BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    About 2k maksaa öhlinsin se keveämpi iskarisetti ja ero on kuin yöllä ja päivällä vakioihin. Pesee omasta mielestä myös RE setin mitä oli viime vuoden RE dockerissa
     
    Fudge tykkää tästä.
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kun te laitatte nuita reittisäätöjä alustaan niin eikö kelkka mene melko huonoksi rinteissä? Tuntuis että keula mikä toimii hyvin reitillä, on melko kankea rinteissä.

    Mitkä jouset nykyisessä bd re:ssä on keulassa?
     
  3. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Se että laitetaan parempaa iskaria ei tarkoita että niitä säädetään reitille. Tuollaisen kunnon iskarin toimivuus niin ummessa kuin reitillä on ihan eri luokkaa kuin ne ns iskarit jotka tossa on vakiona.
     
    Fudge tykkää tästä.
  4. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Mie oon vähän sitä mieltä ettei kovinkaan monella lopu yhestäkään nykyvuorikelkasta oikeasti iskarin ominaisuudet umpisella..

    Kyllä ne iskarinpäivittäjät yleensä hakee nimenomaan sitä parempaa patinsietoa ja silloin on minusta tällainen täyspitkä vuorikelkka on jo ehkä vähän väärä valinta.

    Toki se parempi iskari on parempi joka paikassa mutta väitän että umpiset kyllä hoituu ihan vakiosetilläkin suurimmalla osalla kuljettajista..
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No joo, onhan niistä pikasäädöistä apua kun voi metsässä helposti säätää jos tarvii. Onko öhlinseissä tai wp:ssä niin että yksi säätö vaikuttaa pelkästään siihen mitä säätää vai onko niin kuin kybeissä että yksi vaikuttaa vähän kaikkeen?
     
  6. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Eipä noita kesken reissun tarvi ruuvata kun se kerran on laitettu kuntoon. Ainakin itse ku alan säätämään niin katoaa vain toimivuus. Ei nimittäin tuo umpisen ajo ole hanskassa et vois sanoa mitä kaipaa alustalta ja mitä ei :D

    Mitä tulee iskareiden tarpeellisuuteen jne niin 99% vuorikelkkojen omistajista ei sellaista tarvi vaan on kyseessä harrastuslaite. Samaten se 600 kuutioinenkin riittää suurimmalle osalle ja silti niitä isompia laitetaan.

    Tyhjä niitä muiden ostoksia on alkaa moittimaan ja ehdotteleen pätkien ostoa. Ei kai se muiden lompakosta ole pois jos jollakin on parempi alusta kelkassa?
     
    Viimeksi muokattu: 21/3/18
  7. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Niin ei ollu tarkoitus sinun ostoksia moittia vaan ihan yleisesti totesin tällaista harkitseville että jos patikonsieto kovinkin paljon huolettaa niin ehkä tällainen täyspitkä vuorikelkka ei ole se oikea hankinta..:rolleyes:
     
  8. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Mitä pahaa siinä on jos pitkällä voi tarvittaessa nauttia reitilläkin, ummella sama mitkä kepit siellä on eli ei niistä paremmista mitään haittaakaan ole. No tietysti esim 46mm WP painaa 800g enemmän kuin ilmafoxi mutta so not.
     
    Akimatic tykkää tästä.
  9. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Niin ei siinä mitään pahaa olekaan, mutta ihan uutta kelkkaa ostavalle neuvoksi vaan tuon sanoin!

    Totesin myös että ne paremmat iskarit on joka paikassa paremmat, mutta että vakiokepeilläkin suurin osa pärjää varsinkin siellä umpisella!
     
  10. Treerider

    Treerider Member

    Kiitoksia vinkeistä. Patin sieto ei minua huolettanut vaan se yltiöpäinen keuliminen. Tokihan se keuliminen on hauskaa ja näyttävää, mutta joku raja siinäkin.
    Mutta taidanpa takapukkiin istuttaa vähän paremman iskarin kun vakio, niin eiköhän rauhotu. Etupukki saa ollakkin lötky ja rajoitinremmi löysällä.
    Omat kokemukset on opettanut, että rajoitinremmi tiukalla ollessa haittaa umpisajoa enemmän kuin antaa hyötyä.
     
