SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Kesällä tuli ajeltua mönkijällä siellä sun täällä reittejä katsastamassa, kyllä se moision ura on aika haastava, jos on urheilumieltä niin sitähän pystyy mihin vain. Ainut puista
    vapaa Hyrynsalmen rajalta Metsäkylään ja länsipuolta Hossaan Itäpuolella jonkinverran kaatuneita puita.
    Ei tässä oo vielä ehtinyt paljon ajelemaan pikku lenkkiä siellä sun täällä.
    Lauantaina pikku lenkin reilu 400km,ei ainuttakaan vastaantulijaa, luomureittiä koko matka.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tuo Moision ura on kyllä hyvä mutta melkoista pusikkoa siinä Moision ympärillä ja koneella hyvin tehdyt pohjat (poislukien koneilla pilatut) ei kiviä eikä kantoja, vielä jos Suomussalmen puolella olisi sillat samanlailla niin aivan täydellinen, jos ois vanhaan tyyliin ajajia siellä niin vois lanauksia harkita mutta hyvin on pystynyt ajamaan vuosia ilman ja naatiskelemaan koko matkan ajan kunhan ei kiireellä ole pilannut ajoja vaikka noilla kuulemma painavilla oon ajellut ja ikkään oo punttia nostanut :confused:
    . Onko Vaarilla uutukainen ollut miten janoinen laite? Onko ollut vielä muuta kuin öljyä/bensaa lisäillä?
     
  3. IMu

    IMu Member

    Iltoja,

    Ollaan kolmen kelkan porukalla tulossa loppuviikosta Suomussalmelle ajelemaan. Ennen ei olla siellä päin kelkkailtu, joten kaivailtas vinkkiä mihin päin Ämmänsaaresta kannattaisi lähteä?

    Noin 100-200km lenkit olisi suunnitteilla parille päivälle.
     
  4. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Kyllähän se ratkaiseva tekijä Moiseenlenkin ajamiseen oli polttoaineensaannin loppuminen.
    Kulutusta en ole laskenut.
    Mittarissa 1300km, pelannut moitteettomasti, paitsi valot surkeimmat mitä koskaan.
    Jousitus pelaa hyvin, ei enää Hossan Ranskalaisten jypytys haittaa mitään.
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vuokki on pelastanut bensallaan jos on intoutunut kunnolla tuuppaamaan :D, Sakulla kun palvelu on pelannut aina.
    Hyryllä jos käy tankilla niin pitäs mennä jopa katilla ja pollellakin nätisti koko lenkki.
     
  6. karra

    karra Well-Known Member

    Tuossa tulevia reissuja suunnitellut ja retkikartasta reittejä katellut, niin onkohan tuo Hyry/Suomussalmi-Lentiira-Ristijärvi ajettavissa mihinkä(än) aikaan vuodesta?
    Aivan outoa seutua itselle.
    Pitänekkö nuo retkikartan reitit ees kaikistellen paikkaansa, kun joskus tullut yllätyksiä kohalle?
     
  7. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Nuista reiteistä ukkohalla- suomussalmi ajettavissa ja martinselkonen hyvä päiväajelukohde(bensaa ,kahvee ym.. Raateen portin kautta jälki ajettu martinselkoseen, pahoja ojia muutamia, yli pääsee kuitessii(koetin kolomituumasella jäpöstää ojia peittoon:D. Yläkiannalla ei vissiin viittoja. Vaaranivan kaupallakin kahvet keittäät ja bensaa saapi.Taisi vaari ajella jo mehtäkylässähi ja hossassaki. Lunta ihan mukavasti reittihommille ,kun rauhassa ottaa eikä ihan reisingie vejä. Hakuualueilla kannot löytyy, sen verran hötyä lumi. Niin sakeltahi bensoo ja kahvee evästä ym.(vuokin kauppa). Ei viittoja vuokkijärvellä eikä sakelle.
     
  8. Hegetti

    Hegetti Active Member

    Hossaan päin menijät ja sieltä tulijat käykäähän Piispajärvellä tankilla ja kahvella! Kävin lyömässä viitat pystyyn järvelle niin kaupalle kyllä pitäis löytää vieraammallakin kulkijalla! ;) Tulipa siinä samalla sahailtua yksi reitille kaatunut puu pois haitolta..
     
