontuu . Talvikunnossapito ontuu. Myöskään tuo Pooli pähkinänkuoressa ei ihan vastaa todellisuutta. Ja jos pooli on perustettu 2005 ja hoitovastuu on 30 vuotta, ei kannata alkaa kysellä reitinkäyttäjiltä, tiedättekö paljon se Tampparilla ajo maksaa ja kuinka ei ole tekijöitä ja rahaa. Ja joku taisi aiemmin vielä puhua vittuilustakin. Rahoituspuolellakin on Eu, Valtio, Kuntia, jäsenien ja uralupien maksajien lisäksi . Ehkä siellä poolissa olisi peiliin katsomisen paikka.
    Eli reitit priima kuntoon niin Kiitosta alkaa sataa varmemmin kuin nykytilanteessa.
     
  20. palde

    palde Hii-HOO

    No nyt on joku pahottanut taas mielensä ...
    Esittämäni kysymys oli lähinnä tarkoitettu herättämään ajatuksia ja faktaa siitä mitä sillä pelkällä reittimaksulla saa , ja siinä tehtävässä tuo näytti toimivan :)

    Itse en siis enään toimi millään tavalla Poolin hommissa , pois lukien toiminta oman kelkkaseuran jäsenenä .
    Asioita seuranneena jo ennen Poolin perustamista , onhan paljon saatu hyvää aikaan ( loistavat turvalliset reitit , haverin satuttua pelastuskoodisto ... ) Nyt vaan pitää saada "vakioitua" toiminta , kunnossa oleva turvallinen reitti kyllä "markkinoi" itse itseään .

    Mutta jokin on samalla mennyt pahasti pieleen :

    - Poolin YLEISIIN kokouksiin ei osallistu ketään , joten toimielimiin aiemmin valitut ovat "pakotettuja" jatkamaan tehtävissään ...Iso kiitos Heille !!!
    - Minunkin mielestä reitistön huolloista , niin syys- kuin talvihuolloista, on vähintäänkin luistettu ... toki jotain on yritetty tehdäkkin ja luonto ei ole samalla puolella.
    - Talkoita ...oli ne sitten Poolin tai kelkkaseuran , osallistujia on aina ne samat aktiivit 6 kpl ! Myönnän ittekkin , että jos olis rahaa niin paskaako määkään talkoita tekisin.

    Jos nää kaikki systeemit hoidettaisiin palkkamiehillä , ei tuolla Poolimaksulla kovin pitkää pätkää reittiä kunnossa pidetä !
    Nyt vaan ilmoittautumaan mukaan Poolin toimintaan , varmasti löytyy kelkkaseura niille jotka eivät mihinkään seuraan vielä kuulu . Ja koska kelkkaseurat omistaa osan Poolista , olemalla kelkkaseuran jäsen myös SINÄ omistat osan Poolia kelkkaseurasi kautta päästen mukaan kaikkeen tähän !!!

    Pooli ei siis ole mikään virkamieskeskittymä jossain marmoritolpan nokassa , hassaamassa kunnan ja käyttäjien rahoja !!!
    Pooli siis on rekisteröity yhdistys , jonka "omistajia" ovat alueen moottorikelkkakerhot . Poolin hallitukseen valitaan jäsenet moottorikelkkakerhoista , hallitus valitsee keskuudestaan puheen( toiminnan)johtajan ja muut tarvittavat tirehtöörit
    Eikä näistä HUIPPUHOMMISTA makseta palkkaa kenellekkään , mutta vastuuta ja tehtäviä kyllä joutuu ottamaan ( toki nämä vastuut ja tehtävät menee henkilön edustaman moottorikelkkaseuran pähkäiltäväksi ja toteutettavaksi alueittain )

    lyhyesti ...POOLI itsessään EI OLE MIKÄÄN toteuttaja taho REITISTÖN HUOLLOSSA , VAAN "KASA" VAPAAEHTOISIA ( tai pakotettuja) KELKKAILIJOITA JUNAILEMASSA JA KEHITTÄMÄSSÄ HARRASTUSMAHDOLLISUUKSIA IHAN MEILLE KAIKILLE poolimaksun MAKSANEILLE KELKKAILIJOILLE !!!

    Joten vittuilu pois , mutta asiallinen kritiikki on poikaa !!! Parraiten menee asiat oikeille henkilöille sähköpostilla ...osoitte löytyy tuolta Poolin "officialsivulta" !

    P.S Olkapää sökö ja vettä sataa kaatamalla ...kyllä minnuukin pikkasen vituttaa :) :) :)
     
    Nenone tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua