BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    SHR ramppien mukana tuli vastaavanlainen ramppien pikairroitus systeemi.
     
  2. Harri.T

    Harri.T lynx

    -534 on uusin kilpurin remmi.
     
    Driver tykkää tästä.
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eroaako mitat -288 hihnasta ja onko muuta eroa? Kyselin oulusta ja ei ollu uudesta hihnasta tietoa. -288 ois vissiin ollut.
     
  4. ttervola

    ttervola Active Member

    -288 ei enää valmisteta ettei niistäkään iso lohtu ole.
     
  5. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Pari tuhatta kilometriä toimi hyvin -531 remmillä, sitten alkoi kiihdytyksissä pudottamaan kierroksia ja nykimään. Vaihdoin -391 remmin ja nyt pelaa taas normaalisti.
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin onko tässä vielä kaarevat kytkimenlautaset? Onko muilla merkeillä vastaavaa? Mitä sillä haetaan?
     
  7. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Käsittääkseni lyhykäisyydessään pyritään pitämään hihna tiukalla moottorin tärinöihin nähden.
     
  8. Treerider

    Treerider Member

    Onkos porukka asentanu Team Tiediä näihin 850 kelkkoihin? Onko pelannu ja minkälaista helixiä ja jousta?
    Vai halutaanko tämmösiä säätöjuttuja kertoa julkisesti..;)

    Ite olen ajanut 4 vuotta 800:sia kelluvalla Tiedillä 66-62 helixillä ja ainoatakaan remmiä ei ole mennyt (on huuatettu umpista).
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin mikä olikaan ongelma brp:n remmeissä? Mitä tuo ultimax tekee paremmin?
     
  10. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    En saanut BRPn 531 remmeillä säätöjä kunnolla kohilleen ja rpm muutos ajopäivän aikana oli liian suuri. Kytkimen lautasia en saanut niin kiiltäviksi, kuin olisin halunnut, eli pientä luistoa (=turhaa lämpöä) oli jatkuvasti. Ultimaxilla käsillä mitattuna remmilämmöt on laskenut todella paljon ja kytkimen/varin lautaset kiiltää. Peak RPM:n muutos pysyy 50-70rpm sisällä koko ajopäivän (531 remmillä muutos oli 150-200rpm luokkaa)

    SHR rampeilla sai olla 531 remmillä 8,5grammaa kärkipainoa ja 33mm pivot+2mm prikat=7900-8000rpm ja peak 8150-8250
    Nyt Ultimax:illa 4,8grammaa kärkipainoa ja pelkkä 33mm pultti (12,1grammaa) = 7900-8000rpm ja 8100peak

    Nämähän on taas vain minun mielipiteitä ja jos teillä toimii 531 remmit, niin ajakaa tyytyväisinä kohti auringonlaskua.
     
    Driver tykkää tästä.
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mielenkiinnosta kyselin kun tuntuu että nämä 800/850 remmit on hieman liukkaita jos vertaa muihin. Oisko sitte se rs:n uus remmi yhtään pitävempi jos kerta on pehmeämpi. Ootko gatesia testannut että onko ultimaxia parempi?
     
  12. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    En ole itse vielä Gatesia kokeillut, mutta BJ kehui sitä ja se ajaa 200hp turbo summitilla ja kehuttiinhan sitä remmiä täällä foorumillakin jo.

    Kuvassa on ajamattomalla jängällä tehty testiajo 531 remmillä. Huomioitavaa luistojäljet melkein koko vaihdon matkalla ja miten ylhäällä remmi on käynyt tai no onhan remmi varmaan mennyt lautaselta ylikin.
     

    Lisätyt liitteet:

  13. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Lueskelimpa mielenkiinnosta topikkia läpi. Kysymys @Driver lle.