    Snowmare ja Ukko tykkäävät tästä.
  9. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Ehottomasti tukekaa kyläkaupoja, kova sana, että besaa kahvia saa. Ei varmaan kenenkään kelkkailuharrastus kaadu ,jos jonkun sentin bensa maksaa enempi. Ja yleensä kahvi jo halvempaa ko peukkupaareissa, niin siinähän se kompensoituu:D.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Näin se on! Puolangam Shelliltä pään kokoinen munkki ja 0.5l juoma sekö suklaapatukka 5e, piti ihan kysyä että ottiko kaikki laskuun mukaan ja kaikilla asemilla tankkaan yleensä mitkä vaan sattuu matkavarrelle?
    Oliko tuolla Hossan kiepillä pahoja ojia tms pommeja edessä jos ajelisi myllylahden kautta hossaan ja länsipuolta pois taikka toisinpäin?
     
  11. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Pirttivaaran ja hossan välillä on yks puu kaatunut pitkin reittiä ja ohjaa hossasta päin kelkan sylintäyteiseen mäntyyn. En tarkkaa kohtaa muista, mut semmosen aika jyrkän mäen töyrään päällä. Hossan ja perangantien välissä yks silta noussu pois purosta ja on hossan puolella reitillä. Hossasta päin pääsee hyppyyttämään siitä purosta yli. (Kiersin reitin n.2 viikkoa sitten, eli voi silta ollakkin jo korjattu. Muuten ei mitään hirmu pahoja ylläreitä ole. Mut kannattaa tosiaan kiertää just noin päin että myllylahen kautta pirttivaaraan ja hossaan. Länsipuolta sit takaisin. Kirkonkylä-myllylahti väliä ei ole tietääkseni vielä viitoitettu.
     
    Ukko tykkää tästä.
  12. Ukko

    Ukko Ukki

    Huomenna olisi tarkoitus tuo lenkki kiertää. 9:ltä lähetään tb:ltä. Puolenkymmentä kelkkaa lähössä. Ketä kiinnostaa, niin mukaan mahtuu.
    Jokohan liene siltaa korjattu ?
     
    Marne79 tykkää tästä.
  13. Heka

    Heka ski-doo Renegade XRS 600

    Onko lana jo liikkunut Suomussamen urilla? Onko järviä tikutettu?
     
  14. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Liekkö vielä lanamiestäkään tässä kunnassa. Osittain tikutettu. Raatteenportin reittiä kävin kunnostelemassa, niin kunnan mies tuli lanan kans vastaan toki latuhommissa oli ,mutta pitkästi se kelkkareitillä kulkee. Eli kohtuu hyvää itäpuoli ainaski.
     
  15. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Joo siellä tosiaan itäpuolella kunnanmiehet lanailee reittiä Ruthless-raja hiihtotapahtumaa varten. Tapahtuma on 2.2 jolloin hiihtäjiä seuraavilla väleillä uralla pirttivaara-särkkä ja puras kuivassalmen tienylitys klo 9 alkaen pirttivaarasta etelään. Perjantaina noille pätkille vedetään myös latu-ura ja toivomus olisi ettei latu-uraa rikottaisi ennen sunnuntaita. Tapahtuma ohi sunnuntaihin klo 8 mennessä.
     
  16. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Minkkälainen lie vaaranivaan reitti jos kahvella pistäytys tänään?
     
  17. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Yhen kelkan leveä luomuränni näköjään ,nyt kahen.:D. Hieno ilima muten. Ei kohta pysy levittämäänkään kaikissa kohti niin pusittunu.
     
  18. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Nonii siellä on nyt itäpuolella hiihtotapahtuma ohi ja lanattua baanaa tarjolla. Sen päälle vielä kunnon luomua pirttivaarasta hossaan. Kelkkailijoille kiitokset, hyvin meni meidänkin osalta. Latu-ura pysyi rikkomattomana, paitsi pari viimeisintä kulkijaa oli täyttäny kurveissa latu-urat lumella :D Siellä on vielä muutamia älä riko latu-uraa kylttejä matkan varrella, mutta niistä ei tarvitse enää välittää. Menkäähän ajamaan, itse alan nukkumaan reilun vuorokauden kelkkapäivystyksen tuomaa univajetta pois.
     
  19. Ukko

    Ukko Ukki

    Onko mitään haisua reittien lanauksesta näille lumille ja näille maisemille ??
     
  20. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Eipä tietoa, vissiin tarjouksia kyselleet. Talkoona lanasin kelkillä kiata- Raatteenportti ja vuokkijärven rantaan.
     

Suosittele tätä sivua