1500-2500€ kelkka, mitä merkkiä/mallia vält

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Könyäjä, 22/12/18.

  1. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Tsau,

    Ajattelin, että laittais jonku tuoho otsikon hintahaitarin väliin sattuvan kelekan. Tommoseen vaan sekalaiseen ajeluun ja ehkä vähempi tulis lanatuilla reiteillä ajeltua. En tiiä hevon vihtujakkaan näistä vehkeistä. Sen verran kattonut nettimotoa, että mitään hääviä tahi uuvempaa eikä edes lähimainkaan tuolla saa enkä semmosta kuvitellutkaan. Mutta joku semmonen joka toimis kuin junan vessa ja kulkis ees jotenkin.
     
  2. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    No semmosta kelkkaa ei saa millään rahalla, joka toimis kuin entisajan junan vessa. Nykyvessoista en tiiä :p Kato ainaki telamaton kunto ettei heti mene 500-1000€ maton vaihtoon.
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    tuolla hinnalla etsisin vaikka jonkun puhallin koneella olevan touringin tai esim vanhan yamahan phazer mountain liten. Kevyt kelkka menee sillä 345 pitkälläkin matolla johonkin ummessakin kun ei vuoria valloita ja moottori on varmaan lujimmasta päästä noissa puhaltimissa. Rotaxin puhkutkin ihan toimivia kamppeita ainakin jos ei ihan kauheaa työkäyttöä ole. Esim 550 tahtoo työkelkassa syödä mahdottomasti bensaa, mutta esim puhkusummitissa meni ihan kohtuudella. Puhaltimessa on se etu, että vähäisen tehon vuoksi kelkan runko ja voimansiirto on paremmassa kunnossa ja moottorin peruskorjaus on yleensä edullisempaa
     
    ParCatti tykkää tästä.
  4. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Paljos noi brp 550 föönit kestää metrejä?
     
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Yksiselitteisesti vastausta ei voi sanoa. Löytyy 550f koneita joilla ajettu yli 20tkm ja myös huomattavasti vähempi jota rempattu useasti. Se on niin paljolti kiinni käytöstä ja ajotavasta. Turistikelkkoina olleet körötellen ajettuna kestäneet vaan tukkoisia ja karstoittuneita. Uskoisin jotta kohtuu kestäviä kun pitää huolen stefojen ja kurkkujen eheydestä sekä välttäen kilometri tolkulla tasakaasu huuratusta.

    Ihan huviksi katoin nettimoton tarjontaa...riskillä vm 2007 yammu phazer nelari. Jokin starttiongelma tms, ei saa polttoainetta, vuoto jossain, puristukset tms... Ajomäärä maltillinen.. vaan kohtuu nuoriakin yksilöitä listoihin ilmesty oikeastaan kaikilta merkeiltä. Föönejä sekä nestekoneitakin.
    Polariksen 550:siä föönejä muutama eikä älyttömän vanhojakaan (2004), eikä "ajomäärät" pahoja. Niiden luotettavuudesta tms mullei kokemusta.
     
    Viimeksi muokattu: 23/12/18
  6. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Mitä pitää syöttää siihe nettimoton hakuun, että nuita 550 polariksen puhallinkoneita löytyy? Niin sitä pätkätelasta ei vissii kannate laittaa?
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Pätkätelalla et pääse kyllä umpilumessa minnekään, varsinkaan noilla ns. vanhan liiton kelkoilla, joissa telanharjaa on luokkaa 20-30mm. Ei toki tuollainen puolipitkäkään kovin hyvin umessa etene, mutta paremmin kuitenkin. Tuohon rahaan nyt ei kovin paljoa vain voi valita vaan melkein otettava jotain mitä on tarjolla.
    Pätkäkelkkojan saa tuohon rahaan monenlaisia, mutta tässä muutamia hieman pidempiä mitä nettimotosta löysin.
    Tässä yksi Phazer Mountain lite https://www.nettimoto.com/yamaha/phazer/2355723
    Ainakin minun mielestä moottorin puolesta luja laite, mikä tässä hintaluokassa voi olla oleellisimpia asioita ettei heti joudu pistämään kelkan hintaa koneremonttiin. Toki kaasarin kurkku yms. pitää joka laitteessa olla kunnossa, jotta ei mitään moottorivauriota tule.
    https://www.nettimoto.com/polaris/550-edge-touring/2348691
    Tässä yksi polariksen 550 fööni. Voisi tinkaamalla lähelle 1500€ irrota.