  11. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Siis eikös se rajoitinremmin tiukkominen nimenomaan vähentäis sitä keulimista?

    Sitten en tiiä mitä säätöjä lynxin kepeissä on mutta takapukkiin kun lisää puristusvaimennusta niin rauhoittaa myös keulimista..
     
  12. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Eikai tuo 4100 nyt ihan tavaton ole keuliin.
     
    Korbimotors ja FFoxi tykkäävät tästä.
  13. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Kyllähän se paranee reitillä ajo nuilla Re iskareilla. Ja huoltoväli pitenee huomattavasti. Umpisen ajoissa alusta vaikuttaa yllättävän paljonki, pintapehmeä alusta etenee paljo paremmin mitä kivikova ja myös hallinta helpompaa. Ainut mikä itellä on joka kelkassa pitäny tehä pieni kompromissi että takapukki pitää aina olla vähän liian jäykkä ettei keuli liikaa mutta toki tämähän tulee esiin vain jyrkissä rinteissä. Taas liian pehmyt etupukki esim tuppaa vaihtamaan suuntaa aika herkästi jos vejät 60kmh johonki kallion kylkeen tai mättäääseen joten sielä sitä vaimennusta tarvii kuitenki. Keula vain parani kun meni jäykemmäksi, ei ole niin rauhaton ( fox float 3:t)...jos nyt laittasin niin ehottomasti ne foxin qs3 jouselliset
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  14. Treerider

    Treerider Member

    Kyllähän se rajoitinremmi rajoittaa keulimista, mutta samalla pienentää etupukin joustomatkaa, lisää suksipainetta, hankaloittaa käsittelyä umpisessa ja huonontaa telan pitoa. Ainakin itse olen huomannut, että vilttorinteessä ajo on paljon helpompaa kun se rajoitinremmi on löysällä.

    Tuossa DS:ssä on vakiona kyb36 r ja siinä ei taida olla muita säätöjä kun jousen esijännitys..?
     
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mietin kans että pitääkö juuri alusta vetää tönkkiin, sen takia ettei keuli jatkuvasti ympäri. Eikö ummelle suositella juuri pehmyt toimista alustaa ja etenkin takapukkia?

    Vähän hupaisan näköistä menoa 3900 850, kun keula pomppii ylös/alas, koska joutuu löysäilemään ettei keuli ympäri.

    4400 pitkänä tämä olisi varmasti todella peto menemään ja tuskin olisi ongelmaa liiasta keulimisesta.
     
    Viimeksi muokattu: 22/3/18
    Treerider tykkää tästä.
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kevyt keula ja telassa paljon pitoa niin kait se keulii. Köyttää etupuskuriin 30kg käsipainon niin saa vähän nelarin tuntua. Eihän sitä kaasua ole pakko laittaa pohjaan ja varmasti se muuttuu jos takapukissa olisi säädettävä iskari. Näissä maastoissa missä itse tullut ajettua, keulimisesta on vaan etua. Välillä tuntuu että keula pitäisi saada paikaltaan pystyyn.

    Se on vielä vähän epäselvää että onko näissä liukujen päät vähän nostettu ylöspäin?

    Luulen että jos foxi vaihtais uuden pitkän 850:n niin sen jälkeen haukkuis viperin melko kankeaksi.
     
  17. Joutoukko

    Joutoukko Stage 2 hardcore

    Kyllä ne on jo alunalkaen taivutetut.
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Siis perät nousee vähän ylöspäin? Vai ei kait ne koko matkalta ole mutkalla? :D

    Aika iso vaikutus jos liukujen perät nousee yhtään ylöspäin.
     
  19. Treerider

    Treerider Member

    Pro RMK:ssa on kevyt keula ja telassa paljon pitoa ainakin 3" harjalla. Mutta eipä ole yhtä holtiton keula. Vai eikö siinä ole vetoja?
     
  20. clown

    clown Well-Known Member

Suosittele tätä sivua