Lynx 440 racing polttaa tulppia..

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Polle-78, 12/2/07.

  1. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    Moiks yks kaveri laitto lynx racing 440 vm-03 racing kamppeen ja siinä ei tahdo tulpat kestää ..onko jollai kokemuksia tuosta? :)
     
  2. Joona91

    Joona91 Well-Known Member

    ei oo lynxiä mulla paitsi 440 arctic-cat.. Mulla teki samaa, poltti koko ajan tulpat. sai jostain ilmaa. lopulta meni männät+sylinteri pask*ksi. mutta luulen että on joku eri vika kerta nuin uus vehe.

    ???
     
  3. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Käyttääkö tyhjäkäynnillä? Ei oikein tuo 453 tykkää siitä. Onko mitkä suuttimet ja neulan asento? Rikkaalla saattaa käyvä. Minkä väriset on tulpat?
     
  4. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    Siinä mielesä ihan hyvä saada tietää kun kelkka kaverilla ollu lauantaista asti vasta ettei tarvis sylikaupala tulppia ostaa ..aika tympee jos ei matkaa saa ku 20 kilsaa ja tulppa ;D
     
  5. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    No onhan se iha hyvä käyttää kelkkaa vähän tela ylhäällä koneen puolesta enne ku liikkeele lähtee..itelä ole koskaa ollu 440 kelkkaa nii ole oikein kokemusta nuista suuttimien ja neulojen kanssa värkkäilystä mut näköjää joutuu nyt tutustuun siihenki ;D
    tulpat taitaa olla ngk jota lynen kauppiaat myyki..
     
  6. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Kannattaa myyjältä kysästä, että onko polttanut tulppia aikaisemmin. Kaasarit putsailee ja kattoo niistä, että on kaikki niinkun pitääkin, sekä välttää sitä joutokäyntiä, niin ei normiajelussa pitäs tulppia mennä. Jos tulpat on ihan mustat, niin rikkalla mahtaa käydä. Semmoset vaalean ruskeat olisi hyvät. Jos liian vaaleat, niin laihalla käy ja kohta on isompi remppa tiedossa. Tulpanhatut kannattaa tarkastaa ja kattoa, että ovat pohjassa. Joo pukilla kannattaa lämmittää, eipä se tyhjäkäynnillä edes vissiin oikein kunnolla lämpeäkään. Ja säästäähän siinä remmiäkin.

    edit: en oo omasta vaihellut mittään suuttimia ja hyvin tuntuu pellaavan säällä kun säällä. Kummia hupattaavat, jotta joutus leikkimään niitten kanssa kokoajan.
     
  7. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    Jees niihän ne puhuvat että pitää melkein kelien mukaan värkkäillä suuttimien kanssa mut tiedäppä sitte ..mut eiköhän tuosta sun tekstistä jotain apuuki ole :) kiitosta.. nii ja eikä kyllä haittaa jos joku muuki jotain tietää 440 lynen päälle jotai 8)
     
  8. JTM

    JTM Well-Known Member

    Tuo tulppien syöminenhän on vähän näden ominaisuus. Mutta ei niiden normi ajossa pitäs mennä, jos menee niin sillon on jotain pielessä. 454:sta mikä mulla oli, tulppa meni jos sitä käytti liian vähän aikaa. Esim. kylmästä käyntiin ja kärryyn, niin sai tulpat vaihtaa ennen ko lähti ajeleen. Kattelkaa tosiaan sitä tulppien väriä, jos tänne kuvan sais vaikka postattua rikki menneestä tulpasta niin joku guru vois osata auttaa.. :)
     
  9. Juusokki

    Juusokki Indy 600 129'

    Vähän vanhemman mallin Racing, mutta yhtään tulppaa ei ole tarvinnut vielä vaihtaa. Denson tulpat ostin ja syksyllä vaihdoin ja niillä mennään edelleen ja toista tuhatta näille lumille. Yhden kerran on vähän kakoillu, kun höykytyksessä tulpan hattu ei ollu kunnolla kiinni. Oon käyttäny tyhjäkäynnillä samalla tavalla lämpöseks ku normi viissatku MXZetoria ja lisäksi kovan ajon jälkeen jäähdytellyt tyhjäkäynnillä.

