BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Tätä juuri tarkoitinkin, kun polarikseen ei tarvi mitään reikiä tehä, mutta BRP tuotoksien kuomun alla kohtuu paljon ahtaampaa ja ilmanvaihto omasta mielestä huomattavastikin heikompaa, kuin pollessa.

    Itsellä on 2 team akselia ja toisella ajettu 2,5tkm ja toisella 11tkm ja ehjiä ovat....
     
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Niin kyllähän siihen pivottiin saa laittaa painoa ihan huolella mitä korkeamman asennon laittaa, vaikutus loppupeleissä aika vähäinen. Johtuneeko tuo kuvaamasi ilmiö sitten tuosta 951 rampista, remmistä vai mistä, vaikea sanoa. Omasta mielestä toiminta loogisinta 3-4 asennoilla, ja kiekatkin helpompi säätää kohdilleen kun ei vedä alussa niin paljoa ylitse. Mutta tiedän että moni tykkää ajaa alemmilla asennoilla, sehän on loppupeleissä makukysymys.
     
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    DIABLO RACING VARIATORKIT

    Vähän juttua tuosta Diablo Racing kytkinkitistä nyt kun alkaa meillä kahdella kelkalla olla jo kokemuksia jonkin verran. Setti on Norjalaisen Alta Racingin kehittämä, ja sitä on alettu tekemään 2016 kun ensimmäinen pdrive kytkin on tullut RS:n ja ekat 850 protot on tipahtaneet keväällä. Kitti on tullut tämän kauden alussa myyntiin. Testattu Norjassa ja Ruotsissa. Ensimmäisen kerran kitistä kuulin parilta ruotsalaiselta kaverilta, jotka ajoivat näillä ja kehuivat kovasti. Kuulemma remmiongelmat olivat kadonneet heiltä kokonaan.

    Kittihän sisältää säätörampit painoineen (näyttäisivät heelclicker-kopioilta), camin ja sekä kytkimen että kakkosen jousen. Eli täysi setti siis. Cami näyttäisi aika jyrkältä, noin 44 alkuinen ja 50 loppuinen ehkä. Kakkosen jousi on myös mallia jämäkkä, mutta luonnollisesti senkin arvot on liikesalaisuus. Ostaja voi valita jousen kahdesta vaihtoehdosta jotka on ihan brp:n jousia, eli joko 200-400 tai 235-430. Löysemmällä jousella kytkennät noin 3400 ja jäykemmällä 3800. Joku oli saanut myös 170-400 jousen, eli sillä kytkennät vielä hiukan alhaisemmat varmaankin. Hintaa kitillä noin ~500e.

    2FA737F5-0687-4A01-9B8D-109EED2DE7D1.jpeg

    Tällä kitillähän ramppien pikasäätö eli clikkerit jää pois. Kierrokset säädetään kohdilleen lisäämällä painoa rampin kärkeen, keskelle tai tyvessä olevaan "vipuun". Suositus on käyttää ainoastaan keskiosan ja kärjen painoja säätämiseen, ja siellä vaikutus on myös suurin toimintaan.

    Asentaessa ramppien muovipuslat oli todella tiukalla sovitteella, ja hiukan hankalalta tuntui ensin saada puslat paikalleen ilman että rikkoisi puslia, mutta rauhassa kun aikansa muljasi niin onnistui. Kuulemma kuuluukin olla tiukat, ja puslat hakee paikkansa hetken ajon jälkeen.

    Ajaessa ensimmäisenä kiinnittää huomion siihen että moottori operoi selvästi korkeammalla kierrosluvulla kuin vakiosäädöillä. Ensin säätäminen meinasi aiheuttaa hiukan harmaita hiuksia, koska käytin vanhaa käytettyä mutta ehjää -531 remmiä. Vanha vakiosäädöillä sulanut remmi ei tahtonut pitää vaikka punttia kuinka lisäsi, lisäksi toiminta ajossa oli epämääräistä kelkan välillä kiertäen enemmän ja välillä vähemmän. Uusi remmi paikalleen ja säätöjen haku alkoi onnistua.