    Nyt kun ilmeisesti peli rokkaa, niin oletko kokeillut mitä tapahtuu ilman tuota variaattorin holkkia? Mietin vaan että tuommosten sepittäminen vie osan vaihdosta pois ja toisekseen jos diablon kiteillä muualla ajavat tunkevat setin vakioon ilman mitään sorvailuja edes variaattorin akseliin, olisiko se perimäinen ongelma tässä pdrive setupissa toimimaton kytkinsäätö yhdistettynä huonosti tuettuun moottoriin? Funtsin vaan, että jos remmi menee paskaksi ylivaihdolla umpisella (mihin en usko ennenkuin omin silmin jostaki videosta näen), niin eikö se tekisi sen helposti jo pukilla narmasemalla kaasua. Ilman kuormaa kun tuo vaihtaa todella helposti kaikki voimansiirrosta.

    Eli summana remmiongelman ratkaisuun, tue kone kunnolla + osta Diablon kytkinkitti (tai vastaava) + leiko vähän niitä peltejä siitä remmin etupuolelta?
     
    Mihaline ja pezq^ tykkäävät tästä.
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ensimmäisellä sivulla koottuna aloituspostauksen lopussa jutut mitä olen täältä poiminut. Mutta pitää muistaa että kaikilla ei remmiongelmia ole, ja itse en tekisi kelkalle mitään jos ongelmia ei ole mutta se lienee kiinni sitten ajotyylistä ja ajo-olosuhteista. Mutta sitten riippuen kuinka pahat ongelmat on niin vaihtoehtoisia ratkaisuja on täällä esitetty.

    Loppupeleissä uskoisin pelkän diablon kitin riittävän, se antaa niin paljon muita ongelmia anteeksi. Eli kyllä, uudelleen kalibroinnilla remmi on varmasti mahdollista saada kestämään paremmin jos ongelmia on. Toki onko se mahdollista vakio-osilla, onkin sitten toinen juttu, joillakin kestää ihan vakio-osilla, joillakin omalla setupilla ja eri remmillä ja joillakin ei millään sitten. Kuitenkin näkisin että vakioramppien kärkipaino on riittämätön ja luisto on aika kovaa vaihdon yläpäässä vaikka kuinka laittaisi pivottiin painoa. Ruotsissa porukka ajaa Diablon kiteillä, muuten 100% vakiokelkka eikä ongelmia. Mutta se on varmaa että linjauksen fiksaus ja koneen tuennan parannus eivät ainakaan huononna remmin kulutuksen kestoa, ja monet ovat mitanneet remmilämpöjenkin pudonneen.

    Jos ei halua sijoittaa teamiin/diabloon/tmv., niin voi kokeilla myös noita muita juttuja mitä täällä on tutkittu ja päästä pienellä sijoituksella jos vain jaksaa nähdä vaivaa. Toki on noita kittejä varmaan muitakin toimivia, mutta aika vähäiseksi on jääneet jutut niistä missäänpäin maailmaa.

    Itsellä tarkoitus on nyt ollut ottaa holkki pois ja katsoa mitä tapahtuu, kuten aikaisemmin kirjoitin laitoin sen paikalleen ikäänkuin varmistuksena samalla kun heitin kitin paikalleen. Tiedän kuskeja jotka ajaa täällä kotimaassakin ilman holkkia yms. pelkällä Diablon kitillä ja kelkat toimii. Yksi juttu olisi vielä tässä mielenpäällä testata, mutta kerrotaan sitten lisää kun saan kokeiltua. Kuitenkaan enää remmejä en ole saanut rikottua, mutta niinkuin aina voimansiirtojuttujen kanssa niin ainahan sitä pitää hifistellä viimeiseen asti kun sille tielle lähtee.
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Jep asia kunnossa, tuota just hainkin kun on mulla tovereilla paljonkin noita brp pelejä ja osalla pelaa hienosti eikä noita holkkeja ole. Taitaa olla suurin osa vakio linjauksellakin. Lähinnä, niinkuin tuossa asiaa jo aiemminkin on käsitelty, en lähtisi viemään sitä viimeistä vaihtoa rajoittimella pois vaan koko voimalinja käyttöön.

    No niin tai näin, pääasia että tietoa jaetaan ja vehkeet pelaa.
     
