Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Minäki tuun tänne sivusta huuteleen omia näkemyksiä ja arvailuja :D, ku tulee näillä suunnilla käytyä vähintään se 10 reissua talvessa. Minäki tykkään ajaa jonkun asteista pattia, mutta osaan myös nauttia lanatusta, varsinki ku alkaa olla sille päivää 200km patikkoa takana, niin lanatut baanat antavat mukavaa hengähdys taukoa. Viime viikonloppunakin oli paltamo-paljakka väli varsin makosaa pätkää ajaa, mutta ymmärrän hyvin hieman rauhallisemman menon ystäviä, että senkin asteinen patti alkaa varsinkin 2 päällä jo olemaan tuskaa, vaikkei se siellä kovin pahaksi koskaan pääsekkään, kun reittiä hoidetaan kuitenkin useaan kertaan talvessa.

    Höyläri tekee aivan huippu työtä kaluston, ajan ja rahan puitteissa, mutta minun silmin liikenne määrät ovat kasvaneet aivan valtavasti viime vuosien aikana (mm.iso-syötteellä kelkkailevia on iso osa äänestänyt jaloillaan ja siirtynyt kainuun reiteille) ja lisäksi tämän talven lumi on ollut ehkä vähän haasteellista pulveria, eikä reitit ole päässeet vielä missään vaiheessa kunnolla kovomaan, eivätkä nyin ollen kestä kulutusta. Vasta höylätty reitti on kulunut muutaman kymmenen kelkan jälkeen lähes ennalleen. Ja nyt kun on tämä uusi freeride alue, niin ilmeisesti? Lanausta on keskitetty enemmän vääränsärkkien suuntaan valtaisan liikenteen takia, ja muut pätkät ovat jäneet hieman heikommalle huomiolle. Sehän on ihan hyvä, että lanausta keskitetään sinne missä kovin liikenne on, mutta jos aika, kalusto ja raha ei riitä enää ylläpitämään takavuosien huippu tasoa kokonais valtaisesti, joka sai kelkkailijat juuri siirtymään kainuun urille, niin pitäisi alkaa miettimään, miten resursseja ja edellytyksiä ylläpitoon voisi lisätä. Jonkun verran on pettyneitä kommentteja touring kuskeilta minunkin korviini kantautunut, että kontrasti pääurien välillä on ollut tänä talvena suuri. Pattiahan ja luomua kyllä jostain lisälenkeiltä aina sitä haluaville kyllä löytyy, ettei sitä kyllä tarvitse pelätä, että liian hyviksi reitit muuttuu jokapaikassa, vaikka mitä tekis :D
     
  2. roxbury

    roxbury Well-Known Member

    Ihan itse sinivuokot, kävi sen verta tuuri ettei juuri silloin ihan oltu valtion mailla.
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onhan tuo ajettavaa möykkyä kivesvaara suuntimilta paltamoon mutten suosittele jos iskarit ei oo kunnossa! 2-päällä ei kannata ajatellakaan, vaatii vauhtia että pysyy patin päällä, mieluummin tuota ajaa kuin kajaanin suunnasta vaalaan, aivan kauheaa nyppyytystä.
     
  4. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Tuolla maastossa suurin herra, on erävalvoja jolla on suurempi valta kuin tavan poliisilla, ja rajamiehillä.
    Tämä asiahan käsiteltiin tällä palstalla parivuotta sitten. Erävalvoja puuttuu asiaan kun tule ilmoitus maastoliikennerikkomuksesta, ja hän päättää onko aihetta toimenpiteisiin.
     
  5. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Vai että oikein erävalvoja,laittaako hän ihan käsirautoihin sitten? Eiköhän hänenki palkan vois laittaa ihan vaan reittien hoitoon ja että siellä saa kaikki ajaa ihan ilman mitään tämmöstä lupa paskaa mikä täällä on. Ei täällä ajatella virkistys toimintana mitään, vaan raha pitää saaha.
     
  6. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Pitäisiköhän tutustua erävalvojan toimenkuvan ennen kun alkaa kiihkilemaan.
     
  7. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Uraluvassa ei makseta reitin hoidosta, vaan ainoastaan oikeudesta ajaa reitillä tai uralla. Kunnossapito on sitten uran tai reitin hallinnoijasta kiinni, miten ja millä resursseilla sitä tekee.
    Mikäli hommaan haluaa vaikuttaa, niin ei muuta kuin paikalliseen kerhoon aktiiviseksi jäseneksi.
     
  8. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Yleensä erävalvoja on poliisi, ja hän on suurempi herra kuin joku joku konttorirotta.Jos olet rikkonut maastoliikenne lakia siihen puuttuu erävalvoja.
     
  9. kaahari

    kaahari Well-Known Member

    Eiköhän se ole laissa Poliisi ja Rajavartia mitkä näitä hoitaa yhdessä, onhan näitä riistan sun muita vartioita erikseen, mitkä raportoi siitä juuri nuille viranomaisille ja onhan neki poliiseja varmaan ammatiltaan, olihan ne tv-lupa tarkastajatki aikoinaan
     
  10. dinlimies

    dinlimies BAHABOIKA fourstroke

    Käykäähän ajamassa hyry-moisivaara väli, niin tekee mieli periä lupamaksut takas
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kyllä on Hyry-Ukkohallan seutu alkutalven jälkeen yllättänyt positiivisesti, nyt vähään aikaan tosin en oo paljakkaan päin ajellut.
    Hyryltä pyöreäsuolle alkaisi olla lanakunnossa, Poliisitkin hiukan ennen kuutta oli kiinnostuneet ajokorteista, liekkö ollut ajojahti päällä... Meinasin suon laidassa lipsauttaa kaasun pohjaan mutta jotenkin mietitytti reunassa ajetut jäljet peräkkäin toiseen suuntaan :), eipä tuolla ollut liikennettä ollenkaan vaikka 130km kolluuteltiin.
     
  12. Make84

    Make84 Lynx Gls 3300 x2

    Olipaha mahtavaa paukuttaa kajaanista mutka paljakassa kahvilla. Eipä ollu kauheesti liikennettä vaikka noin huippu keli oli ajella ja reittiki sopivasti pahkalla et ei tarvinnu kokomatkaa palella.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    2päällä piti kääntyä linjalta takaisin Kajaaniin, luvattu lanaus ei ollut toteutunut. Järvellä kyllä melko pehmeä keli :D
     
  14. Make84

    Make84 Lynx Gls 3300 x2

    Pilalle menöö jos tuon lanaa.
     
  15. Pylykki

    Pylykki Active Member

    Pilalle meni ;-)
     
    Mika_R tykkää tästä.
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kisaukoille ladut erikseen ;)
     
  17. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Pääsiäiseksi ajetaan reitit näillä huudeilla.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Toivottavasti päivää kahta aiemmin kovettumaan
     
    Mika_R tykkää tästä.
  19. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Käsittääkseni Hyrynsalmen osuus huomenna/ylihuomenna.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  20. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Onpa hyvä. Pääsiäiseksi tullaan touringilla sinne. Enimmäkseen ajelen kyllä yksin mutta perinteisesti pitää rouvaa kyydittää ainakin Ukkohallasta Paljakkaan ja varmaan vielä takaisinkin. Pitää muistaa se perhanan lupa ostaa.;)
     

Suosittele tätä sivua