    Valmistaja suosittelee pitkiin malleihin (154"/3900ds ja pidemmät) jäykempää jousta (235-430) ja lyhyisiin (146"/3700 ja lyhyemmät) löysempää 200-400.

    Suosituspainot jäykemmälle jouselle eli pitkiin malleihin:
    -Kärkeen lyhyt pultti
    -Keskelle lyhyt pultti
    -Tyven "vipuun" lyhyet pultit

    Suosituspainot löysemmälle jouselle eli lyhyempiin malleihin:
    -Kärkeen lyhyt pultti
    -Keskelle pitkä pultti ja 1 prikka
    -Tyven "vipuun" lyhyet pultit

    Itselle menee kokeiluun seuraavaksi (146" ja jäykempi jousi)
    -Kärkeen pitkä pultti
    -Keskelle lyhyt pultti ja 1 prikka
    -Tyveen ei mitään

    Pulttien ja prikkojen painot
    Pitkä pultti 2.65g
    Lyhyt pultti 1,46g
    Iso prikka (kärjen ja keskiosan pulteille) 0,76g
    Pieni prikka (tyven vivun pulteille) 0,36g

    Säätäminen on loppupeleissä helppoa, mikäli kelkka kiertää alussa ylitse kun umpisella lyö kaasun pohjaan, niin lisää painoa rampin keskelle. Mikäli kiertää ylitse kun kelkka lähtee kelaamaan vauhtia, niin painoa lisää rampin kärkeen.

    Plussat ja miinukset:
    +Säätörampit, herkkyys ei katoa niin pahasti kuin vakio pivot-pulttiin painoa lisättäessä
    +Vaihtavuutta löytyy, jäykistä jousista huolimatta
    +Paljon parempi alasvaihto kuin vakiosäädöillä
    +Parantunut "moottorijarrutus" efekti
    +Remmit kestää, jopa vanha pilalle ajettu -531
    +Remmilämmöt putosi vakiosäätöihin verrattuna radikaalisti, olen mittaillut noin 80c remmin selästä
    -Ei asennusohjeita mukana eikä aloitussäätöjä malleittain, toki sain heidän teknisen tuen numeron mistä asiat lopulta selvisi
    -Isompia prikkoja saisi olla mukana enemmän kuin 12kpl, toki rautakaupasta saa lisää

    Ehkä jotkin ohjeet pitäisi olla mukana, minulla ei ollut. En tiedä onko muissa seteissä sitten. Oma setti kaivettiin vissiin jostain hyllyn alta kun oli viimeinen sillä hetkellä, ja kauppiaalle asiakaspalvelusta 10+ ja sain setin nopeasti. www.ridedrt.com

    Jos tämän setin laittaa, suosittelisin lisäksi samalla linjauksen korjauksen tehtäväksi (sivu 3) että ne HiTorque rullat (http://hitorquerollers.com/). Niistä juttua aikaisemmin topicissa.

    Foorumilaisillakin näitä settejä on useammalla, mitä muut ovat tykänneet ja millaisilla säädöillä olette ajaneet?
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
    mikzar tykkää tästä.
  4. J.A.R

    J.A.R Lynx Shredder DS 3900 TURBO 2024

    Multa löytyy tällehetkellä seuraava setuppi.
    Petikumet ja prikat vaihdettu malliin RS
    Diablon kytkin kitti 230-435 jousella
    Painoa vielä toistaseksi kärjessä lyhyt pultti +2 prikkaa ja keskellä pitkä pultti + 2 prikkaa.
    Kakkosessa HI-torque rullat
    Välit 22-51 eli piikin isompi ylärissa.

    Tällä hetkellä vähän kiertää yli ku ampasee kaasun pohjaan ja jossain vaiheessa mustaa jäi kytkimeen noin puoleen väliin.
    Lisäksi tussilla piirsin kytkimeen viivan ja pieni testi lenkki jonka tuloksena oli että viivaa jäi 2cm kytkimen ylä laidasta.
    Mahdollisesti täytyy vaan ajaa lisää ja kunnolla tai jousi niin jäykkä ettei vaan jaksa yläs asti kelata, miten muilla?
    Vai pitäskä vaihtaa välit takaisin vakioon tällä kitillä?

    Muuten tuntuu makialta kamppelta, todella herkkä ja räväkkä. Voima linja tuntuu edelleen käteen kuumalta.

    Enne petikumien vaihtoa, huomen kesken ajun ihan kuin tehot ois alkanu hiipumaan ja sitten ku kytkimestä heilutti nii nitisi ja natisi ja heilu yli sentin. Petikumien vaihdolla parani, mutta sain silti yhden remmin räjähtämään.
    Nyt testataan miten kestää kytkin kitillä ja hi-torque rullilla.
     
    Driver tykkää tästä.
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    @J.A.R oliko sulla nyt jo se uusi remmi paikallaan, ainakin itsellä oli samanlaisia ongelmia vanhalla hihnalla...
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Mulla on tuo blowjob omassa kelkassa ja ei siitä ainakaan haittaa ole. Viltto hommissa astinlautan ilma rööri on jatkuvasti tukossa niin kyllä tuo melko kuumaa ilmaa puskee pihalle. Niin jos ei muuta hyötyä niin ainakin se ilma liikkuu siellä kuomun alla ja kuuma ilma pusketaan väkisin kartanolle.
     
    Hemikoo, pezq^, mikzar ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. J.A.R

    J.A.R Lynx Shredder DS 3900 TURBO 2024

    Vielä vanhalla ajoin. Silla hihnalla oli vakio osilla ajettu 95 km, ja vähän rauhallisempaa ajelua. Mielestäni ei ollu huonossa kunnossa mutta täytyy testat uudella vielä. Ja varmaan nyt vkl vaihdan vakio välit takaisin ja testaan niillä myös.
     
    Driver tykkää tästä.
  8. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Surullisen kuuluisaan -08 xp summittiin perustuu minun kokemukset. Silloin tehtiin juurikin samoja rei'itys yms kikkoja kuin nyt ja remmit suli ja räjähteli silti. Ja samat big johnit ja kumppanit kertoi dootalkissa kuinka ne reiät on välttämättömiä. No sitten kun sain voimalinjan toimimaan laitoin ehjät kuomut paikoilleen ja ne on paikoillaan tänäkin päivänä eikä remmejä ole mennyt. Xm summittienhan aikana ei kuomujen porailusta edes puhuttu kun voimalinjat pelas..

    On ollu Proridekin ja nyt tämä Axys enkä näihin ole poraillut ikinä mitään ja väitän kyllä että melko ahdas ja tiivis tuon axyksen konehuonekin on..
     
    mikzar tykkää tästä.
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ai xm malleissa voimalinja pelas? :rolleyes:

    Onko kukaan mittaillu lämpöjä kuomun sisältä? Ainakin nuissa xm malleissa jos on se ritiläkitti keulassa ja se keulan verkko vielä sopivan lumessa niin ei kait sinne konehuoneeseen tule ilmaa mistään. Eli lämmöt on samaa luokkaa kuin pakoputki ja kone :D Ei se remmi ainakaan helpolla viilene. Jos näissä uusissa ei ole parannettu ilmankiertoa niin luulen että reijityksestä on jotain apua.
     
    Fudge tykkää tästä.
  10. Janme

    Janme Well-Known Member

    Vähän menee ohi aiheen, mutta kylläpä sitä on nuihin Ärmänkoohonki vetoukot tehny reikiä ja flektejä ja vaissunhelvettiä ja todennee ihan remmilämpöjä mittomalla järkihommaksi. Itellä ainaki viileni XM:ssä remmilämmöt, ku repi sen varisuojan muovin vithun ja teki reikiä sivukuomun takaosaan.
     
    mikzar ja Fudge tykkäävät tästä.
  11. Laplander

    Laplander Just A Member

    Nii, 09-17 vuet kairannu ropaliksiin reikiä enenpivähenpi ja niin tein myös tähän 18 summittiin.. Eteen sinne tukivarsien taakse ja siihen sivuposken takaosaan, sekä kaikki eristeet revitty pois.. Jospa nuo itelläki olis remmiongelmat nyt ohi ko on hierottu taasen jollaki eurolla..
     
