BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Niih saahan tuota ns. alkuperäistäkin varmasti mutta ainaki mie sain suoraa pari neliötä tuota omaa tuohon 15€ hintaan.
    Ja ainaki mitä nuissa on tuo alkuperäinen niin ei tarvi olla kummonen risu mikä pistää läpi. Ja verraten tuohon mitä minulla on niin tuota kestää painaa normi naulalla melko kovasti ennenku menee läpi.
    En ole ainakaan omissa vehkeissä lumi tarttunu nuihin. Siksiki silkkimäisen sileää tavaraa ja tosin siitäki on aikaa 10 vuotta ku olen ite ostanu tuota.
     
  2. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Ittekki ostin aikoinaan tuolta shelbystä messiä ja se ei kyllä ollu semmosta ko yleensä, vaikka kelkka messinä myyvät, vieläkin.. liian tiheää, ei mene ilma läpi kunnolla.. kestävämpää kyllä, ei menny rikki helpolla..

    tuo mistä laitoin linkin on enemmänki niin frog skinit ja muut , eli ohuempaa mutta ilma huilaa paremmin läpi ja tosin heikompaa..
     
  3. Joutoukko

    Joutoukko Stage 2 hardcore

    Itse inventoin Korteniemeltä tänään molemmat uudet ja hintaa tuli yhteensä 60kpl paikallista valuuttaa.
     
  4. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    On siinä vahvennusverkoilla hintaa ko heavyduty-pari maksaa 140€
     
  5. Korvenmies

    Korvenmies Well-Known Member

    Moro.
    Onko näitä saanut kukaan toimivaksi ilman suuria voimlinjan muutoksia?? Tuleeko tehtaalta enään mitään päivityksiä vai onko jo prioriteetti 19 mallis
     
  6. Tanelim

    Tanelim Active Member

    Hyvin tuo toimii. Lisää painoa vaan ja se lyhempi välitys päivitys. Rampit kakkosella kiertää 8000. Kohta 3tkm mittarissa. Kaks remmiä menny. Toinen osu siihen suojan korvalliseen ja toinen tais mennä petikumien piikkiin. Nyt on peltiä sen korvallisen eessä ja jäykistelty moottorin tuenta. Ennakkoa on remmillä millin verran. 1700km menty tällä remelillä, eiköhän se kohta losaha.
     
  7. Joutoukko

    Joutoukko Stage 2 hardcore

    Nyt ois kulkine taas kasattu variakselin lyhennyksen jälkeen ja voi sanoa, että vaikutti. Tunnin vasta kerkesin käyä ajamassa, mutta remmilämmöt tippui jo järkevälle tasolle kun kärsi varista piettää ~8sekunttia kiinni ennen kuin alko polttamaan. Viikonloppuna lisää testiä ja kattoa särkyykö taas remmi:rolleyes:
     
    Driver tykkää tästä.
  8. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Juu. Mites ko kastelet sen niin taitaa loppua ilman kulku kokonaan. Näin ainaki omissa mesheissä mitä olen kanhaskaupoista hommannu. Siirryin sitten alumiini verkkoon. Pelaa pakkasella sekä keväällä. Kastuuhan se talvellaki ko pysähtyy ja lämpö nousee verkolle.
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Taitaa alumiiniverkosta mennä kaikki pölisevä lumi läpi. Keväällä kyllä riittää kun on jotain katiskaverkon tapaista. Sehän nuissa alkuperäisissä on hyvää kun lumi ei jäädy tai tartu niihin ollenkaan. Varsinkin näissä vanhemmissa keulassa missä pakoputki lämmittää niin ei kyllä toimi mikä tahansa verkko. Tuo muovinen sääskiverkko on pelannut jotenkin ja jos vielä keksis millä sen käsittelis ettei lumi pysy. Jotain silikonia laitoin ja jonkin verran auttoi.

    Nuihin paikkoihin mistä vetää koneeseen ilmaa en laittais kovin harvaa verkkoa. Mulla oli yhdessä suojassa 2cm pitkä viilto alalaidassa ja näytti vetävän sieltäkin lunta imupoksiin. Ehkä senkin takia välillä vähän yksi kun eka pyöritteli ja sitten löi kaasun pohjaan?
     
  10. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Ite en laittelis moottorin ilmanottoaukkoihin mitään muuta kun sitä alkuperäistä kangasta..

    Ne kangaskauppojen meshit on ainakin minun kokemuksen mukaan täyttä humpuukia! Vettä ei ainakaan minun yks meshikangas pitänyt tippaakaan, lumi jäi aina siihen kiinni eikä se kovin hyvin ilmaakaan päästäny läpi. Tutkailin että vaikka lakanasta leikattu kankaanpala ajais just saman asian ja päästäis ilmaakin paremmin läpi.. lujaa se meshi kyllä oli mutta muuta hyvää en siitä löytänyt
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ne meshit on hieman eri tarkoitukseen suunniteltu että kyllä ne varmaan kelkan osana ovatkin humpuukia :D Vettä ne ei tietenkään pidä kun ovat verkkoa. Vaatteiden sisävuorena ja sääskiverkkona toimivat kyllä hyvin.
     
  12. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Juu. Verkkoa onki monenlaista, Alumiinista. Mulla on semmosta spesiaali verkkoa mikä on pelannu pirun hyvin. Ei mitään Tuning juttuja. Ei mee lunta eikä vettä kuiteskaan läpi isoja määriä ja ilma kulkee kuitenki erittäin hyvin. Otanpa kuvan huomenna ko menen pihalle.
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo kuva ois hyvä. Mistä oot sitä hommannut?
     