    Muutenkin kone käy ja kukkuu vaikka mäntien vaihdon jälkeen reilu 5tkm takana. Löpöä ei syö juuri mitään, vaan alle 20 litran pääsee raskaammallakin kädellä. Puuta pitää koputtaa ja toivoa että ongelmia ei vastedeskään ilmene.
     
  10. Esla

    Esla x2

    Kaverilla oli sama ongelma, meinas jo ajaa kuuseen koko roskan, mutta vaihto tulpiks br9es-5 niin alko kestämään. Niissä on se tulpankärki puolet syvemmällä kierteensisässä kun nuissa normaaleissa. Huonommasti lähtee kylmänä käyntiin nuilla uusilla, mutta ei oo yhtään menny senjälkeen.
     
  11. frozen

    frozen Tää on se tuttu pätkä.... -13 600RE

    Löytyy -04 Racing ja pakkohan tohon on suuttimia vaihtaa. Paksulla röpöttää/syö tulppia ja laihalla,no sieltähän ne kampikammiosta männänlaet löytää ;D Nää arvot on -04,pitäis kylläkin olla koneeltaan aivan sama kun -03, 0/-10 suuttimet 310/320 ja -10/-20 suuttimet 320/330 ja osa kaasulla löröttely on myrkkyä.
     
  12. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    Jees huomenissa ruuvata kaasarit pois paikalta kun ei näyttäny tulppien erimerkkiin vaihto onnistuvan ..jonku aikaa kesti tulpat kaverilla denso
    merkkiset vielä..ei kestäny sammuttaa ja seisottaa vähän aikaa kelkkaa nii meni okkelpo poro meiningiksi ;D eli yhen pytyn kans leikkimistä jos nuita suuttimen vaihto hommia kokeilis kaverin kelkkaan :)
     
  13. Jamppa

    Jamppa Well-Known Member

    Ite en oo vaihtanu suutimia pienimmiksi lauhalla kelillä. Käyhän se rikkaalla, mut ite en oo huomannu et menis tulppia enemmän.

    Ittelläkin yleensä pimenee tulpat jos ei oo malttanu lämmittää konetta kunnolla ja siirtää pikkasen ja sammuttaa.
    Tai jos käyttää tyhjäkäyntiä.
     
  14. jussir

    jussir Guest

    kaverillla on sama vika 04 racingissa eli poltaa tulppia :-\
     
  15. Antsa

    Antsa 900Ace expe LE & 600 AceT Rene 154"

    niin no. onhan tuo kone tarkotettu kuitenki urku auki ajamista varten... eli tosiaan ei varmaan kestä tuota pikku kaasulla ajelua...

    niin ja tosiaan on sama efekti kun esim crossi moottoripyörissä että jos kylmiltään lähtee huristeleen niin tulppa on sökö ihan eikä just heti..
     
  16. JiiAK

    JiiAK Lynx RE -08

    Hajoaako ne tulpat myös koneen ollessa lämmin??
     
  17. ählämi

    ählämi Member

    itellä oli sama propleema vm-04 racingissa kantsii vain lämmittää kunnolla vaikka siirtäis vain metrin matkan.
     
  18. Polle-78

    Polle-78 Värillä niin väliä kunhan on musta tai punanen.

    Jees eli loppujen lopuksi kun vaihto tulppa merkkiä nkg mallista -> densoon niin alko tulpat kestään vaan kone ei alkanu silti käymään ehjällä tulpalla "eli käypi ja ei käy" ja männissä oli puristukset kohalla kun käytettiin mittaria molemmissa tulpan reiässä..noo ens viikola sen todellisen vian saa selville kun kaveri vie kelkan huoltoon rajamotorii..voinki sit kertoa mistä vika johtui :)
     
  19. Jamppa

    Jamppa Well-Known Member

    Kävin tänään hakee nuo NGK:n racingit eli BR9EG. Saas nähdä rupeeko ne kestää yhtään pitempään.
    Kai se on sit seuraavaksi käytävä hakee iridiumit jos nuo kestä.
     
  20. ählämi

    ählämi Member

    ettei vain olis entinen kelkkani ostiko se sen mistä :-* :-* :-*
     

Suosittele tätä sivua