    Itseasiassa kun kattelin niin kaikkea mielenkiintoista kyllä löytyy tuohonkin 1500€:n nurkille. Hintapyynnit vähän yli, mutta esim. polariksen 700SKS:ää ja 600 Switchbackkia löyty pari kappaletta. Jos esim. tuollainen Switchbakki asiallisessa kunnossa niin kulkee kyllä umpisessakin jo kivasti ja ajoasentokin jo hieman nykyaikaisempi kuin ysärilaitteissa.

    Topicin aloittajalla ilmeisesti vähän kokemusta kelkoista ( oletukseni) niin silti ehkä siinä tapauksessa suosisin vähempitehoista kelkkaa jo ihan sen vuoksi, että kokemus kelkalla ajosta karttuu ja toiseksi noissa vähätehoisissa se laite on yleensä paremmassa kuosissa. Oman kokemuksen mukaan tuollaisella +100hv kelkalla on aloittelija äkkiä ongelmissa kun vauhtia tulee liikaa ajotaitoihin nähden. Toki jos jo omaa kelkalla ajo kokemusta niin enempihän siitä hommasta saa irti tuollaisella vähän tehokkaammalla laitteella. Toinen ohje on se, että jos kelkoista ei kauheasti tiedä niin kannattaa ostoreissulle hommata joku kaveri mukaan joka tietää kelkoista enemmän niin välttyy pahimmilta ongelmilta heti alkuunsa.
     
  8. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Joo, ei ole kokemusta kelekoista. Viimeksi ajoin enempi joskus 90-luvulla, kun olin pikkunassikka. Sen jälkeen ihan näihin viime vuosiin asti en ole milläänlailla seurannut moottorikelkkailua , en edes tiennyt, että kelkoissa on nykyään ruiskut ja nelarit tulleet jne. Nyt vain ruvennu tuntumaan, että pakko saada joku vempain.

    Mutta, pittääpä katella ainakin nuo linkkien jamaha ja polaris, ehkä se joku tommonen olis...
     
    Viimeksi muokattu: 23/12/18
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Niin joo...huonosti luin lähtötiedot... Siten kirjoittamani vinkit malleista ei nyt kohtaa tavoitetta. Edellä olevat paremminkin kohillaan.
     
  10. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Lynx Safari mielestäni aika toimintavarma kelkka. Pirun laiska vain mutta kurkkuja avartamalla saa vähän lisätehoja. Mulla oli pari talvea semmoinen. Alkoi vaan kyllästyttää kun järvien ylitykset meni kaasu pohjassa ja silti kaverit meni menojaan.
     
  11. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vanhahkot Polarikset Fujin 488 nestekoneella tai samankokoisena puhkuna on minulla pelanneet kelkoista parhaiten. Ehkä siksi kun muut kelkat vielä vanhempia romuja.. Puolipitkät pääsevät ummellakin, kunhan suksissa on levikemuovit. 300e maksaneella 500 SKS kiilakopalla tullut vedettyä rankakuormiakin ja pikku latuhöylää. Joskus henkilörekeä. Sitkeähenkinen laite eikä erityisen laiskakaan. Tämän vuosituhannenkin laitteita saa aika halvalla. Tuo Lynx Safari aika luja laite myös. Teho riittää jos ei yli satasta tarvitse päästä, pikkuvauhdeissa ihan kipakasti vastaa kaasuun ja kevyt. Jotenkin pidän Rotax 377:aa lujempana mitä 550:ä. Kannattaa pysyä alle kymppitonnin ajetuissa kelkoissa, jos ei ole tietoa koneremonteista. Ei tarvitse sitten heti vaihdella mäntiä. Vähänkin ajettuja löytyy ja kelkan ulkoasu kertoo paljon, mitä kohtelua se on saanut.
     