  14. Treerider

    Treerider Member

    Onko kukaan laitattanu näihin heti uutena RS petikumeja?
    Jos on niin onko ollu remmiongelmia näissä kamppeissa tai Rs-petikumeja hajonnut?
     
  15. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Ei riitä pelkästään petikumet. Tarvii myös linjaus ainakin tarkistaa (jota ei kyllä ”ikinä” saa qrs:llä hyväksi) ja lisätä reilusti painoa pivottiin jos haluaa, että liikahtaa vähänkään.
    Mutta lynxihän mainostaaki näitä rakennussarjoiksi niin voiko muuta odottaa??
     
  16. tuoms

    tuoms Lynx Boondocker RE 850 3700 -18

    Itsekin entisessä elämässä xp:n kanssa taistelleena totesin, että helpoimmalla pääsee kun laittaa teamin kellumaan. Sai unohtaa linjausprikat ja keskittyä ajamiseen. Bonuksena sai vielä pitää pehmeät petikumet niin ei tärissyt paikatkaan hampaista..

    Nyt hankintalistalla tällainen uusrunkoinen 850. Valitettavasti kelkan hankintahinnan päälle taas kerran joutuu budjetoimaan yhden kiloeuron verran tuohon teamiläiseen. Mistä tuon variakseli kannattaisi ostaa? Onko rs:n akseli ainoa vaihtoehto vai saako näitä jostain valmiiksi toimivina paketteina tilattua järkihintaan tänne merenpinnan tasolle?

    Saanut kyllä tuo Lynxin mainos ihan uuden merkityksen noiden 24 sivun aikana :rolleyes: :
    Build your ride.jpg
     
    petes88, Rautane, Jukkis ja 2 muut tykkäävät tästä.
  17. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Jos sulla on jääny xp:stä Teamin hilut niin siitä akselista saa lyhentämällä sopivan myös näihin. Venomi tekee akseleita samoin Suomesta saa akselia ainakin muutamaltaki foorumilaiselta. Ite en henkilökohtaisesti laittais tuommosta valmista pakettia koska:
    -tiedi, tss 04 löytyy paremmin osaa/tietoa
    -säädöt kuitenkin näissä valmiissa kiteissä aina sinneppäin
    -kallis

    Eli tässä minun suositus:
    -ostat valmiin akselin Suomesta jos ei ole jääny vanhaa hyllyyn, maksaa 200-340€ riippuen myyjästä, tähän käy laakeri vaikka alkuperäisestä akselista
    -ostat tss04, joko uutena tai käytettynä. Ostopaikkoja mm eBay.com pullollaan, hinta 100-300€
    -ostat säätörampit, maksaa Jenkeistä tilattuna reilun 200€. Tämän kohdan voi myös ohittaa ja hakee lähimmästä pulttikaupasta kilopultteja ja rikkoja parilla eurolla
    -tilaat Jenkeistä teamin helixin, hintaa noin 120€ toimitettuna kotiovelle, kulmat siellä 42-44 ja saa olla aika jyrkkäkin alusta eli vaikka 58?
    -tilaat samasta osoitteesta jouset. Tuolta pdive-keskustelusta poimit omia tarpeita vastaavan, viimeisimpien kokemusten perusteella saa olla aika jäykkä eli 200-400 tai sinneppäin ja kakkoseen myös sieltä taulukon yläpäästä. Kustannus noin 25-30€/kipale.

    Eli tonnilla saa jo semmosen paketin missä säädettävyys on hyvä ja loppu on sitten hipistelyä. Ja nuita xp/xm-sopivia teamin settejä näkyy myynniissä 300-400€ niin siitä ostamalla ja akseli muokkaamaalla voi paketin saada hyvinkin sopuhintaan kun myös helixi monesti on käyttökelpoinen.
     
    Viimeksi muokattu: 16/3/18
  18. tuoms

    tuoms Lynx Boondocker RE 850 3700 -18

    Kiitos viimisenpäälle vastauksesta! Valitettavasti hilut lähti kelkan mukana maailmalle, kun ei kehdannut laittaa remmisilppurina seuraavalle omistajalle.

    Miksiköhän nuo "valmiit" kitit myydään tiedinä, käsittääkseni tss04 löytyy uudesta rs:stä?
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Näkyy ne teamiläiselläkin ne remmit vielä hajoavan osalla, ja ne itsetehdyt akselit ei välttämättä kestä, poikki menee...

    Jos helpolla haluaa päästä niin heittää Diablon kitin (~500e) paikalleen, Ruotsissa ajavat niillä paljon ja ei ongelmia. Sitten mielestäni lisäksi linjaus kannattaa korjata sorvauttamalla akseli, muutaman kympin homma jos itse irroittaa ja vie sorvarille ohjeiden kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 16/3/18
  20. tuoms

    tuoms Lynx Boondocker RE 850 3700 -18

    Onko nuo teamiläiset joilla rikottu remmejä laitettu kellumaan? Eli pelkkä linjausongelmien ratkaiseminen ei todistetusti poistaisi remmiongelmia?

    Omat kokemukset tuon qrs:n kanssa oli, että sen linjauksen saa yhteen kohtaan, yhdelle vetoalueelle kohdalleen.. Edellyttäen vielä sen, että kone oli suunnilleen hitsattu runkoon kiinni jäykillä petikumeilla. Varmasti tuon saa halvemmalla qrs:n kanssa toimivaksi, mutta en haluaisi olla jatkuvasti tuota linjausta tarkistelemassa. Muutamankin remmin kun rikkoo, niin maksaa nuo teamiläisetkin itsensä nopeasti takaisin..
     

Suosittele tätä sivua