e-tec suodattimet

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä petee, 17/10/12.

  1. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Kuinka monella nämä suodattimet on oikeasti olleet tukossa, taikka edes likaiset? Olen itsekkin nämä joka kelkkaan vaihtanut, mutta ikinä ei ole ollut yhtään edes likaa.
    Ja muutama kaveri vedellyt vaihtamatta koskaan jo yli 10000km. Eihän se nyt hirmu iso homma tai kustannus ole, mutta jotenkin alkanut epäilyttämään se vaihtamisen tarve. Ellei sit ole epäilystä että sinne tankkiin on joutunut sontaa..
     
  2. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Kaveripiirissä 5 etecciä ja kaikissa oli suodattimet likasia ja vaihdon tarpeessa. Ne kun ei maksa yhteensä ~50€ nii ei kannata jättää vaihtamatta. Nuo tukkeutuneet suodattimet on kuitenkin se yleisin syy konerikkoihin eteceissä.

    Ite en ajas yli 3000km suodattimia vaihtamatta. Kone leipoo kiinni jos ei saa tarpees bensaa eikä välttämättä edes ilmene käyntihäiriöinä ennen sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 26/2/18
    Jeme tykkää tästä.
  3. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Ettet vaan olis suodatin kauppias.:p
    No ei, vitsi vitsi.;)
    Vaihdetaan, vaihdetaan..
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Vaihdettiin noin. 5000km, 6500km ja 7000km ajettuihin 800eteceihin ja ei niissä mitään näkyvää likaa ollut. Sama ne oli vaihtaa kun ei ollu vaihdettu mutta en vaihda kyllä toista kertaa näin tiheään. Onkohan näissä sitte eroa onko 600 vai 800? Eikö joissain murentunut jokin osa tankin pohjalle ja tukkinut suodattimet.
     
  5. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Joo ei niitä ehkä ihan nuin usein kannata vaihtaa. Mutta varsinkin jos ostaa käytetyn kelkan mistä ei oo varmuutta millon ne on putsattu niin on syytä vaihtaa ne heti ja putsatata tankki.

    Bensamittarin koho murenee tankkiin -14, -15 ja -16 vuosimalleissa. Siihen on saatavilla pyöree kulmanen parempi malli jonka pitäs kestää bensaa jopa.
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Millä km murenee ja mureneeko 800? Nämä kelkat on 2x -14vm ja -12vm.
     
  7. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Vaikee sanoo millon murenee ja mureneeko varmas koskaan. Ohessa kuva omasta kohosta 4000km ajetusta Lynx re 800 vm 14 ja kaverin vastaavasta -16 mallista vaihetiin nii oli melkeen yhtä huonossa kunnossa. Ite vaihdoin ton ja kävin huollossa näyttämässä nii tiesivät ongelman olemassa mut ilmeisesti niitä ei oo vaihdeltu talaisinkutsuina tai normaalien huoltojen yhteydessä. Samaa kohoa käytetty siis ainakin vuoteen 2016.

    2012 vuosimalli on on rex1 eli siinä on erilainen koho jossa ei samoja ongelmia.
     

    Lisätyt liitteet:

  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Oisko tuo sitte enempi reittikelkkojen ongelma? Jos se johonkin pääsee hakkaamaan?
     
  9. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Voi hyvinki olla patikossa pomppimisen seurausta pitkälti. Tankki täyteen nii ei kopsi koho pohjaan:D Molemmissa oli oikein ne asennettu tehtaan jäliltä.
     
  10. lanco

    lanco Well-Known Member

    5500km omassa summitissa ja oli kyllä paskaset suodattimet ja se letkun päässä oleva sihti oli hakkautunu tai murentunu huonoon kuntoon.
     
  11. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vanhemmissa sulaa se anturin läpivientikumi, mulla oli sihdistä enää n.40% auki, muu oli tukkeutunut mustasta kumimassasta.
     
  12. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Se letkun päässä oleva sihti taitaa olla aika turha. Ilmeisesti sitä kautta pumppu vaan imee bensaa lähemmäs pumppua tankin perältä ja sit bensa menee T-pussiin kautta pumppuun. Sen sihdin/metalliverkon varmaan vois nyplätä kokonaan pois sieltä murenemasta ja jättää vaan sen metallimötikän painos letkun päähän ettei bensan ottoletku kellu? Se T-pussisuodatin ja painelinjassa oleva peltikuorinen suodatin suodattaa senkin eestä jos eivät vaa tukkoon mee.
     
    Viimeksi muokattu: 1/3/18
  13. snowX-trim

    snowX-trim Boondocker 600 e-tec

    Oli nuo suodattimet itellä ainaki sen näköset, että oli jo aika vaihtaa. Noin 12t ajettu 600 bd
     

    Lisätyt liitteet:

    vinotintto tykkää tästä.
  14. japejun

    japejun Well-Known Member

    Oma -14 600 RE oli ajettu 5tkm kun ostin. Vaihdoin suodattimet mut aika puhtaat ne oli. Imuletkun sihti oli rikki ja koho kuiten ihan ehjä. Veikkaisin et paskasista kanistereista tankatessa tulee sitä moskaa tankkiin ja samoin jos se koho murenee tai saattaahan huonolla tuurilla saaha jostain peräkylän tankista pohjasakat omaan tankkiin.
     
  15. simor

    simor Summit

    Onkos porukalla tietoa ja kokemusta Sno-x polttoainesuodattimista eteceissä? Onko laatu huonompaa kuin originaalissa, eli uskaltaako tässä säästellä muutamia euroja ostamalla Sno-x suodattimet originaalin sijaan.
     
  16. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Kannattaako muutaman euron takia edes miettiä?
     
    M.E.A tykkää tästä.
  17. simor

    simor Summit

    Lähinnä kiinnostuksena se että onko osilla mitään eroa Brp/SnoX, vai onko ainut ero ainoastaan tuotteen pakkauksessa.
     
  18. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Meeppä FB kelkkaryhmään sieltä löytyy hyvä video laadusta kun se tankin jälkeinen metallisuodin vuotaa uutena kuin seula...
     
    Aleksi, JJL ja M.E.A tykkäävät tästä.
  19. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Aloin suodattimien vaihtoon ja tuli pienenä yllärinä että vasemmalla puolen tankkia on joku kohon tyylktyy juttu. Tuli "vähän" bensaa lattialle ja näyttää että tuo kohon lanka olisi vähän vääntynyt. Kertokaahan viisaammat mikä tämä on.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Lupe-81

    Lupe-81 3 jammua

    Se on bensamäärä-koho. Ei se vääntyny ole. Itellä kävi sama homma ton -12 vuotisen kanssa. Kuvittelin ohjeista että se kohohässäkkä on samassa tankin reijässä pumpun kanssa niin kuin ilmeisesti uudemmissa (-14---> vuotisissa) on. Vetäessäni tankkia taaksepäin ihmettelin että mikä siellä kinnaa vastaan kun ei tankki liiku, sitten anturi tosiaan muljahti ulos tankista--> "vähän" bensaa asfaltille.

    Kannattaa tosiaan näissä vanhemmissa e-teceissä irroittaa bensamääräanturin liitin + katkaista johdon nippuside ennen kuin vetää tankkia kunnolla taaksepäin. Siihen liittimeen pääsee käsiksi kun ihan muutamia senttejä ensin saa tankkia taaksepäin.
     

Suosittele tätä sivua