    Hemikoo, Jannne ja Driver tykkäävät tästä.
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Joo ehdottomasti ei kannata tehdä mitään jos ongelmia ei ole ja on tyytyväinen kamppeeseen. En itsekkään olisi koskenut mihinkään koska toiminnaltaan vakio riitti minun köröttelyihin hyvin.
     
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Noista Diablon painoista ja jousista ja suositussäädöistä. Nämät tiedot suoraan Alta Racingilta.

    Valmistaja suosittelee pitkiin malleihin (154"/3900ds ja pidemmät) jäykempää jousta (235-430) ja lyhyisiin (146"/3700 ja lyhyemmät) löysempää 200-400.

    Suosituspainot jäykemmälle jouselle eli pitkiin malleihin:
    -Kärkeen lyhyt pultti
    -Keskelle lyhyt pultti
    -Tyven "vipuun" lyhyet pultit

    Suosituspainot löysemmälle jouselle eli lyhyempiin malleihin:
    -Kärkeen lyhyt pultti
    -Keskelle pitkä pultti ja 1 prikka
    -Tyven "vipuun" lyhyet pultit

    Eli vähän eri tarinaa kuin Ruotsin tekninen tuki kertoi.

    Itselle menee kokeiluun seuraavaksi (146" ja jäykempi jousi)
    -Kärkeen pitkä pultti
    -Keskelle lyhyt pultti ja 1 prikka
    -Tyveen ei mitään

    Pulttien ja prikkojen painot
    Pitkä pultti 2,65g
    Lyhyt pultti 1,46g
    Iso prikka (kärjen ja keskiosan pulteille) 0,76g
    Pieni prikka (tyven vivun pulteille) 0,36g
     
    Viimeksi muokattu: 28/3/18
    Akela, mikzar ja Marne79 tykkäävät tästä.
  18. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Eikö nuihin pitkiin kelkkoihin ollu tuonne vipuun vielä rikat pulttien alle, näin ainakin muistelin?
     
  19. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Kellä käytössä nuo Bmp:n säätörampit?
    Ite nakkasin äsken paikalleen ja profiili vastaa tismalleen 951, käsikopelolla (en ole vielä oppinu käyttämään huumeita niin ei ole huumevaakaa) punnittuna nuo on jo lähtöjään hiukan raskaammat kuin nuo 951 ja painoa kärjessä enemmän. Kärkeen meni kolme magneettia ja keskelle yksi, pivottiin 33mm pultti. Nämä siis aivan hatusta vedettyjä määriä ja aamulla pitää ennen reissuun lähtöä ajaa kierrokset kohilleen. Vakiorampeilla oli mustat kovat 40mm pultit ja kolme rikkaa. Saattaa olla lähellä tai sitten pirun kaukana..

    Ramppeja ku käyttää pois on minusta nopein tapa napata rulla pois edestä niin menee koko hommaan se vartti. Jos kytkimen käyttää pöydällä niin menee helposti tuplat...
     
  20. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Kärkeen kolme ja keskelle kaksi magneettia, 33mm pultti ja kaksi 1.2g rikkaa niin tuli kohtuullinen. Mulla vielä tuo 300 loppunen jousi joka vaihtaa jossaki vaiheessa 400 loppuseen ja laittaa kärki heti täyteen ja lähtiä siitä säätämään. Rampit on pakko pitää kolmosella. Jos laittaa pienemmälle niin menee kuminauhamaiseksi, vissiin johtuu tuosta rampin profiilista, vaikka periaatteessa tuo pitäisi olla sama kuin laittaa kärkeen painoa kun vipua on silloin eniten?
    Nyt laitoin uuden Carlislen xs 821 remmin ja tuntuu pelaavan paremmin ku uudella 531:llä.
    Lähtis nyt päiväksi kaivattamaan ja illalla sitten kommenttia miten pelaa syvissä lumissa.
    Niin joo ja tiimiläiseen meni 58-42 .46 helixi ja 160-300 jousi.
     
    mikzar tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua