crossipyörästä snowbike tietoa/kokemuksia

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Pollemies1969, 9/3/17.

  1. IleKarkkainen

    IleKarkkainen Arctic Cat Riotti

    Totta se on että iskarit ei ole kovin hirveät, tosin kyllä mä ainaki sillä pystyin lätkyttää ihan hyvin reittiäki, mutta edelleen tuo etttei ummessa mene on paskapuhetta.
    JA se säätö tehdään iskarin esijännitystä ja iskarin paikkaan tulevan tangon mittaa muuttamalla.

    Ja sieltäki on uutisia, camso on lyöny hynttyyt yhteen yeti snomx:n kanssa joten odotettavissa on sit kunnon alustaaki camsolle ;)

    Kaikki noilla tieten umpisilla haluaa ajaa joten ei siellä välttämättä hirmu iskareita tarvi :)
     
  2. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Käsittääkseni toi ns.swingin iskari on lisävaruste noissa Timbersled-seteissä eli alkujaan tulee jäykkänä ja kun lisää dollareita lyö pöytään saa iskarin siihen joka edellyttää sitten putsarikotelon muokkausta.
     
  3. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Mitenkäs kilvettömän Crossin kilvittäminen kelkaksi telasarja alla

    Varmaankin tarvitaan valot, jarruvalo, tappokatkaisin ? ja töötti, ehkä hiljaisempi äänenvaimennin.

    Mutta onnistuuko ?
     
  4. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Ei varmaan onnistu ellei ole ns kilvellinen malli josta löytyy tarvittavat todistukset rekisteröintiä varten.

    Ainakin mönkijä puolella oli sama että piti olla sellainen malli jonka voi kilvittää niin sai tehtyä myös silloin moottorikelkan siitä.
     
  5. ITP

    ITP Well-Known Member

    Itsellä on Honda CR 500 kelkaksi rekisteröitynä, joten pitäisi onnistua?
     
    Jannne tykkää tästä.
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no. Tämäpäs onkin sitte mielenkiintoisepi kyssäri. Olen kysellyt asiaa Trafilta ja katsotaan mikä on virallinen kanta aiheeseen.
     
    Pollemies1969 tykkää tästä.
  7. J@nkha

    J@nkha New Member

    jos se crossi on vain CE hyväksytty ja tietysti telasarja myös niin onnistuu. Jos jommasta kummasta puuttuu CE merkintä niin myös laitteen maahantuoja voi antaa vaatimuksemukaisuusvakuutuksen.
     
  8. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Onkos muut rakennellut itse sarjaa?? Itsellä 525 KTM ja siihen tulossa evo2 setti,Ekassa meni geometria vähän metsään
     
  9. Koivunoksa

    Koivunoksa "Harhaan Johtaja"

    Katsele tuolta projekti topikista minun juttu. Siinä yks tapa toteuttaa tällainen
     
  10. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    No,,olen tehnyt kolmeen settiin osat Ruotsin puolelle,ettei sillai ongelmaa.
     
  11. racer

    racer mxz competititionioni pakkadede

    Kävin koeajaa motormannin vehkeitä, oli tosihupasa laite varsinki rossiraalla mutkiin ja umpisella tietty, jos pitäs valita umpiskelkka tai telamopo niin mopo :D
     
  12. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    MP 18 messuilla oli myös tämä Beta 480 RR + Camso DTS129, otin pienen videon siitä:

     
  13. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Osat on ja suunnitelmakin on klubiaskin kannessa. Pitäisi vain laittaa kemppiliima palamaan.
     
  14. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Testasin (ja myös rassasin ) yhtä Huskua, joka oli rekisteröity kelkaksi. Ei ollut minun laji, mutta rossimiehet voi tykätä, jotka harrastaa lajia kesälläkin. Ohjaus oli raskas ja jotenkin tasapainoton kokonaisuus.
     
  15. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Millasia mattoja ootte noihi crossi "kelkkoihi" laittaneet. Leveys...pituus ja mistä hankkineet. Vaiko mönkkärin tela? Ja nii jos jollaki jotaki kuvia suunnitelmia raapustuksia jossaki norttiaskin kyljessä ni olis rohki kiva jos vaikka sais vähä lainaan. Edellee ylimääräsenä tallissa 450yzf.
     
  16. FRH

    FRH Active Member

    Mie olen aika pitkään seurannut Ruotsin ja Amerikan sekä Kanadan porukoitten snowbike juttuja ja siellä pidetään yhtenä parhaana lumessa menemään camson telasarjaa ja kaikki muutkin menevät paremmin umpisessa ILMAN ns. kolmatta iskaria josta timbersled käyttää nimeä tss ja yeti snow mx nimeä rss. Reitillä se on luonnollisesti eri juttu. Yetillä on myös ns softstrut joka on eräänlaisella jousipakalla rakennettu muutanan lisäsentin antava asennussarja,se pelittää kyllä hyvin myös ummella. Ruotsissa on yksi valmistaja joka markkinoi valmista pakettia : brutalteknik ab ja telasarjan ja pyörän nimi on Onetrack. Sieltä saa valmiin telamopon tai pelkän telasarjan. Näissä on geometria kopioitu Tedesled -nimisestä sarjasta jota myös tehdään ruotsissa Orangea bananen -nimisessä pajassa. Se käyttää pyörän omaa iskaria ja koko takarunko liikkuu jousituksen mukana samaan tapaan kuin pyörän takahaarukka. Tätä samaa tyyppiä oli myös aikoinaan USA:ssa UFO-niminen telasarja,jonka oikeudet Timbersled osti pois ja palkkasi suunnittelija itselleen töihin. Ilmeisen toimiva konsepti kuitenkin kun timbersled päätti hankkia sen oikeudet,en tiedä miksi ei sitten ole tuonut markkinoille sitä omalla nimellään. Ainakin Ruotsissa tuon tyyppistä sarjaa pidetään ajettavuudeltaan paljon parempana kuin perinteistä kelkan telastoa muistuttavalla telasarjalla ja kolmannella iskarilla varustettua telasarjaa. Mielestäni ainoa huono puoli tämän tyypin sarjoissa on se että taakse ei pysty kiinnittämään mitään tavaroita tai varabensaa. Muuten vaikuttaisi olevan parempi systeemi. Itselläni on kokemusta kahdesta sarjasta: Yhden päivän ajelusta timbersled lt/ktm 690 ja viikon ajelut camso/yamaha wr 450. Timbersledin testipäivänä oli sopiva keli joka sopi täydellisesti telamopolle:pehmeä pinta ja alla sopivasti kantava välikuori joten ajamisen oppi nopeasti ja eteneminen oli vaikuttavaa. Toinen kokemus viime kevään pääsiäisen aikoihin Yamahalla ja camsolla. Silloin olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset telamopolle:edellisen viikon kestänyt kymmenen lämpöasteen jakso oli pehmentänyt lumen ja sen perään alkoivat pakkaset joten lumi oli enimmäkseen kivikovaa. Harvoissa kuruissa oli jonkin verran pehmeää joten siellä camso olikin vakuuttava etenijä. Molemmat kokemukseni vakuuttivat minut telapyörän hauskuudesta ja helposta ajettavuudesta ja jättivät kipinän hankinnalle...minulla kuitenkin yli 40vuotta ajokokemusta kelkoista,tosin on kyllä krossipyöristäkin. Ehdottomasti suosittelen kokeilla telamopoa ja jopa hankkiakin. Kovin painavaan pyörään telasarjaa ei kannata haaveilla ajelemiseen suomalaisessa maastossa. Tuo 690 on kyllä aivan maksimi,vaikka on niitä kiinni jopa 1000 gsxr Suzukissakin. Ne isot katupyörät telasarjalla ovat sitten enemmän tai vähemmän elvistelyvehkeitä.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  17. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Mitäs ootte mieltä tekeekö tollasella telsarjalla mitään hussen 250 nelarissa vai onko auttamatta liian vähän tehoa? Sais siitä talveks toisen lelun jos eksyy paksumpaan hankeen eikä tarttis vuokrata pitkä mattosta
     
  18. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Onko siihen tullut varmuutta joutuuko autoveron maksamaan uudelleen enska jos valkokilpiseen enskaan laittaa telasarjan ja katsastaa moottorikelkaksi ja ottaa telan pois ja katsastaa taas valkokilpiseksi enskaksi?
     
    Viimeksi muokattu: 14/11/18
  19. jumima

    jumima Pomo piilossa

    250 nelari on ujo telamopoon.
    Suosittelen 450-500 nelari tai 300 2 tahti ja ruisku 300 tpi on todella hyvä jos haluaa ketteryyttä! 2- tahti on hiukka haastavampi hankalissa paikoissa kun tarvitaan nopeasti vääntöä alhaalta.... harrastusta aloittelevalle 4t minusta parempi.
    Joka tapauksessa kannattaa penkittää vehkeeseen maksimiväännöt on se sitten 2 t tai 4t.

    Ei tarvitse maksaa uudelleen veroja, mutta ajoneuvoveroa voi käsittääkseni hakea takaisin jos ei tule enää prätkäksi.
    Vain muutaman kympin rekisteröintikatsastus aina kun vaihtaa settiä. Kelkkailvet saa tilattua samalla reskisteritunnuksella ja on ilmeisesti helpompi toimenpide katsastuskonttrorin porukalle kun sama tunnus.

    Tuosso soiva telasarja kaupan:
    https://www.nettivaraosa.com/moottoripyoran-varaosat-ja-tarvikkeet/2651637
     
  20. jumima

    jumima Pomo piilossa

    Timbersledin TSS iskarin liikerata tulee säätää ilmanpaaineella max 20mm ettei lokasuoja ota kiinni telatunneliin ja sillä se antaa telan takaosaan 200mm lisäjouston.
    TSS:llä on huomattava etu tietenkin kelkkareitti siirtymillä mutta huomaa sen toiminnan myös umpisella, jossa se antaa aika paljon anteeksi kantoja ja muuta epämääräistä maaston muotoa.

    Reitillä kaikki vehkeet on kankeita, umpisen pelejä kun ovat.

    690 on raskas telamopoon, suosittelen ehdottomasti ihan oikeaa enduropyörää.

    j

     

Suosittele tätä sivua