    Viimeksi muokattu: 13/1/19
  12. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    On tullut nyt noita kamppeita kateltua mitä kerinny... Pakko kait sitä budjettia on vähän venyttää, että edes jotain järkevää löytyisi...
     
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Joo..se tuo 2500€ näyttää olevan jännä rajapyykki. Tuohon kun heittää 1000€ lisää niin löytyy listoilta kohtuu hyvinkin. Xp runkosta renegadea, xtrim lynxiä jne, F8 arctic cattia joilla ajomäärä kohtuu vähän jne, polarista useampaa tyyppiä. Kaikki vielä nestekoneita. Jälleen vaikiat valinnat ;)
     
  14. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Ite ajattelisin asiaa näin. Jos laitat ton hintaluokan pollen, kulutus on sen 30l/100km. Mitäs jos lasket kuluja vähän pidemmälle, ja ajatteletkin ajavas etecillä joka samassa kyydissä vie 15l/100km, saat periaatteessa samalla rahalla uudemman, nykyaikasemman ja paremmilla ajoominaisuuksilla varustetun kelkan. Tketysti jos ajot on ihan minimaalisia, mutta ihan hyviä etekkejä saa 4k
     
  15. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Saako 4k rempatun vai loppuunajetun eetekin? Tahtoo olla tuuripeliä jos remppaamaton, silloin etec laukeaa on se yleensä myös täystuho koneelle.Toki voihan se kestää tuurilla pitkäänkin. Toisekseen jos vanhempi fööni laukeaa niin varaosamyllyjä löytyy satasilla. Harvoin 2t kelkkailussa kulutuseroilla säästöä saa aikaan. Jos haluaa halvoilla käyttökuluilla budjettia kalliimman kelkan niin 600ace koneellista katselisin
     
    Janne.mikael, FFoxi ja Kommein tykkäävät tästä.
  16. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Rempatun pitäisi saada jopa tuolla 3300pps alustalla. Syksyllä tuli kaverille -10 12tkm ajettu ja kone oli 9tkm lyöty uusiin puihin, tai ainakin kuittien mukaan kukaanhan ei tiedä sit taas jos kuitit on johonkin toisen vaan onsejo 2tonnia laulana lisää niin uskoisin olleen tehty.
     
  17. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    nakkaappa joku linkki noihi? oliko etekki siis ruisku?

    miksi se muute on täystuho jos etekki leviää?
     
  18. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Juu se on ruisku, ei oo tullut tän hetken myynnissä olevia seurattua. Vaan omien kokemusten mukaan en paljo tuon enempää maksaisi vaatii vaan päivittäistä seuraamista ilman miettimis aikaa kun sopiva tulee. Luulisin että oli merkki mikä hyvänsä ni kaiken saa uusia jos kone leipoo? Itellä meni toinen sylinteri vaan ylimääräisenä vaihtoon..
    Nopeella silmäyksellä osu silmään.
    https://m.nettimoto.com/ski-doo/mx-z/2362895?vifAdCount=10&vifNav=Y

    https://m.nettimoto.com/lynx/rave/2355872?vifAdCount=27&vifNav=Y
     
    Viimeksi muokattu: 25/1/19
  19. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Pakko kait se on se neljätonttua laittaa ja ase ohimolla muutaman satasen päälle, mutta viiteen tonniin en enää veny... Kumpaakin vissiin kampuran laakeristo rempattu?
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Noista jomman kumman tinkaat siihe neljään tonniin niin ei varmaan mene kauhiasti mettään ostos. Vaan piruko sitä tietää käytetyistä, sehä on aina vähä lottoa tämmösen osto.
     
    Kojontti tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua