SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tule Kajaaniin ja on tasaista, mielellään toki maksu tänne ja samalla luvalla saat ajaa Paljakkaan asti (en kyllä muista että oliko Paltamon puolella edes maksua). Hyviä starttipaikkoja useita mistä valita polttoainetta ja evästä useasta paikasta sekä 100km ajat vaikka reki perässä täällä ettet edes huomaa :D. Kauoungin ympärillä ajat 100km aika nopeasti, Otanmäkeen ja siitä Sukevan/Vuolijoen/Vieremän suuntaan jos haluaa kasvattaa matkaa.
     
    ///AJS tykkää tästä.
  2. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Nuasta pitkin kurauttaa melko nopsaan Kajaanin puolelle Katinkullasta mikäli ei halua kikkailla kärryn kans. Nopeammin oot ajamalla perillä ku autoyhdistelmän kans. Mutta itse suosittelen kääntymään tosiaankin Kajaanin puoleen.. Voihan sitä kerran käydä vaarankin yli hujauttamassa maisemia kahtomassa.. Paljakkaa itse suosittelisin.. Enemmän vaihtelua reitillä kuin Otanmäen suunnalla, ainakin omasta mielestä.
     
  3. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Sotkamossa ajettu koneella vaaran reitin lisäksi yhteen kertaan pohjakoski-hiidentorppa ja pohjakoski-maanselkä välit....muuten on luomu ränniä.
     
  4. zipe

    zipe Enturo

    Tänää tuuttasin vuokatti-ristijärvi-paltamo-kajaani-vuokatti kierroksen. Muuten hyvä puottaa tuo sotkamo-ristijärvi pätkä mutta varokaa laahtasen paikkeilla muutamia sulia ojia ja suohetteitä, oli plussakelit saanut veden virtaamaan. Reitti muuten mukavassa kunnossa
     
  5. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Viime viikon olin nuilla seuduilla ajelemassa, 1233km tuli huruuteltua.
    Katinkullasta -> Sotkamoon vaaran yli tasanen. Lanattu viimeviikon tiistaina.
    Sotkamo -> Hiidentorppa väli pientä pattia, nopeeta baanaa puotella.
    Sotkamo -> Maanselkä tämä kans kohtuu nopeeta pätkää (muutama kapeempi / hitaampi kohta), patilla se on mutta ei haitannu.

    Kajaani ei petä varmastikkaan, on sileetä / hoidetut reitit:D
    Ajettua tuli Katinkulta - Vuolijoki - Katinkulta ja toisella kertaa @Oudie38 kanssa Katinkulta - Otanmäki - Vuolijoki - Katinkulta. Ajettiin Otanmäestä Vieremään päin ja sieltä sitten Vuolijokeen, sitä välipätkää (Vieremän reitiltä - > Vuolijokeen) ei ollut lanattu, meni vain muutaman kelekan jälki.

    Paltamo -> Paljakka todella hieno reitti ja nopee... Pientä pattia joka ei ainakaan omaa ajoa haitannu ollenkaan (eipähän tuu kylymä:D). Paljakan ympäryslenkki oli ainakin silloin aivan silee kun lana oli Paljakan suunnassa pyörinyt. Tämä lenkki kävästiin @Oudie38 kanssa...

    Ja tosiaan ajamalla paineltiin Katinkullasta tuonne Kajaanin suuntaan. Nuas menee nopeesti, Paljakkaan ku menee ni onhan siinä sitä järvi osuutta aika tympiän pitkä pätkä.
     
  6. Demonium

    Demonium Well-Known Member

    HUOM!!! Hiisijärven suunnilla Matinlammen kohdilla on metsätyömaa! Ristijärventien ylityksestä noin kilometri Petäjävaaran suuntaan.
     

    Lisätyt liitteet:

  7. Junde

    Junde Well-Known Member

    Onko tietoa reittien kunnosta ristijärvelle, kuhmoon tai moisiovaaran suuntaan? Tai muuten suosituksia? Tästä vuokatista olis tarkoitus lähteä..
     
  8. Padi78

    Padi78 Well-Known Member

    Onko jäällä lunta että pääseekö vielä kui nätisti reitteä pitkin kurvailee?
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Jääpätkillä ei oikein ole lunta jos nyt ei tänään ole satanut lisää. Raapijoilla voi toimia paremmin tuo jäällä ajo. Sotkamossa emme ole sitten poistaneet viittoja jäiltä keväisin eli ajo loppuu oman vastuun mukaan.
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Nyt alkaa olla Sotkamon kohdalla viime hetket kelkkailuun tälle keväälle. Reittipätkiä vielä ajaa, mutta vesistöjä en enää suosittele. Rannat alkaa olla sulia tai ainakin hyvin pehmeitä ja joet on jo tulvassa.
    WP_20190419_14_29_06_Pro.jpg
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    kelkkakausi oli perushyvä kelien puolesta ja tulevana talvena todennäköisesti urapohjatkin jo osin uusattuna...
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  12. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Onkos reiteille tehny mitään tai ollaanko tekemässä ennen tulevaa kautta? o_O

