Lynx Rave N-Duro 2006 550F sulake (fixed) ja aurauskulmat

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Leekare, 15/3/18.

  1. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Moi.

    Olisi tulossa perheenlisäyksenä tuollainen kelppa mutta polttaapi sulaketta. Mittariston takana on 2 sulakkeen paikkaa, mitkä sulakkeet siihen pitäsi laittaa? 10A ja 30 A? Ohjekirjassa puhutaan vain SDI:stä ja sen sulakerasiasta, joka on aivan erilainen.

    Oireena: polttaa tuota isompaa sulaketta. Ei vaikuta vaikka olisi kahvanlämppärit päällä, polttaaa kuiteskin. Jännitteensäädin tänään haettu alkuperäinen uusi.

    Kokeiltu 20A sulaketta, polttaa kun menee kierrokset yli 4000. Sulakkeesta on niinkuin toinen jalka lämmennyt kunnolla, sulanut vähän mustaksi...

    Katsoin myös ohjeen jännitteen mittaamiseen, eli yleismittari toisen lampun johtoon, lampun johto irti, mittari Vac alueelle. käydessä pysyy ehkä 12 V paikkeilla. mutta kun nostaa kierroksia jännite tippuu jopa 8 volttiin ennenkuin sulake palaa. Mikä neuvoksi?
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tarvitsisit oikeastaan piirikaavion... sen avulla selviää mitä tuon kärähtävän sulakkeen takana onkaan. Muuten joudut yksitellen sulkemaan pois vika mahdollisuuksia... Koitas ottaa lamppujen liittimet irti... Ite olisin nyt varovainen ettei esim cdi tai staattori kärähdä... Jos omaat hyvän digiyleismittarin pystyt mittaamaan vastusarvon tuon sulakkeen kannasta, sulake irroitettuna.. jokin sielä ottaa virtaa tai hukkaa virtaa, lähes oikosulku koska jännite noinkin putoaa. Onko sähköstarttia? Valitettavasti mulla ei ole vinkkiä mistä piirikaavion löytää...
     
  3. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Update tilanteeseen: Ostin uuden sulakepesän, ja selvisi että pitää olla 30 A sulake. Laitoin uuden sulakepesän paikalleen ja uuden sulakkeen. Nyt 10 km ajoa takana ja vielä pelaa. Eli todennäköisesti vika oli siinä, että sulakepesä oli hapettunut/kontakti sulakeeseen niin pienellä alueella että poltti sulakkeen jalan sen takia.
     
  4. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Lisäkysymys, suoraan ajaessa ratti osoittaa vähän oikealle. Joten ratti pitäisi saada keskitettyä, mitenkäs se tapahtuu? Pitääkö ottaa nuo pallonivelet irti?
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Säädä raidetankoja pyörittämällä, palloniveliä ei tarvitse/pidä irrottaa.
     
  6. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Säätö onnistui siinä koneen edessä olevalla välitangolla. 14 mm lukitepultit molemmin puolen tankoa auki, ja tankoa lyhentämällä ratti käntyi suoraksi. Tuossa on näköjään aika mielenkiintoinen ohjaus mekaniikka, ei ihme että on vähän välystäkin.

    Vielä semmoinen kysymys, että tuosson paikallaan suora tanko ja jokin koropala. Mutta minusta tanko saisi olla korkeammallakin. Kuinka korkea koropala mahtuu ilman että tarvitsee alkaa vaijereita/jarruletkua pidentämään?
     
  7. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    165 mm ollu itellä puhkussa ja hyvin riittänyt letkut ja johdot. Ainoastaan jarruletkun reititystä muutin pikkasen silleen, että letku mennee käsikäynnistinkotelon ja öljysäiliön välistä.

    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua