Summit 850 etec

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä vilhe85, 27/4/16.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ei tarvitse yksinkertainen olla jos näitä ei ymmärrä, melko monimutkainen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. En tiedä ymmärränkö itsekään kaikkea, mutta ihan töittenkin puolesta joskus tällaisiä pohtinut ( en ole kelkkatehtaalla töissä kuitenkaan :) )

    Mutta itse kysymykseen eli miksi ei luista vaikka on sama jousi. Se remmin luistaminen ei ole pelkästään kierrosluvusta kiinni vaan enempi välitettävästä tehosta. Siellä korkealla moottori tuottaa kaikilla kierrosalueilla vähemmän tehoa kuin merenpinnan tasossa. Esim. 500 nestekone tuottaa noin 100hp ja 850 etec noin 165hp, mutta molemmat kiertää silti noin 8000rpm tuolla maksimitehollaan. Remmiin kohdistuva rasitus on kuitenkin paljon pienempi siinä 100hp koneessa.
     
    Fudge, M.E.A, TeHo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  2. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Jos Pdriven rampin kärkeen lyödään lisää painoa, niin fysiikan lakien mukaan se puristaa remmiä kovempaa koko kierrosalueella. Enkä tarkoita pivot pulttiin painon lisäämistä.
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö sama päde myös muihin kytkimiin?
     
  4. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    No totta kai jokainen kytkin joutuu noudattamaan fysiikan lakeja, mutta lähinnä kai tämän palstan jutut liittyy pdrive kytkimiin ja unohdetaan Tra:t ja muut paskat.
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No jos ihan perus asioista puhuttu niin ei kait sillä ole väliä mitä kytkimen mallia se koskee. Ehkä parempi paikka olisi ollut muualla vaan siellä ei juuri keskustelua synny. Ainoastaan näissä missä ihmetellään uusien kelkkojen hihnan syöntiä ja muita vikoja.
    Eipä ainakaan mulla ole näistä enää mitään asiaa että jatkakaa :D
     
    mikzar tykkää tästä.
  6. Jonppis

    Jonppis Well-Known Member

    Onko kukaan teistä kokeillu tuota kaitzu_78 ja korbimotorsin hiluja kytkimessä ja variaattorissa ennenku tilaatte kalliita dynamon kittejä ja poltatte kuukauden oottelun aikana pari remmiä vakio voimalinjalla?
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  7. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Kaverin kelkkaan vaihetaan joku päivä ne ja omaan tilasin diablon kitin. Pitäis tulla ihan näillä näppäimillä. Parin viikon päästä pitäs lähteä ruotsiin sit ponnistaan niitä
     
  8. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Kittelfjällin reissulta kotiuduttu ja kesti remmi, lunta oli ennätykselliset 1,5m.
    Aromipesä oli pois ja mitä muutaman kerran kokeilin vetojen jälkeen ja pitkän järven ylityksen jälkeen, niin kesti kättä pitää lautasella.
     
    Fudge, Korbimotors ja Kaitsu78 tykkäävät tästä.
  9. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Korbimotors, mikzar ja Mikki80 tykkäävät tästä.
  10. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Instassa tyytyväisiä kelkan omistajia. BRPn pitäisi hylätä QRS ja tilalle Team tied tai tss04
     
    Fudge tykkää tästä.
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

  12. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Tuo hihnojen puraisu taitaa olla QRSn ominaisuus mille ei voi tehdä mitään.
     
  13. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Kyllä Qrs ainakin xm:ssä ja xp:ssä saatiin toimimaan..

    Itse epäilisin enempi tuota uutta kytkintä. Onko siinä vieläkin se toinen lautanen kiero niinkuin -17 malleissa?
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

  15. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    No kun on sitä voimanpaskaa koneissa aivan liikaa :D:D:D:p:p siitä ei Catiska ja Polle kuskit voi kun unelmoida ja ajella säälittävillä laitteilla, jotka ei ees remmiä saa poikki!!! :D:D:D:cool::cool:;);)
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Pysytään kuiten vain summiteissa, ettei mene aivan ooteeksi. Ja saa vetää herneet nenään, saattais mullakin olla herkillä jos ei kallis kelkka pelaa kuten luvattu.

    Voiko noille instapätkille kuin nauraa. Toisessa jätkä paistaa munia varin päällä ja toisessa 3 kelkkaa kuomut levällään. Ja näkyy remmejä menevän :D
     
    pezq^ ja mikzar tykkäävät tästä.
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Tuossa mittailin remmilämpöjä ihan reittiajossa kun ajoin remmiä sisään. 72c kun pitää vauhtia siellä 85-95km/h. Remmin selkä tuntuisi olevan se kuumin paikka ehkä hiukan yllättäen, ei kulutuspinta. QRS lämpötila oli 30c mikä tuntui käteen jo kuumalta.

    Mutta nyt kun ensimmäistä kertaa tuli ajettua kovaa jälkeä, niin pisti silmään että 100km/h vauhdissa koneen kierrokset oli 6600rpm. Eli melkoinen on vauhti kelkalle jolla olisi tarkoitus ajaa umpistakin... Kertoo siitä että qrs antaa kyllä vaihtaa eli jousi on suhteessa todella löysä (157-303). Eipä mikään ihme jos remmit ei kestä kun kakkonen lävähtää auki sitten umpishommissa, mutta sitä on vaikea ehkä tajuta kun kone ei kyykkää vaan vetää vaan. Tänään rinnehommissa sen huomasi selvästi, melkoinen rutina tulee remmiltä mutta kierrokset ei silti putoa ja mattonopeudet on aika kovia... Eli seuraavaksi kokeilen laittaa sen jäykemmän jousen mistä olen jo puhunutkin eli jokin 200-alkuinen, katsotaan mitä nyt äkkiseltään löytyy. Varmasti kelkka muuttuu reittiajoon hiukan "huutavaksi" mutta eipä se itseä haittaa kun reittejä tulee välteltyä muutenkin eikä näitä ole sinne tehty.

    Nyt kun koneen tuenta on kunnossa niin rasite remmille on selvästi pienempi, mutta se ei yksistään kyllä riitä poistamaan ongelmaa ainakaan minulla. Uskon että suurimmalle osalle riittää kun vaihtaa magneeton puolen kumin RS-malliseen ja kytkimen puolelle RS:n prikat, toki ei huonoa tee vaihtaa myös rs kumeja kytkimen puolelle jos lisääntynyt tärinä ei haittaa. Mutta aletaanpa nyt hieromaan voimansiirtoa kun ensimmäinen asia eli koneen tuennan parannus on testattu.
     
    M.E.A, Fudge, Marne79 ja 2 muut tykkäävät tästä.
  18. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    30 astetta tuntuu kuumalta? Se on kuitenki vasta käden lämpönen. Ilmeisesti ootta mittaillu lämpöjä ip mittarilla niin se ei näytä lämpötilaa oikein kiiltävistä pinnoista. Se mittari kannattaa painaa mitattavaan kohteeseen kiinni niin saa etes sinne päin olevia tuloksia.
     
    Hemikoo, Jii.Pee ja jaffa tykkäävät tästä.
  19. asentaja

    asentaja Well-Known Member

  20. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Variaattoriin maalaa kuumakestomaalilla mustan kohdan mistä mitata lämpö.........
     

Suosittele tätä sivua