     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Minun mielestä kunta on jo raivannut Ristijärven suunnan ja etelään on valmisteltu uutta urapohjaa raivaustöin. Se etelän uusi urapohja ( eli Maanselkä- Rautavaaran raja) ei tälle talvelle vielä mene konetöihin, koska sitä ei ehditä tehdä ja siellä siis vielä yksi talvi ajellaan viime talven tyyliin eli osittain metsäautotien pohjia välillä Loukkukorven tie - Rautavaaran raja. Tuolla se uusi urapohja menee konetöihin siis kesällä 2020, mutta Ristijärven suunta menee tai on jo mennyt vielä nyt syksyllä 2019. Minun käsityksen mukaan pitäisi uusi urapohja olla Sotkamo-Ristijärvi välillä siis käytössä jo tulevalle kaudelle. Tämähän tarkoittaa siis motolla levennettyä urapohjaa, joka on osin uudessa paikassa kokonaan ja sitten se on vielä kaivinkoneella tasattu. Pientä viivästystä tuli tuohon suunniteltuun aloitusaikatauluun ( syyskuun alku), mutta jos ei vielä niin ihan lähiaikoina koneet menevät metsään.
     
    gimpe, Sweet0sw, Hemikoo ja 2 muut tykkäävät tästä.
  14. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Olishan Vuokatin kelkkailua ajatellen tärkein saada suora yhteys vuokattisafarin kautta Sotkamon. Tuosta yhteydestä hyötyisi kaikki palvelun tarjoajat ja käyttäjät, vielä kun pääsis käymää kahvilla vaaralla Ripaskahvilassa kuten Levillä Tuikussa. Olisko tuo edes vaikeaa kun joku ajattelis järjellä ja vääntäs nuo tähän meneillä olevaan hankkeeseen. Tuo vaaran kierto olis sitten mukava saunalenkki täällä Vuokatissa lomaileville ja seudulla asuville. Miltei joka ilta tässä Kattivankkurissa pyörii kelkkailijoita etsimässä jatkouraa eteen päin. Urahan vois olla esim. Ruotsin tyyllin öisin suljettu.
     
    jake_soomi, Janne.mikael ja vectoori tykkäävät tästä.
  15. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kamore hankkeen tilanne Sotkamossa on nyt tämän syksyn osalta sellainen, että Sotkamon puoli Ristijärven suuntaan valmistuu pohjauksen ja siltojen tms. osalta nyt lähiaikoina. Ristijärven puolta ei ole kokonaan ehditty tehdä eikä ehditäkään ilmeisesti nyt syksylle, joten jos ja kun talvella tuolla ajatte niin varovaisuutta peliin. Urastomerkinnöistä on Sotkamonkin puolella vain pääopasteet ja lisää tulee sitten ensi kesänä. Etelän suunta Sotkamosta Rautavaaran suuntaan on ensi kesän kohteita eli siellä nyt sitten mennään vielä vanhoja uria pitkin. Osittain ilmeisesti myös tien pohjia pitkin, mutta sinne on tulossa metsähakkuita, joten tienpohjia saa ajaa vain merkatuilla kohdilla.
     
  17. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Resized_20191113_102956.jpeg Resized_20191206_092911.jpeg 20191113_101927.jpg Muutama kuva marraskuulta Sotkamo-Ristijärvi väliltä appiukon toimesta. On siellä jotain tapahtunut, metsäkone, kaivinkone, moottorisahat ja työmiehet, mm. appiukko, tehneet pitkät pätkät reittiä.
     
    Viimeksi muokattu: 23/12/19
    BRP-Lynx tykkää tästä.
  18. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Jahas..
    Eilen ajettiin autolla kaverin kanssa sumilta kelkkailemasta, ni kytättiin hiisijärven kupeilla menevän tien ylityksen kohilla ajetun tela vehkeillä, ei tosin kovin kova ralli näkyny olelleen,
     
  19. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Kattivankkurista käytiin vaaran yli lenkki Vuokattisafarissa eipä kan
    nata äkkinäisten mennä vielä järville. Särkiselle ajelin jäljet urien kohdille jo aiemmin merkkejä sinne saa vasta kun tulee pakkasia ehkä uudenvuoden tienoilla . Vettä ja sohjoa piisaa jäillä.
     
  20. Kisse

    Kisse New Member

    Perheen kanssa päräytettiin Vuokattiin lomailemaan. Kelkankin raahasin perässä ja lupasin pojalle että käydään joku pikku pisto tekemässä. Paikallistuntemus olematonta, eli kelkkareitit.fi perusteella liikkeellä. Oliskos jollain paikat paremmin tuntevalla antaa suosituksia reiteistä? Onko jäätilanne minkälainen? Ei viittis poikaa pistää uimaan, vanhalla tourinkikelkalla niin väliä.. Jos ei muuta ni vissiin tuosta Kattivankkurista pääsee jotain epävirallista reittiä vaaran ylitse menevälle reitille?
     

Suosittele tätä sivua