    MJ ja mikzar tykkäävät tästä.
  12. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Tottakai lämmöt laskee aina kun reikiä porataan ja varsinkin flektillä. Pointti olikin että ehjilläkin kuomuilla lämmöt pysyy riittävän hyvin kurissa jos voimalinja on kunnossa..
    Niin niistä ritiläkiteistä on myös kokemuksia enkä suosittele niitäkään. Sillä saa sitten sen vähäisenkin ilmankierron loppumaan...

    Ja ainakaan meidän porukan vakio xm:llä ei ole ollut remmiongelmia

    Mutta palataan aiheeseen ;)
     
  13. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Jos ehdottavat teille huollossa, että laittavat 800etec:in petikumin Mag puolelle, niin sanokaa ettei ne kestä,kuin hetken ja vaatikaa RS kumi tai vaikka vakio 850 petikumi.

    Edit: Mikäli teidän BRP huollossa on joku kaikkitietävä asentaja, niin minulta saa videon todisteeksi alle 200km ajetusta 800 petikumista.

    Editoinnin Editointia: LäpiPultit nylockeilla kannattaa laittaa mag puolen petikumiin. Omasta oli kierteet hajonnut ja pultti lähtenyt irti. Edellisessä petikumi remontissa toiselle puolelle olikin jo laitettu läpipultti.
     
    Viimeksi muokattu: 22/3/18
    Driver ja Marne79 tykkäävät tästä.
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Joo tuo uuden RS:n kumi ehdottomasti paras tähän mennessä. Ne vanhan 800:n kumit pehmenee nopeasti ja lopulta hajoaa.
     
  15. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Oliko nämä ohjeet mistä saatu? Itsekkin vähän harmeilin kun ei tullut mitään aloitussäätöjä mukana. Sitten kysyin tuolta alta racingin facesivulta ja ohjeena oli: kärkeen ja keskelle lyhyet pultit ja kantaan molemmille puolille 5m pultit ja yhet rikat jokaiseen. Tosin tuosa minun paketisa ei ollut kuin kolme noita lyhyitä joten laitoin keskelle nyt ne pitemmät pultit. En oo vielä kerenny testata, että miten pelaa.
    E: vai oliko nuot tosiaan tuohon 146” 64mm matolla?
     
    Viimeksi muokattu: 21/3/18
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Sain nämä ohjeet Fredrikiltä joka toimii Ruotsissa testaajana/teknisenä tukena asiakkaille. Kaverilla 3900ds 3" lapulla ja löysemmällä jousella ja siinä samat säädöt kuin minulla.

    Noihin säätöihin näyttäisi vaikuttavan aika paljon millä remmillä ajaa. -391 tuntuisi pitävän uutenakin paremmin kuin -531, ja punttia ei tarvitse ihan niin paljoa. Kuuleman mukaan Gatesin remmi pitää myöskin paremmin kuin -531. Ja jos alkaa vanhalla -531 säätämään (tai ylipäätään vanhalla "sulaneella" remmillä) niin punttia saa olla todella reilusti.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
    mikzar ja Marne79 tykkäävät tästä.
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos -531 remmi pitää huonommin kuin vanha -391 niin on kyllä melko paska. Eihän tuo -391 ole mitenkään kovin pitävä jos vertaa johonkin tarvike remmeihin. Ei ainakaan -531 pelaa vanhemmissa 800 eteceissä missä tra jos pitoa on vähemmän.
     
  18. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Jos haluaa pitävän remmin niin voi kokeilla pehmeämpää kilpurin remmiä, esim. -288 tai mikähän se uusi nyt on joka on korvannut -288 että -425:n. Kaipa ainakin kovempi remmi on teoriassa lujempi, mutta käytännössä voi käydä päinvastoin jos se alkaa luistamaan enemmän. Ainakin DJ:n mukaan kilpurin remmi (288) kestää lämpöäkin enemmän, vaikka on pitävämpi.

    -391 tuntuisi pelaavan omassa kelkassa todella hyvin, taidan sillä ajella jatkossa.
     
    Viimeksi muokattu: 22/3/18
  19. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

  20. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Tuohan ois kyllä kätevä jos painojen kans pitää enempiki säätää.
     

Suosittele tätä sivua